|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Nova linija antivakcinalnih Barbika, setovi sa virusima izazivača bolesti! - Tekst preuzet sa satiričnog portala The Science Post

image
/11


Los Anđeles, Kalifornija, SAD



Prema najavama kreće se sa proizvodnjom nove linija Barbika koja je podigla veliku pompu među teoretičarima zavera: prva serija antivakcinalne Barbi.

Biće predstavljene 4 posebne lutke: Barbi Morbila, Barbi Zauške, Barbi Rubeola i Barbi Dečija paraliza (zajedno sa invalidskim kolicima).

"Zaista polažemo nade u tržište naučno neobrazovanih", rečeno je prilikom najave "Znamo mnogo protivnika vakcinaciji koji su zapravo kako prilično bogati tako i prilično neinformisani ili pseudonaučno informisani. U suštini, savršeni potrošači. "

Kontraverza koja okružuje lutke je u činjenici da će nasumične lutke biti napunjene sa uzorcima virusa izazivača ovih zaraznih bolesti. I dok je stručna javnost očajna i prestašena, veliki broj antivakcinalnih aktivista je oduševljen.


Do sada se lutke prodaju posebno dobro u Kaliforniji.



"Ovo je super! Sada se moj mali anđeo može igrati sa lutkom i dobiti prirodni imunitet na bolesti koje su potencijalno i po život opasne ", rekla je jedna oduševljena mama. "Uzimam danas Barbi Dečja paraliza kada krenem sa posla."

 

Izvor:  thesciencepost.com

 

 


Reč redakcije portala Ringeraja.rs


Cilj ovog teksta nije da ismevamo bilo koga, već da ukažemo na problematiku koja je iz dana u dan sve veća.

 

Neki roditelji smatraju da je vakcinisanje opasno po njihovo dete ili misle da je bolest toliko retka da nema razloga da se dete vakciniše. Međutim, sa porastom nevakcinisane dece, i mogućnost pojave neke od težih zaraznih bolesti raste, kao što sve češće imamo priliku da vidimo kako pojedine bolesti polako prelaze u epidemije (trenutno aktuelna epidemija morbila).


Cilj vakcinisanja nije samo da zaštitite vaše dete, već da se neka bolest iskoreni na globalnom nivou.

Rizik ozbiljnog oboljevanja, nastanka trajnih posledica po zdravlje ili tragičnog ishoda usled infekcija koje vakcinacija sprečava ili ublažava hiljadama puta nadmašuje rizik same vakcinacije.
Primena vakcinacije ispunjava tri najvažnija principa savremene medicine: "Bolje je sprečiti nego lečiti", "Zaštita zdravlja se zasniva na dokazima" i "Medicina se oslanja na prirodu".

 

Pogrešnim interpretacijama i pseudonaučnim istraživanjima koja se plasiraju u medijima od strane raznih antivakcinalnih glasnogovornika ( mnogo češće, bučnije i agresivnije od glasa predstavnika struke) dolazimo do toga da je sve rasprostranjenija epidemija sumnje o vakcinama kao vidu najbolje zdravstvene zaštite od pojedinih komlikovanih i opasnih bolesti.

 

Za one roditelje čija deca imaju dijagnostikovan problem pa ne smeju i ne mogu biti vakcinisana (imunokompromitovana deca, deca sa teškim alergijama kojima su vakcinacije od strane lekara zabranjene ili odložene) - ovo se ni u kom slučaju ne odnosi na vas!

Jer je upravo ono što čuva i vašu decu kolektivni imunitet, koji je uslovljen vakcinacijom zdrave dece, a koji u svakom trenutku može biti ozbiljno poljuljan sve agresivnijom antivakcionalnom ekspanzijom!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
15
Ivin voz
Peva: Dragan Laković
8
Kad možete decu da uključite u kućne poslove
Ako ste i vi jedna od onih mama koje mogu sve i sve stižu, iako padate s nogu od umora, evo kako da se malo rasteretite....
6
Slon lepotan Dondolan
Autor: Minja Subota, Peva: Minja Subota
6





Dete i naočare
Detetu su potrebne naočare? Nije smak sveta, izaberite najlepše i nek ih dete nosi.Ima ih u raznim dezenima i mnogi odra...
Dečji nestašluk opasan po život
Alarmantno gotovo polovina nezgoda u kući događa se deci mlađoj od tri godine.Do četvrte godine preti pad sa visine



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here