|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Bebama rođenim od 1.jula 2018. po 100 000 dinara

Novosti.rs, 20.1.2018
Iznos roditeljskog dodatka u Srbiji u ovoj godini zavisiće od datuma dolaska deteta na svet, te ako se prvenče rodi u prvoj polovini godine , pa i 30. Juna 2018. dobiće "po starom", odnosno 39.000 dinara, dok će parovi koji postanu roditelji u drugoj polovini 2018. , od 1. Jula 2018. dobiti znatno višu novčanu pomoć, od 100 000 dinara.

image
Image: shutterstock
/11


Naime, kako "Večernje novosti" pišu, roditelji svih provorođenih beba koje su na svet došle od 1. januara ove godine i onih koje će se roditi do 1. jula primaće roditeljski dodatak od 39.000 dinara, odnosno iznos koji propisuje važeći zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Iako su se novopečeni roditelji ponadali da će zbog mogućnosti da se za ovu državnu pomoć prijave godinu dana od rođenja naslednika, te kasnijim podnošenjem papira dobiju i više novca, 100.000 dinara, to ipak nije moguće.

Kako kažu u Ministarstvu za rad, zahtev za ostvarivanje prava na roditeljski dadatak po sadašnjim propisima podnosi se najkasnije do navršenih šest meseci deteta, a visina se utvrđuje u odnosu na dan rođenja.

- Novi zakon o finanskijskoj podršci porodici sa decom počinje da se primenjuje 1. jula 2018. i njime je predviđeno da se zahtev podnosi najkasnije do navršene prve godine deteta, a njegova visina se i dalje utvrđuje u odnosu na dan rođenja - navode u Ministarstvu.

Konkretno, roditelji dece rođene zaključno sa 30. junom ove godine ostvarivaće pravo na dodatak u skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom koji se primenjivao na dan detetovog rođenja, dok će bebe rođene 1. jula i kasnije pravo ostvarivati u skladu sa novom regulativom.

Za drugo i treće dete roditeljski dodatak ostaje isti.


5.000 za opremu

Jedna od novina u zakonu je i paušal, u iznosu od 5.000 dinara, za svako rođeno dete za nabavku bebi-opreme, uveden umesto ranije mere povraćaja PDV na bebi-opremu. Nova rešenja trebalo bi da smanje mogućnost zloupotrebe, do kojih je dolazilo.


Izvor: novosti.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Beba ili dete na svadbi - DA ili NE?
Dok jedne smatraju da maloj deci nije mesto na svadbama zbog preglasne muzike, velike gužve i duvanskog dima, druge mame...
6
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
5
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
5





Svi će znati ime firme koja je dala otkaz ...
Buduće majke i porodilje mogu direktno ministarstvu da prijave maltretiranje na poslu, posle čega odmah izlazi inspekcij...
Dečji dodatak - potrebna dokumentacija
U Srbiji ima sve više parova koji se odlučuju da nemaju decu zbog finansijskih mogućnosti, pa ih država stimuliše obezbe...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here