|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Celo odeljenje na rođendane? Poverenica: Može takva odredba

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.10.2018
Deca u Srbiji bi na svoje rođendane trebala da pozovu sve drugare iz odeljenja ili nijednog, predviđa novi pravilnik o suzbijanju diskriminacije. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da takva odredba može da postoji, a da će praksa pokazati ukoliko dođe do problema.

image
/11


"Pravilnik možete da promenite mnogo brže nego zakon ukoliko uvidimo problem. Nije suština da imamo dokument koji se ne primenjuje. Tema rodne ravnopravnosti treba da se provlači kroz sve nastavne predmete u školi", rekla je Janković za TV Prva. 

Pravilnik je u primeni od 1. septembra, a prema rečima Brankice Janković nije teško pozvati sve drugove na rođendan, ali je pitanje da li je moguće organizovati da imate takvu koheziju da se svi u odeljenju druže. 

Ona je pojasnila da kabinet koji predvodi nije učestvovao u izradi pravilnika, ali da kontroliše kako se propisi sprovode. 

"To što nismo učestvovali nije značajno. Dali smo preporuku da ga treba što pre doneti, jer treba da olakša nastavniku kako da postupa u slučaju sumnje da postoji diskriminacija", rekla je Janković i dodala da se roditelji najviše žale na ostvarivanje prava na obrazovanje učenika sa invaliditetom. 

"Česte su diskriminacije jer neko nema novca za neke patike ili garderobu i to je nedopustivo", dodala je Janković. 

 

Izvor: b92

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
14
Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...
9
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
6
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
6





KAKO JE DRŽAVA POSLALA PROFESORE U ĆOŠAK
Bahati đaci maltretiraju i vršnjake i nastavnike, a SISTEM IH ŠTITI
Dr Bojanin: Svaka škola treba da ima defek...
I učitelj s njim radi i vidi da nešto ne ide. Pa se trudi, ima i dopunsku nastavu. Pa ga forsira istim metodom učenja i ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here