|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Đaci koji su izmakli stolicu nastavnici u Trsteniku vraćeni u školu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 2.2.2023
Dvojica od trojice učenika koji su maltretirali profesorku engleskog jezika u Tehničkoj školi u Trsteniku vraćeni su u školu zbog proceduralnih grešaka prilikom donošenja odluke o njihovom isključenju, potvrđeno je u toj školi, a samo treći učenik, koji se sam ispisao pre okončanja disciplinskog postupka nije vraćen.

image
Učenici su vraćeni u školu, a nastavnica je i dalje na bolovanju. Foto: Freepik.com
/11


- Treći učenik se ispisao ranije iz škole i nije mogao da se vrati. Za dvojicu je nastavničko veće donelo odluku o isključenju, ali je ona pala u vodu jer nije poštovana kompletna procedura u postupku. Oni su sada zvanično vraćeni u školu - kaže za Euronews Srbija jedan od nastavnika.

On je naveo da se tako šalje loša poruka ostalim učenicima da mogu da rade šta hoće i da prođu nekažnjeno.

Učenici su vraćeni u školu, a nastavnica je i dalje na bolovanju. Na bolovanju je od 9. novembra prošle godine kada se incident dogodio. Njoj je na času prišao jedan đak sa leđa i izmakao stolicu na kojoj je sedela, dok su druga dvojica snimali kako pada na pod i kačili na društvene mreže.

 

PROČITAJ JOŠ: MI, RODITELJI DOBRE DECE

 

Profesorka M.S. koju su učenici maltretirali, za Euronews Srbija kaže da danas ponovo ide na komisiju da joj se produži bolovanje, jer nije spremna da se vrati u školu.

- Ovde nije napravljen plan podrške za žrtve nasilja. Čekam da se sve to sredi pa da vidim šta ću dalje. Ovo što se dešava nije u redu. Oni (učenici) imaju sva prava i guraju to uporno na sudu i u školi. To će da potraje i na sudu i u školi. Trudim se da pobegnem od toga, ali mi se vraća. Imam sindrom postraumatskog stresa - kaže ona.

Navodi da vraćanje učenika u školu ima širi kontekst i imaće uticaja i na drugu decu, jer se šalje poruka da nasilje prolazi bez kazne.


Komplikovana procedura

- Dečaci dolaze na časove. Oni imaju želju da završe školu po svaku cenu. Žalili su se na odluku nastavničkog veća, zapravo nastoje da dobiju na vremenu i da se završi školska godina. Oni u maju završavaju teorijski deo nastave, posle toga ide praksa. Odluka Nastavničkog veća nije mogla da se sprovede jer postoji deo gde oni treba da odrade savetovanje sa pedagogom, psihologom. Škola to nije odradila u tom trenutku. Zbog toga je odluka nastavničkog veća pala u vodu. Sve te procedure tokom disciplinskog postupka su toliko zakomplikovane da sve gubi smisao. Ne znam kako je u drugim školama - priča profesorka M.S.

Rešenje o isključenju iz škole dvojice učenika koji su maltretirali profesorku direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić potpisao je 29. novembra prošle godine. Treći učenik ispisao se iz škole pre nego što je okončan disciplinski postupak protiv njega. Usledile su žalbe na odluku, da nije poštovana kompletna procedura, te je rešenje direktora i odluka nastavničkog veća pala u vodu. Đaci su sve vreme išli na časove.

 

PROČITAJ JOŠ: Dižemo ruke od dece, a onda se pitamo šta ćemo sa njima!

 

Podsetimo, incident u Tehničkoj školi u Trsteniku dogodio se 9. novembra kada je učenik trećeg razreda na času engleskog jezika prišao profesorki sa leđa i izmakao joj stolicu. Nastavnica je pala na pod, a sve su to snimao drugi učenik, dok je treći učenik kačio na društvene mreže.

Incident se dogodio u popodnevnoj smeni, a kako nam je profesorka tada rekla u prvom momentu nije ni bila svesna šta joj se dogodilo. Tek kada je videla snimak shvatila je razmere incidenta. Tog dana završila je u Hitnoj pomoći.

Već narednog dana uprava škole pokrenula je disciplinski postupak protiv trojice učenika. Disciplinska komisija predložila je Nastavničkom veću da to bude isključenje iz škole. U međuvremenu dok je disciplinski postupak trajao jedan od dečaka se ispisao iz škole, te su isključena dvojica.

 

Izvor: Blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mičko čoveče
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
6
Dete mora da se pelcuje frustracijama dok ...
Kako odrasta, ti pomalo kreneš da ga frustriraš, pomalo mu nešto ne daš.
5
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
5
Zašto deca na selu nemaju besplatne udžbenike
Marko i Milica žive u dva različita sela. U jednom škole nema, u drugom se ubrzano gasi. Roditelji su im vredni i pošten...
5





Labkovski: Kako ne dozvoliti školi da slom...
Mihail Labkovski, popularni ruski psiholog, poručuje roditeljima kako odabrati školu, treba li raspravljati s učiteljima...
Hrvatska - od jeseni se DOMAĆINSTVO vraća ...
Predmet će se izučavati u prva četiri razreda osnovne škole i sastoji se iz tri dela: Stvori i deluj, Tehnika oko nas i ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here