|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

FOTO: Oproštaj mame od starijeg deteta, pre porođaja sa mlađim

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 6.2.2023
Emocije te razvaljuju. Ne možeš da ga/je pustiš, a znaš da moraš. Ta količina ljubavi prema starijem, i uzbuđenja jer jedva čekaš da upoznaš svoje najmlađe.

image
To je taj poslednji trenutak u kome je on/ona tvoja jedina beba. Foto: Crowned Photography
/11


To je trenutak ispunjen suprotstavljenim emocijama – opraštanje od svoje prve bebe, dok se pripremaš za dolazak nove bebe.

Fraza "slika govoru hiljadu reči" možda nikada nije bila realnija. Fotografkinja Laura Paulesku uhvatila je taj trenutak u vremenu, na fotografiji koja se velikom brzinom delila među drugim majkama.


Mnoge od nas nemo su gledale ovu fotografiju, i sve oko nas je stalo. Vratile smo se u ovaj trenutak naših života.


Spremaš se za polazak u bolnicu, kontrakcije su sve češće...ili ti je zakazan carski rez. Stojiš na pragu i grliš svog prvenca. Svoju bebu.


To je poslednji trenutak u kome je on/ona tvoja jedina beba. Emocije te razvaljuju. Ne možeš da ga/je pustiš, a znaš da moraš. Ta količina ljubavi prema starijem, i uzbuđenja jer jedva čekaš da upoznaš svoje najmlađe. 


Jecaš na putu do bolnice. I razmišljaš da li je to normalno.

O da, putpuno normalno. Sve je u redu.


A onda se porodiš, i momentalno se zaljubiš u svoju drugu, treću, četrvtu bebu ... i jedva čekaš da je upoznaš sa starijim(a).


Ova slika vraća u onaj emotivan, iscrpljujući, ali potpuno magičan period trudnoće, porođaja i odgajanja mališana. I zato je opet nemo gledam... Dok se porodice vremenom neizbežno razvijaju, ljubav ostaje konstantna.


Pripremila Ringeraja.rs

Foto: www.crownedphotography.com / FB Crowned Photography

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
13
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
5
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
4
Matične ćelije iz krvi pupčane vrpce
Matične ćelije iz krvi pupčane vrpce po svojim karakteristikama spadaju u odrasle (adultne) matične ćelije, ali za razli...
3





Pucanje vodenjaka, evo kako zaista izgleda!
Fotografkinja Elizabeth Farnsworth bila je prisutna u sali za porođaje i uspela je da snimi trenutak pucanja vodenjaka!
Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here