|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

MAMA POSLE POROĐAJA

Ženama mozak naraste nakon porođaja

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 12.3.2024
image

Popularno verovanje da se ženski um pretvori u kašu tokom trudnoće i porođaja je totalno pogrešno – mozgovi žena, u stvari, narastu u tom periodu, tvrde naučnici, prenosi Telegraf.

PROMO KUTAK

Domaći film "SUNCE MAMINO" u bioskopima!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 18.2.2024
image

Nakon beogradske premijere topla tinejdžerska ljubavna priča, ujedno i ozbiljna porodična drama SUNCE MAMINO premijerno je prikazana i u Novom Sadu i Nišu, a potom započela svoj bioskopski život.

MAMA POSLE POROĐAJA

"Majci dođe da plače, psuje, viče....i to je normalno"

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 2.9.2023
image

Doći će vam nekad da se rasplačete, da vičete od nemoći i umora. To je normalno…- bile su reči patronažne sestre. Puno puta sam se setila te patronažne sestre. Setila bih je se svaki put kad bi rekla mužu - uzmi dete ja sad idem da malo vrištim u drugu sobu. I bilo bi mi bolje…- piše Anamaria Todorić.

ODGOJ I RAZVOJ

10 korisnih saveta za RAZGOVOR SA SINOM - TINEJDŽEROM

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 17.5.2023
image

Čak i ako se ne slažete sa onim što on govori, pokušajte da ostanete neutralni na određenu temu i ne obezvređujte njegovo mišljenje.

POBAČAJ, GUBITAK BEBE

PRAZNA MATERICA

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 7.3.2023
image

Taj život je bio tamo, rođen iz tvoje večne duše. Tvoje telo. Tvoja krv. Živeli su.

ODGOJ I RAZVOJ

Moja ćerka (3) još koristi dudu, i ne osećam se krivom

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 9.2.2023
image

Ponekad je ono što vam trenutno čini život lakšim potpuno validan i 100% u redu izbor. Ponekad, prepoznavanje da ova mala stvar koju radite ili puštate svom detetu da uradi – koja nikome ne šteti i nikoga ne povređuje – zapravo nije tako velika stvar. I ne morate joj posvetiti toliko svojih misli ili briga.

POROĐAJ

FOTO: Oproštaj mame od starijeg deteta, pre porođaja

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 6.2.2023
image

Emocije te razvaljuju. Ne možeš da ga/je pustiš, a znaš da moraš. Ta količina ljubavi prema starijem, i uzbuđenja jer jedva čekaš da upoznaš svoje najmlađe.

ODGOJ I RAZVOJ

Pokazivanje emocija, NEĆE vašeg sina UČINITI SLABIĆEM

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 9.12.2022
image

Emocija nije nešto što možete kontrolisati. Automatska je i javlja se kao odgovor na naše okruženje i naše potrebe.

ODGOJ I RAZVOJ

RODILA SAM TE, ŠTA ŽELIŠ VIŠE?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 1.12.2022
image

Moje dete će čuti mnogo više “volim te”, nego što sam ja čula za 37 godina. Nego što su svi ondašnji pioniri skupa čuli.

ODGOJ I RAZVOJ

Da li sve TATE decu GRLE, LJUBE i kažu "VOLIM TE"?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 29.11.2022
image

Ono što je važno je da obezbedite da vaša deca znaju šta osećate prema njima, čak i ako to ne izgovorite uvek. Interakcije očeva sa njihovom decom mogu imati doživotne posledice, čak i veće nego interakcije sa majkama.

STRANA 1 OD 3



10 stvari koje srećne mame ne rade!
Mi mame imamo naše porodice, naše luke mira, sigurnosti i ljubavi, ali imamo i jedne druge da se podržavamo i budemo tu ...
Izgaranje (Burnout) - kada je MAMA NA NULI
Pokušaj da zadržimo posao i brinemo o našim porodicama je težak posao. U pokušaju da sve to uradimo, sagorevamo.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image
Click Here