|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Igre pretvaranja i zašto je to deci važno

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.5.2017
Razvijanje mašte važan je deo detinjstva, ali možda niste znali da je kreativna, maštovita igra ključan deo detetova razvoja. Takva igra nije samo važna za dete, nego je i vrlo zabavna i lagana.
Ključne reči:

image
/11


Kreativna igra i razvoj mašte mnogo su više od puke zabave. "Igra je važna za dugoročan kognitivan razvoj. To nije slučajna stvar, nego je biološki programirano. Maštovita igra pomaže nam u shvatanju sveta koji nas okružuje", ističe direktorka Centra za dečju kreativnost Elizabeth Rood za portal Sheknows.

Rood ističe da maštovita igra deci pomaže na više nivoa u socijalnom razvoju, gradi vitalno važne veze ne samo s članovima porodice, nego i unutar mozga. Kada su njihovi kreativni pokušaji prepoznati od strane odraslih, deca će naučiti da su njihovi stavovi, misli i osećaji vredni.



Istraživanje različitih opcija



Pretvaranje i igranje uloga deci omogućava da istražuju različite opcije i ne prihvataju prvu ideju koja im je predložena. Maštanje je presudno za razvoj kreativnosti, empatije, rešavanje problema, ali deca ga koriste i kako bi prevladala strahove i istražila svoje snove.

Kada se prave da su netko drugi, deca često rešavaju svoje emocionalne brige i probleme.

Nekima je to rešavanje strahova od napuštanja, za druge prevladavanje osećaja ljubomore, a neki igrom rešavaju sukobe s izmišljenim čudovištima koja ih proganjanju - vešticama, babarogama i sl, ali i stvarnima kao što su smrt, bolest i nasilje.

Mališani često imaju i imaginarne prijatelje koji im služe za rešavanje određenih društvenih situacija u sigurnom okruženju. Deca stvore prijatelja koji im pravi društvo dok se osećaju usamljeno ili da ih uteši kada su tužni ili pod pritiskom. Imaginarni prijatelj razume sve njihove probleme, i to je posve normalan deo razvoja.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
10
Zašto su muževi učiteljica najsrećniji lju...
Što se tiče porodice, učiteljica će biti slična kao i u učionici. Uvek će dati sve od sebe. Uvek će pokušati da donese p...
8
Majka
Bajke i pripovetke na Ringeraja.rs
6
Mali konjanik
Autor: Jovan Jovanović Zmaj, Peva: Dečiji hor Kolibri
6





Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here