|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jedno jaje dnevno - da deca budu zdrava!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.2.2018
Prve dve godine života su veoma važne za razvoj dece, posebno je neophodno da jedu pravilno i uravnoteženo tokom ovog perioda.
Ključne reči:

image
/11


Prema istraživanju objavljenom u poznatom časopisu “Pedijatrija”, jedno jaje dnevno obezbeđuje hranljive sastojke, pomaže pravilnom rastu i fizičkom razvoju. Bez obzira da li ćete jaje da kuvate, ili pripremate omlet ili neki drugu način. Uključivanje jaja u meni, sprečiće te svako kašnjenje u njenom razvoju. Loša ishrana, zajedno sa nekim infekcijama i bolestima u detinjstvu je glavni uzrok budućeg odraslog da ostane niskog rasta.

 

10 razloga za uključivanje jaja u obrok

 

Naučnici takođe ističu da ako je poremećaj rasta u prvih 24 meseci života, teško je postići dalji razvoj. Problem je naročito izražen u siromašnijim zemljama. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (VHO), oko 155 miliona dece širom sveta ima niži rast od optimalnog.

 

Jaje je idealno za bebe - male zapremine i ishranu

 

Nalazi se zasnivaju na studiji o 160 dece. Polovina njih jede jaje šest meseci dnevno. Druga polovina služila je kao kontrolna grupa. Jaje je idealna hrana za male stomake. Proteini i žuč su odlična kombinacija najvažnijih hranljivih materija. Važno je da su jaja dobro skuvana ili toplotno tretirana kako bi se izbegao rizik od infekcije. Naravno, jaja se moraju uvesti u odgovarajućem uzrastu, praćeni alergijskim reakcijama i strogo se pridržavati preporuka pedijatara.

 

Krajnji rezultat bio je sledeći: u glavnoj grupi (sa jajima), deca sa razvojnim odlaganjima bila su za 47% manje u poređenju sa kontrolnom grupom. U prvoj grupi, u početku, bilo je više dece sa nižim rastom nego što je normalno za svoje godine. Stručnjaci podsećaju da je jaje hrana koja se može dati tek nakon 4 meseca. Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, postepeno uvođenje raznih vrsta hrane je još bolje sa 6 meseci.

 

Prevod: ringeraja.mk

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
8
SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
7
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
6
Kada se farbaju jaja za Vaskrs?
Jaja se u Srbiji farbaju još od 16. veka. Kroz nekoliko vekova usavršavale su postojeće tehnike, izmišljale nove, ali je...
5





PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
Mrežni sistem koji štiti decu od pada sa p...
photo
Zato što brinemo o bezbednosti Vaše dece i Vaših kućnih ljubimaca prepoznati smo kao najkorisniji proizvod iz oblasti ur...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here