|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako da se naspavate ako imate bebu u kući

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 27.3.2017
Prva beba velika je radost za roditelje, ali i stres, jer imamo običaj da cele noći bdimo nad njom i da se na svaki šum budimo.
Ključne reči:

image
/11


Novi roditelji ne žele svoju bebu ispustiti iz vida niti na sekundu. Čak i ako beba spava bez većih uznemiravanja tokom cele noći, mame i tate drže stražu i proveravaju da li je sve u redu. Zbog toga retko se nađe vremena za spavanje.


Podelite poslove
Majkama se savetuje da u prvim danima i nedeljama nakon dolaska iz porodilišta spavaju kada i njihova beba. No to nije baš najjednostavnije ako imate mnogo obaveza. Upravo je zato podela poslova između partnera ključna s malom bebom u kući.


Tuširajte se hladnijom vodom
Preterano uzimanje kofeina u obliku kafe ili drugih energetskih pića začaran je krug. Bez njega nam se čini da se ne možemo razbuditi, a zbog velikih ispijenih količina nećemo moći zaspati. Baš zato dobro je ograničiti unos pića s kofeinom, a to se posebno preporučuje mamama koje doje. Ako se ujutro ili tokom dana želite razbuditi bez pomoći ovog stimulansa, pomoći će vam lagano razgibavanje, odlazak na svež vazduh, ali i tuširanje hladnom ili mlakom vodom.


Držite se istog rasporeda
Roditelji će se bolje naspavati ako bez većih problema spava i njihov mališan. Decu od najranijeg uzrasta treba učiti rasporedu, odnosno što je moguće sličnijem vremenu hranjenja, spavanja, kupanja, igranja i slično. Na taj način beba će osećati umor u slično doba dana te lakše utonuti u san.


Ne ustajte uvek tokom noći
Neki stručnjaci savetuju da bebe između četvrtog i šestog meseca života imaju sposobnost za neprekinut san od šest do osam sati, što znači da su sposobni prespavati noć bez dodatne pomoći. Stoga nije potrebno ustajati iz kreveta na prvi zvuk komešanja iz kolevke.


Opustite se
Studije su pokazale da deca od najranijeg uzrasta mogu osetiti nervozu svojih roditelja, i da i sami postaju nemirni zbog toga. Nemirno dete je teško uspavati, pa na kraju roditelji probdiju celu noć pokušavajući ih smiriti. Upravo zato potrebno je opustiti se koliko god je to moguće.



Izvor: Svet Plus

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
34
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
8
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
7
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...
6





Mala škola plivanja
Plivanje je ujedno i druženje, korišćenje slobodnog vremena, jačanje samopouzdanja, pozitivno utiče na psiho-socijalni i...
Spavajte s bebom u istoj sobi
Bebe bi trebalo da spavaju u sobi sa roditeljima u sobi makar u prvih šest meseci života



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here