|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako da smanjim učestalost prehlada kod deteta?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 21.1.2024
Ovih dana, svedoci smo punih čekaonica u pedijatrijskim ordinacijama a roditelji su zabrinuti simptomima kao što su visoka temeratura, uporan nadražajni ili produktivni kašalj, simptomi od strane digestivnog trakta koji prate infekciju kao što su mučnina, povraćanje pa i dijareja.

image
Kada govorimo o prehladama, kod dece od druge godine života pa sve do polaska u školu, nije ništa neobično da imaju i šest do osam prehlada u toku godine.
/11


Ukoliko ste roditelj verujemo da Vam je ovo pitanje prošlo mnogo puta kroz glavu. Ukoliko dete ide još i u vrtić onda smo u to apsolutno sigurni jer u zimskim mesecima vladaju pogotovo epidemije infekcija u kolektivima jer zatvoren prostor i slabije provetravanje pogoduju širenju i razvoju infekcija.

 

Ovih dana, svedoci smo punih čekaonica u pedijatrijskim ordinacijama a roditelji su zabrinuti simptomima kao što su visoka temeratura, uporan nadražajni ili produktivni kašalj, simptomi od strane digestivnog trakta koji prate infekciju kao što su mučnina, povraćanje pa i dijareja.

Kada govorimo o prehladama, kod dece od druge godine života pa sve do polaska u školu, nije ništa neobično da imaju i šest do osam prehlada u toku godine. Obično su to prehlade gde postoji curenje nosa ili je nos „zapušen“ sekretom, slivanje niz grlo, kašalj, malaksali su, nemaju apetit, a može da se javi i povišena temperatura. Bolest uz simptomatsku terapiju prolazi za nekoliko dana, i to je najčešći scenario u praksi. Ukoliko prehlada traje duže važno je da znate da treba da se obratite lekaru jer je moguće da je došlo do sekundarne infekcije i dodatnih komplikacija.

 

Rinovirusa ima preko 100 sojeva, postoji i više serotipova bakterija, infekcije se mogu nadovezivati jedna na drugu jer svaka delimično slabi imuni sistem i on ne uspeva da se potpuno oporavi izmedju dve infekcije. Međutim, dobra vest je da deca u toku infekcija stvaraju svoj imunski odgovor. Zbog toga će pri sledećem susretu sa istom bakterijom ili virusom, njihov imunski sistem odmah odreagovati preko prethodno stvorenih antitela i ćelija memorije, pa se bolest neće klinički ispoljavati.

 

Komplikacije su relativno retke, ali u svakom slučaju treba biti obazriv. Roditelji treba da znaju da se bolest može komplikovati u dva pravca. Najčešća komplikacija stalnog sekreta u nosu kod beba i predškolske dece je učestala pojava zapaljenja uva zato što je kod dece Eustahijeva tuba kratka, pa sekret brzo prelazi sa nosa na uši ali takodje može doći do bronhitisa ili zapaljenja pluća što će lakr proveriti kako bi na vreme uključio potrebnu terapiju.

I dalje nema razloga za paniku. Treba pomoći detetovom imunom sistemu da sazri i das to prirodnije prodje kroz taj period učestalih infekcija koji sam po sebi prolazi polaskom u školu.

 

Immunokund za jačanje imuniteta kod dece

Immunokind je prirodni, homeopatski preparat koji pomaže dečjem imunom sistemu da sazri i na taj način smanjuje učestalost infekcija kod dece što mu je osnovna indikacija. U njegov sastav ulaze soli kalcijuma koje su jako bitne za rani razvoj imunog sistema ali i respiratornog kao i za obnavljanje sluznice respiratornog sistema nakon preležane infekcije. Očuvanje sluznice respiratornog sistema, povoljno deluje i na simptome kao što su zapušennost, kašalj i otežano disanje, dok su šanse za razvoj druge infekcije značajno smanjene.

 

Velika prednost Immunokinda je da povoljno deluje kod beba od prvog dana života a savetuje se i prevremeno rodjenim bebama kojima je pomoć u sazrevanju respiratornog sistema i imuniteta posebno potrebna. Pored preporuka u najraniiem uzrastu, mogu ga koristiti i sva mala deca predškolskog uzrasta. Može se koristiti i u dužem vremenskom periodu, uz obavezne konsultacije sa pedijatrom ili farmaceutom.

Immunokind, za zdravlje dece od prvog dana života i smanjenje učestalosti infekcija kod dece na potpuno prirodan i neškodljiv način.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Septembarska zvezda baby kalendara za 2020...
Jesenje dane osmehom zlatnim obasjava septembarska zvezda baby kalendara za 2020. godinu!
4
Na koga će ličiti vaša beba?
Genetičari su primetili da se veliki nos ili bilo koja druga izrazito upadljiva crta fizičkog izgleda često prenosi iz g...
4
Druženje zvezdica JOHNSON`S® baby kalendar...
Da li znate gde se „rađaju zvezde“? Ne ni na televiziji, ni u različitim emisijama za talente, već se rode i zasijaju u ...
3
Reagujući na bebin plač zadobijamo njeno p...
U prvim mesecima bebe sa nama komuniciraju plačem, jer još nisu sposobne i razvijene da nam daju neke druge znake. Beba ...
3





Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here