Ringeraja.rs je specijalizovani portal, namenjen budućim roditeljima, trudnicama i roditeljima predškolske dece.
Copyright 2008-2025
Danu media d.o.o. Beograd
Priprema:
1.) Krompir skuvajte, ocedite, propasirajte i ostavite da se ohladi. Kada se krompir ohladi dodati sve sastojke i mikserom sa spiralnim nastavkom, izmešati sve sastojke da dobijete kompaktnu masu.
2.) Kada su se sastojci sjedinili smesu istresti na pobrašnjenu dasku, malo je promesiti i rukama oblikovati debelu kobasicu. Rezati jednake knedle i u svaku ubaciti šljivu ( ili višnju ili komadiće čokolade ) i u svaku šljivu ubaciti malo šećera i cimet na vrh noža. Skupiti krajeve i rukama ih pritisnuti da se slepe.
3.) U jednu veću posudu stavite vodu, posolite je i kada voda prokuva spuštati knedle u nju i pričekati 7 – 10 minuta dok ne počnu da izlaze na površinu. Gotove su kada su sve isplivale.
4.) Za to vreme u malo ulja propržite prezle u koje pri kraju dodate narendanu koru pola narandže i pola kašičice cimeta ( ovo uzmite pod obavezno jer je ukus fantastičan ).
5.) Vaditi jednu po jednu knedlu i malo ih uvaljati u pržene prezle. Kada su poprimile prezle sa svih strana vaditi ih i slagati u posudu u koju će biti servirane.
Uživajte uz dezert!