|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Knedle – ukus detinjstva

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 27.11.2012
Da li se sećate bakinih knedli sa šljivama? Da je jednostavnost prava genijalnost, potvrđuje i ovaj predivni dezert koji danas možete napraviti sami.
Ključne reči:

image
/11


 

Priprema:

 

 

1.) Krompir skuvajte, ocedite, propasirajte i ostavite da se ohladi. Kada se krompir ohladi dodati sve sastojke i mikserom sa spiralnim nastavkom, izmešati sve sastojke da dobijete kompaktnu masu.

 

2.) Kada su se sastojci sjedinili smesu istresti na pobrašnjenu dasku, malo je promesiti i rukama oblikovati debelu kobasicu. Rezati jednake knedle i u svaku ubaciti šljivu ( ili višnju ili komadiće čokolade ) i u svaku šljivu ubaciti malo šećera i cimet na vrh noža. Skupiti krajeve i rukama ih pritisnuti da se slepe.

 

3.) U jednu veću posudu stavite vodu, posolite je i kada voda prokuva spuštati knedle u nju i pričekati 7 – 10 minuta dok ne počnu da izlaze na površinu. Gotove su kada su sve isplivale.

 

4.) Za to vreme u malo ulja propržite prezle u koje pri kraju dodate narendanu koru pola narandže i pola kašičice cimeta ( ovo uzmite pod obavezno jer je ukus fantastičan ).

 

5.) Vaditi jednu po jednu knedlu i malo ih uvaljati u pržene prezle. Kada su poprimile prezle sa svih strana vaditi ih i slagati u posudu u koju će biti servirane.

 

Uživajte uz dezert!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Muffini od bundeve
photo
Ringerajin kuvar: n i n a
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here