|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

KO ĆE U KLUPE, A KO ONLAJN? Krizni štab odlučio da se đaci vraćaju u škole po MODELU OD 1. SEPTEMBRA.

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 10.4.2021
Na poslednjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa odlučeno je da bi đaci mogli da se vrate u školske klupe pod onim uslovima koji su važili 1. septembra prošle godine. Šta to tačno znači za školarce?

image
Za mlađe osnovce, odnosno za one od prvog do četvrtog razreda, to znači da će nastavu slušati u školskim klupama kao i do sada; (Foto: Freepik)
/11


 

Član Kriznog štaba i epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da ukoliko broj novozaraženih nastavi da pada, od 19. aprila školarci bi mogli da se vrate na nastavu po sistemu od početka školske godine.


Tiodorović je naveo i da će se ostaviti još nedelju dana prostora kako bi se definitivno utvrdilo da je situacija povoljna za đake, ali epidemiolog je optimističan kada je ova procena u pitanju.


Šta to tačno znači za đake?

Za mlađe osnovce, odnosno za one od prvog do četvrtog razreda, to znači da će nastavu slušati u školskim klupama kao i do sada.

Stariji osnovci od petog do osmog razreda imaju kombinovani model, koji se može razlikovati od škole do škole, jer se formira u odnosu na kapacitet.

Generalno, kombinovani model podrazumeva da đaci tri dana nastavu pohađaju u školi, a dva dana onlajn. Prema dosadašnjem iskustvu, odeljenja su deljena u dve grupe, od kojih jedna pohađa nastavu ponedeljkom, sredom i petkom, a druga utorkom i četvrtkom. Grupe se rotiraju na nedeljnom nivou.

S druge strane, bilo je i primera da đaci idu svaki dan u školu, ali skraćeno, na primer samo tri časa dnevno.

Svaka škola opredeljuje se za neku od verzija kombionavanog modela u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima.

 

Kombinovani model za srednjoškolce

Srednjoškolci takođe imaju kombinovani model. To praktično znači da nedelju dana idu u školu, a nedelju dana pohađaju nastavu onlajn.


Razmatrana je mogućnost da i oni tokom iste nedelje imaju kombinaciju dva oblika nastave. Međutim, i za srednje škole je prelomljeno da ostane kako je bilo. Razlog je smanjivanje mogućnosti transmisije virusa kovid 19 jer se srednjoškolci više kreću, izlaze… ali i zbog same organizacije predavanja jer su profesori uspešno razradili model nedeljne promene nastave.


I dalje moguća onlajn nastava

Svi koji žele da nastavu pohađaju isključivo onlajn i dalje imaju tu mogućnost. U tom slučaju potrebno je školi uputiti zahtev sa obrazloženjem zašto dete ne može da dolazi na nastavu u školu.

 

Izvor: Blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Bolovi rasta - šta svaki roditelj treba da...
Nekada se javljaju nekoliko dana u nizu, a nekada samo ponekad. Velika je individualna različitost bolova rasta kod dece...
56
Mačke usrećuju
Ako se dvoumite da li da vašem mališanu ispunite želju i udomite macu, trebalo bi da znate da ona zaista može da mu učin...
10
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
8
Decu smo upropastili. Šta dalje?
Hoćemo li početi ozbiljno da se bavimo stvaranjem ljudi od dece?
6





Šta je potrebno da dete zna pred polazak u...
Polazak u školu kod velikog broja roditelja stvara uzbuđenje i nervozu koja se jako lako prenosi na decu. Roditelje muče...
Labkovski: Kako ne dozvoliti školi da slom...
Mihail Labkovski, popularni ruski psiholog, poručuje roditeljima kako odabrati školu, treba li raspravljati s učiteljima...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here