|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ko ima mnogo, želi još više

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 8.5.2015
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs

image
/11


Bio siromašak, pa nije imao više ništa do jedno paripče na kome je svakog dana gonio drva u grad i prodavao. Taj siromašak pored svoje potrebe ipak je bio uvijek veseo, a često se od te svoje krvave zarade i napijao, te  vraćajući se kući uza sav put jašući pjevao.

 Put ga je iz varoši vodio pored kuće jednog Španjola, trgovca, koji je uvijek bio turoban i neveseo.Španjol, iako bogat, pored najbolje volje i želje, nije mogao nikad biti veseo, a kamoli da pjeva, i zato se jednog dana odluči da toga veselog siromaška nagradi. I tako, kad je ovaj prolazio jednom pored njegova dućana pjevajući, zovnu ga on k sebi i dade mu pun lončić da pod vrh dukata. Siromah primi lončić i ode kući ćuteći. Od toga dna siromašak je i opet gonio drva u grad svakoga dana i vraćao s kući ćutke. Od dobivenog novca za drva ne bi više ni pare potoršio, već je sve ostavljao. Dan za danom prolazio, on je još uvijek gonio drva u grad, i kad bi podosta nakupio, promijenio bi u dukate i odnio kući te sasuo u lončić.

 Španjol ga je pri prolaženju s čuđenjem gledao i nije se nikad mogao domisliti zašto je postao neveseo otkad mu on dade dukate, te ga opet pozove k sebi i upita: “Zašto si od onda kad ti ja dadoh lončić s dukatima neveseo? “ A seljak odgovori: “ Jer nijesam još lončića dosuo!”

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto na Kubi nema nepismenih a deca vole ...
Đaci ne ponavljaju razrede, nema nediscipline, obroci su besplatni, 20 đaka u učionici, časovi traju pola sata – neki su...
12
Mališane puštajte u vodu po pola sata
Morska klima svakako prija dečjem organizmu, a mališani jednostavno obožavaju kupanje u moru, ali da bi letovanje protek...
6
Šest Labudova
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
6
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
5





Ivin voz
video
Peva: Dragan Laković
SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
video
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here