|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kolačići za povećanje količine mleka

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.11.2015
Slatko i ukusno rešenje za brzo i lako povećanje količine mleka!

image
/11


Dojenje je jedan nimalo lak posao! Potrebno je puno upornosti da bi sve na kraju išlo kako treba, pogotovo ako se sučimo sa slabijom produkcijom mleka! Iako je beba najbolji stimulator, malo dodatne pomoći nije na odmet!

 

Mnogo je saveta kako poboljšati laktaciju, tj. povećati količinu mleka, a mi vam nudimo jedno slatko rešenje, za koje treba par minuta posla, a sve sastojke možete da bez prolema nabavite u svakoj prodavnici zdrave hrane.

 


Sastojci:


  • 1 šolja integralnog brašna

  • ½ praška za pecivo

  • 100 gr maslaca

  • ¾ šolje smeđeg šećera

  • 2 kašike samlevenog lanenog semena

  • 1 jaje

  • 2-3 kašike mlake vode

  • Začini ( cimet, vanila) po ukusu, nije obavezno

  • 2  kašike pivskog kvasca ( bitno je napomenuti da se pivski kvasac nikako ne menja običnim kvascem, jer efekat ni približno nije isti)

  • ½ kašičice soli

  • 1,5 šolja ovsa (ovsene pahuljice, nije nužno samleti ih)

 


Dodaci:


Prema ukusu može se dodati i ½ ili cela šolja još nekih sastojaka:

Suvo grožđe, kokos i banana ( ili sušena, ili sveža – u tom slučaju dodati još malo brašna), komadići čokolade, suva višnja, borovnica, brusnica, bela čokolada, suva kajsija, rendana jabuka i još cimeta, kakao, lešnik, orah...

 


Priprema:


Umutiti maslac sa šećero, pa dodati jaje. Dobro umutiti dodati vanilu ( ekstrakt, vanilin šećer). Dodati prethodno potopljeno laneno seme u onih par kašika vode. Dodajte prethodno izmešane : brašno, prašak za pecivo, so, pivski kvasac, cimet. Umutiti dok se lepo ne izmeša masa, pa sjediniti sa ovsom, i dodacima.

Kašičicom odvajati kolačiće ( loptice) staviti na pek papir, i peći 10-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180°C.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Vodič kroz život bebe: Drugi mesec
Odojče uzrasta dva meseca je već obavilo svoj prvi sistematski pregled u dečjem dispanzeru doma zdravlja, dobilo vakcinu...
6
Hajde da stvaramo uspomene sa Lilly Junior...
Uzbuđenje je u vazduhu - Lilly Junior Radosnica je stigla!
6
Zaštitite bebu od vrućine
Novorođenče nikako ne izlažite sunčevim zracima od 11 do 18 časova časova. Kada ga izvodite napolje, šeširić je obavezan...
6
Najbolja odluka koju sam donela, od kako s...
Kada je naš mali zamotuljak stigao na svet, i dalje sam instiktivno želela da ga zaštitim na sve načine. Da budem iskren...
6





Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Ishrana bebe
Najbolja hrana za vaše dete, sem majčinog mleka koje dete treba da unosi dokle god za to ima mogućnosti, su sveže namirn...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here