|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Lopta je najbolja igračka za decu

Milica Milićević, 2.2.2019
Lopta je najbolja igračka za decu.
Ključne reči:

image
/11



Bebama dajemo mekane lopte. Prve igre za decu su kotrljanje, zatim bacanje i dobacivanje. Na kraju se završi sa fudbalom i košarkom. Loptice skočice su takođe, pomalo zaboravljene, ali dobre igračke.
U međuvremenu ima još igara koje mogu zabaviti dete.
Izrežite jednu rupu i dajte detetu lopte iste veličine kao prečnik rupe.  Možete mu dati  i jednu veću loptu, kako bi uvideo razliku. Ovo je dobra ideja i za skupljanje igračaka,ukoliko imate puno lopti.
Upoznavanje sa bojama. Ukoliko želite da ubacujete lopte po bojama, okolo rupa možete obojiti bojice ili zalepiti trake u boji.
Igra sa brojevima - Potrebno je 10 plastičnih čaša. Numerišite čaše i zalepite na karton koji će moći da stoji uspravno. Ukoliko nemate male loptice, možete ih napraviti pomoću folije. Odredite početak bacanja loptica u čaše. Ova igra može biti i takmičarska, tako što ćete sabirati brojeve kao poene.
Pom- pom loptice - Napravite putanju za loptice na podu. Uz pomoć cevčice treba oduvati lopticu do cilja. Igra može biti i takmičarska.
Ping- pong loptice- potreban je manji sto, ping- pong loptica i četiri učesnika. Svaki učesnik stoji na jednom kraju stola i duva lopticu, Cilj igre je da se loptica što duže održi na stolu.
Igra napolju - Na drvenoj površini označite prostor gde treba da se pogodi. Ukoliko je takmičarska igra možete označiti više mesta i napisati poene. (kao pikado)
Igra stopalima - Postavite dve velike posude. U jednoj stavite lopte/loptice, a druga neka ostane prazna. Igra za decu: Loptu po loptu treba da uhvate stopalima i da prenesu u drugu praznu posudu.
Slobodna igra - u jednom trenutku će deca sigurno smisliti i svoju igru (bacanje u vis, bacanje u dalj, provlačenje lopte kroz noge; ukoliko ima više dece provlačenje kroz noge kao tunel i dodavanje onom koji je iza, dodavanje lopte preko glave...)
Nova igračka: "Dodaj medi nos"
Materijal: Poklopac od kutije za cipele, makaze/skalper, bojice, nekoliko loptica.
Nacrtajte medu u poklopcu. Nek prečnik nosa bude tako da mogu da prodju te loptice. Izrežite taj otvor i igra može da počne.
Pravila igre: Poređajte sve loptice na početak kutije, pomerajte poklopac levo, desno, gore dole. Cilj igre je da ubacite sve loptice u rupu.
Naravno, fudbal, košarka i odbojka su takođe veoma bitni sportovi za razvoj deteta i mogu se igrati i u mlađem uzrastu.

Bebama dajemo mekane lopte. Prve igre za decu su kotrljanje, zatim bacanje i dobacivanje. Na kraju se završi sa fudbalom i košarkom. Loptice skočice su takođe, pomalo zaboravljene, ali dobre igračke.


U međuvremenu ima još igara koje mogu zabaviti dete.


  • Izrežite jednu rupu i dajte detetu lopte iste veličine kao prečnik rupe.  Možete mu dati  i jednu veću loptu, kako bi uvideo razliku. Ovo je dobra ideja i za skupljanje igračaka,ukoliko imate puno lopti.
  • Upoznavanje sa bojama. Ukoliko želite da ubacujete lopte po bojama, okolo rupa možete obojiti bojice ili zalepiti trake u boji.
  • Igra sa brojevima - Potrebno je 10 plastičnih čaša. Numerišite čaše i zalepite na karton koji će moći da stoji uspravno. Ukoliko nemate male loptice, možete ih napraviti pomoću folije. Odredite početak bacanja loptica u čaše. Ova igra može biti i takmičarska, tako što ćete sabirati brojeve kao poene.
  • Pom- pom loptice - Napravite putanju za loptice na podu. Uz pomoć cevčice treba oduvati lopticu do cilja. Igra može biti i takmičarska.
  • Ping- pong loptice- potreban je manji sto, ping- pong loptica i četiri učesnika. Svaki učesnik stoji na jednom kraju stola i duva lopticu, Cilj igre je da se loptica što duže održi na stolu.
  • Igra napolju - Na drvenoj površini označite prostor gde treba da se pogodi. Ukoliko je takmičarska igra možete označiti više mesta i napisati poene. (kao pikado)
  • Igra stopalima - Postavite dve velike posude. U jednoj stavite lopte/loptice, a druga neka ostane prazna. Igra za decu: Loptu po loptu treba da uhvate stopalima i da prenesu u drugu praznu posudu.
  • Slobodna igra - u jednom trenutku će deca sigurno smisliti i svoju igru (bacanje u vis, bacanje u dalj, provlačenje lopte kroz noge; ukoliko ima više dece provlačenje kroz noge kao tunel i dodavanje onom koji je iza, dodavanje lopte preko glave...)



  • Nova igračka: "Dodaj medi nos"


Materijal:
Poklopac od kutije za cipele, makaze/skalper, bojice, nekoliko loptica.
Nacrtajte medu u poklopcu. Nek prečnik nosa bude tako da mogu da prodju te loptice. Izrežite taj otvor i igra može da počne.
Pravila igre: Poređajte sve loptice na početak kutije, pomerajte poklopac levo, desno, gore dole. Cilj igre je da ubacite sve loptice u rupu.

 

Naravno, fudbal, košarka i odbojka su takođe veoma bitni sportovi za razvoj deteta i mogu se igrati i u mlađem uzrastu.


Autor: Milica Milićević

Izvor: igrebeztelefona

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Bože, spasi me vrtićke grupe pred osmi mar...
Nedavno se na Tviteru povela interesantna polemika, a sve na kontu čuvenog Dana žena iliti 8.marta kome hrlimo u susret....
5
Dečiji imunitet i kako ga ojačati
Bez besprekornog funkcionisanja imunog sistema organizam bi praktično bio pregažen spoljašnjim izazivačima raznih bolest...
5
Premostite generacijski jaz
Jaz među generacijama javlja se kad deca stasaju u tinejdžere. Neminovan je, a na roditeljima je da prihvate promene kod...
4
Decu ne kvari ljubav, već manjak discipline
Čini se da nikada nije bilo teže biti roditelj, niti odrediti šta je roditeljski “posao”. Dok jedni smatraju da su nam z...
4





“Pakutilo” i još ponešto što mame pamte
Deca odrastu a da se nismo ni okrenuli. Šta mi već nedostaje, šta znam da će mi uskoro nedostajati i zašto je ok da nosi...
Dvogodišnjakinja pati jer tata ne da da im...
video
Dvogodišnja Kennedy Kirkland objavljuje da ima dečka, a njeni roditelji postaju svesni da će razgovor o momcima i izlasc...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here