Ringerajin kuvar: lelaigor

- 1kg brašna
- 1 kvasac
- 3dl mleka
- 3dl vode
- 2 kašike šećera
- 2 kašike soli
- 1dl ulja
- 200g margarina
- 1 pavlaka
- 3 žumanceta
- 1kg salame
- 400g kačkavalja
- kečap
- origano

- Salamu i sir izrendati.
- U toplo mleko dodati kvasac, šećer i 3 kašike brašna, razmutiti i ostaviti da naraste.
- U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, vodu, ulje, so i nadošao kvasac pa zamesiti testo. Testo podeliti na 3 jufke i ostaviti da narastu.
- Napraviti fil: umutiti margarin, pavlaku, 2 kašike brašna i žumanca.
- Razviti svaku jufku, premazati filom, posuti salamom i uviti u rolat.
- Rolat iseći na komade debljine 1cm, poređati u pleh obložen papirom za pečenje, premazati kečapom i posuti origanom. Peći u rerni na 200C.
- Pred kraj pečenja na svaki komad staviti kačkavalj i vratiti da se istopi.
Meni testo bude malo lepljivo pa dodam još 2-3 šake brašna, da bih mogla lepo da ga umesim.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2