|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Najiritantniji saveti o roditeljstvu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.7.2022
Brižna rodbina, prijatelji, pa čak i slučajni prolaznici u parku, prevozu, na ulici, oni koji imaju, ali i oni koji nemaju decu, vole da dele savete o roditeljstvu.

image
Iako ljudi savete daju uglavnom dobronamerno, to može biti i veoma dosadno. Family baby photo created by senivpetro - www.freepik.com
/11


 

Ovo je spisak najgorih saveta koje svakako zanemarite:


Savet: Budite oštriji da dete ne manipuliše vama.

Deca brzo odrastu, a ovaj savet obično dele oni stariji kojima se čini da vreme leti. Postavite granice lepog ponašanja, ali ne budite prestrogi. Deca su ipak deca.


Savet: Dete treba samo da se uspavljuje čim napuni 6 meseci.

Ne puštate svoje dete da plače do iznemoglosti i svi pretpostavljaju da će biti nemoguće kad poraste. Ima onih koji misle da detetu odmah treba pokazati "ko je gazda" iako se ono još bori da savlada obične muke sveta oko njega. Bolje ga mazite i pružite mu podršku. Budite obzirni prema svom detetu.


PROČITAJ JOŠ: 
10 stvari koje deci ne trebaju i 10 koje im trebaju


Savet: Neka jede sve.

I neke odrasle osobe ne jedu sve. Loše je da mislite da malo dete može da svari sve. Postavite zdrave temelje pravilne ishrane.


Savet: Nemojte previše da brinete oko deteta, neka pojede i nešto sa zemlje.

Ovo već spada u zanemarivanje. Vaša brižnost ne treba da se procenjuje. Takođe i oni koji kažu da ne trčakte oko njega u parku, neka se malo udari i nauči pameti, nemaju puno osećaja. Niko ne želi da vidi svoje dete kako pati i kako ga nešto boli.

 
Savet: Naspavajte se sada jer, kad beba dođe, nema spavanja.

Tehnički ovo je savet za trudnice. Osim medveda, niko ne može da odspavati zimski san i nakon nekoliko meseci se probuditi naspavan za idućih godinu, dve, tri. I kada se rodi dete često čujete da treba da spavate dok mališa spava, ali to je nemoguće. Ili želite da ga posmatrate ili već imate 1001 obavezu po kući. Ili, čak, poželite da uradite nešto za sebe.


Izvor: Zena.blic.rs

 

PROČITAJ JOŠ: Nikad ne pretite deci da ćete ih ostaviti

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
19
Da li nesrećno detinjstvo mora da nam obel...
Šta je to slabilo moje šanse? Imao sam psihotičnog oca, zatim nasilnog alkoholičara za očuha, majka mi je postala alkoho...
17
Ovo vam niko (na vreme) ne kaže o deci
Bez obzira na to koliko ste saveta dobili od prijatelja i porodice, koliko knjiga i blogova ste pročitali, bez obzira na...
6
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
5





LJUBAV NE BROJI HROMOZOME
Vesna je došla na svet, omalena, slabašna, kosooka. Ljilja je plakala od sreće i brige: nije se plašila da dete gaji sam...
Nema jače sile na svetu od majke koja bran...
Njega nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći. Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu maj...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here