|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ODGOJ I RAZVOJ

Nije prijatno postavljati granice, ali je naša dužnost!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 7.3.2024
image

Biti roditelj jeste zabavan, najlepši, ali i svakako najteži i najodgovorniji zadatak koji osoba ima u svom životu. Svaka osoba želi da bude svom detetu “dobar roditelj”, i većina se svim snagama trudi da to i postane. Međutim, da li znamo i da li možemo da vaspitavamo svoju decu i budemo “dobri roditelji”?

ODGOJ I RAZVOJ

Deca treba da su voljena, a ne raspuštena

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 4.11.2023
image

Odgajani bez dovoljno postavljenih izazova, sa stavom da im se sve pruži i omogući, rastu generacije koje su u takvim okvirima onemogućene za ambiciju i želju za uspehom.

ODGOJ I RAZVOJ

Pazite šta govorite i kakve poruke šaljete deci

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 7.5.2023
image

Deca stalno isprobavaju, testiraju i pomeraju i svoje i roditeljske granice. Za njih je to proces učenja i prilagođavanja svetu. Od toga kako se roditelji postave, šta im je važno, šta mogu da prihvate i tolerišu, koliko su fleksibilni i koliko uspevaju da budu dosledni, zavisi koliko će se te granice razvući.

ODGOJ I RAZVOJ

Dr Rajović: Telefon na dečiji mozak deluje KAO DROGA

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 9.4.2023
image

Sve više stručnjaka savetuje roditeljima da deci ograniče vreme provedeno sa proizvodima nove tehnologije, a posebno kada je u pitanju korišćenje mobilnih telefona.

ODGOJ I RAZVOJ

Detetu trebaju granice kako bi odraslo srećno i zdravo!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 23.1.2023
image

Današnja deca su nestrpljiva, nedruželjubiva, dosađuju se, a roditelji im mnogo popuštaju. Mališani su u strašnom emotivnom stanju, i većina njih u školu dolazi nevoljna da uči, a tome doprinose mnogi faktori modernog načina života, smatra terapeut Viktorija Prudej.

ODGOJ I RAZVOJ

DR RAJOVIĆ: Kako svojoj deci postavljam granice

Autor: Uredništvo Ringeraja | 4.1.2023
image

Dr Ranko Rajović je gostujući u emisiji RTS Ordinacija govorio o tome kako se okruženje promenilo, šta je zadatak roditelja i nastavnika danas, kako se postavljaju granice deci i na koji način treba da se pobrinemo da napravimo balans između onog vremena koje deca provede ispred ekrana i u nekim fizičkim aktivnostima.

ODGOJ I RAZVOJ

RODILA SAM TE, ŠTA ŽELIŠ VIŠE?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 1.12.2022
image

Moje dete će čuti mnogo više “volim te”, nego što sam ja čula za 37 godina. Nego što su svi ondašnji pioniri skupa čuli.

ODGOJ I RAZVOJ

Mora da se zna ko je koga rodio. Verujte, stvarno mora.

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 21.8.2022
image

Vaspitanje sopstvenog deteta nije kvantna fizika. Mnogo je lakše od toga. Ali je potreban trud.

ODGOJ I RAZVOJ

Najiritantniji saveti o roditeljstvu

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 24.7.2022
image

Brižna rodbina, prijatelji, pa čak i slučajni prolaznici u parku, prevozu, na ulici, oni koji imaju, ali i oni koji nemaju decu, vole da dele savete o roditeljstvu.

image

Najveća ironija je to da, iako većina nas nikada ne bi udarila ili zlostavljala svoju decu, mi im i dalje činimo loše pokušavajući da budemo njihovi prijatelji. Mi smo blagi sa našom decom, zato što želimo da nas ona vole.

STRANA 1 OD 2



5 stvari neurolog i psihijatar ne bi dozvo...
Mozak se najbrže razvija u detinjstvu, brže nego u bilo kom drugom delu života.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...



Click Here