|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Osam stvari koje nam naše mame nikad nisu priznale, a dirnuće vas u srce...

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 31.7.2018
Tek kad i sami postanemo roditelji počinjemo stvarno razumeti svoje roditelje, posebno majke.
Ključne reči:

image
/11


One su uvek tu za nas pa često zaboravljamo da imaju vlastiti život i želje, koje u životu često potiskuju zbog nas - svog voljenog deteta.

Donosimo deset stvari koje nam naše mame nikad nisu rekle, a za šta im moramo biti zahvalni:

 

1. Zbog tebe je plakala

Plakala je kad je otkrila da je trudna. Plakala je na porođaju. Plakala je kad te prvi put uzela u naručje. Plakala je od sreće. Plakala je od straha. Plakala je od brige... Uvek s tobom duboko proživljava tvoju bol i sreću, i ako ti to često ne govori.

 

2. Želela je taj zadnji zalogaj kolača

Kad je videla kako gledaš u tu sočnu krišku kolača na njenom tanjiru, dala ti ju je. Rekla je da zapravo uopše nije gladna. Lagala je. Jako je želela taj zadnji zalogaj kolača, ali je potpuno srećna tek kad tebe usreći. 

 

3. Ponekad ju je bolelo

Kad si je povukao za kosu jako ju je bolelo; kad si je ogrebao, isto je bolelo. Bolelo ju je i kad si je udario u ljutnji. Strašno ju je bolelo kad si izlazio iz njenog tela nakon devet meseci. Ali sad uvek kaže 'zaboravi se ta bol'. A zapravo to nije istina.

 

4. Stalno se bojala i još se boji

Otkad te začela jedina joj je misao da te zaštiti. Srce joj je lupalo od straha kada te je prvi put gledala kako trčiš. Svake noći je ostajala do kasno u noć budna dok nije čula da si u krevetu. Terala je loše snove. Ni noćne more nisu ti mogle ništa. I danas se boji za tebe, iako možda ne živite blizu, i srećna je kad čuje tvoj glas i zna da si dobro.

 

5. Zna da nije savršena

Ona je svoj najveći kritičar. Ponekad mrzi samu sebe. Uvek je htela biti savršena majka, paziti da ne učini nešto krivo, ali i ona je samo ljudsko biće. Pravila je greške, a neke je još i danas proganjaju. 

 

6. Gledala te dok spavaš

Neke noći te nikako nije mogla uspavati. Oko 3 ujutro molila bi se da se konačno smiriš i zaspiš. Jedva je držala otvorene oči, pevušila bi ti i nosila te. Kad bi konačno zaspao, njen umor bi nestao u trenu i onda bi mogla još satima sediti kraj tvog uzglavlja i uživati u pogledu na svoje voljeno dete.

 

7. Srce joj se slomi svaki put kad plačeš

Nijedan zvuk nije tako tužan kao plač deteta. Ona je radila sve što je bilo u njenoj moći da zaustavi tvoje suze, a kad te ne bi uspela utešiti srce bi joj se slomilo u milion dijelova.

 

8. Ti si joj uvijek na prvom mestu

Bila je danima gladna, nenaspavana i nedoterana. Uvek je stavljala tvoje potrebe ispred svojih. A na kraju dana je bila toliko umorna da često nije mogla ništa za sebe učiniti. No, sutradan, bi opet sve to ponovila jer te voli više od svega.

 

Kada bi mogla vratiti vreme, svaka majka bi želela popraviti ono što je napravila pogrešno. Ali ne može. Zato budimo dobri prema svojim majkama, jer radile su kako su najbolje znale.

 

Izvor: 100posto

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Krpene umesto skupocenih lutaka
Istraživanje je pokazalo da mališani obožavaju kreativne stvarčice od kojih mogu nešto da naprave, a ne gotove skupocene...
6
Detetu trebaju granice kako bi odraslo sre...
Današnja deca su nestrpljiva, nedruželjubiva, dosađuju se, a roditelji im mnogo popuštaju. Mališani su u strašnom emotiv...
4
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
4
Ćalac - neki očevi zauvek ostaju deca
Pomislila sam kako je ovo jedan divan tata, onaj koji, ma koliko da je umoran, ne samo da ima strpljenje, već neko ko ne...
4





Livadsko cveće, likovna aktivnost
Iz detinjstva ponesemo samo ono što smo doživeli svim svojim čulima.
Poklon ili osmeh (ljubav,pažnja,vreme,strp...
Zašto ne sve od toga? Zašto bi se isključivali poklon i osmeh (ljubav,pažnja…)? Naravno, potpuno se slažem!



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here