|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Par trikova za prvi dan odmora sa decom bez stresa

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.4.2018
Zar reč „odmor“ sa bebom i malim detetom ne zvuči kao oksimoron? A opet, taj odmor bi trebao da bude vreme bez stresa, vreme potpung opuštanja i uživanja.

image
/11


Kada imate malo dete (decu) i bebu, porodična putovanja su pravi izazov.  Sva ta priprema pakovanje, sam put koji kraće ili duže traje, i na kraju stizanje na destinaciju i raspakivanje. Pride, starije dete ne može da dočeka da utrči u vodu, bebi treba presvlačenje i protezanje, muž nezna na koju stranu da krene, ali mama ima rešenje u vidu par trkova, koji će olakšati svima odmor. 


Strateško raspakivanje!

Podjednako važno kao pakovanje je upravo raspakivanje. Uradite to momentalno onog trenutka kada ste stigli (izuzev ukoliko ste suviše umorni ili su deca previše nervozna). Smestite bebu u prenosivi ili hotelski krevetac sa igračkama koje ste poneli, a starijem detetu dajte igračke ili bojanku. Ili zajedno sa suprugom pošaljite u šetnju. Ovakva organizacija je neophodna da bi ste prvog dana ostali koliko toliko ostali zdravorazumni.


Potom organizujte toaletni deo za bebu i dete, i prostor za igračke

Smestite na jedno mesto sve potrebno za negu dece, pelene, vlažne maramice, kreme i kozmetiku, time ćete olakšati sebi jer će sve biti na jednom mestu. Takođe, napravite postor za igranje u koji ćete smestiti sve igračke i zanimacije kako za bebu, tako i za starije dete. Verujte, ovo će bar dan dva da sačuva prostor od toga da soba izgleda kao da je pala atomska bomba.


Organizujte i kuhinjski deo

Čak i ako nemate u svom smeštaju kuhinju (u hotelskooj sobi ste), namestite u nekom delu sobe mesto gde ćete držati flašice, sudove za bebu, kašice, mleko i ostale potrepštine.


Bebine dremke

Vaša beba često spava, ali to ne znači da trebate ceo odmor da provedete u slušanju „hrkanja“. Zato, dok beba drema, možete da šetate sa bebom u kolicima ili  da uživate pijući kafu dok beba spava. Ili ukoliko beba neće u kolica, nosite je u nosiljci. Bebine dremke, pogotovo ukoliko voli da spava dok se vozi u kolima, iskoristite tako što ćete se voziti i kolima obilaziti okolinu. A ukoliko bebe ne vole ništa od ovoga, onda se jednostavno vratite u sobu i dremajte svi  skupa. Svakako se držite rutine koju beba ima u kući po  pitanju uspavljivanja, a starija deca deca najčešće poremete svoj ritam, jer ne mogu nešto da propuste.


Obroci na putu

Bez obzira na to kakav ćete smeštaj na odmoru imati, nešto svakako mora da se jede. Prava je šteta ne probati specijalitete lokalne kuhinje, ali kada su deca u pitanju, to često zna da bude komplikacija. Zato se potrudite da ponesete za bebu sve što vam je potrebno, a starije dete probajte da privolite da  proba lokalnu kuhinju. U suprotno, nošenje omiiljenih namirnica i priprema obroka i za starije dete vam ne gine. Ukoliko dojite bebu, slobodno je dojite gde god ona želi. Podrazumeva se da vam nije neprijatno zbog toga.

 

Sada uživajte, ma kako vam delovalo da su odmori sa bebama i malom decom užasno naporni, to vreme jako brzo prođe!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Draga mama, sledeći put kad poželiš da vri...
Jednog dana neće biti veš-korpe prepune prljave odeće, sportske opreme, ili kostima. Jednog dana neće biti beskrajne gom...
6
Aprilska zvezda baby kalendara za 2020. go...
Razdragana aprilska zvezda baby kalendara za 2020. godinu zeleno proleće nam donosi!
4
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Nega beba kao u vreme naših baka
Nega i briga oko beba ubuduće će više ličiti na onu koju su primenjivale naše bake. To znači da je dojenje šest meseci d...
4





Mirna i lagana šetnja sa bebom
Nijedna krajnost nije dobra, kažu stručnjaci - greše i roditelji koji bebu nigde ne vode, ali i oni koji odmah sa deteto...
Kada bebe počinju da pričaju
Evo od čega zavisi kada će vaša beba progovoriti.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here