|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pedijatri bi voleli da ovo znate

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 9.6.2018
Evo šta bi pedijatri voleli kad bi mame znale, ali vam to neće reći ako ih ne pitate... I ne, nije ih briga da li još dojite dvogodišnje dete.
Ključne reči:

image
/11


Kad dobijete dete, život postaje malo komplikovaniji nego što je bio. Nova 'uloga', nova beba, i novi stil života. A toliko toga 'novog' odjednom ume da deluje zastrašujuće, ali su na svu sreću tu priručnici, internet i brižni (poznati i nepoznati) savetodavci.

Kad ih sve to zajedno potpuno izludi, mame obično odluče da slušaju samo pedijatra, pošto su svi ostali izvori neiscrpni i često vrlo kontradiktorni.


Pa, evo šta bi pedijatri želeli da roditelji znaju, a neće vam to reći osim ako ih ne pitate:


  • Skupe pelene nisu bolje od jeftinih

Nema nijednog dokaza koji bi išao u prilog skupljih pelena poznatih proizvođača. Sve pelene koje ne izazivaju osip (što bi značilo da iz nekog razloga vašoj bebi ne prijaju) su jednako dobre.


  • Ne postoji 'pravi' trenutak da prestanete sa dojenjem

Kad dete počne da jede čvrstu hranu, dojenje je više maženje sa mamom nego izvor hrane. Kada ćete prestati da dojite dete stvar je isključivo vaše odluke. Ali, pedijatri preporučuju da, ako je moguće, sačekate da beba napuni bar šest meseci.


  • 'Varalice' nisu 'neprijatelj'

Cucle 'varalice' su sasvim OK ako bebi pružaju utehu i umirenje. Ima beba koje su sisale palac još dok su bile u maminom stomaku, i one su naviknute na to. Ali, to nije razlog da bebi uvalite 'lažu' čim zaplače. Prvo proverite da li je vreme da se promeni pelena, da nije gladna, žedna, da joj nije vruće, pokušajte da je zabavite. Tek ako ništa od toga ne upali, ponudite bebi varalicu.


  • Oprezno sa deljenjem

Nemojte dozvoliti da glodalice, varalice i uopšte igračke koje se stavljaju u usta koriste druga deca, čak ni deca vaših rođaka ili najboljih drugarica. Deljenje je lepo, i deca treba da nauče da dele, ali ne u tom uzrastu kad sve što im date prvo gurnu u usta, pa tek onda pogledaju.


  • Nemojte da se izgubite u nepreglednim prostranstvima interneta

OK je da bacite pogled, ako imate neku nedoumicu, ali ako tražite savete na internetu, postarajte se da se držite relevantnih sajtova i foruma. U suprotnom, završićete potpuno sluđeni.

 

 

Izvor: mondo.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 grešaka koje ne bih ponovila kao mama po...
Roditeljstvo je izazov, a novi roditelji su posebno podložni greškama.
15
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
"Stakleno zvono" nije štit
Najbolje se jača imuni sistem kod dece kada se izlože bakterijama koje kruže u porodici, jer stalnom sterilizacijom orga...
6
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5





MAME KAŽU: Beba ima grčeve, kako joj pomoći
Kako pomoći bebi sa grčevima? Pitali smo mame, šta je njima pomoglo kada su se javili grčevi, te vam ovom prilikom pren...
MAME KAŽU: CortinaT je obavezan član porod...
Iskustva mama objedinili smo na jednom mestu i sa ponosom ih delimo putem ovog teksta, jer CortinaT to svojim kvalitetom...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here