|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Upravo ovako izgleda prva godina majčinstva

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 9.4.2022
Kako se život zaista menja kada postanete mama? Radikalno, više nego što možemo da zamislimo, ali retko ko o tome govori naglas. Kroz duhovite i vrlo stvarne ilustracije, ovo je predstavila mama Lucy Scott. Upravo ovako izgleda prva godina roditeljstva!

image
Neprocenjivi trenuci duge vožnje sa uplakanom bebom u autu Ilustracija: Lucy Scott
/71


Postoje neke stvari koje vam niko ne govori o majčinstvu ili roditeljstvu pre nego što postanete majka ili roditelj. U stvari, dolazak bebe potpuno menja naše živote i ništa više nije kao što je bilo. Mama Lucy Scott odlučila je da opiše svoju prvu godinu majčinstva kroz šaljive ilustracije koje otkrivaju brutalnu istinu majčinstva.

 

PROČITAJ JOŠ: Svakoj mami koja je ikad pomislila da je promašaj


Mamin dnevnik, zabavan i brutalno iskren

Ilustratorka Lucy Scott iz Edinburga rodila je svoje prvo dete 2012. godine i otkrila da ništa nije moglo da je pripremi za ovu "vožnju" po turbulentnom moru roditeljstva, koja je usledila. Svoj doživljaj majčinstva odlučila je da prikaže kroz zanimljive ilustracije koje prikazuju sve što nas čeka nakon porođaja. Objavila je ilustracije u knjizi Doodle Diary of a New Mom: An Illustrated Journey Through One Mommy’s First Year, koja opisuje ovo emotivno, često preopterećeno vreme u životima novopečenih roditelja.

 

dnevnik mame

Brutalno iskren dnevnik majke koja kroz ilustracije opisuje stvarni život u prvoj godini roditeljstva.

 

PROČITAJ JOŠ: Svi hoće da drže bebu, ali ko drži mamu?

 

Šta vas čeka posle porođaja?

Porođaj je izuzetan događaj u životu svakog roditelja, a ujedno početak potpuno novog perioda za koji vas niko zaista ne može pripremiti. Zato je ovih 120 zabavnih i izuzetno stvarnih ilustracija koje je napravila Scott izazvalo takav entuzijazam kod mama širom sveta. Ilustracije tačno opisuju šta vam se dešava kada postanete majka, odnosno otac, a svaki roditelj se odmah prepoznaje u njima – od prvog detetovog ručka, do tačnog prikaza stalnog nedostatka sna.

Lucy je ovom knjigom želela da pokaže svim roditeljima da nisu sami i da se svi suočavaju sa istim situacijama nakon rođenja deteta.

 

lucy scott

Kada bar stotinu puta uzmete igračku u ruke, dete je ponovo baci sa velikom radošću, kao da je to uradilo prvi put. (FOTO: Lusi Skot)

 

Čak i ako se osećate kao da ste spremni na sve, samo pogledajte neke od odabranih ilustracija koje smo postavili u galeriju iznad, jer ćete uskoro otkriti da je stvarnost malo drugačija od one koju ste verovatno nacrtali u svojoj glavi. Tako ćete biti spremni za one trenutke roditeljstva o kojima niko ne priča.


Izvor: Lucy Scott

Prevedeno sa: Ringaraja.net


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako beba kaže VOLIM TE?
Beba voli da posmatra lica, ali joj je mamino najdraže, pa joj stalno upućuje nežne poglede. Takođe, svaki put kada beba...
14
Zašto su decembarske bebe toliko posebne?
Ako vam je decembar posebno radostan mesec, jer je vaše dete rođeno u ovo doba godine, onda bi trebalo da znate i da je ...
6
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
6
Emotivan VIDEO: Novorođenče prvi put u nar...
Kako se oseća novorođenče kada je prvi put u naručju svoje majke? Na snimku pogledajte odgovor novorođene devojčice kada...
4





Dolazak iz porodilišta: sačekajte sa posetama
Kada se rodi novi član porodice, sasvim je razumljivo da se svi njemu bliski raduju i žele da ga vide što pre. Međutim, ...
Biti dobra mama ne znači biti mučenica
Hajde da prestanemo da hvalimo mame što stavljaju potrebe svih drugih ispred svojih



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image
Click Here