
- 15 -ak svežih paprika za punjenje
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- 1 šoljica pirinča
- mlevena crvena paprika
- 1 veći krompir ili paradajiz( za zatvaranje paprike)
- ulje
- 2-3 čena belog luka

- Crni luk sitno naseckati i upržiti. Dodati mleveno meso i pržiti dok ne izgubi crvenu boju. Zatim dodati začine po ukusu i jednu kašičicu crvene mlevene paprike. Promešati, pa dodati (opran) pirinač.
- Malo propržiti, pa skloniti sa vatre.Puniti paprike i zatvarati ih paradajzom ili krompirom.Poredjati ih u šerpu, ne sme biti praznog prostora, naliti vodom (ja uvek sipam malo vode u šerpu gde je bio fil, pa time nalijem) da ogreznu i kuvati oko jedan sat blago poklopljene serpe.
- Po potrebi dolivati mlaku vodu.Posle jednog sata, napraviti zaprsku od malo ulja, sitno iseckanog belog luka i mlevene paprike.
- Preliti paprike i staviti u rernu na 200-220° da se zapeku.
Paprike ne morate zapržavati, a ne morate ih stavljati ni u rernu, stvar vaseg ukusa.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2