Ringerajin kuvar: veliki momak

- 1300g cvekle,
- 2kg šećera,
- 2 limuntusa,
- 1 ekstrakt od banane.

- cveklu oljuštiti, potom izrendati i naliti 2 litra vode, staviti da se kuva. kada provri ostaviti još 15 minuta na vatri, potom skloniti sa vatre i mlaku procediti.
- u proceđen sok dodati šećer, limuntus i ekstakt od banane. kuvati da vri dok se zgusne malo, da ne bude skroz retko. skloniti sa vatre i ohlađeno flaširati.
može i seckana cvekla, ali ja pravim ovako i izađe mi oko 3 litra sirupa za rastvaranje
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Pita bundevara
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2