|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Sočni posni kolač

Ringerajina kuhinja, 28.11.2013
Ringerajin kuvar: Ana RR
Ključne reči:

image
/11


  • Biskvit:
  • 350 ml sveže ceđenog soka od narandže
  • 4 supene kašike domaćeg pekmeza od šipka
  • 120 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • naribana korica 2 narandže
  • 180 g pečenih mlevenih lešnika ili oraha
  • 100 g oštrog brašna
  • 2 kašike tamnog gorkog kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 ml ulja
  • Premaz (fil):
  • 100 g posne čokolade
  • 2-3 kašike domaćeg pekmeza od šipka + malo za premazivanje biskvita
  • 120 g posnog mlevenog keksa
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 150 ml sveže ceđenog soka od narandže
  • Za posipanje:
  • oko 50 g seckanih pečenih lešnika ili oraha


  1. Narandže dobro oprati i naribati koricu od 2, a zatim iscediti ukupno 500 ml soka (otprilike 4-5 narandži). Lešnike staviti u tiganj i prepržiti na srednjoj vatri 10-ak minuta vodeći računa da ne zagore. Pečene prebaciti u krpu i protrljati kako bi spala kožica. 180 g samleti a ostatak naseckati za posipanje.
  2. Biskvit:
  3. U posudu nasuti 350 ml soka od narandže, dodati pekmez od šipka (srednje gustine), šećer i vanilin šećer, koricu narandže, mlevene lešnike i prosejane praškaste sastojke. Sve dobro promešati i sjediniti. Na kraju u tankom mlazu dodati ulje uz stalno mešanje.
  4. Premaz (fil):
  5. Na laganoj vatri otopiti čokoladu pomešanu sa pekmezom. U posebnoj posudi dobro izmešati mleveni keks, sok i vanilin šećer pa dodati i prethodnu smesu i sve fino sjediniti.
  6. Fil rasporediti po biskvitu i posuti sa seckanim pečenim lešnicima.
  7. Smjesu izliti u pleh (dim. 30x20 cm ili slične površine) koji smo obložili pek papirom i peći na 160 st. oko 25-30 min zavisno od šporeta. Pečen biskvit izvaditi i prohladiti. Pečeni biskvit ostaje sočan i mekan, nešto kao brownies.
  8. Prohlađen premazati u tankom sloju sa šipkovim pekmezom čisto da se fil ne bi odvajao.


Umesto ceđenih narandži možete staviti i neki kupovni sok od narandže.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Čorba od pečuraka
Ringerajin kuvar: Ivanka 75
BELA MUSAKA
Ringerajin kuvar: bukimuki



Anketa

IME ZA DECAKA
ljubavce

Koje ime je lepse?

Vuk (31%)

Vasilije (19%)

Luka (50%)


Ukupan broj glasova: 104

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here