|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

TRENUTAK KADA SE MAJKA RODI!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.3.2023
Sve postaje drugačije. Može biti uzbuđenja, radosti, straha, ljutnje i svega ostalog između. Možda se mama plaši da napusti okvire porodilišta, ili možda nestrpljivo čeka da bude "puštena". To je zbunjujuće iskustvo sa kojim se ona često suočava u samoći, jer verovatno niko u potpunosti ne priznaje njenu promenu identiteta.

image
Olakšanje, radost, ogromna ljubav, nalet hormona, telo se opušta, beba je konačno u rukama majke, a kao da je bila tu sve vreme. Foto: @alessandracorveloni
/11


Čini se da mnogi prilikom rođenja deteta zaboravljaju da u tom trenutku zapravo nastaju dva nova bića. Dva bića koja ulaze u nove svetove, u kojima moraju izrasti i naučiti da se kreću novim životom ispunjenim nepoznatim. Svetove u kojima su oboje istovremeno suočeni sa ogromnom ranjivošću i nepoznatim emocijama.

Transformacija kroz koju prolazi žena tokom procesa u kojem postaje majka najveća je fizička, duhovna i emocionalna evolucija ženskog života. 
Iako trudnoća traje 9 meseci, žena šokantnom snagom prelazi u novi svet, svet majčinstva. U tome nema ničeg postepenog, nema povratka, nema poništavanja.


PROČITAJ JOŠ: Ovih 9 stvari je mami HITNO potrebno nakon porođaja!


Olakšanje, radost, ogromna ljubav, nalet hormona, telo se opušta, beba je konačno u rukama majke, a kao da je bila tu sve vreme.


Sve postaje drugačije. Može biti uzbuđenja, radosti, straha, ljutnje i svega ostalog između. Možda se mama plaši da napusti okvire porodilišta, ili možda nestrpljivo čeka da bude "puštena". To je zbunjujuće iskustvo sa kojim se ona često suočava u samoći, jer verovatno niko u potpunosti ne priznaje njenu promenu identiteta.


„Dobar“ porođaj ne bi trebalo da se definiše samo bebinim Apgar skorom. Dobar porođaj je mnogo više od toga. Ako porođaj proganja majku i ostavlja je sa bolom u srcu, izneverili smo je na samom početku njenog puta. 


Često veličamo i izobličavamo ideal majčinstva: sliku žene kojoj majčinstvo dolazi sa veselom lakoćom. Majke male dece dobijaju beskrajnu salvu neželjenih saveta i povratnih informacija. Nova majka brzo shvata ta uzvišena očekivanja...ubrzo, njen unutrašnji dijalog je ispunjen osudom i krivicom zbog neuspeha. Nije ni čudo što se žene često stide postporođajne depresije ili anksioznosti. 


Majčinstvo je odiseja, veličanstvena i zastrašujuća po svom obimu, i bez konačnog odredišta. Jednom majka, uvek majka.


Dakle mame,

Ovo je blag podsetnik za vas, da budete milostive prema sebi na ovom putu ulaska u novi život. Molimo da ne zaboravite da nakon rođenja deteta, prelazite u novu, evoluiranu verziju sebe.


S.D.

Ringeraja.rs

 

PROČITAJ JOŠ: Svi hoće da drže bebu, ali ko drži mamu?

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5
MALI DIVOVI I NJIHOVI RODITELJI VODE VELIK...
Povodom Svetskog dana prevremeno rođene dece, Udruženje “Mali Div” trenutno sprovodi kampanju “MALI DIVOVI VODE VELIKE B...
5
Podgrevanje maminog (humanog) mleka
Ponekad, u izuzetno retkim situacijama neophodan je dodatak mleka uz dojenje. Kako majčino (humano) mleko nema gotovo ni...
5
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
5





15 najlepših selfija mama sa ožiljcima od ...
Ove mame dele svoja iskustva o majčinstvu na mrežama, kako bi osnažile druge žene i razbile stigmu oko toga kako žena tr...
PREDUGO sam te čekala, DEČAČE MOJ
Rastao si i moje telo te čuvalo, tamo ispod mog srca. Gledala sam tvoje noge kako plešu i rastežu moj stomak, osećala sa...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Одвикавање од пелена.
пеперутка16

Шта вам највише одговара?

Click Here