
- 6 kuvanih jaja
- 1 kisela pavlaka
- 3 kašike (do vrha pune) majoneza
- 5 kiselih krastavčića
- 200 g tanko sečene šunke
- 800 ml vode
- 2 kesice želatina
- 2 kockice pileće supe
- so
- biber

- U dublju činiju staviti kiselu pavlaku, majonez, iseckane krastavčiće i iseckanu šunku (ostaviti 6 parčića šunke da bi se stavili sa strane u plehu, kada se masa ređa).
- Staviti 800 ml vode i sa 2 kockice za supu skuvati supu. Pobiberiti. Pripremiti želatin prema uputstvu sa kesice, dodati malo vrele supe, promešati, pa sipati u supu. Mešati da se razbiju grudvice od želatina. Ostaviti da se ohladi.
- Uzeti kalup za srneća leđa i obložiti ga providnom folijom. Čim počne masa sa želatinom da se zgušnjava sipati je u posudu sa pavlakom, majonezom, krastavčićima i seckanom šunkom. Sve promešati, i ako je potrebno dodati soli.
- Pola mase sipati u kalup, po sredini poređati 6 kuvanih jaja, uviti 6 parčića šunke u rolate, pa po tri staviti sa obe strane, pored jaja. Preliti ostatkom smese i ostaviti u frižider da se stegne. Kada se steglo prevrnuti na tacnu, skloniti foliju i poslužiti.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2