|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

UŽIVAJ DOK NE DOĐU DECA!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 10.11.2023
Jedva čekam da hodam raščupana jer moram da se brinem o bebi, nemam vremena da se pogledam u ogledalo… Jedva čekam da nemam vremena ni za šta drugo osim za moje čedo.

image
Znajte da ja jedva čekam da ne spavam zbog toga što nemam vremena jer imam dete. Foto: Freepik.com
/11


Koliko puta smo do sada čuli ovu rečenicu? Kao i recimo: “Ne znaš ti to, nemaš decu… Spavaj dok možeš, jer kad dođu deca nema ti odmora… Blago tebi, nemaš decu…” Sve to smo čuli mnogo puta i rečeno nam je u raznim situacijama, a izgovorile su nam to osobe koje nisu imale nikakav problem sa začećem. Često su među njima i neke nama drage osobe – sestre, kume i drugi iz bliskog okruženja. Neki od nas su se, nažalost, nauživali

Mi sa ove strane, mi koji imamo poteškoća da dođemo do trudnoće, mi koji ne spavamo noću zbog toga što nemamo razlog za nespavanje, mi koji čeznemo za decom – mi ne želimo da čujemo te rečenice. Ne želimo da spavamo zato što nemamo decu ili da putujemo slobodnije zbog toga što smo još uvek tu samo nas dvoje, ili sama žena sa istom željom da postane majka.

Često sanjamo nespavanje, plač bebe, umor zbog prvih zubića, umor zbog prvog koraka… Priželjkujemo prve reči, prve dodire, mirise… Često ne možemo da dočekamo da nas bole ruke od nosanja bebe, da nismo ni ručali jer ne stižemo od bebe – rado ćemo biti gladne, samo da budemo majke!!!

 

PROČITAJ JOŠ: Priča o ljudima koje pitaju: "A kada ćete vi?"


Nećemo putovati, nećemo odmarati, nećemo ništa.. Često smo spremne da obećamo sve to samo da budemo majke.

Zato, nemojte me tešiti da je to što nemam dete nešto lepo i da treba da uživam u tome kada mene sve iznutra lomi i samo lepo vaspitanje me zaustavlja da ne kažem nešto nepristojno. Znajte da ja jedva čekam da ne spavam zbog toga što nemam vremena jer imam dete. Jedva čekam da hodam raščupana jer moram da se brinem o bebi, nemam vremena da se pogledam u ogledalo… Jedva čekam da nemam vremena ni za šta drugo osim za moje čedo.

Jedva čekam da jedino na šta mislim bude briga prema bebi i jedino šta osećam bude ljubav prema bebi. Neće mi biti teško da ne spavam satima i danima, neće mi biti teško što nemam vremena za sebe, jedva čekam da ga nemam. Neće mi smetati što nisam pogledala najnoviji film u bioskopu, niti što nisam otišla na neki dobar koncert. Zaista mi neće teško pasti ni to što ne mogu sa drugaricama da skoknem na kafu da se ispričamo.

Na sve aktivnosti u životu ću da stavim pauzu jer želim da volim svoje dete i da provodim vreme sa njim. Toliko to dugo čekam.

Inspirisano jednim telefonskim razgovorom.

 

Autor: Melisa Selimović
Izvor:
sansazaroditeljstvo.org.rs

 

PROČITAJ JOŠ: Kako zaista izgleda borba za bebu? Upravo ovako.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ženama treba priprema za trudnoću
Ako planirate trudnoću, ne bi bilo loše da se pripremite. Najbolje je da za to odvojite tri meseca.
4
Svima vama koje pitaju - kad će beba ili š...
Koliko god bili veliki podrška okoline i poverenje u lekare, jednako je važno da vi sami celim svojim srcem verujete da ...
3
Ko me je podržavao dok sam se borila za dete
Dok sam se borila za dete, muž mi je bio glavni oslonac, kako na početku tako i sad.
3
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
3





Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Ove namirnice utrostručuju šansu da zatrud...
Mediteranska dijeta utrostručuje šansu da ostanete u drugom stanju putem ove procedure. Ona podrazumeva konzumiranje pun...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here