|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Žene, negujte svoju matericu!

Helena Primic, 6.9.2022
U borbi protiv raka grlića materice, ne zaboravimo najmoćniju preventivnu meru - negu materice.

image
Koliko pažnje i ljubavi posvećujete centru svoje ženstvenosti? Foto: Freepik.com
/11


Rak grlića materice, kao i sve druge ženske bolesti poput endometrioze, raka dojke i genitalija, kao i menstrualnih problema, često je posledica blokade u ženskom seksualnom centru - druge čakre.


Druga čakra - narandžasta 

Druga ili sakralna čakra nalazi se tri prsta ispod pupka ili na nivou prvog lumbalnog pršljena. Snabdeva energijom genitalije (jajnike i matericu kod žena kao i prostatu i testise kod muškaraca), mokraćne puteve (bešiku i bubrege), delove organa za probavu (debelo i slepo crevo) kao i krsta i karlicu. Druga čakra povezana je sa žlezdama, reprodukcijom, seksualnom moći, izlučivanjem urina, a delom i sa organima za varenje i izlučivanje.


Druga čakra, čija se energija izražava bojom vatre, je sedište primarnih emocija (strah, ljutnja, tuga, radost, čuđenje i hladnoća) koje bebe već poseduju, ali značajno utiče i na kreativnost, komunikaciju ili potrebu povezivanja sa drugim ljudima i istovremeno želju za kontrolisanjem ovih odnosa, čak i putem novca i seksa.

 

PROČITAJ VIŠE: Pregledi koji nas čuvaju od raka dojke


Šta blokira drugu čakru? 

Razlog energetske blokade u drugoj čakri može biti traumatično iskustvo ili neuspeh u utvrđivanju sopstvenih ženskih potreba. Pa, koja žena u današnjem ritmu uspeva da vodi računa o svojim potrebama? Mnoge žene se ovo pitaju, inače svesne svojih skrivenih i neodgovorenih potreba, koje osećaju u trbuhu, ne znajući kako da iskoče iz ovog začaranog kruga.  U stvari, mi žene nismo dovoljno svesne koliko štetimo ne samo mentalnom nego i svom fizičkom zdravlju, stavljajući iz godine u godinu vlastite potrebe na drugo mesto ili čak poslednje.


Pravi uzroci ženskih problema 

Ako je žena izložena hroničnom stresu u oblastima odnosa u porodici, prihoda i kreativnosti, nju upozoravaju hronični menstrualni problemi. Problemi sa menstrualnim ciklusom mogu se pojaviti i kao poziv da konačno počnemo da osluškujemo ritam ženskog tela.


Endometrioza, koju je jungovski psihoanalitičar Christiane Northrup, nazvala i krvavim žrtvovanjem bogovima, rezultat je blokirane ženske kreativne energije, a naziva se i bolešću takmičenja koja se javlja kada ženine emocionalne potrebe budu konkurentne njenom položaju u spoljnom svetu. Dakle, ako se borite sa endometriozom, pokušajte na to gledati kao na napor tela da vam saopšti koje su vaše ženske prirodne potrebe, vaše potrebe za negom i vaše potrebe za povezivanjem sa drugim ženama.  

 

PROČITAJ VIŠE: Endometrioza, poremećaj o kome se retko govori, a od koga pate milioni žena


Uterus - sedište ženskog unutrašnjeg bića 

Kada govorimo o raku grlića materice, ne smemo zaboraviti da je materica najviše energetski povezana sa ženskim unutrašnjim bićem. Da je materica ta, koja kao sveta posuda, u sebi nosi ženski san i kreativne ideje, koje želi da rodi u svetu. Zdravlje materice tako odražava žensko unutrašnje emocionalno stanje i njeno duboko samopouzdanje. Ženski problemi se zato javljaju kada žena oseti duboko u sebi - ono čega nije svesna ili možda i ne može biti svesna - da su njene unutrašnje želje u sukobu sa onim što svet zahteva od nje ili ona sama misli da mora dati svetu. Kroz ženske probleme, a samim tim i rak, naše telo i duša žele da nas podsete da ne zaboravimo svoju žensku prirodu, da ne zaboravimo da se negujemo i ne zaboravimo potrebu svake žene da se poveže sa drugim ženama.


Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
6
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
6
Kako da začnete devojčicu?
Mnogi stručnjaci, koji savetuju kako da začnete devojčicu, slažu se da par može povećati svoje šanse, ako žena ne doživi...
4
KOLIKO SE BEBA RODI UZ POMOĆ VTO?
Srbija je jedna od retkih zemalja koja omogućava neograničen broj postupaka vantelesne oplodnje za prvo dete za parove s...
4





Endometrioza - kada tkivo materice, bude v...
Endometrioza se definiše kao prisustvo tkiva nalik endometrijumu (unutrašnje tkivo materice) izvan materice, koje dovodi...
Zatrudneli ste u novogodišnjoj noći: Kada ...
Kada možete očekivati dete ako su praznici ti koji u vama probude najviše strasti i nestašnih želja?



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here