|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

TRUDNICA

Regenerativna medicina i matične ćelije

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 15.3.2016
image

Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, mišići, ćelije krvi, itd). One imaju sposobnost i potencijal da se transformišu u određena tkiva tokom čitavog života i u našem organizmu čine rezervu za obnavljanje oštećenih tkiva.

MATIČNE ĆELIJE I UPOTREBA U MEDICINI

Uspešna autologna transplantacija

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 29.1.2016
image

Hematolog-onkolog u bolnici Ali Asgar u Teheranu uspešno je izveo drugu autolognu transplantaciju pedijatrijskom pacijentu sa aplastičnom anemijom.

ZDRAVLJE

Matične ćelije spasile rođenog brata

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 1.10.2015
image

Dobro se dobrim vraća

ZDRAVLJE

Medicina budućnosti u Beogradu

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 11.10.2012
image

Beograd je domaćin medicini budućnosti. Na skupu posvećenom regenerativnoj i personalizovanoj medicini govorili su najpoznatiji svetski i domaći stručnjaci iz tih oblasti.

ZDRAVLJE

Transplatacija hematopoetskih matičnih ćelija

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 6.5.2010
image

Transplatacija hematopoetskih matičnih ćelija će postati standard u okviru brige za mnoge pacijente sa definisanim kongenitalnim ili stečenim poremećajima Hematopoetskog sistema ili hemosenzitivnog, radiosenzitivnog ili imunosenzitivnog maligniteta.

image

Kineski naučnici su pronašli način da obične svinjske ćelije transformišu u moćne matične ćelije, što bi moglo da bude od značaja i za lečenje ljudi.

image

Kragujevac - Svaka petnaesta buduća majka u kragujevačkom porodilištu odlučuje se da deponuje matične ćelije svojih beba koje se u svetu koriste za lečenje i ublažavanje čak 75 bolesti.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Uspešan razvoj preko 20 godina

Autor: Blic online (www.blic.rs) | 16.4.2010
image

Pre dvadeset godina, matičnim ćelijama iz pupčane vrpce mogla se lečiti samo jedna jedina bolest; pre deset godina, svega nekoliko bolesti. Danas se matične ćelije iz krvi pupčane vrpce uspešno koriste u lečenju više od 70 oboljenja.

MATIČNE ĆELIJE I UPOTREBA U MEDICINI

Vraćanje vida matičnim ćelijama

Autor: Blic online (www.blic.rs) | 16.4.2010
image

Operacija u kojoj se koriste ćelije pacijenta kako bi se otklonilo oštećenje rožnjače, providnog spoljašnjeg sloja oka, donela je značajno poboljšanje vida posle samo nekoliko nedelja od operacije.

image

Matične ćelije iz pupčanika svojih beba čuvaju u jednoj od najvećih evropskih banaka „Krio sejv“ u Belgiji. One se mogu koristiti u lečenju leukemije, anemije, pa i metaboličkih poremećaja, a u perspektivi i za niz najrazličitijih bolesti.

STRANA 1 OD 3



Prvih 1.000 dana: ishrana u trudnoći
Tokom trudnoće ishrana majke mora da sadrži dovoljnu količinu energije i hranljivih materija kako bi se zadovoljile potr...
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here