|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Iskustva u GAK NIS
27.1.2009 21:40:41   
jelana9
Dali ima neka nislika,koja se porodila ili ceka na porodjaj u niskom porodilistu?Kakva su Vasa iskustva u vasim porodilistima?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Iskustva u GAK NIS
10.2.2009 19:19:38   
jelana9
U petak sam primljena u GAK Nis,sa bolovima u predelu donjeg stomaka i jajnika.Kao i u predelu gornjeg stomaka i kicme.Uz to,imala sam i tvrdocu stomaka-materice.
Posto sam u 30 nedelji trudnoce,prvo sam posumnjala da je u pitanju-prevremeni porodjaj.I uplasila se.
Primio me je Dr.Kutlesic.Stariji gospodin,vidi se da ima iskustvo od vise decenija.Ginekoloski pregled spekulumom,nisam ni osetila.Za razliku od doktorki,koje bas i nemaju osecaj za druge zene,pa stim ih i ne zanima dali je pregled neprijatan ili bolan.
Zatim me je pregledao na UZu,takodje sto je najvaznije-ne pritiskajuci mi stomak onom sondom,ili kako je god zovu.Kod drugih,je i taj pregled bolan.
Ustanovio je,da je najbolje da ostanem u bolnici.Kako je dodao,na prinudnom odmoru jer sam danima pre toga setala.Pa otud i tvrdoca materice.I takodje,da sam se vise uplasila nego sto je opasno.

Kao terapiju,napisao mi je vecu i redovniju dozu Partusistena i Verapamila.Na cetiri sata,po celu tabletu.

Do cetvtog sprata me je odvela mladja doktorka duze plave kose,koja me je celo vreme oslovljavala sa "mila",valjda zeleci malo da me opusti.Nije me pozurivala,vec mi je pre toga dala vremena da se dogovorim sa suprugom i oprostim.

Na odeljenju Patologija Trudnoce,moram da napomenem da sam bila vise nego prijatno iznenadjena cistocom.Ocekivala sam prljave carsave i punu sobu trudnica.A ustvari smo bile samo dve.
Te veceri me je posetila jedna doktorka,sa med.sestrom da vidi kako sam prihvatila terapiju.Inace,normalno je drhtanje ruku a i celog tela i lupanje srca zbog Partusistena,tako da mi je i ona to potvrdila.Dodala je,da sam dobro i da ce sve biti u redu.

Kupatilo i wc je u dnu hodnika,izuzetno uredno.Sa leve strane,odvojeno od wc{tri} je kupatilo sa takodje tri tus kabine i ogledala.A sto sam primetila,bez klizavih i mokrih i prljavih plocica.U trecem,takodje odvojenom delu su lavaboi.

Kantina se sastoji od jedne vece prostorije,sa velikim stolom i plasticnim stolicama.Uvek,posle dorucka ili rucka bi bio promenjen cist stoljnjak.Takodje,sam se iznenadila jer su kuvali "normalna" jela,a ne pire ili samo supu ili keks sa cajem,sto sam ocekivala.Cak je bilo i ukusno.

Zenama,koje nisu mogle da ustaju kao i moja cimerka-servirke bi na posluzavniku donosile rucak.

Nema bubasvaba,krvave posteljine...Sve u svemu,cak su i sve dezurne medicinske sestre bile nama na usluzi.Nisu bile namrgodjene,nisu odgovarale ljutito na nase pozive.Cak nisu pravile podelu po nacionalnoj osnovi,jer kako sam videla kao i nama pruzile su punu paznju i zenama romske nacionalnosti.
Isto zelim pohvaliti doktorku,koja je dosla sutradan u vizitu.Nazalost,neznam kako se zove.
Ona me je takodje,pored vadjenja krvi i merenja pritiska i KTGa i uzimanja vaginalnog i cervikalnog brisa koje savm radila tog jutra,ponovo pregledala na ultra zvuku i ustanovila da je razlog bolova-pesak u besici.

Kada sam se pozalila medicinskoj sestri na zatvor,dala mi je mikro klizmu koja mi je pomogla.A sutradan,kada sam se zabrinula sto ne osecam pokrete bebe,uradila mi je KTG.Bez ijedne namrstene grimase ili duvanja ili prevrtanja ocima-sto je slucaj sa nekima.
Sve u svemu,mozda sam i imala na neki nacin srecu sto sam se susrela sa profesionalcima koji rade svoj posao.
Jedina "losa" iskustva koja sam cula su od porodilja,kako doktori ne daju da vriste i vicu u toku porodjaja.Ali mi nije jasno,kako bi sve bile takoreci sutradan bile na nogama i izgledale odlicno?
Mislim da su preterale,jer niko ko je imao losu i tesku noc ne izgleda sveze-bar ja mislim.A i normalno je,da ukoliko zena vristi nece moci da saslusa savete doktora koji je poradja.Ni meni,nebi bilo prijatno {razumem bolov,i mene to Boze zdravlje ceka} -da mi neko vristi pored glave...

Ali,videcemo...

Spavacica je komotna,prilagodjena laksim pregledima.Nije ni tanka,a ni debela.Nije,ni na jednom mestu pocepana niti flekava ili bez nekog dugmeta.



< Poruku je uredio jelana9 -- 10.2.2009 19:29:00 >

(odgovor članu jelana9)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Iskustva u GAK NIS
10.2.2009 19:49:26   
jelana9
Pored mene je lezala mladja zena,koja je u 15 nedelji bliznacke trudnoce.Imala je uspesnu vestacku oplodnju u niskom porodilistu,a u bolnicu je dosla sa blazim bolovima za koje nije sigurna dali su  {sto je veoma moguce} zbog slabijeg varenja i rastezanja materice koja izlazi u to vreme iz karlice.
Ali,sto je najvaznije-doktor koji je primio nije odmahnuo rukom i rekao da je to normalno-vec je ostavio u bolnicu,gde ce imati potrebnu paznju i preglede.

Zelim dodati i to,da je dosta veliki broj zena koje su prosle vestacku oplodnju u GAK NISu,dobile skupe hormone i potrebne preglede i nje i supruga-bez ijednog dinara.Privatno,sve to kosta od 3000 do 4000 evra,pa nekada i vise.U zavisnosi od pregleda i inekcija hormona.

(odgovor članu jelana9)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Iskustva u GAK NIS
15.5.2009 9:04:36   
miss
jelena zelim ti sve najbolje.Ja sam lezala na patologiju i tamo je super al kada sam se porodila i ostala u bolnicu 35 dana zbog bebe ja sam poludela zelela sam da spavam na klupu ispred.Daj Boze da sve bude uredu i da brzo posle porodjaja izadjes tamo se ne sedi duze od 3 dana SRECNOuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

MISS

(odgovor članu jelana9)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Iskustva u GAK NIS
1.10.2009 15:21:30   
A.N.A.
Jos uvek nemam iskustva sa ovom institucijom (imacu marta 2010.god.) ali sam cula razne price koje su me naplasile...

E sad, mene interesuje da li su dozvolili da otac prisustvuje porodjaju??? Mojoj prijateljici se sestra samo nasmejala u facu kad je to pitala (mada je to bilo pre 2 god). Ja se sve nadam da se nesto promenilo ili da ce bar uskoro!??!?!
Tata i ja zelimo zajedno da docekamo bebu. Cak se razmisljamo i da promenimo porodiliste i odemo u grad gde dozvoljavaju prisustvo oca... Mada bi bilo divno da se to uskoro omoguci...

(odgovor članu miss)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Iskustva u GAK NIS
23.10.2009 17:46:49   
A.N.A.
Moju trudnocu vodi dr. Nenad Cvetkovic iz zeleznicke ambulante u Nisu. Jako sam zadovoljna i ne bih menjala doktora, ali su me prijateljice naplasile da bi trebalo da se odlucim za lekara koji moze da prisustvuje porodjaju. Dakle, jedino kod privatnika-jer oni dolaze po pozivu. Svako ima svoju cenu i naravno, da pre porodjaja bude u toku sa trudnocom-znaci, da dajem novac i za preglede koje vec imam kod drzavnog lekara.

Da li ja imam pregled u porodilistu neko vreme pre nego da pocnu kontrakcije? Da li se tad opredeljujem za lekara?
Cula sam sve lepe stvari o dr. Lukic Bojanu. MOzda bih se opredelila za njega. On radi i u porodilistu i privatno....samo ne znam kad da mu se javim. Moj doktor kaze da mi prebacuje karton iz zeleznicke ambulante u porodiliste krajem 8 meseca-ali ne znam da li to nije kasno za "ova pitanja" koja mene muce-da li ce moj doktor za koga se opredelim da prisustvuje porodjaju?!?! Da li cu samo na porodjaj tamo ili se i u porodilistu opredeljujem za lekara!
Nislijke, ko vama vodi trudnocu?user posted image user posted image

(odgovor članu A.N.A.)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Iskustva u GAK NIS
23.10.2009 18:56:46   
engimengi
Ana,ne mozes da se opredelis za lekara u bolnici,lekar iz zeleznicke ambulante ne prebacuje nikakav karton u bolnicu nego ti samo da uput za porodjaj kad udjes u 9.mesec!!Da bi imala svog lekara tamo moras kod njega privatno,a to je skupo sto opet ne garantuje da ce da prisustvuje porodjaju!Dr.Bojan Lukic je super ali moras kod njega privatno i mislim da je trebalo od pocetka da ti vodi trudnocu!!Mozda dr,Nesa zna nekog u bolnici pa da te uputi sto bi bilo najbolje!Al opet moze da se desi da dobijes bolove nocu i porodis se kod bilo koga!!A sve ti ovo kazem jer radim tamo pa eto znam,a i ja sam u zeleznickoj ambulanti kod dr.Mire!!Srecno

(odgovor članu A.N.A.)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Iskustva u GAK NIS
23.11.2009 21:11:10   
jeja83
Da li mi neko iz iskustva moze reci sta je sve potrebno poneti u nisko porodiliste i za majku i za bebu? Hvala unapred.

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Iskustva u GAK NIS
23.11.2009 23:38:46   
Modessty
Baš mi je drago ako su tako popravili uslove u niškom GAK-u u odnosu na ono što sam ja doživela pre 4 godine!
Mislim da sve zavisi od ekipe lekara na koju "naletiš". Nisu baš svi tako fini i predusretljivi!

Za Bojana imam samo reči hvale (bar za sada).
U niškoj bolnici definitivno nije dozvoljeno prisustvo oca u porodjajnoj sali. Kažu da nemaju uslove za to.
Može da se uzme apartman i to košta čini mi se oko 5000din dnevno. Epidural beše kolko se sećam 12000din. Ne mogu tačno da se setim, ali mogu da pitam prijateljice koje su se skoro porodile.

Što se tiče toga da te poradja odredjeni dr, to već zavisi od dotičnog dr i vašeg dogovora.

I dalje smatram niško porodilište za jedno od gorih u Srbiji. Daj bože da me razuvere kad budem otišla da se poradjam!


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu jeja83)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Iskustva u GAK NIS
30.11.2009 10:29:18   
Minanina
Uh i ja se nadam.... do sad nista lepo o niskom nisam cula...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Iskustva u GAK NIS
30.11.2009 11:14:06   
engimengi
Baš mi je žao što nas bije takav glas jer nije bas sve tako crno,najveca mana je manjak kupatila u sobama,al videcete vec sve!
Mod epidural je besplatan i dalje,a ti ne brini dr.Bojan ce o tebi super da se brine gore,mnogo je fin i verovatno ce i da te poradja!Bas bi volela da vam se nadjem gore i da vam pomognem oko bebica,meni bas nedostaje moj posao!!user posted image

(odgovor članu Minanina)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Iskustva u GAK NIS
30.11.2009 11:33:41   
engimengi
IZVORNA PORUKA: jeja83

Da li mi neko iz iskustva moze reci sta je sve potrebno poneti u nisko porodiliste i za majku i za bebu? Hvala unapred.


Uglavnom za svako porodiliste ti trebaju iste stvari,za sebe bade mantil i pribor za licnu higijenu,knjizicu, licnu kartu, kr.grupu i uput zeleni,papuce.Za bebu pampers(onaj najmanji)pavlpvic kremicu,2,3 tetra pelene i neku benkicu,peskir za sebe i bebu,vlazne maramice i obavezno neki keks i sok da imas kad se porodis jer ces biti gladna!Ako te zanima jos nesto pitaj slobodno i zelim ti srecu!

(odgovor članu jeja83)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Iskustva u GAK NIS
30.11.2009 18:27:06   
jeja83
Engimengi, hvala ti puno na odgovoru.

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Iskustva u GAK NIS
12.12.2009 10:23:17   
Modessty
IZVORNA PORUKA: engimengi

IZVORNA PORUKA: jeja83

Da li mi neko iz iskustva moze reci sta je sve potrebno poneti u nisko porodiliste i za majku i za bebu? Hvala unapred.


Uglavnom za svako porodiliste ti trebaju iste stvari,za sebe bade mantil i pribor za licnu higijenu,knjizicu, licnu kartu, kr.grupu i uput zeleni,papuce.Za bebu pampers(onaj najmanji)pavlpvic kremicu,2,3 tetra pelene i neku benkicu,peskir za sebe i bebu,vlazne maramice i obavezno neki keks i sok da imas kad se porodis jer ces biti gladna!Ako te zanima jos nesto pitaj slobodno i zelim ti srecu!



Ja baš htela da ti pošaljem pp u vezi toga šta treba za porodilište, kad nadjem odgovor ovde user posted image

Engimengi ja samo mogu da pohvalim sestre u GAK-u. Naročito glavnu sestru sa konzervative, mislim da se beše zove Marija. Žena jeste stroga i drži sve pod konac, što možda nekad malo opterećuje ostale sestre ali je EKSTRA! Jedino je ona bila pored mene kada sam imala spontani i ja sam joj na tome beskrajno zahvalna. Sve vreme mi je pričala šta da radim, šta se dešava i govorila da se ne plašim da će sve biti ok
I ostale su bile ok. Bila samo jedna lujka sa Patologije, neznam joj ime. Ali bila je lujkasta na smešan način. Uvek smo se smejale njenim izjavama i gašenju svetla po sobama u 8 sati user posted image Kada sam jednu celu noć  preležala u pripremnoj sobi, sestra me obilazila non-stop. I ona je bila super.

E doktori su druga priča!


< Poruku je uredio Modessty -- 12.12.2009 10:25:35 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Iskustva u GAK NIS
25.3.2010 23:22:05   
WladimirWB
I moja supruga je kod dr.Mirjane u Zeleznickoj, i za sada smatra da joj ne posvecuje dovoljno paznje, da je ne salje na sve potrebne preglede ali sve ukupno je zadovoljna. ALI SESTRA koja radi sa dr.Mirjanom u smeni je zza streljanje, ni ja ni ona u zivotu nismo sreli baksuzniju osobu. Svaki put je tako neprijatna da je to strasno... Par puta supruga je zelela da ne ode na pregled samo iz razloga da se ne srece sa doticnom sestrom!

Da li je tacno da u Niisu daju poklon bebi kada se rodi u vidu 40.000dinara i paket pelena, benkica i raznoraznih stvari potrebne za prvih mesec dana zivota? Da li jos uvek nije dozvoljeno prisustvo oca na porodjaju ili su mozda stekli uslove za to? Ako se placa, zna li neko koliko?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Iskustva u GAK NIS
7.4.2010 15:52:20   
A.N.A.
Pre par dana sam se vratila iz porodilista. Porodila sam se carskim rezom te sam u bolnici bila 6 dana. Prekoputa porodilista na 2. spratu je otvoreno pre 2 nedelje odeljenje gde sam lezala. I ja nemam lose reci za osoblje. Ima izuzetaka-ali ja sam jako zadovoljna!!! Sve su se jako trudile iako su u smeni samo po dve sestre a pacijenata previse! Isto tako i sestre iz bebi bloka.
I nije tacno sto sam se naslusala pre odlaska u bolnicu-pricali su mi da te niko ne pogleda niti ti pokaze osnovne stvari oko bebe-npr.kako da dojis -ako ih ti 100000 puta ne pitas da ti pomognu...NIJE TACNO! Kad god su mi donosili bebu ili dohranu za bebu ili iz drugog razloga nas obilazile-imale su vremena da nam se posvete i odgovore na pitanja.
Higijenom nisam bas zadovoljna-npr. postoji wc za izolaciju ali ne i tus. Tako da samo mozes da se razmisljas ko se tusirao pre tebe!!! A krv na sve strane... Uzas!!! Ali jos jednom-jako me je prijatno iznenadilo celo osoblje GAK u Nisu!!!

p.s. a o pacijentkinjama necu ni da pricam-ima nas raznih. Od onih koje u 1h posle ponoci pocnu da vicu na mob.telefon dok se svadjaju sa familijom do onih koje zivkaju sestre na po 5 min zbog raznoraznih gluposti-a sve nas sa podivljalim hormonima treba umiriti a za to treba jako puno, puno nerava :)

(odgovor članu WladimirWB)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Iskustva u GAK NIS
23.6.2010 4:34:11   
WladimirWB
Evo ovaj post pisem dok cekam da postanem tata i mogu vam reci da uzbudjenje pojmom da cu biti tata kroz koji sat preovladava osecaj ne zadovoljstvom upravo pomenutog GAK-a...

Toliko zamerki imam i na osoblje i na ,,pravila kuce" i na uslove, higijenu...

Prvo zelim da skrenem paznju svim trudnicama a pogotovo onim koji nisu iz samog grada da kad se prvi put javljaju u GAK nikako ali nikako ne otvaraju ISTORIJU BOLESTI! Mojoj supruzi je termin bio 17.6. a rekli nam da se javimo 8.6. po pretpostavci poslednjeg UZ. Javili smo se i sestre na salteru su nas docekale sa pitanjem sto smo uopste i dosli!? Otvorili nam karton i poslali u prijemnu ambulantu da uradimo CTG (test kontrakcija) i rekli nam da dodjemo sutra ujutro rano oko 8h! Svakog dana smo morali da dolazimo u 8h na CTG, cekali da se smiluje neki doktor da sidje da pregleda trudnice i svakoj po defaultu saopsti: Idite kuci, dodjite ujutro oko 8 a ako dobijete bolove dodjite u bilo koje doba dana i noci! Posto naravno tad nije bilo kontrakcija pitali smo da li bas moramo da dolazimo svaki dan jer nam je to ipak trosak i nepotrebno maltletiranje posto je sve mirno a dobili smo odgovor: Ko Vam je kriv sto ste otvorili istoriju bolesti? Da niste i da dolazite samo sa uputom nebi morali svaki dan, ovako morate ili da idete da potpisete izjavu da se ne slazete sa pravilima nase kuce i da se odjavite. Naravno nastavili smo svakodnevno da dolazimo.

Jedina pozitivna i dobra sestra je sestra sa nadimkom BRACA i njoj cu odneti buket cveca u znak zahvalnosti za po koji osmeh, savet i sugestiju sto je gotovo nemoguce od ostalog osoblja dobiti.

Posle nedelju dana svakodnevnik odlaska, gde nam ni jednom nisu rekli da li je UZ dobar, da li je CTG uredu, da li je beba normalna hteli su da suprugu ostave da lezi na odeljenju patalogije posto je nedelju dana probila termin!? Kada smo se pobunili i probali da im objanimo da joj je termin tek za dan dva, dobili smo strahovite kritike oko toga kako mi neznamo kad nam je termin i uputili nas da se javimo zameniku nacelnika doticnoj doktorki ZANI. Ona je trazila prvi UZ bebe koji je radjen i kad je prvi put konstatovana trudnoca. Posto smo isti imali pri ruci, g-dja Zana ga je pogledala i napala kako smo bezobrazni sto smo porodilistu dostavili lazne podatke jer po njoj termin porodjaja je 28.6. a ne 17.6 kako je odredila dr.Mirjana Krstic iz Zeleznicke ambulante. Tako je bila arogantno bezobrazna kao da smo mi sami odredjivali termin!? Na nase pitanje ako je termin tek za desetak dana da li smo u obavezi da dolazimo svaki dan ona je odgovorila: Nisam Vas ja terala da dajete lazne podatke i da karton otvarate 8.6. sad ima da dolazite svaki dan...

U nedelju 20.6. posle klasicnog pregleda CTG na kojem naravno nisu registrovane kontrakcije sacekali smo doktora koji kad je video istoriju bolesti sa tri termina napisao je da zbog ne mogucnosti tacnog utvrdjivanja istog da sutra dodjemo i da ponese stvari kako bi bila pracena na odeljenju patologije. Naravno da nam se ta ideja nije bas dopala ali sta sad, ako mora mora... Ali scena od par minuta pre dolaska doktora dok smo ga cekali mi je jos uvek za ne poverovati... U jednom trenutku sestra je iz ordinacije doviknula jeste ga videli? Jel mali ili veliki? Posto supruga i ja nismo znali sta sestra pita pogledali smo trudnicu do nas koja je zaprepasceno iskolacila oci i drzeci ruke na ustima. Pitali smo sta je bilo, a ona nam odgovorila MIS!!! Mis se seta po prijemnoj ambulanti porodilista a sestra ocigledno time nije bila mnogo iznenadjena jer je njeno pitanje bilo da li je veliki ili mali! SKANDALOZNO!!!

U ponedeljak 21.6. smo dosli ujutro sa stvarima, suprugu sproveli na IV sprat i jedno sat vremena je cekala da joj nadju sobu gde ce da je smeste. Iskreno bila je pozitivno iznenadjena da u svakoj sobi ima mali TV i klima, te da su hodnici cisti ali to ne vazi i za carsave (to bi vec bilo mnogo). U sobama leze 2-3 trudnice. Ceo dan je pre lezala bez da ju je iko obisao al na kraju krajeva i nije bilo neke potrebe. Zelim da naglasim i to da im je hrana zesce neukusna i bljuntava cak i za moju suprugu koja nije nesto izbirljiva po pitanju hrane...

U utorak 22.6. u 9h je bila vizita na celu sa zamenikom nacelnika dr.ZAKOM koja je pola sata vristala (bukvalno vristala) kad je videla moju suprugu na odeljenju i drzala joj predavanje kako je bezobrazno od nje sto zeli da se porodi kad ona hoce! Na pokusaj da joj kaze da nije ona samoinicijativno dosla da lezi vec da je doktor poslao jer se ne zna termin porodjaja ona je izvadila crveni flomaster i tri puta podvukla 28.6. sa opaskom da se ona verovatno nece poroditi pre 5.7.! Na pitanje da li onda mogu da je puste kuci jer se njoj uopste i ne ostaje na odeljenju ta ZAKA je odgovorila, citiram : EPA AKO TI ZELIS KUCI SAD NECES ICI IZ INATA IMA DA LEZIS OVDE DO PORODJAJA!!! KO TE TERAO DA LAZES ZA TERMIN PORODJAJA I DA DOLAZIS U PORODILISTE MESEC DANA RANIJE!!! Za ovu izjavu sam ja kao suprug i buduci tata hteo da odem sutradan da pitam koliko treba da se plati da bi nas ostavila na miru ili da se raspitam oko povlacenja kartona jer ovo je stvarno ne primereno ponasanje izmedju doktora i trudnice-pacijenta!

istog dana oko 15h suprugu su zabolela ledja, legla da odmori i kad je ustala primetila mokar carsav i mokru spavacicu, izasla je na hodnik da potrazi sestru da pita da li joj je to mozda puko vodenjak, na sta su sestre odbrusile da se brzo vrati u sobu !? Tek posle pola sata su se smilovale da dodju i da vide sta se desava i poslale je kod nekog doktora na pregled, koji nije bio siguran dal je ili nije vodenjak. Kada je taj doktor zbunjen isaranom istorijom bolesti pitao koji je termin porodjaja, pre nego je moja supruga uspela da kaze kako nezna, sestra je arogantno dobacila pitanjem kako moze da ne zna kad je dr.ZANA rekla da je 28.6.! Epa posto ste daleko od termina, vratite se u sobu, to sigurno nije vodenjak. U 20h supruga me zove i previja se od bolova i saopstava mi da ima kontrakcije na po 5min i da skuplja hrabrost da potrazi sestru...

23.6. je danas kada pisem ovo, oko 1h mi je javila da je uvode u porodjajnu salu i da tamo ne moze da koristi mobilni, pa sam se ja spakovao i posao put porodilista. Oko pola 2 sam pozvonio na vrata i obezbedjenje me kroz vrata pitalo sta hocu, kad sam rekao da mi je zena na porodjaju i da bi zeleo da budem u toku, da ih makar vidim kad izadju iz sale i tako to, radnik obezbedjenja mi je izdiktirao broj telefona na koji mogu da zovem da pitam i da se porodiliste otvara tek u 7 ujutro i da idem kuci...

sad je pola 5, ja cekam da cujem da li sam postao otac a ko zna mozda vec jesam ali to jos uvek ne znam... javicu se sa drugim delom i opisom kako je prosao porodjaj i kako se ponasalo osoblje posle porodjaja, a ona ZAKA nek uzme diplomu i nek je pojede, jak strucnjak pa se jos onoliko zljebi... Joj kako bi voleo da se saplete po neki mraci...

(odgovor članu A.N.A.)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Iskustva u GAK NIS
24.6.2010 22:34:30   
WladimirWB
nastavak...

evo nastavak prethodnog posta pisem posto su se slegli utisci, posto sam postao tata i na nasu zalost ni ovaj post nema gotovo nista pozitivno reci o GAK Nis, a pogotovo o gospodji doktorki ZANI ZAMENIKU NACELNIKA GAK NIS !!! Sacekacu da mi supruga i beba izadju sa klinike a onda cu potraziti da li postoje motivi i da li u ovoj drzavi postoji zastita prava pacijenata jer dr.Zana nebi smela da se bavi poslom kojim se bavi a kamoli da bude nacelnik klinike. Sva sreca vecih posledica po moju suprugu i bebu nije imalo, oporavice se ali jedan ovakav dogadjaj kakav je rodjenje sina je greota da ti pokvari jedan takav skot od coveka!

Nastavicu gde sam stao u predhodnom postu.... suprugu su spremili za porodjaj oko 1h i uveli u porodiliste ali posto nije bila dovoljno otvorena nalozili su joj da seta i da saceka malo... nesto pred zoru se otvorila, prikljucili joj indukciju da podpomognu sam porodjaj i oko pola 7 je bila spremna, ali posto je to bio kraj nocne smene, uveli su je ponovo u porodjajnu salu i spremili je da se po pocetku prve smene porodi. Ali na njenu i nasu veliku zalost u prvoj smeni je bila gore pomenuta dr. zamenica nacelnika Zana koja je usla i kad je videla ponovo pocela da joj drzi predavanje nesto tipa... VI STE SE POZIVALI NA DRUGE DOKTORE, DRUGI SU VAM ODREDJIVALI TERMIN, EPA NEKA VAS TI DRUGI I PORODE JA NECU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Okrenula se i izasla iz sale. Po meni necuveno, ne humano, ne eticki... Iz potpuno nepoznatih razloga zena nam se svetila na mnogo surov nacin, zasto valjda u buducnosti saznamo.

Supruga je na stolu porodjajne sale lezala punih 8 sati dok se doticnoj nije zavrsila smena i dok nije dosla druga smena. U drugoj smeni je dosao drugi doktor, cini mi se Misa ili tako neki, ne zamerite nisam zapamtio od besa i covek je prakticno ne presvukavsi uleteo u salu, obukao mantil i suprugu porodio za 15 min. Moja supruga je u 7 ujutro bila sa indukcijom, puna snage, volje i zelje da se porodi, ali u 14h je u sali bila samo fizicki, dehidrilano, bez napona... Beba je izasla uz pomoc vakum pumpe i pomoc jedne simpaticno krupnije mlade babice koja je snazno pritisla stomak da bi beba izasla. Moja supruga posle 13 sati u sali nije imala snagu ni za jedan napon!

24h od porodjaja nije u stanju da ustane, bebu nesme da prihvati da ostane pored nje jer je trenutno fakticki nepokretna sa 20 savova medju nogama i nesnosnim bolom!

Sve u svemu grozno iskustvo zahvaljujuci samo jednoj osobi, jos joj nisam saznao puno ime i prezime ali saznacu, da se supruga porodila u 7 ujutro prosla bi milion puta bolje, a zasto nije? Nemam vise ni snage ni volje da pisem jer sam razocaran... Mozda GAK i nije toliko los ali mi cemo od sada pa na dalje bezati od njega ko djavo od krsta, a nedao Bog da sretnem negde doticnu doktoricu... Mnogo sam ogorcen, izvinite svi!

(odgovor članu WladimirWB)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Iskustva u GAK NIS
1.8.2010 0:45:46   
kremce
Meni je Zana vodila trudnocu,bila sam prezadovoljna!Zao mi je sto me ona nije porodila.Nisam znala da je takva,prema meni je bila ok...

(odgovor članu WladimirWB)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Iskustva u GAK NIS
1.8.2010 16:15:17   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: kremce

Meni je Zana vodila trudnocu,bila sam prezadovoljna!Zao mi je sto me ona nije porodila.Nisam znala da je takva,prema meni je bila ok...


kremce dobrodošla user posted image

(odgovor članu kremce)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Iskustva u GAK NIS
1.8.2010 20:20:24   
kremce
Hvala Dunjauser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Iskustva u GAK NIS
2.8.2010 9:43:23   
lanajelena
Wladimire jako mi je zao sto ste tako prosli na porodjaju i uopste...ja sam se jako plasila kad dodjem kod sveki u Nis dok sam bila trudnica da me slucajno ne uhvati da zbog neceg moram u bolnicu tamo jer sam razne strahote cula o DR iz Nisa...drago mi je da si ispisao sve sto jesi pa neka zene znaju sta ih tamo ceka

(odgovor članu kremce)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Iskustva u GAK NIS
2.8.2010 10:15:37   
bebironcic
Uh,posle ovakvih prica mi je drago sto sam se udala u Krusevac i otisla iz Nisa.....samo...cula sam da i ovde u Krusevcu nije nista boljeuser posted image

_____________________________

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Iskustva u GAK NIS
1.9.2010 6:17:18   
WladimirWB
ja sam se jako plasila kad dodjem kod sveki u Nis dok sam bila trudnica da me slucajno ne uhvati da zbog neceg moram u bolnicu tamo jer sam razne strahote cula o DR iz Nisa...drago mi je da si ispisao sve sto jesi pa neka zene znaju sta ih tamo ceka


Blago tebi...

Mi smo nase nekako preziveli, mali andjeo je divan i mama mu svakog dana govori kako je bozanstven i kako je vredelo preziveti porodjaj... Babe i tetke kazu da ce vremenom zaboraviti i da ce ponovo ostati trudna, mada moja supruga u to ne veruje... videcemo...

Beba nam je uteha i okrecemo se njemu, Zani i ostalima gotovo da nisam uspeo ni da kazem sta mislim o njima, iskreno mi je zao sto nisam sebi dao malo oduska pa bar da neko drugi ne nastrada ko mi... Ali naci ce se vec neka budala, ja jesam bio strasno besan ali... Bebi je ipak potreban tata...

Bojim se da natalitet u Srbiji jos uvek nece poceti da raste a sve zbog katastrofalnih porodilista i osoblja koje je zaposleno u njima (cast izuzecima) ali i administracije po ozlasku iz porodilista... A jos jedan savet svim trudnicama da ako zele da dobiju i neki poklon paketic za svoju bebu po izlasku moraju biti na istoj adresi minimum godinu dana. Bebe rodjene u Nisu kojima su mame iz centra Nisa dobijaju ogroman paketic + 20.000dinara a svi ostali sipak!!! A drugarica se udala iz Nisa u Leskovacko naselje i izvisila na oba mesta, u Nisu vise nije njihov sugradjanin a u Leskovcu nije minimum godinu dana na toj adresi pa se mozda namenski doselila zarrad poklon paketica u protiv vrednosti 5.000din. DA NIJE ZALOSNO BILO BI SMESNO!!!

Srecno svim roditeljima!!! Valjda nasa ddeca budu zivela u lepsem svetu nego mi.

(odgovor članu kremce)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Iskustva u GAK NIS
17.9.2010 15:17:17   
Mrwicaaa
Zdravo.i ja sa svojih 20 godina nemam toliko lepo iskustvo sa ginekolozima.Prva trudnoca mi je prosla super kao i sam porodjaj ali sa drugom je bilo proble,ma.Ja sam inace iz negotina a porodilasam, se u nisu 31.07.2010. 24.07 sam ustala kod kuce kaom i obicno i krenula da dam cerkici dorucak kada sam osetila da mi tece nesto niz nogu.S obzirom da mi je druga trudnoca shvatila sam da mi je pukao vodenjak i da moram da se obratim lekaru.Krenula sam sa suprugom put bolnice i bila sam malo uplasena jer sam tek usla u 35 nedelju trudnoce.Doktor koji me je pregledao je ustanovio da je manjak plodove vode i da postepeno otice iz mene.Posto u negotinu nemaju inkubatore a ustanovio je da je beba mala poslao me je sanitetom za nis.Tamome je na prijemu docekala antipticna sestra koja se prvo izdrala zasto sam dosla tu ked imam i u negotinu lekare i bolnicu.Pregledala me je neka dokrorka MARIJA koja kao da je pregledjivala zivotinju a ne coveka.Rekla je da nije vodenjak u pitanju ali mi je rekla:posto si vec dosla ajde ostani tu.odveli su me na patologiju trudnoce i ceo dan sam provela sama bez igde ikoga.Uvece me je posetila med sestra Aleksandra da me pita dali voda i dalje otice i potvrdila sam joj.Ujutru je dosla u vizitu doktorka paz frizure(kad mi se neko ne svidja ime mu ne pamtim) I rekla je da moj status nema perspektivu i sa sam uzalud dosla jer nije vodenjak u pitanju a ja sam bila bleda kao krpa.Naredila je da mi rade leukocite 5 dana zaredom u ultrazvuk.Leukociti su mi katastrofalno rasli iz dana u dan a niko me nije spustao u porodiliste jer nemam bolove.29.07 je dosla u viziti nacelnica Dragana i pitala sestre zasto me do sada niko nije spustio u porodiliste,nastao je muk i ja sam se onesvestila.Nekako su me osvestili i izmerili pritisak kojeg nije ni bilo.Dr Dragana je meni sasvim tiho rekla da ce se ona pobrinuti oko mene.30.07 me je poslala u porodiliste na indukciju.Nakon onog gela za otvaranje meni se nista nije desavalo,niti sam se otvarala niti bolove imala.tako su me vukli do 12h.pregledali su me svi lekari koji su radili toga jutra i svi su nesto cutali. u 14h je dosao doktor kome cu dozivotno biti zahvalna,zovu ga BRACA.Nakon izvrsenog pregleda rekao je da mi se ukljuci indukcija i sestre su mi ukljucile ali ja bolove ne dobih.Plakala sam oid muke jer sam znala da beba ne moze dugobez vode.Prolazili su sati i u mojoj pripremnoj sobi se pojavio doktor bojan koji me je pregledao i planiorao je sasamo 2 prsta otvorenosti da me posalje u salu na porodjej.Dr Bojan je naredio sestrama da spreme salu i mene su stavili na sto i poco je da curi ostatak vode iz mene.Bolove i dalje nisam imala a boca je iscurela vec sve.Videla sam da se nesto dogovaraju i shvatila sta je u pitnju,bice to sekcija.Cula sam da se sestre deru hitna sekcija,hitna sekcija i mene su vec nosili na kolicima do sale.Probudila sam se u sobi sa 5 porodilje i cula da sam dobila sina koji je u inkubatoru ali koji je zdrav,vitalan,jak i koji je presladak.Zaboravila sam na sve bolove i ujutru krenula da ga vidim.Zaboravila sam, na svu muku i sve boli kada sam ga videla da on DISE.Ostali smo 10dana u bolnice i za tih 10 dana sam svasta videla i smatram da i od goreg ima gore.Pedijatri jedva da su mi nesto rekli o bebi dok nije dosla doktorka Ljubinka,nacelnica pedijatrije da mi kaze da cu za dan dva kuci.Odjedno,kao grom iz vedra neba izvuklji su moju bebu iz inkubatora jer je navodno taj inkubator potreban drugim bebama a on uzalud sedi.nAKON 1 DAN ON DOBIJE INFEKCIJU OD SESTRE KJOJA NIJE OPRALA RUKE A PRE TOGA JE DIRALA INFICIRANU BEBU.Srecda pa je to proslo za 15 sati pa smo pusteni kuci.Taman covek pomisli sve je ok kad ono maler.Hocu da kazem da su sestre iz decijeg bloke osim sto su malo neljubaznije i malo aljkave.Svojim sm ocima videla kada je jedna od njih jurnula iz hodnika da vidi mleko za dohranu koliko je toplo i zabila svoj prst u serpicu a pre toga ko zna gde je bila i sta je radila a ove bebice to piju.POKVARENOST NA NIVOU

(odgovor članu WladimirWB)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







FOTO: Oproštaj mame od starijeg deteta, pr...
Emocije te razvaljuju. Ne možeš da ga/je pustiš, a znaš da moraš. Ta količina ljubavi prema starijem, i uzbuđenja jer je...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image
Click Here