|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dogodilo se na današnji dan
7.2.2010 5:05:46   
eugenija
1812. - Rođen je Čarls Dikens, jedan od najznačajnijih predstavnika engleskog realizma. Književni rad počeo je crtama "Bozove skice" 1836. godine, a ubrzo potom objavio je i roman "Pikvikov klub", kojim je odmah stekao veliku popularnost. On je realist u poznavanju života malih i neznatih ljudi, koji su uvek tema njegovih dela. Njegova popularnost plod je pre svega širokog i vedrog humora i izvanredne sposobnosti crtanja likova. Mana mu je patetičnost, ali i ona ima svoje opravdanje - duboko su ga dirale nepravičnosti društvenog poretka, pa ih je iznosio na videlo i time često talasao javno mnjenje. Glavna dela: "Dejvid Koperfild", "Oliver Tvist", "Velika očekivanja", "Sumorna kuća", "Mala Dolorit", "Prodavnica starih retkosti"...

1899.
- Rođen je Radomir - Raša Plaović, jedan od najznačajnijih karakternih glumaca srpskog pozorišta XX veka, koji je između dva svetska rata uticao na razvitak pozorišta u pravcu modernijeg izraza. Bio je reditelj i prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Radio je s dubokim emocionalnim, psihološkim i intelektualnim poniranjem u likove. Prvi je adaptirao i režirao na profesionalnoj sceni "Gorski vijenac" Petra II Petrovića Njegoša. Bavio se i pedagoškim radom i napisao nekoliko udžbenika za glumu i režiju i pozorišni komad "Car David", a sa Milanom Đokovićem i komade "Voda sa planine", "Rastanak na mostu" i "Kad je sreda - petak je".

1913. - Crnogorska vojska i srpski Primorski odred počeli su u Prvom balkanskom ratu napad na Skadar koji su držali Turci. Posle bezmalo tromesečnih borbi, velike sile odlučile su da grad pripadne Albaniji, pa je srpski Primorski odred obustavio operacije, ali su Crnogorci, uprkos blokadi obale koju je sprovela međunarodna flota, produžili opsadu i 23. aprila 1913. prinudili Turke na kapitulaciju. Crnogorci su potom, pod pritiskom velikih sila, ipak morali da napuste Skadar, u koji su sredinom maja 1913. ušle britanske, francuske, italijanske, austrijske i nemačke snage.

1900.
- U Engleskoj je osnovana laburistička stranka.

1935.
- Čarls Darou (Charles Darrow) izmislio je igru "Monopol".

1949.
- Džo Di Mađio postao je prvi bejzbol igrač u istoriji sa zaradom od 100.000 dolara godišnje. Igrao je za tim "New York Yankees".

1964.
- Bokser Kasijus Klej postao je musliman i uzeo ime Muhamed Ali.

1964. - Britanski bend Bitlsi otpočeo je svoju prvu turneju po SAD. Na njujorškom aerodromu "Kenedi" dočekalo ih je oko 3.000 obožavalaca, a dva dana kasnije, kada su nastupali u jednom živom TV šouu, posredstvom direktnog prenosa posmatralo ih je 40% ukupnog stanovništva SAD.

1965.
- Američka avijacija napala je civilne i vojne objekte Demokratske Republike Vijetnama, tj. Severnog Vijetnama. Na taj način oružana intervencija u građanskom ratu Južnog Vijetnama (SAD su vladi u Sajgonu pružale obilatu vojnu i tehničku pomoć, suprotno ženevskim sporazumima o prekidu vatre iz jula 1954.) prerasla je u međunarodni oružani sukob, tj. u rat između SAD i Narodne Republike Vijetnama.

1971. - Žene su dobile pravo glasa u Švajcarskoj.

1992.
- Na sastanku šefova država i vlada održanom u holandskom gradiću Mastriht potpisan je Ugovor o osnivanju Evropske unije, koji je stupio na snagu 1. januara 1993.



Na ovoj temi se možemo podsetetiti nekih važnih datuma u daljoj i bližoj prošlosti, ali i nekih naših ličnih događaja koji su, bilo tužni, ili veseli, ostali po nečemu upečatljivi u našim sećanjima....
user posted image

< Poruku je uredio eugenija -- 7.2.2010 5:06:40 >


_____________________________

ŽENA JE STENA!


Direktna veza do poruke: 1
   RE: Dogodilo se na današnji dan
24.3.2010 10:22:49   
*Alexx*
1837. - Kanada je dala pravo glasa crncima.
1898. - Prodat je prvi automobil.
1924. - Grčka je postala republika.
1996. - Šenon Lucid, američki astronaut, postala je prva žena koja je živela u svemirskoj stanici.
1999. - NATO je otpočeo agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

I mom bratu je danas rođendan! user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dogodilo se na današnji dan
24.3.2010 11:53:14   
mejra81
Danas je tacno 5 godina kako samo ja i mm poceli da se zabavljamo...user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Dogodilo se na današnji dan
24.3.2010 12:12:27   
Anoniman
Maločas su bile sirene. Kako to brzo vrati sećanja... 

(odgovor članu mejra81)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Dogodilo se na današnji dan
24.3.2010 12:57:20   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Maločas su bile sirene. Kako to brzo vrati sećanja... 


Ja ih uopšte nisam čula.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Dogodilo se na današnji dan
24.3.2010 12:59:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Maločas su bile sirene. Kako to brzo vrati sećanja... 


Ja ih uopšte nisam čula.



"Smirela" je bila. Ja sam sama, pa tišna. Valjda sam zato čula.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Dogodilo se na današnji dan
25.3.2010 16:47:08   
BabyG
31. - Prvi Uskrs po kalendaru Dionizisa Eksigusa.

1196. - Veliki župan Raške Stefan Nemanja predao je vlast drugorođenom sinu Stefanu, a ne prvencu Vukanu. Na odluku je presudno uticalo to što je u Romeji (Vizantija) 1195. na presto došao car Aleksije III, čija je ćerka Evdokija bila udata za Stefana, ali i Nemanjina procena da je Stefan sposobniji da upravlja državom. Pod prvim srpskim kraljem Stefanom, krunisanim 1217, zbog čega je nazvan Prvovenčani, Srbija je uz državnu zadobila i crkvenu samostalnost. To je zasluga najmlađeg Nemanjinog sina Rastka, koji se oko 1192. zamonašio i uzeo ime Sava. On je 1219. izdejstvovao autokefalnost Srpske pravoslavne crkve, digavši je u rang arhiepiskopije.

1669. - Erupcija Etne ubila je 20.000 ljudi.

1844. - Proglašen je prvi srpski građanski zakonik, koji je odigrao značajnu ulogu u pravnom i društvenom životu Srbije. Ukinut je 1945. dolaskom komunista na vlast.

1882. - Prva javna demonstracija pravljenja palačinaka.

1896. - Počele su moderne Olimpijske igre u Atini.

1903. - Rođen je srpski revolucionar Blagoje Parović - Šmit, jedan od najistaknutijih rukovodilaca Komunističke partije Jugoslavije pre Drugog svetskog rata, u Španskom građanskom ratu politički komesar 13. internacionalne (francuske) brigade. Prema zvaničnoj verziji, poginuo je u borbi sa španskim fašistima u julu 1937. u bici kod Brunete, ali su kasnija verodostojna svedočenja upućivala na zaključak da ga je zapravo ubio agent sovjetske političke policije NKVD, čime je Josif Staljin otklonio mogućnost izbora Parovića za generalnog sekretara KPJ. Posle zavođenja Šestojanuarske diktature 1929, kojom su zabranjene političke stranke, emigrirao je u ŠSR i Kominterna ga je slala u Nemačku i druge zemlje kao partijskog instruktora. Član Politbiroa Centralnog komiteta KPJ postao je 1934, bio je delegat KPJ na Sedmom kongresu Kominterne 1935, a u Španiji je predstavljao Centralni komitet KPJ pri Centralnom komitetu Komunističke partije Španije.

1916. - Ženama je dozvoljeno prisustvo na boks mečevima.

1923. - Jugoslavija je postala deo malobrojne porodice država povezanih vazdušnim saobraćajem, sletanjem na aerodrom u Pančevu aviona na liniji Pariz-Carigrad.

1927. - Svečano je otvoren aerodrom "Beograd" ispod Bežanijske kose.

1941. - Jugoslavija je u Beču potpisala sporazum o pristupanju Trojnom paktu Nemačke, Italije i Japana. Nepuna dva dana potom, vojnim udarom oboreni su vlada i regent, princ Pavle Karađorđević. Tome su prethodile masovne demonstracije u Beogradu i drugim srpskim gradovima koje su izazvale bes Berlina. Nacistička Nemačka je već 6. aprila, bez objave rata, počela napad na Jugoslaviju bombardovanjem Beograda.

1945. - Održana je osnivačka skupština FK Metalac. Sala je bila mala da primi sve zainteresovane, jer se po Beogradu pročulo da je začet novi klub koji je uspeo da okupi sve najbolje fudbalere iz prestonice. Ovaj klub je 1950. vratio svoje prvobitno ime BSK, a 1957. još jednom ga je promenio u sadašnje ime OFK Beograd.

1957. - Ugovorom potpisanim u Rimu, osnovane su Evropska atomska zajednica EUROATOM i Evropska privredna zajednica. Osnivajući ovu organizaciju, države ugovornice bile su nadahnute željom da kroz moćnu nuklearnu industriju modernizuju tehničke procese i na taj način doprinesu opštem razvoju i unapređenju svojih zemalja.

1991. - Umro je srpski pozorišni, filmski i TV glumac Milutin - Mića Tatić, neponovljivi junak TV serije za decu "Na slovo, na slovo". Najmlađe slušaoce Radio Beograda godinama je budio emisijom "Dobro jutro, deco", a deca i sada uživaju u njegovom glasu pozajmljenom Peri detliću, Popaju, patku Dači.

1995. - Bokser Majk Tajson izašao je iz zatvora nakon trogodišnje kazne.

1999. - Savezna Republika Jugoslavija prekinula je diplomatske odnose s četiri vodeće zemlje NATO - SAD, Velikom Britanijom, Francuskom i Nemačkom.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Dogodilo se na današnji dan
6.4.2010 8:45:49   
Anoniman
6.april 1941. godine Njemačka bez objave rata napala tadašnju Kraljevinu Jugoslaviju i bombardovala Beograd

6.april 1945. godine - dan oslobođenje Sarajeva od okupacije Njemačke, i dan kada je poginuo Valt_er - i dan danas se slavi taj praznik i dodjeljuju šestoaprilske nagrade

user posted image

6. april 1992. godine - sadašnja Evropska unija odnosno njene članice priznale bivšu Jugoslavensku republiku Bosnu i Hercegovinu kao samostalnu državu, istog dana počelo je bombardovanje Sarajeva.


što nam ide ovaj 6.april od ruke user posted image trebalo bi ga ukinuti kalendarski

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 6.4.2010 8:49:26 >

(odgovor članu BabyG)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Dogodilo se na današnji dan
8.4.2010 16:39:14   
Anoniman
*217.-Rimski car Karakala ubijen u atentatu nedaleko od sirijskog grada Emese.
*1513.-Spanski istrazivac Huan Ponse de Leon, tragajuci za mitskim izvorom mladosti, otkrio Floridu i proglasio je posedom Spanije 1845.
*1973.-Preminuo je Pablo Pikaso, spanski slikar i vajar.
*1946.-U Zenevi odrzano poslednje zasedanje Lige naroda, cime je formalno ukinuta ta medjunarodna organizacija i zamenjena novom, Ujedinjenim nacijama.
*1992.-Palestinski lider Jasef Arafat nadjen ziv u Libijskoj pustinji 12 sati posle avionske nesrece u kojoj su poginula tri njegova saputnika.
*1993.-Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija primljena u UN.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Dogodilo se na današnji dan
9.4.2010 14:43:44   
Anoniman
*1626.-Preminuo je Frensis Bejkon, engleski filozof, drzavnik i pisac.
*1807.-Austrijska vojska savladala je Ticanovu bunu.
*1940.-Nemacke trupe napale su Dansku i Norvesku u drugom svetskom ratu.
*1948.-Jevrejska milicija napala je arapski grad Deir Jasin na podrucje danasnjeg Izraela. Ubijeno je 100 Arapa, a ostali su prisiljeni da napuste grad.
*1999.-Pobunjeni vojnici su na aerodromu u Nijameju ubili predsednika Nigera Ibrahima Barea Mainasaru.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Dogodilo se na današnji dan
12.4.2010 18:56:40   
Anoniman
12 APRIL- MESEC DANA KAKO SAM NA RR.
I DANAS MI JE RODJENDAN....user posted image

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Dogodilo se na današnji dan
21.4.2010 11:18:28   
eugenija
21. april - Rodile se Rivana, Eugenija, Severina i Hitleruser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Dogodilo se na današnji dan
21.4.2010 11:46:22   
Rivana
IZVORNA PORUKA: eugenija

21. april - Rodile se Rivana, Eugenija, Severina i Hitleruser posted image

e blesava si skroz user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Dogodilo se na današnji dan
4.5.2010 10:43:06   
Anoniman
Na današnji dan, 4.maja 1980. godine u 15:05 umro je doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josip Broz Tito. Tito je umro u Ljubljani, a sahranjen je u Beogradu.

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Dogodilo se na današnji dan
4.5.2010 13:23:36   
NONA79
davne 1979. rodila se ja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Dogodilo se na današnji dan
4.5.2010 13:25:40   
pahulja76

IZVORNA PORUKA: NONA79

davne 1979. rodila se ja user posted image


SRECAN RODJENDAN NONA!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NONA79)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Dogodilo se na današnji dan
4.5.2010 13:26:18   
Anoniman
šta ćemo sad bez našeg druga titeeeee?????

ps.ao nono bijela srećan ti rodjususer posted image

(odgovor članu NONA79)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Dogodilo se na današnji dan
4.5.2010 13:30:04   
pahulja76

IZVORNA PORUKA: banini

šta ćemo sad bez našeg druga titeeeee?????

ps.ao nono bijela srećan ti rodjususer posted image


rodice se mozda neki novi tito user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Dogodilo se na današnji dan
18.6.2010 16:24:25   
New Mom
*2010. - fudbalska reprezentacija Srbije je posle 73 godine pobedila Nemačku.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Dogodilo se na današnji dan
18.6.2010 16:28:56   
liliana
Na ovaj dan, pre 5 godina MM me je prvi put poljubio!!!!!

user posted image user posted image


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Dogodilo se na današnji dan
18.6.2010 17:36:12   
New Mom
IZVORNA PORUKA: New Mom

*2010. - fudbalska reprezentacija Srbije je posle 73 godine pobedila Nemačku.

Ispravka, mislila sam 37 (od 1973.). user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Dogodilo se na današnji dan
18.6.2010 19:48:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: liliana

Na ovaj dan, pre 5 godina MM me je prvi put poljubio!!!!!

user posted image user posted image



mmmmmmmmmmm......... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Dogodilo se na današnji dan
10.7.2010 15:48:08   
*Alexx*
1856 - U selu Smiljani, kod Gospića u Hrvatskoj, rođen je Nikola Tesla, naučnik i pronalazač na polju elektrotehnike i radio-tehnike. Od 1884. do smrti 1943. živeo je u SAD. Patentirao je oko 700 pronalazaka od kojih nekoliko desetina ima široku primenu, među kojima je i serija izuma (1896-1914) koji čine temelj savremene radio-tehnike.

1871 - Rođen je francuski pisac Marsel Prust čije je delo "U traganju za izgubljenim vremenom" ostavilo dubok trag ne samo u Francuskoj već i u evropskoj književnosti 20. veka, i izvršilo veliki uticaj na mnoge književnike.

1895 - Rođen je nemački kompozitor Karl Orf, autor popularne scenske kantate "Karmina Burana". Bavio se i pedagoškim radom, a u nastavu je uveo tzv. Orfov instrumentarij, sačinjen od grupe instrumenata prilagođenih deci.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Dogodilo se na današnji dan
10.7.2010 19:40:47   
Anoniman
ja nisam znala da ima ova tema ali

na jucerasnji dan sam uradila test trudnoce i ugledala user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Dogodilo se na današnji dan
10.7.2010 19:45:23   
maslinica
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here