|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
27.7.2012 13:14:30   
minna
Kad se uvede jogurt i sa jogurtom, V je tako najvise voleo... Sada vise nece to da jede

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1726
27.7.2012 13:21:13   
Ivence
Ja nisam uzela taj 7corn... uzela sam grisolino, pošto sam davala već gluten, pa onda rekoh i to da probamo...

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1727
27.7.2012 13:29:21   
Guardian
Suuuupeeeer, hvala ribizla user posted image

Nama pedijatar reče prvo Milupu 7 corn, mada ćemo možda probati i ta Lino čuda, ali svaki sadrži med user posted image

< Poruku je uredio Guardian -- 27.7.2012 13:30:22 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1728
29.7.2012 11:38:40   
Azra_
Mame, imam pitanjce u vezi noćne klope. Dakle, bebac jop uvek jede noću. Preko dana i pet obroka i noću 6.mleko. Inače jako loše spava, budi se po nekoliko puta, pa mu to mlekce bude dobro da se umiri na bar dva sata. Da li mislite da bi bilo dobro da mu ukinem taj noćni obrok. Preko dana da uvedem 6 obroka, a noću ništa? On se budi i tako i tako, ne verujem da je to zato što je gladan. Popije mleko u 23 i već je u 01h budan, dakle, nije glad. Da mu ne ostane navika... Ne znam. Šta vi mislite?

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1729
29.7.2012 12:01:00   
Anoniman
Azra, mislim da sad vec mozete preci na samo 5 obroka. Nama kad je dr rekao da je vreme da jede 5 obroka, mi smo jos neko vreme jeli i taj sesti, nisam htela nista na silu, sama je ona to izbacila.

inace, juce je neplaniralo probala jogurt, tj. ovaj grcki jogurt sto je kao nase kiselo mleko i to ukus sa zitaricama. ja uzela uvece da pojedem, a ona me gleda pa sve cokce. dala sam joj (iako je prethodno jela svoje mleko) i odusevila se. sutra cu joj kupiti i one decje jogurte.

< Poruku je uredio ksena -- 29.7.2012 12:04:04 >

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 1730
29.7.2012 12:09:28   
Azra_
Ja sam se baš razočarala što moj ne voli ni jogurt ni kiselo mleko. Pokušavala par puta, mršti se i pljuje. Moguće da će više voleti voćni jogurt. Baš se bojim vrištanja noću i traženja flašice. Nije malo 5 obroka u toku 24h?

< Poruku je uredio Azra_ -- 29.7.2012 12:14:23 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1731
29.7.2012 12:40:16   
Anoniman
nije malo, tako treba. vremenom im se smanjuje broj potrebnih obroka i ostanu na 5. nama svaki put pedijatar tacno kaze sta da radimo i koji je raspored (kad nam je prvi put rekao i on racunao da ima 5 obroka mi smo jos bili na sest, pa sam bila u dilemi koji da racunam kao drugi obrok u danu da bih dala voce user posted image ). a rekao nam je krajem meseca kad budemo vec bili na mesu nekih 10ak dana, onda da probamo jogurt, a to je taman sad ovih dana.
kad ste vi vec stigli da probate jogurt? mozda je bilo rano, probacete ponovo pa mozda bolje prodje.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 1732
29.7.2012 13:05:48   
Ivence

IZVORNA PORUKA: Azra_

Mame, imam pitanjce u vezi noćne klope. Dakle, bebac jop uvek jede noću. Preko dana i pet obroka i noću 6.mleko. Inače jako loše spava, budi se po nekoliko puta, pa mu to mlekce bude dobro da se umiri na bar dva sata. Da li mislite da bi bilo dobro da mu ukinem taj noćni obrok. Preko dana da uvedem 6 obroka, a noću ništa? On se budi i tako i tako, ne verujem da je to zato što je gladan. Popije mleko u 23 i već je u 01h budan, dakle, nije glad. Da mu ne ostane navika... Ne znam. Šta vi mislite?

Pa ti probaj da ga uspavaš bez mleka... ako neće, a misliš da nije gladan, daj mu malo čaja... inače, ako je gladan plakaće jako, ako samo kenjka, onda probaj... nije malo pet obroka, što kaže Ksena, tako treba.. i probaj recimo da mu daš za taj poslednji obrok malo više hrane, napravi više, pa daj mu neka jede koliko želi, i možda se i neće buditi :)

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1733
29.7.2012 13:07:11   
Ivence

IZVORNA PORUKA: Guardian

Nama pedijatar reče prvo Milupu 7 corn, mada ćemo možda probati i ta Lino čuda, ali svaki sadrži med user posted image

Ma nama je rekla samo za one pirinčane na početku, za ovo ostalo ne... kupila ja i 7corn, pa ću naizmneično :)

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1734
29.7.2012 13:08:23   
Ivence

IZVORNA PORUKA: Ivence

IZVORNA PORUKA: Guardian

Ma nama je rekla samo za one pirinčane na početku, za ovo ostalo ne... kupila ja i 7corn, pa ću naizmneično :) grisolino nema meda... :D

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1735
29.7.2012 13:12:09   
Azra_
Kseno, mi smo meso uveli sa punih 6, tako da smo stigli do jogurta...
Da li može 7corn da se pravi sa voćnim jogurtom?

Malo sam zbunjena jer u svim onim predlozima menija za bebu od 7 meseci ima 6 odroka, ili 5 punih obroka sa jačom užinom...

< Poruku je uredio Azra_ -- 29.7.2012 13:13:03 >

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1736
29.7.2012 13:29:01   
Ivence
Mi odavno imamo samo pet... ujutru pije mleko između 6 i 7h, pa jogurt između 10 i 11h, pa ručak između 14 i 15h, pa voće između 17 i 18, pa mleko oko 21h :) Ali meni je Milica sam izbacila noćni pre nego što je napunila mesec dana, a šesti smo izbacili mi tako što smo povećali količinu ostalih ;)
Može sa jogurtom, AD mlekom, običnim mlekom, čajem, sokom.. :)

< Poruku je uredio Ivence -- 29.7.2012 13:30:02 >

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1737
29.7.2012 13:36:45   
Azra_
Ivence, ne jedete nikakve žitarice? Popije samo jogurt? Koliko? A koliko mleka pije?

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1738
29.7.2012 13:40:36   
Ivence
E, pa stavim ja u jogurt nekada keks, nekada malo voća, nekada pirinčane žitarice, a nekada ništa... popije oko 250ml jogurta... a mleka pije 210ml... ali moram da ti kažem, ona je dugačka oko 73cm, i teška oko 8200gr, ona je velika bila na rođenju, zato sada i više jede..

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1739
29.7.2012 13:47:40   
Azra_
Mi smo pre mesec dana bili dugački 72 i teški 7500. :-) Rođeni sa 3550 i 56, jede po mojoj proceni ni mnogo ni malo....

< Poruku je uredio Azra_ -- 29.7.2012 13:48:48 >

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1740
29.7.2012 16:10:57   
Guardian
Ovo je stvarno toliko obilan obrok da ni mi odrasli ne možemo pojesti.

Milupa 7 corn - 200 ml mleka i 6-7 kašika ( ne kašičica )...kad to nabubri bude prepun onaj Disney tanjirić.

Smem li na svoju ruku da pravim sa 4-5 kašika i 100, 120 ml mleka? Da ne naudim bebi? user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1741
29.7.2012 17:45:14   
Anoniman
zasto ne bi smela? uostalom svako dete jede neke svoje kolicine, a ti znas koliko je tvom detetu dosta. moja jede nekih 150 ml vode + pahuljice.

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 1742
29.7.2012 22:46:47   
miva
Evo i nas na ovoj temi!

Interesuje me kako ste rasporedile obroke, koliko obroka imate u 24 h, i sta bebama za koji obrok dajete.
Moja Mici siki oko 3 h (to nikako ne mogu da joj izbacim) pa oko 6 h ali malo (cisto malo povuce), u 9 h voce + nova namirnica, 12 h siki, 3:30 h povrce, 18:30 h pirincane pahuljice, 21:30 h siki.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1743
29.7.2012 23:29:04   
maslackic
Miva, mi smo dobili u Dz nesto kao raspored u koliko sati sta treba da jede i po mesecima, ako hoces napisacu sutra kad nadjem papir, ali mislim da je taj vas raspored slican tom sto smo obili mi.,

mi nemamo strogo pravilo kad jede ali se zna da je prepodne voce a popodne povrce..

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1744
29.7.2012 23:43:23   
Guardian
Maslackic, molim te napisši ako nije problem, volela bih i ja da znam.user posted image

Ne znam koliko je bebi od 7 meseci potrebno mlečnih obroka, 2 ili 3? Svi mi pričaju različito.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1745
30.7.2012 0:21:32   
IRJ82
nama je dr rekla 3 mlecna obroka (sto ona sisa) u 7 mesecu, 8 i 9 su dva, od 10 do 12 samo jedan mlecni obrok i to obicno uvece, mada nije pravilo

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1746
30.7.2012 13:47:25   
miva
Maslackic bila bih ti jako zahvalna! Napisi molim te koji su vam raspored dali u domu zdravlja.

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 1747
30.7.2012 13:59:04   
cockic
mene zanima je mogu da joj dam formulu za od 6 meseci ona ce 2 avgusta 6m,da nekupujem opet kec za samo dva dana razlike user posted image

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 1748
30.7.2012 14:56:44   
Guardian
Slobodno uzmi 2, koji dan tamo-'vamo ne smeta ništa. I mi smo tako uradili, a Dr se složila.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 1749
30.7.2012 14:58:09   
Anoniman
A isto tako možeš uzeti i 1, i kad je potrošiš imaće 6m. Koliko dana ti traje limenka?

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here