|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ragade
28.6.2012 0:42:08   
Sanchy
Ja moje ubacim u sterilizator posle svakog podoja...znaci dve tri nedelje pa to ce uskoro ...hvala na odgovoru...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Ragade
28.6.2012 0:43:19   
bubulence
uh, ajde da ja budem najgora ali i smo se mucili vise od mesec dana sa ragadama... ali nisam koristila silikonske bradavise nego je ovako sikila...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Ragade
28.6.2012 1:32:07   
Sanchy
ma pustila bih ja njega i bez silikonskih i onako uglavnom boli samo pocetak dojenja medjutim plasim se da se nesto ne inficira posto sam citala da su ragade idealno prebivaliste bakterija a ako dodje do krvarenja zabranjeno je dojenje pa eto zbog toga ih koristim a iskreno se nadam jos ne zadugo..

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Ragade
28.6.2012 8:14:51   
jance
kako su vam izgledale bradavice nakon dojenja za vas koje ste imale ragade? meni se cini da su mi sami vrhovi jos uvek onako jarko crveni ili rozi, nisu braon ko prvi put.. jet to tako treba da bude, ili da se spremim za jos jedne ragade?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Ragade
28.6.2012 8:14:57   
Snelle
Sanchy, ma slobodno mu daj bez silikonskih, brže će ti očvrsnuti bradavice tako. I nemoj da se brineš, neće se dete inficirati, kad bi to tako lako bilo, svaka od nas bi dojila samo mesec dana user posted image  Pred svaki podoj prebriši bradavice rastvorom sode bikarbone i vode i nema nikakve bojazni. Samo napred user posted image
Jance to je sasvim normalno jer ih beba stalno "iritira" sisanjem. Veliki je već tvoj bebac, ne bi trebalo da postoji mogućnost da dodje do ragada, bradavice su već maksimalno očvrsle.

< Poruku je uredio Snelle -- 28.6.2012 8:20:53 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Ragade
28.6.2012 8:25:18   
jance
ne dojim ja vise, nestalo mi mleka pre skoro 5 meseci..a bradavice jos uvek tako izgledaju ko sto sam rekla, a ceka me "popravni" iz dojenja za nekih 8 meseci ponovo pa da se pripremim user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Ragade
28.6.2012 8:29:49   
Snelle
Aha, ok user posted image  Možda možeš nečime da ih mažeš, kako bi se malo regenerisale. Mada, opet, u trudnoći se nikakvo pipkanje bradavica ne preporučuje. Posavetuj se sa ginekologom.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Ragade
28.6.2012 8:58:53   
cockic
ma mene mali kad je ujedao to su bile rane koje su i povremeno gnojile jer on je povredi neprimetim i kako sisa a od te pljuvacke mi zagnoji valjda koselina bakterije sta ti ja znam.uzasno to boli.onda sam ja stavljala i hidrogen i jod nema sta nisam mazala lecim jednu jedan dan,pa sutra drugu i tako u krug dok nije prestao da mi kida bradavice kad se setim sta ja izdrza svaka mi cast user posted image mada morala sam nije hteo tad da lizne ad mleko valjda navikao na ukus majcinog.htela ja da prestanem ali on nijeuser posted image pa sam izdrzala do 14m.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Ragade
28.6.2012 13:08:49   
Anoniman
Sanchy smirice se to ne brini, kao sto rekoh oba puta sam imala ragade, sa sve krasticama, nisam koristila silikonske bradavice, grudi mozes sa kamilicom pre podoja da obrises,(i ovo sto Snelle rece) kad zavrsis, namazes pantenol ili svoje mleko i da ja sam u proodilistu mazala taj balzam mam, kako li se vika, dobar je, jer sam vec tamo fasovala ragade

Jance mozes par meseci pred porodjaj da pocnes da mazes sa pantenolom npr.


(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 209
   RE: Ragade
7.7.2012 11:29:01   
Torbica
Ja sam u sve tri trudnoce, 8-mi i 9-i mesec mazala svako vece lanolin i nikad nisam imala ragade, kakve kontrakcije kakvi bakraci, pa to se nezno nanese u par sekundi. Bradavice lepe elasticne. Evo danas je 8 dana kako sam se porodila, i sad vise ni podoj ni izmlazanje ne boli. Nikad silikonske, ama nista. Preporucujem pripremu bradavica pred porodjaj! Tri puta uspesno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Ragade
7.7.2012 11:32:59   
NadaR
Imamo i temicu Priprema bradavica za dojenje .

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Ragade
24.7.2012 14:56:10   
majicica
Jance, meni su se u trudnoci bradavice lepo oporavile, mada sam negde do 8 meseca imala kao neke krastice, da ih tako nazovem, ali su vremenom nestale, omeksaju posle tusiranja pa se lako skinu peskirom. Kad su otpale, lepo su se videle rupice gde mleko izlazi.user posted image Od jedne babice sam dobila najbolji savet, imala sam strasne ragade koje su stalno krvarile i uzasno bolele. Rekla mi je da na svaku bradavicu stavim po 2 cm Pantenol krema, i preko vatu pa brus obavezno, i da to radim kad god stignem, krv i krastice su nestale za 3-4 dana. Koristila sam i silikonske bradavice, mnogo su mi pomogle. Uglavnom kazu da to odbija bebu od sisanja, mada mislim da je to velika glupost, mene su spasile muka. Bez njih sam plakala i dojila bebu, i uzasno se osecala zbog toga. Posle nekog vremena sam sama osetila da mogu bez njih. Poenta je i da majci bude prijatno, to ce i beba osetiti.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Ragade
24.7.2012 15:03:00   
majicica

IZVORNA PORUKA: Sanchy

ma pustila bih ja njega i bez silikonskih i onako uglavnom boli samo pocetak dojenja medjutim plasim se da se nesto ne inficira posto sam citala da su ragade idealno prebivaliste bakterija a ako dodje do krvarenja zabranjeno je dojenje pa eto zbog toga ih koristim a iskreno se nadam jos ne zadugo..

I mene je to brinulo, ali mi je jedan gin.rekao da slobodno dojim bebu, najgore sto moze da se desi je da dobije proliv posle podoja.I kroz silikonske prodje malo krvi, ja sam moje tako dojila, nista im nije bilo.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Ragade
22.8.2012 12:56:22   
NatalyBG
Ja sam se porodila na CR, u pocetku mleka nije ni bilo, niti sam ja znala da dojim bebu ,niti ona da doji tako da sam treci dan dobila ragade - rane na obe bradavice i to poprilicno velike. Bukvalno sam plakala i dojila. Probala sam svasta od narodnih lijekova,Multimam balzama, kompresa itd.

Ragade su mi trajale 4-5 nedelja. Ono sto je meni pomoglo je : posle svakog podoja isperem bradavice vodom u koju dodam malo sode bikarbone, pustim da se osuse same ili ih osusim fenom i namazem mascu od nevena ( ima da se kupi u DM ). Meni se mast od nevena pokazala bolja od od drugih proizvoda Ono sto je odlicno za bradavice su i Aventovi stitnici, tako da su bradavice stalno na vazduhu. Medjutim njih sam kupila kada sam imala jos jednu malu ranicu, i bukvalno je zarasla preko noci.

Zelim svima lako dojenje bez bola.

(odgovor članu majicica)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Ragade
25.8.2012 14:45:07   
Odri Hepbern
Ja bas imam problem sa desnom bradavicom, sva je jadna u ranama. Koristim silikonske aventove bradavice posto su moje male pa ne moze bebac lepo da ih uhvati. Posle svakog dojenja je mazem ona se malo oporavi ali ne vredi posto je pumpica i bebac iznova srede. user posted image

(odgovor članu NatalyBG)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Ragade
25.8.2012 20:59:45   
Sanchy
Odri proci ce sve to..evo ja prestala da koristim silikonske,konacno su mi ocvrsnule bradavice,ponekad ih malo iziritira ali onda namazem babylove mast iz dm marketa i do sledeceg podoja bukvalno se sve vrati u normalu...inace samo ih prskam aktivnim kiseonikom posle podoja kao dezinfekciju..nisam imala krvarenje ni u jednom trenutku samo me je bolelo...

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Ragade
6.11.2012 16:52:13   
jance

IZVORNA PORUKA: majicica

Jance, meni su se u trudnoci bradavice lepo oporavile, mada sam negde do 8 meseca imala kao neke krastice, da ih tako nazovem, ali su vremenom nestale, omeksaju posle tusiranja pa se lako skinu peskirom. Kad su otpale, lepo su se videle rupice gde mleko izlazi.user posted image


e hvala ti puno, vec sam polako pocela da ludim, pojavile su mi se te krastice na obe bradavice, bas to sto si napisala, necu jos jedno mesec dana dirati bradavice, pa cu onda kad udjem u 8. mesec da krenem da ih trljam peskirom i mazem lanolinom, koji imam jos dovoljno od prosle trudnoce... znaci ja imam bas kraste na obe bradavice, a ne izlazi mi kolostrum, sigurna sam, toliko ih posmatram da bi verovatno svaku kap primetila....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu majicica)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Ragade
24.1.2013 12:19:46   
Padme
Zdravo cure! Imam uzasan problem sa ragadama, odmah su mi u bolnici preporucili da gasim mleko koje se i ovako se uzasno smanjilo a u startu posle porodjaja sam mogla 3 bebe hraniti... Procitala sam sve savetei manje vise mi je jasno kako da ih tretiram mada evo vec 2 dana nema nekog poboljsanja.. Mene najvise interesuje za koliko dana bi mi rane koje su stvarno uzasne i tvrdokorne, mogle proci. POMOC!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Ragade
24.1.2013 12:41:47   
caca81
Ja ti savetujem da ne dojiš dok ti rane ne zarastu, jer u suprotnom neće to ići tako lako, zbog bola. Dakle izmuzavaj se pumpicom i bebi davaj svoje mleko na flašicu, a grudi neguj tako što ćeh ih prati posle svakog izmuzavanja toplom vodom i maži mast solcoseril,pre izmuzavanja takođe operi bradavice, i bitno je da ti grudi budu otkrivene...meni je takvo "lečnje" trajalo oko 7 dana. Srećno, i ne znam kolika ti je beba, ali nemoj da prekidaš dojenje, bar prva tri meseca bebinog života. A evo i link do te masti, koju je meni preporučila patrožna sestra. http://apotekaonline.rs/solcoseryl-gel

< Poruku je uredio caca81 -- 24.1.2013 12:43:19 >

(odgovor članu Padme)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Ragade
24.1.2013 13:57:31   
jance
ovako, misljenja su oprecna... ja cu ti sumirati sve sto sam cula, pa ti izaberi sta mislis da je najbolje u tvojoj situaciji, jer realno, samo ti vidis kako tvoje bradavice izgledaju i samo ti osetis taj bol. ja sam dojila i sa ragadama, ali moje rane nisu krvarile. strucnjaci kazu da beba moze bezbedno da sisa i ako ragade krvare, da ce samo da se promeni boja stolice, to je sve. jesi pokusala sa silikonskim bradavicama? ja ih nisam koristila jer mi se od njih stanje pogorsavalo, nekim zenama je pomoglo. drugo jeste tvoje mleko namazano preko bradavica posle svakog podoja i obavezno susenje na vazduhu. znam da su zene susile i sa fenom, da bi im bilo prijatnije... dalje ide lanolin... njega ne moras da skidas ni prilikom dojenja ni prilikom izmlazanja, cak se i preporucuje mazanje lanolinom za vreme pumpanja kod ragada zbog trenja. dalje ide iskljucivo izmlazanje zbog ragada i mazanje sa lanolinom izmedju. to najbrze pomaze, ali MORAS da se izmlazas 8 puta dnevno, bez obzira na to koliko cesto beba jede, da bi odrzala kolicinu mleka. onda dalje sledi panthenol ili bepanthen krema... ona se OBAVEZNO skida pre izmlazanja i dojenja.... meni npr ni to nije pomoglo. sledeci stadijum je poseta dermatologu i kreme za obnavljanje koze, prestanak aktivnog dojenja i iskljucivo izmlazanje do daljnjeg, tu sam ja stala i ostala.
od tada sam prikupila jos nekoliko informacija koje cu napisati, i koje planiram da pokusam ako se situacija ponovi i sa drugim detetom. zamoli patronaznu ili pedijatra da proveri dali beba dobro i pravilno hvata bradavicu. ako ne mozes ni jedno ni drugo, kucaj na youtube brestfeeding - good latch, pa gledaj video po video, da primetis ako postoji ikakav problem sa time kako tvoja beba hvata bradavicu, jer se to smatra osnovnim problemom zasto uopste i nastaju ragade.
probaj tzv laid back brestfeeding, iliti dojenje tako da ti beba lezi uspravno na tvom stomaku i odozdo hvata bradavicu.. kazu da taj polozaj pomaze kod ragada, jer pomaze gravitacija i veca je verovatnoca da ce beba dobro uhvatiti bradavicu (mada to je diskutabilno)
mazanje bradavica sa kokosovim uljem - postoji ideja da su neke zene alergicne na silikon u lanolinu pa im zato ne pomaze, a da kokosovo ulje radi isto kao i lanolin ili panthenol, samo sto ne mora da se skida sa bradavica, a ima i pozitivno dejstvo na bebinu probavu....

eto, to je sumirano sve sto sam do sada naucila o lecenju i prevenciji ragada, nadam se da nije bombardovanje informacijama.... user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Ragade
24.1.2013 15:12:05   
Janncica
Ovaj problem sam imala i ja u pocetku,cak mi je bebac i krv bljucnuo(tu sam se oladila dok nisam ukapirala da je od bradavica). Ja sam mu davala da sisa.Stisnes zube i izguras nekako.
Meni je pomogao lanolin(multi mam krema).Mazala sam je pre svakog podoja. Posle podoja sam ih mazala mojim mlekom i susila na vazduhu. Prosle su posle tri dana.
Samo budi uporna. Vrati mleko izmlazanjem,mozes i caj za dojilje i stavljaj ga sto cesce na grudi da sisa.
Nista lakse i lepse od dojenja. Mogu da potvrdim,jer mi je cerka bila na adaptiranom od 7 dana,a sin sad sisa i trudicu se sto duze.

Najbitnije kod ragada je da se beba pravilno postavi na dojku. Kad se uvezbate,uzivacete.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Ragade
24.1.2013 15:22:44   
Tiziana
KOd mene je bila ista situacija.Sin se mucio sa sisanjem i na kraju je posle mesec dana presao potpuno na adaptirano,stim sto sam se ja izmuzavala do 4,5m i uspevala sam za citav dan da skupim dovoljno u pocetku za jedan podoj,a kasnije za pola itd...dok nisam odustala.kad se cerka u bolnici konektovala i pocela da vuce,a mene zabolela materica kad je krenula da se kontrakuje i ja shvatila da ona zna kako da sisa i da mleka ima,bila sma presrecna! naravno i kod mene ragade,jos u bolnici,bljucnula krv i preporucili mi multi mam lanolin ili komprese.pomoglo.ne toliko brzo,ali pomoglo.ali dok ej trajalo prvoj 20sekundi kad krene da vuce bili su pakao..nesnosan bol koji posle tih 20tak sekundi umine i do kraj apodoja bude ok..

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Ragade
24.1.2013 15:40:42   
Janncica
Jeste,najgore kad povuce. Sve zvezde prebrojis... user posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Ragade
24.1.2013 18:08:21   
Padme
Zaboravila sam napomenuti da mi je zabranjeno stavljati bebu na grudi, kao zbog ragada koje ce jako tesko zarasti ako nastavim da dojim direktno em zbog infekcije bradavica usled ragada a da ne pricam da o tome da uopste nemam bradavica, ravne kao daska. Ni izdajanje mi nesto ne ide jer mleko tesko prolazi kroz ovaj beton i to izlazi negde sa strane bradavice, uzas... Zato prevashodno moram hitno resiti ragade pa onda da vidim ima li nade za moje mleko, zato mi je bitno da nadjem nesto nenormalno efikasno... znam da zvuci jako nadobudno. Volela bi znati da li se nekom desavalo da prekine dojenje na par dana i da mu se smanji mleko pa da se posle opet sve vrati u normalu al to je opet pitanje za drugu temu.. Sve mi je ovo uzasno tesko jer mi je ovo druga beba a s prvom sam uspela do godinu dana da se izmlazam pumpicom (posto kao sto rekoh nisam imala bradavica za dojenje) i nije uopste bilo problema s mlekom, a sad se tako brzo napravio problem da me najvise ubija sto ne mogu drugom detetu pruziti sto i prvom.

(odgovor članu Janncica)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Ragade
24.1.2013 18:19:22   
jance
onda idi pravac kod dermatologa.
sto se mleka tice, tu ce se desiti smanjenje kolicine sigurno, a mislim da nema tog tretmana koji ce za 3 dana resiti nesto sto su rane. relaktacija postoji i moguca je, ali je uzasno stresna, isto znam iz licnog iskustva. idi kod dermatologa sta god da odlucis, nemoj ostaviti tako....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Padme)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here