Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 29.1.2014 19:25:15
|
|
|
|
lavica28
|
Jeltje i ja da kazem super za Uz i mi smo bili juce samo na Uz i videli smo bebca, sada smo se okrenuli, glava nam je gore a nogice dole. Manje sam ga osecala nedelju i ponedeljak pa sam jedva cekala da idem na kontrolu ali sve je naravno ok, i evo opet se rita! Svasta se nauci u prvoj trudnoci!! I vec smo 28+0, ne kapiram kako, ja racunala da sam 25??!?? Moram opet da preracunam Inace, kada se ide na taj 4D, kada ste vi isle? Sto se tice utrogestana i ja sam ga upocetku uzimala 2*200 i toliko mi je bilo muka od njega, mucio me zeludac bas bas, sada samo 1*200 uvece vaginalno i mnoogo mi je lakse!! Pozdrava za rr trudnice
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 29.1.2014 19:33:57
|
|
|
|
dunja123
|
bila kod dok u dz na kontroli. Dala mi uput za EUZ. rekla da zakazem u 22-23 nedelji.za sad sam ok.pijem utrogestan 3x100.imam neki pritisak na mokracnu besiku i dok nisam pocela da ga pijem isla sam u toku noci i do 10 puta da piskim.sad evo deseti dan kako ga pijem i sinoc sam rvi put prespavala celu noc bez odlaska u wc. doduse spavala sam 7 sati.kad mi je radila triple kaze da mi je posteljica jako nisko postavljena, alio kaze jos je mala trudnoca pa mozda ce se razvijati na gore ima jos vremena.bas cu da vidim sta ce mi reci na EUZ.Pritisak mi malo raste.nista spec ali eto sad je 130/80.inace kad nisam trudna 90/60.u obe prethodne trudnoce pila sam metildopu od nekog 5-6 meseca,i naticala sam je li ima neko sad u drugom tromesecju problema sa pritiskom? Poviseni su mi i trigliceridi.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 29.1.2014 19:42:14
|
|
|
|
dunja123
|
jetije, sto se tice gorusice, ja sam za ovo verme shvatila sta je kod mene izaziva...Ako pojedem nesto malo vise vruce( ne toplo), ili zaprzena hrana sa alevom paprikom- to sam potpuno izbacila, vocni sokovi kupovni, cedjeni grejp, i od zelenih salata, ili spanaca, a narocito dzem( i to dzem od sljiva). za sad mi jos uvek nije pocela. Secam se u prosloj trudnoci kad sam ejla tako ensto sto mi ne prija od cega sam osecala nadutost u stomaku na jednoj od UZ kontrola mi dok rekla da su i bebi creva isto kako kje ona rekla distonirana, i da ne preterujem sa svezim zelenim povrcem ili mahunarkama. doduse sad nema bas zelenog povrca, ali mozda nekom bude od koristi
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 29.1.2014 20:19:18
|
|
|
|
Jole84
|
Gde ste drugarice Jeltje super za 4d,divan osećaj kad lepo vidiš bebu,i naravno da je sve ok U drugo idemo sa 27+1,tako je NM rekla,a ona je iskusna pa mora da slušamo Sutra stižu čizmice,pa ti javljam kakve su Mamice,LO baš ću da probam sa kokicama,kako ste mi vi? Lavice bravo za tvoju mrdalicu Dunja i meni noge otiču malo zadnjih dana,mada mi je pritisak dobar,nizak. Moguće za grejp,najteža gorušica mi je bila kad sam ga pila,sad povezujem. A tek od belog lukaaa Ja noćas baš loše spavala,toliko sam imala bolove niz kičmu i trticu,sve me živo bolelo,malo mi je falilo da idem do klinike,jer me uhvatio strah da nisu kontrakcije,ne znam da ocenim,veeeliki pritisak na bešiku. Ipak da ne paničim,prošlo je nekako.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 29.1.2014 22:29:50
|
|
|
|
Jeltje
|
Drage drugarice, kako ste? Pari, draga hvala puno! Lavice 28, takodje hvala i super i za tvoju bebicu. A za racunanje koja si nedelja imas I onaj kalkulator na netu “proracun starosti trudnoce”, tamo uneses kada ti je bila poslednja menstruacija I izacice ti tacno kaj si nedelja. Meni je zadnja mens bila 01.08.2013. i danas sam 25+6…Kada je tebi bila poslednja mens? A mozda ti je beba naprednija pa na UZ pokazuje da je veca nego sto jeste….Meni se bas sve poklopilo, gestaciska starost sa staroscu na UZ. Sto se tice 4D, eto ja sam isla juce i dr mi je rekla da je ok uraditi u 25 – 26 nedelji. Mada moze ja mislim od 20 nedelje pa nadalje… Dunja 123, taj pritisak na besiku je normalan, to svi imaju tako da je to normalno, jer se svasta desava u stomaku, a takodje i cesce odlazenje u wc I meni se desava da po par puta tokom noci ustajem (sto inace mrzim…grrr). Sto se tice pritiska o tome ne znam puno, jer je meni I dalje nizak…juce je bio 106/70…pa se ne brinem, samo neka ostane takav. A gorusica me opet spopala danas tj veceras, a nisma jela nista sto bi je izazvalo…malo pileceg mesa I zelenu salatu (mozda je salata problem :() Ja sam danas bas bila aktivna pre podne i onda popodne spavala par sati. Ne znam sta se desilo nosac, ali puno ljudi se zalilo na nesanicu. Mozda pun mesec!? Jole 84 i ti nisi mogla da spavas….ja se vrtela do 1h, a probudila se u 6h i nesto…uzas – skoro mi nije bilo tako. Nije ni cudo sto sam odvalila posle podne 3 sata. Nadam se da ce nocas biti bolje. Takodje, pitala sam danas dr gin u DZ za bolove u kicmi i moj isijas sta i kakoi rece mi da nema pomoci trenutno, samo mirovanje, naci polozaj koji prija i mogu blazi analgetici cak moze i da se namaze nesto od onih antireumatskih krema. Ljubac i grl za drage stomacice
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 10:00:41
|
|
|
|
Milica cica
|
Samo da vam mahnem,čekamo vas u trećem, treba nam novih đaka
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 11:18:18
|
|
|
|
New Mom
|
Kako ste zene? Ja malo vise strebam pa me nema toliko. Pokusavam da budem kao vredan student (ko da to postoji). Danas idem na fetalni eho u 17h, jedva cekam. Dunja123 ima tema PRITISAK U TRUDNOCI http://www.ringeraja.rs/forum/Krvni_pritisak_u_trudno%C4%87i/m_170480/tm.htm pogledaj sta su devojke pisale. Ja za sad ni j jednoj nisam imala problema.
< Poruku je uredio New Mom -- 30.1.2014 11:20:36 >
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 12:09:54
|
|
|
|
moja ciklama
|
Devojke moje...21 tezak dan je iza mene. Hvala dragom Bogu. Aminocinteza kaze: zdrava devojcica!
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 12:12:37
|
|
|
|
Verolina
|
Ciklamice, to je divno...Neka bude tako lepa kao sto joj je i mama lepa
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 12:12:37
|
|
|
|
New Mom
|
Sjajno! Čestitke na lepim vestima!
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 12:15:13
|
|
|
|
mika79
|
Moja ciklama drago mi je da je agonija, sad možeš da odahneš.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 12:26:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Bravo ciklama,znam kako ti je bilo tih 21 dan.Sada ide najljepsi dio trudnoce.Uzivaj
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 12:27:55
|
|
|
|
dunja123
|
Uh, ja sam nocas legla u 11 i nisam, mislim, ni polozaj promenila celu noc. U 6 sam ustala kad sam shvatila da malisa ima temperaturu. Pa trk u institut kod ORL, upala uveta 8. put. Premoreni smo i muz i ja. A decica i jedno drugo imaju upalu uveta. MEni zadnja 3 dana ide krv iz nosa. Kako se savijem na dole glavom, odmah krene da curi i to na jednu samo nozdrvu. Zaboravila sam juce reci doktorki. Valjda nije nista strasno. jeltje, najverovatnije jeste gorusica od zelene salate. I meni je smetala. Sto se tice stomaka znam da je normalan pritisak na besiku, ali do sad nikad nije bilo ovako, a ovo mi je treca trudnoca. Cak sam mislila da imam urinarnu infekciju dva puta smo radili urin i sve bilo ok. I na kraju mi je dala utrogestan da napravimo test. Posle nekih 6 dana, taj pritisak je prestao. Sa dje super, samo me poneka dboli stomak onako kao pred menstruaciju, ali ok je.... Svima veliko mahanje od mene i moje bebe koja se samo vrpolji po stomaku:)
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 12:32:01
|
|
|
|
dunja123
|
Cestitke MOJA CIKLAMA. Sad uzivaj!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 13:18:39
|
|
|
|
Jole84
|
Ciklamice divno,sad samo uživancija NM stigo četvrtak,srećno danas,javni obavezno Kad vidiš svoju bebanu na 4d,ima da učiš ko od šale Mico čekamo 27+1 pa prelazimo,još samo maloooo
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 13:24:40
|
|
|
|
Jeltje
|
Drugarice, ja sam danas super. Fino klopala jutros i evo sad pijem sojino mleko...mnogo je fin napitak, skoro isti ukus (mozda i bolji) kao obicno mleko, a ne nadima. Moja Ciklama, cestitam za devojcicu, znaci imacemo jos jednu drugaricu. A bas sam se pitala ovih dana sta se desilo sa tobom, znam da si isla, ali nije bilo vesti od tebe. Sada se opusti i uzivaj maksimalno. NM, javi popodne kako je bilo. A bice sve ok naravno, nego cisto iskustvo kakvo je. Ja idem na FES u ponedeljak.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 13:27:07
|
|
|
|
mika79
|
IZVORNA PORUKA: mika79 Moja ciklama drago mi je da je agonija prošla, sad možeš da odahneš.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 13:33:04
|
|
|
|
dunja RR
|
Super mila! A što 21 težak dan, šta je bilo? Zbog čega si radila amniocintezu? IZVORNA PORUKA: moja ciklama Devojke moje...21 tezak dan je iza mene. Hvala dragom Bogu. Aminocinteza kaze: zdrava devojcica!
< Poruku je uredio dunja RR -- 30.1.2014 13:34:54 >
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 14:54:30
|
|
|
|
Jole84
|
Ko je za čajče
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 14:58:23
|
|
|
|
ANDJEELA
|
New Mom sretno danas i javi se da cujemo kako je bilo! moja ciklama hvala dragom Bogu da su u redu nalazi ja te u potpunosti razumem,jer sam i ja do polovine januara toliko cekala rezultate. Ja sam inace u nekom neobicnom raspolozenju,bebica se bas nejavlja puno,pa sam i nesto zabrinuta,mozda i previse ocekujem,jer moguce da u 22 nedelji se nejavlja previse,mada se nocu budim i lose spavam,pa sve mislim i nadam se da je to bebica Uskoro treba da idem na drugi EUZ,sad razmisljam za koga da se odlucim,jer finansijski nestojimo bas dobro,mozda odem i do NS,Zemun mi bas skup,a kuma me ubedjuje ako je amnio i prvi EUZ bio u redu,sto bi sada davala toliki novac,moram odluciti uskoro. Sve vas puno
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 15:53:22
|
|
|
|
Jeltje
|
Andjela, To za pokrete ja mislim da je sasvim u redu i nije za paniku, jer sam i ja tek u 22nedelji postala svesna bebe u stomaku i njenih pokreta, a do tada sam bila isto uplasena, jer nisam skontala da su ono sta sam mislila da je krcanje creva u stvari beba. Ali tu od 22ned sam bas pocela da je osecam i znam da je ona. Drugo, to sto je tvoja drugarica rekla je takodje u pravu, jer zaista ako je na prvom EUZ bilo sve ok i amnio takodje ok nema sanse da i sledeci uz ne bude ok. Znam iz licnog iskustva. Tako da - opusti se draga.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 15:54:54
|
|
|
|
Jeltje
|
Jole, ja sam za neki ruckic...hahah...Odoh da spremim nesto IZVORNA PORUKA: Jole84 Ko je za čajče
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 16:03:17
|
|
|
|
ANDJEELA
|
Jeltje hvala na podrsci i objasnjenju-puno znaci Prva bebica pa samo razmisljam,sa drugom ce biti lakse,znacemo sta nas ceka..
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 17:49:50
|
|
|
|
ANDJEELA
|
degu imas pp- treba mi br. tlf od dr za EUZ..
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 18:10:12
|
|
|
|
degu
|
Ciklamice brvo za zdravu devojčicu Andjela Jeltje ti je sve rekla, u prvoj trudnoći žene tek počinju u tom periodu da osećaju bebu i ne moraš da je osetiš svaki dan, a beba ti je zdrava, nema potrebe da se plašiš. Ja sam sigurna kad je beba zdrava ona neće nikuda, nego uživaju kod njihove mamice. Slažem se i sa tvojom drugaricom, ja neću ići ponovo privatno na taj drugi EUZ, idem sad sve državno, ne želim uopšte više da se stresiram, želim da verujem da je sve u redu. Dunja htedoh da ti kažem da ne izbaciš slatko potpuno. Rezultat mog izbacivanja slatkog je glukoza na donjoj granici i pojava ketona u urinu, što je značilo da zapravo mršavim. Mislila sam da unosim dovoljno ugljenih hidrata kroz voće, povrće, žitarice al ispade da je možda bolje pojesti nekad nešto malo slatko. U svemu je najvažnije biti umeren.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciTumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Anketa
Прање зуба.
Admin
Када сте почели да перете зубе својој деци?