Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 19:06:37
|
|
|
|
ANDJEELA
|
degu hvala puno Privatno kada sam dobila nalaz urina sve ok,posle 10 ak dana drzavno i bas mi zapalo za oko pise da ima ketona,ali to nije dr nista komentarisala,samo je rekla za krvnu slika u redu,ali nisam tih dana uzimala redovno obroke-sto je bilo tacno! za urin nista-ali ja secer neunosim uopste, evo sada ce godina,bas me zanimaju ti ketoni u urinu Endokrinolog rekao nista slatko dok se neporodim,ja bukvalno shvatila-mozda treba nesto slatko pojesti
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 19:15:26
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: degu Dunja htedoh da ti kažem da ne izbaciš slatko potpuno. Rezultat mog izbacivanja slatkog je glukoza na donjoj granici i pojava ketona u urinu, što je značilo da zapravo mršavim. Mislila sam da unosim dovoljno ugljenih hidrata kroz voće, povrće, žitarice al ispade da je možda bolje pojesti nekad nešto malo slatko. U svemu je najvažnije biti umeren. Degujče, znam, uzmem nešto tu i tamo, tako je i dr. rekla. Samo bez preterivanja ;)
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 20:20:16
|
|
|
|
degu
|
Andjela i ja sam bila tako stroga prema sebi, čak mi se više slatko i ne jede, al ti ketoni su ili znak da gladuješ ili da nemaš dovoljno glukoze u organizmu, pa se mast prerađuje, tj mršaviš i oslobađaju se ti ketoni koje mozak koristi kao energiju. Tako nekako sam ja shvatila. pošto ne gladujem, znači da je problem u manjku ugljenih hidrata. Baš pitaj dr-a sledeći put. Moj endokrinolog je po pitanju mene opušten i bio je u fazonu da mi gluformin uopšte ne treba kako sam zatrudnela. Bar kašičicu meda pojedi, ili dosta voća i povrća i žitarica čak, nama sad treba malo više UH jer beba troši. Nije strašno da se pojave ketoni, al nije dobro da se recimo taj nalaz ponavlja.
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 30.1.2014 20:43:38
|
|
|
|
ANDJEELA
|
degu bas sve lepo objasnis,meni mnogo lakse kad mi sve lepo obrazlozite o trudnoci,uopste sam panicar u zivotu,nadam se da ce bebac biti na supruga smiren i strpljiv,bas sam nekada ljuta na sebe koliko panicim! Gde nam je New Mom cekamo izvestaj,imala je u 17h zakazano.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 14:43:56
|
|
|
|
mamica 91
|
Samo da vas saljemo vam svima po parce moja Nunuska i ja ...
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 15:44:11
|
|
|
|
little_one
|
Mamice srecan rodjendan maloj Uni! Sad je velika djevojka!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 16:00:42
|
|
|
|
Jeltje
|
Mamice 91, Srecan rodjendancic maloj princezi!!!
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 20:29:08
|
|
|
|
Jole84
|
Mamice srećan rođendan Unici,ljubimo vas Gde ste ženskice jel hladno kod vas,ovde baš jeste a i klizavo jako,pa nije za šetnju. Zbog toga danima igram riziko s drugaricama,navukle smo se Nego,mene nešto danas bolucka dole,mada ceo dan leškarim,nisam se forsirala,tačnije bocka me na trenutke. Jel nije opasno?
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 20:42:29
|
|
|
|
Milica cica
|
Jole bez brige to je sve normalno, raste bebana, ja imam periode kada me stalno nešto bolucka, pa prođe, pa tako u krug, ništa se ne sekiraj.
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 20:49:49
|
|
|
|
Jole84
|
Hvala Mici šta ja znam,sve se nešto štrecnem,paničarka. Kako si ti? Uskoro eto nas kod vas
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 21:28:52
|
|
|
|
Milica cica
|
Ok sam, guramo nije još teško, mada ja dosta odmaram, leškarim i tako...a se sve iznenadim kad pogledam ticker, nešto mi to brzo prolazi
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 21:30:25
|
|
|
|
New Mom
|
Samo da mahnem. Kod nas ovcije boginje drugi deo. Pisacu sutra, na mm mob. me zeza tastaruta. Ljubim
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 21:35:12
|
|
|
|
Jole84
|
Mico samo nek prolazi brzo NM kod vas i dalje gusto. Javni kakvi su ti utisci sa 4d,ljubimo te
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 21:43:00
|
|
|
|
Lepterija
|
Pozdrav zenske i ja neka kilava. Hvata me prehlada izgleda. Popih panadol. Danas nam je maksimalna temp. bila -12. Cini mi se da i kroz zidove duva. I mene danas boli stomak u predelu jajnika i prepona. Kad legnem odmah manje. Trudim se da ne panicim. Rasteze se sve, kod mene i duplo
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 31.1.2014 21:45:25
|
|
|
|
Jole84
|
Lepto nakrkaj se voća,limunade i čajeva...da ti brzo prođe! Ja od ponedeljka idem u dz da se raspitam za školicu za trudnice,jedva čekam
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 1.2.2014 3:14:55
|
|
|
|
pocahontas
|
ne mogu da spavam..opet Una srecan rodjuuuus!!!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 1.2.2014 3:15:28
|
|
|
|
pocahontas
|
i imam zatvor, OPET..grrr
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 1.2.2014 8:16:02
|
|
|
|
little_one
|
Pooooooooooooc pa bas te stiglo sa svih strana...mene jos uvijek ne muci nesanica, al se sjecam prve trudnoce i tih simptoma...iscrpljujuce u svakom slucaj....a za zatvor...vjerovatno si pokusala sve moguce...tako da ne znam sta da ti kazem...jos malo!
|
|
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 1.2.2014 10:16:43
|
|
|
|
pari
|
Mi smo na 11.spratu...kod nas fijuče ja neću ni danas nigde, a ni sutra...kažu od ponedeljka mirnije... Jole, u koju školicu ćeš ići? da li moramo da idemo pri našem DZ ili može bilo koji?
< Poruku je uredio Ana RR -- 1.2.2014 10:18:17 >
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 1.2.2014 10:17:58
|
|
|
|
dunja RR
|
Joj Pari, ja na drugom a isto fijuče Ni ja ne bih danas i sutra nigde, nadam se da neću ni morati..
|
|
RE: Trudnice - drugo tromesecje (14 - 26 nede... 1.2.2014 10:29:04
|
|
|
|
Ana RR
|
Nova tema KLIK
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Anketa
Najlepše od ponuđenih:Dada81Opet malo imena.Ženska :) Znači mi vaše mišljenje! A,najlepše vam je...Dajana (
11%)

Marija (
19%)

Dijana (
17%)

Angelina (
15%)

Ana (
37%)
Ukupan broj glasova: 123Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!