|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
5.5.2022 11:50:37   
Sinbad
Pozdrav, mi smo bili smesteni na taksimu zbog turistickog aspekta a i tu lako moze da se uzme taksi do klinike koji kosta 30,40 lira. Moja zena je dozivela hiperstimulaciju, imala je 16 jajnih celija, 11 se oplodilo i danas cekamo razultate koliko ima embriona zamrznutih. Zbog hiperstimulacije doktor je rekao da nece odmah vracati embrione nego posle par meseci, pa smo se vratili u Srbiju i danas cekamo rezultate. Sve analize za zenu smo tamo radili i mogu ti reci da nisu skupe u odnosu na Srbiju. Ja sam bio na terapiji kod Tansela ovitrelom i klomifenom, ako nesto znaci. Msm da mi je klomifen pomogao , ali opet nzm. Ono sto znam je da Emre ne daje terapiju i nzm dal pomaze terapija, ali svakako ako ne uspe micro tese osecaces se lose i pitaces se da li bi mozda bilo bolje sa terapijom. Zbog terapije ti preporucujem Tansela ali msm da su oba dobra doktora. Tansel je imao oko 8000 micro tese operacija i msm da je to iskustvo izuzetno vazno.

Srdacan pozdrav

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1326
   RE: Azoospermija
5.5.2022 17:49:56   
Sinbad
Pozdrav,sad su mi javili iz klinike da se 11 jajnih celija nije razvilo u embrione. Tj sve je propalo.  Odledjen je sav materijal i to je to. Gotova prica. Nzm dal.bih preporucio nekom sada dr Tansela i kliniku. Sve je kao dobro islo ,ali na kraju nista. Nista mi nije jasno iskreno.

(odgovor članu Sinbad)
Direktna veza do poruke: 1327
   RE: Azoospermija
5.5.2022 17:58:11   
Uspećemo
Sinbad... Tako mi je žao zbog vas, baš se razočaram kad neko doživi neuspeh, ali ne smete da klonete, borba se nastavlja i dalje. 


(odgovor članu Sinbad)
Direktna veza do poruke: 1328
   RE: Azoospermija
5.5.2022 18:16:22   
Bicesuper
Mnogo mi je zao, bas nisam ocekivala takav skor, a verovatno ni vi...
Ono sto me cudi je sto je upotrbljen sav materijal.
ZA 11 jajnih celija je potbno 11 spermatozoida.
Sigurno je kod tebe bilo vise.
Moyda jedino ako nisu radili ISCI nego pustali da sami spermatozoidi doplivaju do jajne celije.
Mislim jedino mi to pada na pamet.
Iskreno mi je prezao.

(odgovor članu Sinbad)
Direktna veza do poruke: 1329
   RE: Azoospermija
5.5.2022 19:53:28   
Prolecee
Hvala na odgovoru.

Sinbad, bas mi je zao, zaista ne znam sta bih rekla pametno. To prevazilazenje razocaranja jedino vremenom, a da li su ucinili neku gresku u smislu da su upotrebili sav materijal odjednom... opet se ne razumem, i ako jesu, zasto su.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1330
   RE: Azoospermija
5.5.2022 19:58:03   
Sinbad
Sta da se radi,to je ro. Tri operacije,tona hormona za 7 godina. Vreme je da se odustane. Ici cemo na donora najverovatnije. Moramo se suociti sa stvarnoscu da mi ne prodje zivot u nadanju.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1331
   RE: Azoospermija
5.5.2022 21:47:08   
Bicesuper
Kako god da odlučite držim Vam fige da uspete.Bas mi je krivo.Svi ovde znamo kroz šta prolazite…Da li ste dobili neki odgovor, izveštaj? Mislim da treba ipak da znaš u čemu je problem…Jer o toga može da zavisi vas dalji put…Ako ima nekog propusta onda to nije do dr Tansela nego i do embriologa.Mislim da si napisao da se od 16 jajnih celija 11 oplodilo. A sad ništa.Tako da sam shvatila da se nisu razvile do blastociste (5 dana).Ali kako sav tvoj materijal da propadne…Neka daju i ocenu kvaliteta materijala.Svaka info vam znaci.

(odgovor članu Sinbad)
Direktna veza do poruke: 1332
   RE: Azoospermija
6.5.2022 14:03:24   
bgavaks
Dobar dan svima. Po prvi put se javljam ovde na forumu sa ciljem da vam prenesem svoje iskustvo i ohrabrim u barem jednom delu cele ove životne priče.

Krajem avgusta 2021. sam prvi put saznao da imam azoospermiu, a već krajem novembra završio uspešno sa pronađenim spermatozoidima operaciju u Istanbulu. U rešavanju tog problema mi je puno pomogao ovaj forum i vaši saveti i osećam kao obavezu i životnu dužnost da sa vama detaljnije podelim priču. Mi ćemo tek na jesen ići na aspiraciju, tako da se još ne možemo pohvaliti uspehom celog procesa i uspešnom trudnoćom, ali bih želeo već sada da ohrabrim mnoge parove koji ovo čitaju, jer znam kroz kakav sam šok i emotivni rolekoster ja prošao.

Supruga i ja smo oko godinu dana pokušavali da zatrudnimo, namenski. Smatrali smo da za prirodni način ne treba pokušavati duže od toga i gubiti vreme, nego smo odmah krenuli na "dijagnostiku". Tu dolazimo do prve greške: UVEK TREBA KRENUTI OD MUŠKARCA, jer je nama zaista lakše da damo spermogram i vidimo rezultate. U našem slučaju supruga je prošla sve moguće ginekološke i hormonske preglede, da bi ustanovili da je odlična, mlada i plodna, a da je problem zapravo na drugoj strani.

Ja sam spermogram odlagao par meseci i onda napokon krajem avgusta skupio volje da to odradim u jednoj lab u Beogradu. Gde god da to muškarac radi u Beogradu, niti je prirodno, niti je zabavno, više je stresno. Tek sam kasnije u Istanbuli uvideo koliko oni ozbiljno gledaju na to sa sve posebnom udobnom sobom i pornićima na tvu. Kod nas te bukvalno ubace u wc dok ispred slušaš galamu. Vrlo "inspirativno" da ti se digne i da odradiš to što treba.. kako da ne.

Elem, stižu rezultati na email i dolazim do podatka BR Spermatozoida: NULA!! Šok! U narednih 5 sati sam guglao, istraživao, analizirao. čitao.. ma bukvalno sam sutradan na ispit na medicinskom faksu mogao da izađem. Logika je jednostavna, ako je spermogram NULA, preporučuje se analiza hormona FSH i Testosteron! To je ključno. Ne bacajte pare na Inhibin B, jer je u korelaciji sa FSH i to vam ne treba.

U celom tom čitanju uviđam nešto jako bitno: DA SAM JA KAO MALI IMAO OPERACIJU SPUŠTANJA TESTISA.. i da je verovatno to problem, iako ceo život imam normalnu seksualnu funkciju, da se ne hvalim sada. Malo šale, da sam znao da je tako možda bih manje novca dao na kondome, ali ne lezi vraže..

Uradim FSH i Testosteron, i vidim da je FSH povišen.. nije bitno koliko.. ali kažu da je bolje da je visok nego da je nizak. To uliva nadu. Testosteron je bio perfekat, tačno na sredini skale, i to je JAAAKO bitno. Ako je niži, nije dobro. Idealna situacija je normalan Testosteron i što viši FSH. To znači da postoji neka proizvodnja spermatozoida i da fabrika radi, ali je poslednji momenat proizvodne trake pokvaren, da tako kažemo..

Emotivno.. rolektoster! Svet mi se srušio, dve nedelje pakla u glavi.. onda čitam sve ovo što ste pisali i krenem da se hrabrim da ima nade.. što neko reče: NIJE IZLEČIVO ALI IMA REŠENJA.

Čitam da postoje Istanbul, Solun, Prag.. al i mi ime DR. Emre posebno upada u oko. Pronalazim čoveka na Instagramu i kao da sam ugledao ISUSA (iako je turčin). Neka dobra intuicija i spokoj su me u tom momentu spopali, saznajem za MicroTese. KLJUČNO, to ste često pisali:

NE TREBA GUBITI VREME NA bilo kakve terapije u Srbiji! NE pomaže ovde terapija. Ovo se ne leči. Samo gubite vreme. Azoospermija se rešava samo operacijom MicroTese i od toga vas deli 1.500 eur plus prevoz i smeštaj do Istanbula (možda je sad cena veća). I to je rešenje.. Iskulirajte čajeve, punkcije ili nedaj Bože biopsije!! Nudli su mi privatno da radim biopsiju da bi me sekli gde ONI MISLE da treba da samo konstatuju ima nema! Microtese je milenijum ispred jer je prvo Dr. Emre secne gde ZNA da su najveće šanse da se pronađe, a zatim koristi Micro(skop) da pronađe plivače, a kad ih pronađe, idu u friz! Znači zaboravite biopsiju to je bacanje para. Ja bih to zakonom zabranio za ovaj naš problem.

Urolog na VMA mi potrđuje da sam azoospermičan i da je jedino rešenje MicroTese i respect za te lekare jer nisu prodavali maglu. Javio sam im se posle operacije da im potvrdim da je MicroTese rešenje i da nastave sa tako dorbim preporukama. Nisu mi rekli za Dr. Emrea, ali su rekli Istanbul, što se poklopilo sa ovim što sam čitao baš na ovom forumu.

Operaciju sam zakazao nikad lakše, dokrot ima sajt i odgovara na emailove brzo. Sjajan čovek. Neću dužiti oko operacije mnogo, samo ću reći da je toliko rutinska da sam odmah posle 3 sata hodao. Samo blagi bol u stomaku u stilu "imam proliv pa me malo seče" i to je to, posle 2 dana ko nov. Posle 20 dana nisam mogao ni ožiljak da pronađem. Testisi su mnogo zahvali za seckanje, neverovatno kako to lepo zaraste.

NAJVAŽNIJE: operacija trajala oko sat i 15 min, pronašli su kaže DR.Emre toliko spermatozoida da ćemo imati za 3 veštačke oplodnje. Nismo hteli da idemo paralelno jer ja nisam bio optimista da će nešto naći i nisam hteo da mučim svoju suprugu. DR Emre mi je posle operacije rekao da su šanse da se nađe kod mene 80% ali da nije smeo da to priča unapred. Problem sa nespuštenim testisima (u mom slučaju 6ta godina, što je kasno, ali oper korektno da se pronađe) je najlakši problem i u glavnom bude pozitivan rezultat. Eto ohrabrenja za ostalu braću!

Još podatak da nama sa nespuštenim je u glavnom kariotip odličan i to je isto dobar znak.

NAJVAŽNIJE:
- Ne gubite vreme u Srbiji ni na kakve punkcije, čajeve, TESE, biopsije nedaj Bože..
- Ako je spremogram NULA, pravac Istanbul sa kariotipom i hormon analizama odavde

Biće kako je zapisano, na nama je da se trudimo i da damo sve od sebe, da nam savest bude mirna.
Polako i bez opterećenja.

Uzdravlje!

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1333
   RE: Azoospermija
6.5.2022 15:31:30   
Bicesuper
Cao bgavaks user posted image
Lepo od tebe sto si podelio pricu, pogotovo iz muskog ugla...
Jako sam srecna sto vam ide dobro...
Zelim vam uspesan nastavak borbe i ne sumnjam da ce biti dobar.
Javljaj se i dalje.
Veliki pozdrav za tebe i suprugu.
I da, bravo za urologa sa VMA, nama niko nije pomenuo microtesu, doduse sami smo saznali i odmah se odlucili za tu opciju.
Kad bismo nekom dr pomenuli oni odmahuju rukom. Ma sram ih bilo.
Koliko god da su sanse male, ipak ih ima itekako.

(odgovor članu bgavaks)
Direktna veza do poruke: 1334
   RE: Azoospermija
6.5.2022 16:11:02   
Prolecee
Zdravo bgvaks. I moj suprug ima dijagnozu iz istog razloga, takodje spustanje u šestoj godini. Bas skroz slicna prica kao kod vas.Nas plan je bio da u junu idemo, ali smo sinoc sa dr Emreom ipak dogovorili da to bude jul, zbog mog ciklusa, jer cemo raditi paralelnu stimulaciju. Takodje je rekao da idemo nekoliko dana ranije, pre ciklusa, jer ce najpre njemu raditi microtesu i ako pronadju spermu zamrznuti je. Pa cemo odmah potom uci u IVF proces. Sad cekamo da nam potvrdi tacan datum kada da budemo tamo.Jeste, cene su i dalje iste, vec sam pisala, ali nije na odmet opet, sigurno nekome znaci. Microtesa 1500e, smrzavanje sperme 250e, IVF 3000e i u tu cenu je ukljucena cena lekova za stimulaciju. 


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1335
   RE: Azoospermija
6.5.2022 16:37:15   
Bicesuper
Proleceee super, i vama ce sigurno biti uspesno.
Imam samo malo pitanje, ako radite paralelno zasto nije njegova operacija kada tvoja aspiracija, da bi se eventualna oplodnja radila svezim materijalom.
Kod nas sto smo isli na paralelnu, koja je doduse uvek na blef, je uglavnom razlog bio svez materijal.
Ako ce prvo njemu raditi operaciju ond ne morate u istom dolasku sve...
Cisto i zbog posla, odmora, troskova da se organizujete.
mada svakako uspeh nece izostati...


(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1336
   RE: Azoospermija
6.5.2022 17:25:38   
Prolecee
Cao Bicessuper. I mene buni taj predlog prvo microtesa pa stimulacija, jer sam ranije citala i tvoje iskustvo i jos necije, pa mi i nije bas najjasnije zbog cega bismo mi ovim postupkom isli.

Napisao je bas ovako:
Ako radite samo microtesu onda je nedelju dana dovoljno da ostanete.
Ako se odlucite da odmah radite i IVF, u tom slucaju cemo zamrznuti spermu, i potrebno je da dodjete nekoliko dana pre pocetka vaseg ciklusa jer cete drugog dana ciklusa krenuti sa stimulacijom lekovima.
Ja sam mu sinoc bas dosta pitanja postavila, a ovo nisam(ionako mi je nekako neprijatno zbog duzine mejla koji sam mu poslala), ali planiram da ga pitam cim odgovori. Inace je skroz korektan, nije trazio placanje nikakvih konsultacija, mada ostavljam rezervu da ce nam to mozda naplatiti i ukljuciti u ukupnu cenu. Sad sta znam.
Inace, kako si ti? Izvini sto pitam. 

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1337
   RE: Azoospermija
6.5.2022 18:57:53   
Bicesuper
Pitaj ga slobodno, nemoj se ustrucavati.
Ako se radi samo microtese onda se ostane kratko...
Jedino ako on nije bio u fazonu kao da ne ides na stimulaciju na slepo.
Ali ga pitaj. Napisi i da si citala da je malo bolji uspeh kad je svez materijal.
Vrlo je opusten i predusretljiv.
Mi smo se culi jednom sa njim, posle smo mailove razmenjivali, doduse vise ja sa ginekologom jer je od mog ciklusa zavisio pocetak puta.
I koje sve analize da uradim. To nam nista nisu naplatili, mislim na konsultaije, nisu cak ni spermogram tamo... samo 1 smo platili ostala 2 nisu suprugu naplatili (davao je vise puta da se skupi sto vise materijala).
Ja sam onako, vrlo lose nazalost.
Ne bih da unosim lose vesti u grupu pa se nisam oglasavala tim povodom.
Morala sam na kiretazu pre 7 dana, nije bilo srcane radnje...
Jos nisam dosla k sebi, sustiglo me je sve sto nosim u sebi vec godinu i po,
Uzela sam bolovanje da se oporavim ,pa polako...
Nadala sam se da ce me ta nesreca zaobici, ali nazalost nije.user posted image


(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1338
   RE: Azoospermija
6.5.2022 19:36:25   
Uspećemo
Ja sam tako uzbudjena zbog našeg početka jer se biliži, krećemo sledeće nedelje... Ali se potresem kad vidim neuspehe... Bicesuper... Žao mi je jako, baš sam vas pratila i mislila sam da ste konačno uspeli😭 htela sam da se nadovežem na priču o uporednoj stimulaciji... Dr. u Acibadem klinici rade sa svežim materijalom, kažu veće su šanse nego da zamrzavaju materijal i kažu da ne smeju i jedan spermić ako nadju da dozvole da propadne. Sledeće nedelje krećem u Bg-u sa stimulacijom i u drugoj polovini maja, Bože zdravlja, idemo za Istanbul. 


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1339
   RE: Azoospermija
6.5.2022 20:33:35   
Prolecee


IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Pitaj ga slobodno, nemoj se ustrucavati.
Ako se radi samo microtese onda se ostane kratko...
Jedino ako on nije bio u fazonu kao da ne ides na stimulaciju na slepo.
Ali ga pitaj. Napisi i da si citala da je malo bolji uspeh kad je svez materijal.
Vrlo je opusten i predusretljiv.
Mi smo se culi jednom sa njim, posle smo mailove razmenjivali, doduse vise ja sa ginekologom jer je od mog ciklusa zavisio pocetak puta.
I koje sve analize da uradim. To nam nista nisu naplatili, mislim na konsultaije, nisu cak ni spermogram tamo... samo 1 smo platili ostala 2 nisu suprugu naplatili (davao je vise puta da se skupi sto vise materijala).
Ja sam onako, vrlo lose nazalost.
Ne bih da unosim lose vesti u grupu pa se nisam oglasavala tim povodom.
Morala sam na kiretazu pre 7 dana, nije bilo srcane radnje...
Jos nisam dosla k sebi, sustiglo me je sve sto nosim u sebi vec godinu i po,
Uzela sam bolovanje da se oporavim ,pa polako...
Nadala sam se da ce me ta nesreca zaobici, ali nazalost nije.user posted image








Bas mi je zao, zao mi je i sto sam pitala, izvini.  Oporavi se, pa otom potom. I sam stres je cudo, koliko god se umirivali, podsvesno se svasta odigrava. Ne znam sta drugo da kazem. Samo budi jaka.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1340
   RE: Azoospermija
6.5.2022 20:45:25   
Bicesuper
Uspećemo...
Drzimo fige...
Javljaj sve...
Znaci devojkama ostalim da cuju.
Ja sam htela da vam napomenem, da je posle apiracije malo bolno, pootovo ako upadnete u blagu hiperstimulaciju.
Ovo vam pisem jer ja to nisam znala, odnosno devojke su pisale ali ja nisam procesuirala tu info... i dosta obilazaka sam planirala tada, a morala sam da lezim..
Pa cisto da imate na umu.
Nista nije strasno daleko od toga, ali ja npr nisam mogla da setam dva dana...
I ja sam se nadala i priyeljkivala da kroz ovo prodjemo st laganije moguce, ali eto...
Moramo verovati u uspeh...
A sa druge strane biti i svesni ogranicenja. Nekima uspeva iz prve, neki se muce godinama. Ipak smo mi sa ovom dijagnozom u dosta nepovoljnijj situaciji zbog (ne)kvaliteta materijala...
Ali ima dosta i uspeha.
Te samo napred moramo dati sve od sebe...

(odgovor članu Uspećemo)
Direktna veza do poruke: 1341
   RE: Azoospermija
6.5.2022 20:47:41   
Bicesuper
Prolecee, hvala, nema veze sto si pitala, svakako bih napisala, ja delim sve info.
Nego ima novih clanova,neki krecu uskoro kao vi, pa da ne pisem lose vesti...
Pitaj ti ponovo dr Emre za istovremu operaciju i aspiraciju, ako vec idete paralelno i zadrzavacete se, mozda je to ipak bolja opcija...

(odgovor članu Prolecee)
Direktna veza do poruke: 1342
   RE: Azoospermija
6.5.2022 20:52:07   
Uspećemo
Hvala puno, javljaću se naravno i deliti informacije zbog svih članova, hvala na savetima i drži se, budi jaka. 


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1343
   RE: Azoospermija
6.5.2022 21:15:49   
Hortenzija
Sinbad, bas mi je zao sto sam ovo procitala. Nisam jedno vreme pratila forum i jako sam se obradovala kada sam procitala da ti je uspela operacija. Ovo me je bas pogodilo. Obavezno zovi lekara i zahtevaj da ti posalju tacan izvestaj u kom trenutku su embrioni stali sa razvojem. Ukoliko se to desilo 2-3 dan uzrok moze biti  kvalitet jajne celije, cisto i to da imate na umu. Nadam se da cete uspeti da se sto pre oporavite od ovog soka i nastavite dalju borbu!

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Sinbad)
Direktna veza do poruke: 1344
   RE: Azoospermija
6.5.2022 21:19:00   
Hortenzija
Da li je moguce??? Koja si nedelja bila? Mnogo mi je zao. Bitno je da imate smrzlice, sledeci put ce uspeti. 

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1345
   RE: Azoospermija
6.5.2022 21:20:30   
Hortenzija

Srecno! Cekamo te sa lepim vestima. 
IZVORNA PORUKA: Uspećemo

Hvala puno, javljaću se naravno i deliti informacije zbog svih članova, hvala na savetima i drži se, budi jaka. 






_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Uspećemo)
Direktna veza do poruke: 1346
   RE: Azoospermija
6.5.2022 21:27:02   
Hortenzija

Cao Ljubica 25, nadam se da ce ti moj odgovor znaciti. Mi smo bili kod njih na konsultacijama, odlicna klinika, izuzetno profesionalni, mene je oregledao ginekolog, suprug je uradio spermogram, ja sam insistirala da razgovaram i sa njihovom geneticarkom/mislim i da je suvlasnica. Cak su i to organizovali, stvarno nemam ni kednu zamerku kada je u pitanju pristup pacijentu i svakom bi ih oreporucila AKO je problem u zeni. Ono sto sam ja smatrala da je neprihvatljivo je sto se nisam upoznala sa urologom i sto nije oregledao mogu supruga….taj deo su izvrdali uz objasnjenje da nema sta da ga gleda, obavice sve jutro ored operaciju. Kada sam to cula za mene je bilo zavrseno sve sa njima. Znali su da dolazimo iz druge drzave i da je azoo problem, osnovno je bilo da ga urolog pogleda i da mu postavim 1001 pitanje koje sam isto postavila i Schlagelu i Emreu. Moj najiskreniji savet ti ke da se obratis dr Emreu.


IZVORNA PORUKA: Ljubica 25

Sinbad
Da li vam se posle terapije povecao testesteron i koju terapiju ste primali?
Kod mog mog muza je isto axospermija.U Beogradu je primao novaldex pa posle 6 meseci pregnuy inekcije i nije se povecao testedteron. U spermogramu nakon cetrifugiranja nadjeno 10 nepokretnih spermatozoida.Urolog predlaze da vise ne prima terapiju i da ide na mikro tese dok endokrinolog kaze da bi uveo i menopur sto opet na garantuhe da ce se nesto promeniti pa onta mikro tese. Na preporuku urologa kontaktirali smo Solun klinika Embriolab , poslali smo im sve rexultate koje su trazili, mozemo da zakazemo termi i ne daju nikakvu terapiju muzuDa li neko ima iskustva sa ovom klinikom?




_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Ljubica 25)
Direktna veza do poruke: 1347
   RE: Azoospermija
6.5.2022 21:43:02   
Prolecee


IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Prolecee, hvala, nema veze sto si pitala, svakako bih napisala, ja delim sve info.
Nego ima novih clanova,neki krecu uskoro kao vi, pa da ne pisem lose vesti...
Pitaj ti ponovo dr Emre za istovremu operaciju i aspiraciju, ako vec idete paralelno i zadrzavacete se, mozda je to ipak bolja opcija...





Znam, razumem.Hocu, pitacu ga. Napisala sam mu jos sinoc da li ce me povezati sa nekim ginekogom jer vec ovog meseca planiram da odradim hormone i sta jos treba, da bih eventualno pocela sa nekom terapijom u slucaju da nesto nije ok.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1348
   RE: Azoospermija
6.5.2022 21:50:53   
Bicesuper
Divna hortenzija, nedostaja si na forumu.
Ai tu si uvek u pravo vreme da das informacije...
Bila sam 11 nedelja (10 plus 5 dana).
Nije da je bas pocetak zato me je jos vise pogodilo...
Bila sam nedelju dana pre na UZ i sve bilo super srce lupalo kao ludo...
Slucajno sam otisla do doma zdravlja (mada nista nije slucajno) i tu me dr pogledala i poslala u front...
Tacno je razvoj stao posle tog dobrog UZ.
Inace nije trebalo jos uvek da idem na kontrolu tako da bih 3 nedelje isla sa plodom bez srcane radnje.
Meni je sama pomisao na kiretazu uzasna.
Nadam se da cu se uskoro oporaviti, jer sam se doslovno raspala.
Sto stvari mi je u glavi...
Da li raditi ono testiranje sto je miracleb? PGT? To se cin i kao dobra opcija da se odradi odmah po spajanju pre zaledjivanja. ali to niko nije ponudio.
Dr mi kaze da je zamrzavanje pa odmrzavanje lose... Bilo bi dobro kad bi mogli da odlede, odrade to testiranje i vrate mi dobar.
Miracleb je uradila to testiranje i od 5 embriona 2 su dobra ako pamtim...
Svasta prolazi kroz glavu... Nisam u cvetu mladosti, imamo za jos 2 pokusaja.
Pitam se da li je ipak trebalo da se radi microtese, mozda bi se dobio bolji materijal... a onda mislim d, pa ovi sto su uspeli d isplivaju sigurno su bolji od onih sto nisu... I tako.
Tek sam danas pisala dr Sulejmanu pa cu videti sta predlaze.
Kako ste vi?
Vi ste nam svima najsvetlija tacka...
A nadam se da ce ih biti jos

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 1349
   RE: Azoospermija
6.5.2022 22:03:17   
Prolecee
Izvinjavam se sto upadam u razgovor. Setila sam ja i ja da je neko spominjao to neko ispitivanje embriona, ali nisam znala kako tacno funkcionise. Htela sam da pitam , ali sam cekala neki sledeci trenutak. Stvarno mi je neprijatno da vas smaram zbog silnih informacija jer i vi imate svoje probleme, a tek mi je neprijatno da odjednom doktoru trazim sve informacije.Ali dobro je ispalo kad ste spomenuli ovu temu, hvala.


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Svima vama koje pitaju - kad će beba ili š...
Koliko god bili veliki podrška okoline i poverenje u lekare, jednako je važno da vi sami celim svojim srcem verujete da ...
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here