Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 17:35:31
|
|
|
|
mikica sa
|
uh, ko ce ga znati, mozda ima i toga ja imam jedno pitanje a ne znam gdje da ga postavim pa rekoh ovdje: posto je Krstovdan, valja li danas da operem kosu? Luku sam jutros okupala, totalno zaboravila koji je dan, oprosti Boze!
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 17:39:29
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Leki 77 IZVORNA PORUKA: minavb ] Zanima me zasto se je bilo vazno u evidenciju upisati da li dete ima fizicke nedostatke? Jasno mi je da je to nekadsnji "izvod" , ali zasto je bilo vazno upisati tako nesto? Možda je to bilo za tzv. vojne potrebe. Ne znam na koji način se tada služila vojska i kako je funkcionisala regrutacija, ali možda ima veze sa tim. Bravo! Kako mi to nije palo na pamet. To vec ima logike a bas me kopkalo zasto bi tako nesto bilo vazno.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 17:54:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da nema neke veze, ali pitacu Marinog muza... Srpska pravoslavna crkva je uredila i obrasce za upis podataka u te tri matične knjige (rodjenih, mrtvih i vencanih). I nije se radilo o tabličnom, već o deskriptivnom obliku popunjavanja izvoda...Pa se tako pisalo i vise nego sto je potrebno... Ponavljam, ne siguram... Ono sto jeste fakat, jeste, da se iz tih knjiga moglo mnoooooooooooogo saznati... U krstenici moga dede pise da je deseto dete iz kuce Gajina, kad ga je otac priznao itd.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 18:21:59
|
|
|
|
mikica sa
|
dobro zene, hocu li ja prati kosu ili necu?
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 18:23:27
|
|
|
|
Olga75
|
pa hoces li
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 18:25:05
|
|
|
|
minavb
|
Ne verujem da bi geometar zeleo da se setas sa prljavom kosom. Cistoca je pola zdravlja, evo vidis kako Muhamed tera muslimane da se peru po ceo dan.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 18:27:42
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: mikica sa ja imam jedno pitanje a ne znam gdje da ga postavim pa rekoh ovdje: posto je Krstovdan, valja li danas da operem kosu? Luku sam jutros okupala, totalno zaboravila koji je dan, oprosti Boze! A kakve veze ima kupanje i pranje kose sa Krstovdanom? Sa svecima uopšte?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 18:39:24
|
|
|
|
mikica sa
|
pa znas ono, ne valja nista raditi a s druge strane, Bog oprosti za cistocu jel tako? hvala zenice
|
|
RE: Verujete li u Boga? 27.9.2011 21:29:04
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ne verujem da bi geometar zeleo da se setas sa prljavom kosom. Cistoca je pola zdravlja, evo vidis kako Muhamed tera muslimane da se peru po ceo dan. Geometar Upravo pravim predavanje iz "surveying" tj geodezije oooo
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 9:19:11
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: mikica sa ja imam jedno pitanje a ne znam gdje da ga postavim pa rekoh ovdje: posto je Krstovdan, valja li danas da operem kosu? Luku sam jutros okupala, totalno zaboravila koji je dan, oprosti Boze! Mikice, ne znam ko ti je rekao da to ne valjda da se radi, ali to nema nikakve veze sa crvenim slovom. Taman posla da na crveno slovo ne smemo da se kupamo, peremo kosu....Isto tako crveno slovo ne znači da treba da dignemo sve 4 u vis i ležimo ceo dan. Nije to poenta! Ne raditi "ništa" se odnosi na teške fizičke poslove, kao što su građevinski, poljoprivredni radovi....nadam se da me razumeš.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 10:21:06
|
|
|
|
minavb
|
Ako je neko gradjevinski radnik, sigurno juce nije izostao sa posla zbog Krstovdana. Ako je planirao da stavlja plocice u kupatilu svoje kuce, kontam da ce to odloziti zbog praznika. Jesam li dobro ukapirala?
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 10:25:44
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ako je neko gradjevinski radnik, sigurno juce nije izostao sa posla zbog Krstovdana. Ako je planirao da stavlja plocice u kupatilu svoje kuce, kontam da ce to odloziti zbog praznika. Jesam li dobro ukapirala? Tako je, mada u Bosni privatnici ni građevinu ne rade (većinom) nikada na crveno slovo. Državne građevinske firme rade kao i veće privatne.
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 10:30:07
|
|
|
|
dunja RR
|
Meni recimo majstor kreći već nedelju dana. Trebao je početi prošle srede, pa sam ga zamolila da odložimo jer je bio praznik. Počeo je u četvrtak. U nedelju moj muž nije dao da se radi, majstor se bunio ali na kraju morao da pristane. Juče nikako nismo mogli da ga eskiviramo jer je sam došao i rekao da mora do srede da završi i sam je rekao da ide na njegovu dušu što radi na Krstovdan. Inače je vernik ali jednostavno ima novi posao koji večeras već počinje i nije bilo drugog rešenja za njega a ima dva mala sina koja mora prehrani. Eto ....
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 11:59:57
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ako je neko gradjevinski radnik, sigurno juce nije izostao sa posla zbog Krstovdana. Ako je planirao da stavlja plocice u kupatilu svoje kuce, kontam da ce to odloziti zbog praznika. Jesam li dobro ukapirala? Naravno Bog je ljubav i sigurno je da neće nekome zameriti što je juče radio na Gazeli npr jer bi taj neko u suprotnom ostao bez posla. Ne znam, kad god imam nedoumicu oko nečega ja pomislim šta bi moji roditelji rekli ili pomislili kad bih nešto uradila ili ne bih, jer Boga shvatam upravo tako, kao roditelja
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 15:22:22
|
|
|
|
vukosava
|
Koliko godisnje ima crvenih slova?
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 15:40:37
|
|
|
|
Anoniman
|
37 Zajedno sa Vaskrsom, Božićem, Novom godinom
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 15:46:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Imam jedno pitanje: smeju li pravi vernici da kunu?
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 15:53:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Po meni to znači da ti žele nešto loše, a ako pravi vernici ne bi smeli nikome da požele zlo, valjda ne smeju ni da proklinju nekoga Mislim, po meni to ne smeju ni ateisti, to su mi odlike primitivaca i zlih ljudi, pa nije ni važno da li je vernik ili ne, dobar čovek drugome ne želi zlo
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 16:00:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Svi znamo ko je bio Knez Lazar. Ako pravi "ljudi od Boga i vjere" (kakav je i sam Lazar bio) ne smeju da proklinju niti da žele zlo, može li mi neko objasniti ovo: "Ko je Srbin i srpskoga roda, i od srpske krvi i kolena, a ne došo na boj na Kosovo, ne imao od srca poroda, ni muškoga ni devojačkoga! Od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bela! Rđom kapo dok mu je kolena!" Ovaj tekst je inače poznat i kao "kletva Cara Lazara".
|
|
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 16:17:35
|
|
|
|
minavb
|
Brate mili, ne mogu da verujem! Pre dva dana mi pade ova kletva na pamet. Pitala sam se kakav smo mi narod kad imamo takvu kletu.U svakom slucaju, diskusiji koja sledi nije mesto na ovoj temi.
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 16:20:31
|
|
|
|
Snelle
|
Bubo, narodna poezija ponekad baš nema veze sa onime što su ljudi pričali ili ne
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 16:22:29
|
|
|
|
minavb
|
Cekaj, a sto se onda zove narodna?
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 16:32:14
|
|
|
|
lajla
|
Verovatno da je citav narod razume
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 16:32:21
|
|
|
|
Snelle
|
Zato što je piše narod, i on je oblikuje upravo onako kako njemu odgovara i kako on/i želi/e (trebalo je da pišem u prošlom vremenu).
< Poruku je uredio Snelle -- 28.9.2011 16:33:19 >
|
|
RE: Verujete li u Boga? 28.9.2011 16:33:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Mina je pitala nešto, ali joj nemojte odgovoriti u ovoj temi.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.