|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blighted ovum - prazan GM
23.10.2014 1:20:49   
emalina
Evo da se i ja pridruzim..posle 2 god bezuspesnog pokusavanja,kad sam se vec pomirila sa cinjenicom da imamo neki problem,na redovnom pregledu doktorka kaze kazite dragicka...trudni ste..malo je reci da sam bila presrecna kao i svi oko mene..trudnoca stara 4 nedelje, za 2 nedelje kontrola...posle 3nedelje odem na kontrolu doktorka nesto vrti glavom...nema srcane radnje...prazna vreca(prazan gm)moj svet se srusio... kaze dr sacekajte jos nedelju dana pa uradite jos jedan uz ako se nista ne promeni mora kiretaza...i tako ja cekala,dani kao godine..6-i dan od pregleda uvece 2 tackice na vesu odmah u bolnicu,preko noci spontani,ujutru revizija injekcije...niko nista ne prica,kako,zasto.sutradan kuci i evo10-i dan od tada ja i dalje krvarim i placem..bez ikakvog objasnjenja samo grubo "Idi kuci odmaraj''..koliko ste vi dugo krvarile posto je ovo pocelo da me brine?!

(odgovor članu Irin@)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Blighted ovum - prazan GM
23.10.2014 6:52:44   
dijana1*
Emalina jako mi je zao sto ti se ovo desilouser posted image znam kako se osecas jer sam isto prosla. Imas osecaj kao da se svet srusio i to je normalno. Ali kao sto i sama znas vreme leci sve. Za 2-3 meseca slobodno radi na novoj bebici. Zelim ti da sto pre zatrudnis i da u ruci drzis svog smotuljkauser posted image
A sto se tice krvarenja, meni su rekli da je normalno da prvih mesec dana krvaris po malo.
Pretpostavljam da si citala, kod mene je bio problem sto nije kiretaza dobro uradjena, ostao je mali ugrusak koji nije mogao izaci pa posle 28 dana kada je krenuo ciklus pogurao je taj ugrusak i morala sam ponovo na reviziju. Ako mislis da nesto nije uredu idi privatno kod dr na UZ. Sva sreca pa sam otisla privatno i znala sam o cemu se radi i da mi je ostao ugrusak.
Nemoj ocekivati da ce ti bilo ko sta reci. Nazalost moras da ima 5 spontanih da bi te neko pogledao.
Verujem da ce biti sve uredu i da ces uskoro da zabebis. Srecnouser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu emalina)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Blighted ovum - prazan GM
23.10.2014 6:57:39   
serpica
Isto sam i ja prosla,nisam krvarila puno,ne brini,ostaces opet vrlo brzo trudna. Ja sam posle nepunih 2 meseca od kiretaze. A dijagnoza je bila ista BO i kiretaza u 8.nedelji. Sve ce biti ok,mozes vec posle sledece M opet da pokusavas.user posted image

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 23.10.2014 10:43:27 >


_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu emalina)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Blighted ovum - prazan GM
23.10.2014 10:31:35   
wivern
Emalina user posted image prosla sam, nazalost, kroz to dva puta i osecaj je grozan. Prvi put sam ostala prirodno trudna a drugi put iz vantelesne i niko mi nije dao odgovor zasto se to desava. Jedino sto su mi rekli jeste da se jako retko desava dva puta za redom. Bitno je da psihicki budes spremna za narednu trudnocu, isplaci se odtuguj koliko god bilo potrebno i beba ce doci.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Blighted ovum - prazan GM
23.10.2014 10:45:58   
zece
I ja Sam prosla kroz to zao mi je puno zbog toga to se desava otI materica radi prirodnu selekcija kada embrionnije u redu

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Blighted ovum - prazan GM
23.10.2014 11:33:15   
Maslacak15
emalina draga jako mi je zaouser posted image To je uvek teska situacija a narocito kada vec toliko dugo pokusavas da zatrudnis. Ali nemaju oni bas objasnjenja, zato ih ni ne nude. Jednostavno desava se, embrion obicno nije u redu, ne usadi se dobro itd. Studije kazu da 25 % od svih zaceca zavrsi pobacajem pre 6 nedelje. nekad zene ni ne znaju da su bile trudne, kasnila im menstruacija cetiri pet dana, dobiju i to je to...
Normalno je da tugujes. Ali glavu gore, najvaznije da si zatrunela, naredni put bice sve ok sigurno. Ja mislim cak da ne moras da cekas ni tri meseca....Puno te pozdravljam.

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Blighted ovum - prazan GM
23.10.2014 13:18:11   
emalina
Hvala vam na podrsci..u ovim trenucima mi mnogo znaci..procitala sam svaki post i svaki sam preplakala. Trudim se da budem jaka cak mi okolina kaze da sam lako presla preko toga, a niko ne zna moj bol i suze kad ostanem sama.. Konacno sam skupila snagu da vama ispricam i mnogo mi je lakse..Trenutno pijem methylergometrin kapi . To mi je preporucila dr kod koje idem privatno,a ona je u drugom gradu.ona mi je inace otkrila trudnocu i posle prazan gm i rekla mi je da joj se javim telefonom posle svega i kad sam je zvala ona mi je rekla da pijem te kapi...nadam se da ce sve brzo proci i da ce prestati krvarenje..inace revizija mi je radjena na zivo tj. Bez anestezije i taj osecaj ne mogu da zaboravim...uzasno mi je...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Blighted ovum - prazan GM
21.11.2014 12:20:36   
new mommy
Prva crtica na testu, neizmerna sreca i pravac ginekologu. Medjutim, dr nije bio toliko srecan jer sam u 5. nedelji imala samo tačkicu. Kontrola za sedam dana. Na toj kontroli, gm uvećan ali ploda i dalje nema. Opet još 10 dana čekanja, u slučaju da se plod ipak razvije. Šanse vrlo male, i s kim god da sam pričala, svi su bili u fazonu, više sreće drugi put. Međutim nakon 10 dana, plod tu, srce radi, sve ok..Tako da, treba uvek dati vremenauser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Blighted ovum - prazan GM
21.11.2014 12:22:41   
Peace*
user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu new mommy)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Blighted ovum - prazan GM
21.11.2014 12:26:38   
dunja RR

nm, volim da čujem takve vesti user posted image


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Blighted ovum - prazan GM
21.11.2014 12:31:50   
new mommy
Hvala vam puno, užasno je bilo čekati svih tih sedmica...Najgore što sam imala simptome trudnoće, a šanse da stvarna trudnoća i postoji jako male. Ali imala sam sreće. Mada, mnogo sam čitala tih dana o toj dijagnozi, u suštini, retka je pojava da se ponovi, što je olakšavajuća okolnost, a sam blighted ovum, je nažalost česta pojava zadnjih godina...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Blighted ovum - prazan GM
28.1.2015 14:50:00   
Lota
Potrebna mi je strucna pomoc. Postoje li analize kojima mogu da utvrdim da li je herpes uzrok BO koji sam imala pre 12 dana?

Pojavio mi se osip na telu oko ovulacije u ciklusu kada sam ostala trudna. Pomislila sam da je herpes, ali sam odbacila sumnju, posto nije bilo vodenih plikova koji su karakteristicni. Dve nedelje nakon toga, na dan kada sam saznala da sam trudna, dete je dobilo ovcije boginje. Citala sam da isti virus izaziva herpes i ovcije boginje, pa sam ponovo pocela da sumnjam da sam zapravo imala herpes.
Analize "materijala" su stigle, a uzrok BO je nepoznat.

(odgovor članu new mommy)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Blighted ovum - prazan GM
28.1.2015 14:57:35   
serpica
Lota nisam strucna ali mislim da hepes nije uzrok BO. ja kad sam ga imala,meni su rekli da je B uzrok losa jajna celija ili los sprematozoid. Nista drugo kao uzrok nisu naveli. Oba dr su mi isto rekli.
Htela sam da kazem da ne verujem da herpes moze da utice na kvalitet jajne celije,ali tu je Maslacak pa ce da ti to strucno objasni.

< Poruku je uredio serpica -- 28.1.2015 14:58:25 >


_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Lota)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Blighted ovum - prazan GM
28.1.2015 15:14:56   
dunja RR
Ja upravo sada imam taj herpes zoster koji izaziva ovčije boginje. On se javlja samo na jednoj strani tela, bila sam kod dr. potvrdio mi je da je zoster.

E sada, napisaću ti ovo - dok me dr. pregledala i ustanovila da je zoster u pitanju, upitala me uplašeno da li sam trudna, gledajući u moj stomak (ostao od porođaja), ja sam rekla da niam, a dr. kaže, dobro je, u smislu - ne bi bilo dobro da sam trudna a imam herpes zoster. Rekla mi je da sam zarazna samo za one koji nisu preležali ovčije boginje, samim tim i za moju bebu. Moj S još nije dobio boginje iako ga dojim i dalje, ali period inkubacije još traje, pa čekamo.

Ali, nisam sigurna da li zoster može uticati na trudnoću sa praznim meškom, jer je tu uglavnom u pitanju hromozomska greška, kako su meni rekli kada sam pre dve godine imala Blighted ovum.

< Poruku je uredio dunja RR -- 28.1.2015 19:17:38 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Blighted ovum - prazan GM
28.1.2015 19:14:21   
Lota
serpice, dunja user posted image . Hvala vam! Ne vredi puno razmisljati, sacekacu dva ciklusa da prodju, kao sto su lekari preporucili, pa u nove radne pobede!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Blighted ovum - prazan GM
3.4.2016 20:20:54   
maja_ilic84
Nema odustajanja 😊 ja sam 15.01.2016. imala kiretazu, dijagnoza blighted ovum i sad vec uveliko muckamo 😊 isla sam i na folikulometriju da ubrzam proces 😊 volimo se i mora da bude 😊

(odgovor članu Lota)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Blighted ovum - prazan GM
3.4.2016 21:29:13   
branki*
Bice,majo,srecnouser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu maja_ilic84)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Blighted ovum - prazan GM
3.4.2016 22:20:57   
maja_ilic84
Hvala Branki user posted image ima da bude user posted image user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Blighted ovum - prazan GM
4.4.2016 10:07:20   
Lota
Majo, meni je prosle godine 16.1. radjena kiretaza zbog BO. Sacekala sam dva ciklusa i odmah zatrudnela. Sad imam bebce od 4 meseca user posted image . Eto, da ti dam malo vetar u ledja user posted image .

(odgovor članu maja_ilic84)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Blighted ovum - prazan GM
4.4.2016 10:11:53   
maja_ilic84
Hvala Lota! Bolji vetar u ledja nisam mogla da dobijem user posted image

(odgovor članu Lota)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Blighted ovum - prazan GM
2.5.2016 11:51:15   
buba.marica
Devojke, koliko je realno da se na UZ pojave mere CRL-a da tvrde da u mešku nije bilo ploda ? Mere su 0,37 cm

(odgovor članu maja_ilic84)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Blighted ovum - prazan GM
2.5.2016 11:53:23   
vocicana
Pa nikakve, znaci da plod postoji da nije prazan GM. Ako se ja razumem.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu buba.marica)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Blighted ovum - prazan GM
2.5.2016 11:59:58   
buba.marica
Tako sam i ja mislila ... na mom UZ se vide mere CRL-a i mesak ne deluje ni malo prazan!!! Ali sam danas dosla do svojih nalaza i otpusne liste pa to mogu da vidim ....

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Blighted ovum - prazan GM
2.5.2016 12:02:19   
vocicana
Pa da, jer nelogicno je da je prazan GM a da se vide nekakve mere. Bas bzv, ja ne mogu da verujem.
Sta li se desava sa ovim ljudima, meni stvarno nije jasno, narocito u zdravstvu.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu buba.marica)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Blighted ovum - prazan GM
2.5.2016 12:09:13   
buba.marica
Ovo je moj "prazan " mešak

user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here