Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 28.7.2012 9:51:09
|
|
|
|
babby
|
bravo joko nasa buduca
|
|
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 28.7.2012 18:01:17
|
|
|
|
17 joka
|
hvala mila,nadamo se da ce sve proteci dobro u ponedeljak oko13h bi trebao biti transfer,cekaju blaste ma jako sam uplasena nadamo se samo dobrom svima hvala na podrsci ovde je yaista lepo,uyivamo samo smo jako umorni
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 29.7.2012 17:32:27
|
|
|
|
nina26
|
Joko, sad sam videla da je aspiracija super prosla i da imate puno lepih embriona Neka se prime iz prve i da ti 9 meseci prodje najlepse do sada
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 29.7.2012 22:06:52
|
|
|
|
17 joka
|
hvala nina,5 embriona ce biti blaste ostali nisu iydryali,najvwrovatnije ce preneti dva a tri yamrynuti. hvala ti na dvnim recima i yeljama nadam se da ce se ostvariti
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 29.7.2012 23:08:58
|
|
|
|
Veca77
|
Joko, Želim ti svu sreću sutra i da nam se vratiš sa
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 0:11:58
|
|
|
|
dunja RR
|
Srećno Jokooo
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 7:48:30
|
|
|
|
daca77
|
Joko, mislim i navijam jakooo A nesto mi nije jasno ...zasto u Pragu sve embrione ostavljaju da dodju do blaste?
|
|
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 9:38:07
|
|
|
|
J@n@
|
Joko,mila, !Drzim palcve najjace sto mogu,navijam od ,saljem pozitivnu energiju,mislim na tebe ... a ti se vrati sa !Ljubim te!
|
|
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 10:23:52
|
|
|
|
17 joka
|
hvala vam puno,punooooooo Daco mila neynam ni ja racunaju valjda da je tako najbolje bice kako mora i kako je sam Bog odlucio,a nadam se da ce biti onako kako svi ocekujemo javljam se kad se vratim i malo odmorim
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 10:49:50
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Joko, mislim i navijam jakooo A nesto mi nije jasno ...zasto u Pragu sve embrione ostavljaju da dodju do blaste? Daci, u svim privatnim klinikama koje imaju naravno uslove pokusavaju da vrate embrione iz blaste, a razlog je zato sto takvi embrioni imaju 50% vise uspesnosti za implantaciju. Kada je embrion u blasti on se tacno vraca u matericu, onda kad bi i embrion iz prirodnog pokusaja stigao vec sam tamo, znaci u svoju prirodnu sredinu. Embrioni 2,3 dana u prirodnom ciklusu su jos uvek u jajovodima, zato dr cekaju blastu da bi ih vratili onda kao sto bi to bili i u prirodnom procesu. Ne znam da li si me razumela
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 12:47:10
|
|
|
|
daca77
|
Nina, jesam ...to sam saznala ranije. A zar u Srbiji ne postoji ni jedna klinika koja bi imala uslove za to?! A posto si prilicno upucena, da li mozda znas nesto o neurofibromatozi i da li se ista moze otkriti prilikom VTO?
|
|
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 17:11:05
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Nina, jesam ...to sam saznala ranije. A zar u Srbiji ne postoji ni jedna klinika koja bi imala uslove za to?! A posto si prilicno upucena, da li mozda znas nesto o neurofibromatozi i da li se ista moze otkriti prilikom VTO? Ma postoje privatne klinike koje cekaju blastu, to prvenstveno zavisi od kvaliteta embriona, ali neke nece da rizikuju, plus treba pratiti to svih 5 dana, a pouzdano znam da drzavne ne cekaju nikad blastu jer nemaju uslove, citaj skupo im dodje Draga sto pitas za taj genetski poremecaj, ko je nosioc To je poremecaj na 17 hromozomu, u vecini slucajeva se pojavljuje u obliku onih belih flekica ali moze biti i gore. Kod nas oktrivajutaj poremecaj po mom misljenju vec kad je kasno kad dodje do trudnoce, rade horionske cupice ili jos gore amnio koji se kasnije radi, pa treba posle ne daj boze da odlucis sta ces da radis sa bebom Uglavnom ako je jedan od roditelja nosioc tog gena, sanse da se prenese na dete su 50% Znam cifre su velike i obeshrabrujuce, ali sam procitala da je puno njih rodilo decu bez ikakvih problema. Moraces da planiras trudnocu, i da pre nego sto se odlucis da zatrudnis koristis par meseci folnu kiselinu. Ne poznajem puno tu tematiku, znam samo da kod nas ne rade metodu PGD preimplantacijsku dijagnostiku embriona, ali trebalo bi, kazem trebalo bi da moze da se otkrije tom metodom da li je embrion nosila tog gena ili ne. Ta metoda se radi u inostranstvu, uglavnom nasi idu u Prag jer je blize i lakse zbog komunikacije. Najbolje bi bilo da kontaktiras neku kliniku koja radi tu metodu, da se konsultujes sa GENETICAROM i da ti kaze koje imas opcije, ja sam ti onako laicki objasnila. Ako ti treba jos nesto, samo javi
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 17:49:19
|
|
|
|
daca77
|
nina, imas pp
|
|
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 18:46:17
|
|
|
|
17 joka
|
evo konacno je sve hgotovo dolayak u kliniku,upoynavanje sa Dr. i onda raygovor najlepsi deo je gledanje kako su se rayvijali embrioni svih dana. najteyi je bio trpeti punu besiku sve je bryo islo prenete su dve blaste a tri smo yamryli da imamo eskimcice ako ovo neuspe ili ya drugu bebu. leyala sam sat na klinici i potom uyela terapiju sve sto je trebalo i u hotel. sad nastupa najteyi deo cekanje,nadam se samo da ce ipak proci sto pre sve vas puno
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 18:51:24
|
|
|
|
Štetica
|
Joko ,
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 19:01:55
|
|
|
|
nina26
|
Joko, vec je bio transfer?? Bravo Sad se naoruzaj strpljenjem i pozitivnim mislima
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 30.7.2012 19:05:39
|
|
|
|
babby
|
joko jako si hrabra sad se samo opusti i uzivaj
|
|
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 31.7.2012 7:39:14
|
|
|
|
hanka
|
Joko Cekamo te sa lepim vestima,odmori se
|
|
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 31.7.2012 8:22:53
|
|
|
|
J@n@
|
Joko, -za tebe i tvoje !Navijam !
|
|
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 31.7.2012 8:45:35
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: 17 joka sad nastupa najteyi deo cekanje,nadam se samo da ce ipak proci sto pre Joko, ma nećeš ni osetiti to 'čekanje'! Baci se na neku beletristiku ili filmove i vreme će da ti proleti!!! Nemoj da zaboraviš da i dalje cepaš pivo, ananas, badem i sve oo što si do sada mažnjavala!!! Ovih dana ćeš da nam postaneš ! Daće Bog!!!
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 2.8.2012 12:35:22
|
|
|
|
17 joka
|
Vidim da uzimas i estrogen za endometrijum, i ja sam kad sam se pripremala za ET, da ti nisu uklljucili mozda i kortizol? Ubaci ananas i indijski orah, i jedi masnije stvari zbog zadebljanja endom. ( ovo zadnje je savet od Anuk:) nina zaboravila sam da napomenem da su i meni posle ET dodali i Kortizol
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 2.8.2012 13:04:47
|
|
|
|
Jole84
|
Joko proći će čekanje,zaposli mozak na drugu stranu,budi fina-stižu mi kumčići
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 2.8.2012 16:02:23
|
|
|
|
17 joka
|
jole kumo moja,nemogu da ti opisem koliko sam fina
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 2.8.2012 20:08:05
|
|
|
|
nina26
|
nina zaboravila sam da napomenem da su i meni posle ET dodali i Kortizol Joko super, to ce ti povecati sanse za implantaciju Prasim te jakooooooooooooo
|
|
RE: Europe IVF International ,PRAG 2.8.2012 20:32:37
|
|
|
|
17 joka
|
nadam se Nina jako ponekad me zaboli stomak pa se bas brinem jako
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciKada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Прање зуба.
Admin
Када сте почели да перете зубе својој деци?