|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
9.7.2016 23:59:42   
Millenium
Da dodam samo za sve koje zanima sta da ponesete u porodiliste. Ovo vam je spisak osnovnih stvari bez kojih nemojte da krecete:
-mrezaste gace (u apoteci kupite, 5 komada je oko 400din)
-ulosci od vate(npr Nivini ulosci kostaju ispod 200 din), trebace vam nekoliko komada pakovanja jer u pakovanju ima 10 komada i ja sam npr menjala posle svake nuzde uloske jer se prvih dana bas puno krvari. Ponesite bar 5 pakovanja za prvu ruku
-bar 2 peskira (jedan za ruke i lice i jedan za tusiranje koji ce vam odmah posle klistiranja trebati)
-bebi sapun (koliko znam samo njega dozvoljavaju da se korsiti kad se tusirate zbog epiziotomije )
-papuce
-spavacice (sigurno dve jer ce brzo prva da vam bude prekrivena krvlju)
-sve lekarske papire(krvnu grupu obavezno i ako ste radili dodatne analize za epidural i potvrdu od anesteziologa)
-kekisce i vodu(ja sam se npr uvece poradjala i bila sam gladna a nisam nista ponela za jelo, pa cisto da vam se nadje)

Moj savet vam je da ponesete sa sobom npr kremice za mazanje bradavica(meni su u porodilistu prokrvarile i kreme su mnogo pomogle) i diklofenak cepice protiv bolova da vam se nadje.

Obavezno: Ne slusajte savete drugih kako da ublazite bolove od epiziotomije, slusajte iskljucivo sta vam kazu doktori, sve vam kazu sa razlogom.

Kao sto sam prethodno napisala, meni su popucali konci zbog infekcije i nista mi nisu dali da koristim sem diklofena protiv bolova, bebi sapuna za tusiranje i Theresian Oil za mazanje rane da brze zaraste. I to je to.

Sad je sve super i nadam se da ce vama biti manje komplikacija posle porodjaja :-D

(odgovor članu Millenium)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
10.7.2016 6:39:30   
heiweth
Hvala puno na spisku! Imam samo jos da te pitam da li si koristila neki poseban bebi sapun i da li su ti trazili nesto od dodatnih analiza da doneses ( pored z knjizice, uputa i krvne grupe) ?

(odgovor članu Millenium)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
10.7.2016 10:23:27   
Millenium
Mozes Merimin bebi sapun (tj deciji) ili bilo koji drugi bebi sapun.
Od analiza jedino ako si oodnela zahtev za epidural. Onda te nalaze radis sto ti je anesteziolog trazio i poneses i odobrenje.
Ja licno nista drugo sem krvne grupe i nalaza za anesteziologa (i moje papire da sam hronican bolesnik) nisam ponela.

(odgovor članu heiweth)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
10.7.2016 15:51:26   
heiweth
Jos jednom hvala! Sada imam komplet spisak i jos mesec dana do termina :D

(odgovor članu Millenium)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
10.7.2016 16:22:31   
Millenium
Nema na cemu :-D. Srecno i javi kako si prosla :-D

(odgovor članu heiweth)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
10.7.2016 22:14:22   
wivern
Ponovo daju epidural u zemunskoj???
Pa oni su show.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Millenium)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
19.7.2016 12:58:20   
stellarossa
Devojke, ako ima neka koja se skoro poradjala u Zemunu, bila bih joj zahvalna ako bi podelila utiske..zanima me kakva je higijena, kakve su sestre, hoce li da pomognu, kakva je procedura sto se tice epidurala i sl...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
20.7.2016 19:30:21   
Millenium
Ja sam se porodila pre mesec dana.
Sve doktorke i sestre su vrlo prijatne. Bar su prema meni bile. Za ostale ne znam jer sam bila u apartmanu ali bas imam pozitivna iskustva.
U apartmanu je higijena savrsena. Jedina zamerka mi je sto posteljinu ne menjaju dok ne izadjes iz bolnice. Mislim, jasno mi je zasto, ali opet...
Za epidural idi do anesteziologa da ti da upitnik da popunis i dace ti tu sta treba da uradis. Treba krvna slika koliko se secam i period zgrusavanje krvi(i sve uz to kako vec).
Moras mesec dana pred termin to sve da zavrsis.
Ja sam dobila dozvolu za epidural i sve, ali ga nisam iskoristila. Da znas da nisi u obavezi da ga primis

(odgovor članu stellarossa)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
20.7.2016 20:51:35   
stellarossa
Hvala puno na odgovoru... reci mi samo da li si bila u jednokrevetnom ili dvokrevetnom apartmanu i koja je cena? Da li si imala kupatilo u sobi posto sam cula da neki od tih apartmana (ne znam koji), ima kupatilo u hodniku pa sve zene to koriste, sto mi je bezveze, ako vec platim... Da li je beba bila sa tobom? Hvalaaaaa

(odgovor članu Millenium)
Direktna veza do poruke: 509
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
21.7.2016 0:12:30   
Millenium
Bila sam u dvokrevetnom, i imala sam svoje kupatilo. Mozes da biras da li ces da beba bude sa tobom ili ne. 2500 je dan u apartmanu dvokrevetnom. A valjda je 4000 za jednokrevetni

(odgovor članu stellarossa)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
21.7.2016 14:06:23   
Nekoneko
Millenium, mnogo bi mi znacilo (obzirom da imas informacije iz prve ruke) da mi napises kakva je konkretno procedura za epidural i apartmane? Da li je sada sredjena sistuacija sa anesteziolozima i da li u svakom trenutku moze da se dobije epiduralna anestezija, bilo da imas izabranog lekara ili ne? Kada je o apartmanima rec zanima me da li mogu unapred da se rezervisu, koja je procedura? Hvala ti mnogo :)

(odgovor članu Millenium)
Direktna veza do poruke: 511
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
21.7.2016 16:16:32   
Millenium
Ne placa se ni epidural a ni izabran lekar (mislim da toga vise nema). Kad sam pitala doktora Pljesu za to, gledao kao da sam pala sa Marsa i rekao da se nista ne placa xD. Ne mozes ranije apartman da zakazes, vec kada dodjes na porodjaj pitas da li ima slobodno mesto i to je to.
A za epidural idi do anesteziologa da vidis sta ti od analiza treba i da popunis onaj upitnik. Kazem ti da se secam da treba krvna slika i period zgrusavanja krvi i sve uz to sto treba. Ne secam se tacno kako se zove sve te analize.
Za anesteziologa ne znam jer sam zakasnila na epidural pa sam se porodila bez njega. Ali cula sam da uvek moze da se nadje, sad, nemoj me drzati za rec jer nemam pojma zaista koliko su dostupni.

(odgovor članu Nekoneko)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
1.8.2016 20:59:28   
Bobija
Porodila sam se u Zemunskom porodilistu 21.07.2016. godine u 36 nedelji, termin mi je bio 14.08. Morali su da me poradjaju zbog mog stanja da ne bi bio ugrozen moj i zivot bebe. . Zene mogu vam reci da sam prezadovoljna toliko da sama pomisao na bolnicu, cimerke, porodjaj i bebicu meni budi lepe uspomene i sva se raspekmezim i hvata me nostalgija. Tokom trudnoce imala sam komplikacije i tri puta sam lezala u Zemunskom porodilistu, za to vreme nisam naisla na neljubaznog doktora ili sestru. Tokom trudnoce lutala sam od Zvezdare do Dragise Misovica, ali ipak na kraju se odlucim za Zemunsko jer sam iz Zemuna i zbog toga sto sam kao sto sam rekla vec lezala tamo (a dvoumila sam se zbog raznih prica na forumima). Epidural je besplatan sada, mora da se potrebne analize odrade do ulaska u deveti mesec tj.krvna slika, vreme koagulacije. Ide se na glavni ulaz KBC Zemun, od saltera sa informacijama desno pa na prvi sprat, tu se nalazi anesteziolog. Nebitno kada se porodajate da li je to ujutru ili uvece, anestezilog dolazi. Epidural se daje kada si tri centimetra otvoren pa do sedam centimetara jer naponi moraju da se osete. Kada sam dobila epidural, zadremala sam na porodjajnom stolu. Hocu da napomenem zenicama, da se sve vise zena poradja u Zemunskoj bolnici…dan kada sam se ja poradjala, u porodjajnoj Sali zene su se smanjivale kao na traci…sa svim tim zenicama sam pricala na hodniku dok su nekima indukcije bile ukljucene, dok su druge cekale klizmu...na kraju je nas pet zavrsilo u istoj sobi. Apartman ne moze da se rezervise jer niko ne zna tacno kada ce da se poradja sem ako nema zakazan carski rez. Postoje dva aprtmana jednokrevetni 4000 dinara dnevno, dvokrevetni 2500 dinara dnevno. Ja sam trazila apartman kada sam se porodila, ali su svi bili zauzeti, posle kada se oslobodio jedan meni se od mojih zenica cimerki nije islo nigde. U apartmanu imate svoj wc, LCD sa par kanala, frizider i imate meni gde birate sta cete da jedete. Sobe su baby friendly, sa tim da smo dozivele da u sred noci dodje pedijatrijska sestra jer je cula da beba place dugo i pitala cimerku da li hoce da joj uzmu tu noc bebu da bi se ona odmorila na sta je cimerka i pristala. Kao sto sam rekla, porodiliste je malo i koliko god vam se cinilo da i oni doktori koji vam se nikada nisu obratili ne znaju nista o vama, verujte mi i te kako su upuceni u stanje svake od nas. Trudnocu sam vodila u DZ u Silerovoj, nisam imala vezu. Porodio me je doktor Devic. Kada sam se porodila rekao mi je baci kosku, uspeli smo. Dva dana pre nego sto cu se porodite doktorka Aleksandra Simic je porodila tri zene cije su bebe bile karlicno, sve su prezadovoljne… Sobe su pristojne, ciste. Odmah sutradan posle porodjaja promene posteljinu i eventualno jos jednom, mada uvek se moze traziti. Hrana je bolnicka kao i svugde. WC su pristojni sem onih gde se nalazi tus kabina koja je takodje grozna. Bolje kupatilo je na ginekologiji i za trudnice nego za porodilje…cistacice se trude da ih odrzavaju, mada je to i pitanje kultura porodilja. Posete nisu dozvoljene, meni je to skroz odgovaralo i s obzirom da sam ostala duze u bolnici zbog male kilaze bebe i mog stanja, potpuno sam se oporavila, tako da sam kuci dosla kako to volim da kazem sveza. Jedino je problem ako ostajete duze dostaviti vasima prljave stvari da se operu….pa se zenice snalaze na razne nacine tipa dok je vreme poseta na ginekologiji odsetaju do tamo sa kesom prljavih stvari dok muz ceka…jer realno ne treba da vam non stop kupuju spavacice kada mogu ove dve, tri oprati. Sto se tice epiziotomije reci ce vam da koristite bebi sapun, bilo koji i da dobro osusite ranu, iskreno ja sam odlucila da slusam savet meni drage zenice koja vodi skolicu za trudnice u Silerovoj tako da bebi sapun nisam koristila. Od stvari vam trebaju spavacice 2-3 na raskopcavanje, papuce, mrezaste gace, mrezaste uloske sto vise… ja sam ponela dva pakovnja po 20 komada posle su mi doturali jos, stvari za licnu higijenu, pampers pelene za bebu, pumpica za grudi bi bila od znacaja, vlazne maramice za bebu, toalet papir, ja sam ponela mikroklizmu jer je tesko “kakiti” od epiziotomije u pocetku. Takodje sam ponela asepsol za dezifenkciju i papirne antibakterijske obloge za WC solju, ima da se kupi u Lilly-u i DM-u, kosta oko 100 dinara. Ako je sve u redu ostaje se dva dana. Kao sto sam rekla, nema loseg doktora…svi u dobri… Pljesa, Lapcevic, Borlja, bracni par Devic, Madic, Simic, Zujkovic, Avramovic (malo grublja, ali sturcnjak). E da, jedino zamerka na pojedine osobe iz laktarijuma i pedijatrijske sestre, ali sva sreca one su u manjini i mogu se nabrojati na pola prstiju jedne ruke. Ako neko ima neko pitanje, neka slobodno pita.

(odgovor članu Millenium)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
3.8.2016 11:05:42   
Nekoneko
Hej, bas lepo sto si opsirno opisala svoje iskustvo I drago mi je da si zadovoljna tretmanom. Imam pitanje vazano za epidural. Zanima me koliko pre termina treba obaviti analize koje su potrebne za epidural I da li ih treba dostaviti ranije u porodiliste ili se donose kad se dodje na porodjaj? Takodje, zanima me da li si unapred odabrala doktora koji te je porodio ili si samo dosla, pa te je porodio onaj koji se tu zatekao? 😀 Hvalaaaaa!

(odgovor članu Bobija)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
5.8.2016 10:04:04   
Bobija
Epidural resavas pre ulaska u deveti mesec. Ja sam trazila uput od svoje doktorke u Domu zdravlja koji je uijedno i bio uput za CTG, a to je bilo nedelju dana pred ulazak u deveti. Kada sam otisla na CTG tamo sam pitala doktorku za epidural. Rekla mi je krvna slika da se uradi, vreme koagulacije i da odem na prvi sprat kod anesteziologa. Odmah taj dan sam otisla u privatnu laboratoriju rekla da mi trebaju rezultati za epidural koji su odmah sutradan bili gotovi. Sa tim rezultatima sam otisla kod anesteziologa, inace od 11-14 h cini mi se da radi...malo sacekas, a dok cekas daju ti neki upitnik da popunis. Kada ti odobre epidural dobijes potvrdu da mozes da ga primis tj. da su ti sve analize u granicama referentne vrednosti. E sada, meni je termin bio 14.08, a rekli su mi da dodjem u bolnicu 18.07. na dva, tri dana da me ispitaju jer sam imala neke komplikacije. Nisam ocekivala da ce da me poradjaju 21.07., ali sam za svaki slucaj svugde nosila svoju fasciklu sa dokumentacijom....tako da sam hvala Bogu imala papir za epidural , krvnu grupu, zeleni uput i naravno licnu kartu i sve ne vazece prezime tj. ako si udata na udato (inace to ti je od dokumentacije sto ti treba za porodjaj). Pre nego sto su mi dali indukciju ja sma im pokazala papir i rekla da hocu epidural, rekli su nema problema. Posle je dolazio jos jednom anesteziolog da prica sa mnom i da jos jednom odobri epidural ( postojala mogucnost da ga ne dobijem) ali to je zbog mojih zabrinjavajucih rezultata krvi koji su u medjuvremenu pristizali i zbog cega su me porodili, ali hvala Bogu odobrio je epidural. Kada sam bila dovoljno otvorena da primim epidural zvali su anesteziologa i on je dosao, tako da nemoj da se brines. Trudnocu sam vodila u DZ u Silerovoj, nisam imala svog doktora u Zemunskoj bolnici ( sto mi je velika greska bas zbog tih komplikacija koje su nastale krajem osmog meseca i koje doktorka u DZ nije prepoznala vec je prepoznala doktorka Borlja na ultrazvuku posle CTG i poslala me u bolnicu na dva, tri dana da se to ispita) Kao sto sam rekla lezala sam par puta tamo i svi doktori su super tako da mi je bilo svejedno ko ce da me porodi. Porodila sam se kod doktora Devica, on je tada bio na dezurstvu... bukvalno je bilo, ko se zatekne taj ce me poradjati. Ekstra sam prosla. Posle porodjaja lezis 2 sata u boksu, naravno posle porodjaja posteljice i epiziotomije i stave ti onu gusku kako vec da piskis iako su meni stavljali onaj kateter ili kako vec u toku porodjaja jer mi se piskilo i onda te odvezu u sobu...prvorotke uvek seku i rez je sa desne strane. Porodila sam se u 20.25 otprlike oko ponoci smo bile u sobi nas 5 cimerki...Sestra nam je rekla da pijemo vodu i jedemo i da ce ona oko pet ujutru doci do nas da svaku od nas vodi u wc na kracu nuzdu jer je jako bitno da piskimo, a zasto ne znam. Posle je dosao doktor Devic u sobu i cestitao nam i rekao nam: '' Devojke, sada se odmorite i naspavajte jer od danas vise necete moci normalno da spavate, verujte mi znam sta pricam, imam troje dece!" Izvinite sto ja opet opsirno, ali puna sam utisaka. Naravno, uvek ima i loseg iskustva i neko je sigurno nezadovoljan Zemunskom. Ne treba nikoga slusati, sami procenite...svaki porodjaj je drugaciji. Meni uopste nije bilo strasno toliko koliko su drugi opisivali. Pozdrav!

(odgovor članu Nekoneko)
Direktna veza do poruke: 515
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
5.9.2016 13:48:22   
heiweth
Zdravo, hocu da podelim svoje iskustvo. Porodila sam se u zemunskoj pre 20ak dana i odusevljena sam. Komplet osoblje je super. Mene je porodila Zujkovicka koja mi je i vodila trudnocu u poliklinici i zene je zmaj zaista. Prirodno sam se porodila i ponovo bih :) imala sam srecu da budem u apartmanu i mogu da pohvalim i hranu i smestaj. Meni je prijalo da budem bez bebe 1 dan i donosili su je gladnu na podoj sto je isto bilo super. Pokazale su mi babice i kako da se izmasiram i kako da je stavim da doji. Pustena sam posle 48h. Dobila sam i baby bg paket. Nije neki luksuz , ali s obzirom da nisam nista ocekivala, super mi je dosao :D
Za porodiliste trebaju 2-3 spavacice, 3-4 mrezastih ulozak, 5 mrezastih gacica, licna higijena i stvari, neki asepsol, 2 tetre, plazma u slucaju da ogladnis u toku noci. Meni za bebu nije trebalo nista jer sam bila u apartmanu.
Ako neko ima neko pitanje slobodno neka mi posalje poruku :)

(odgovor članu Bobija)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
13.9.2016 12:34:46   
Nekoneko
Pozdrav za tebe Heiweth. Za pocetak drago mi je da si zadovoljna i da je sve dobro proslo user posted image . Imam pitanje vezano za apartman. Posto su mi ovde na forumu vec napisali da ne moze unapred da se rezervise (sto je i normalno, jer nikad ne znas kada ce porodjaj da krene) zanima me koja je procedura za boravak u apartmanima kada se stigne na porodjaj, kao i koliko ih ima u Zemunskom porodilistu? :)

(odgovor članu heiweth)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
13.9.2016 13:08:55   
heiweth
Cao! Apartmana ima 2. Mislim da je prvobitna zamisao da je jedan jednokrevetni, a drugi dvokrevetni, ali posto niko nece da bude sam, onda su oba dvokrevetna. Ja sam dosla u porodiliste u petak sa namerom da se porodim u subotu, tako da sam ja trubila da hocu apartman od kada sam usla. A posto su mi same kontrakcije krenule u subotu ujutru, onda sam samo nastavila sagu o tome da hocu apartman i to se proteglo do porodjajne sale. Svako malo sam ja to ponavljala dok nisam bila sigurna da sam ja ta koja dobija apartman :) tako d, cim dodjes pitas kakva je situacija sto se tice mesta u apartmanu.

(odgovor članu Nekoneko)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
13.9.2016 14:05:11   
Nekoneko
Znaci nema jednokrevetnih apartmana??? user posted image Ok, razumela sam proceduru dosadjivanja :), valjda cu imati srece. Kazi mi, koliko se u proseku ostaje u bolnici i da li ne postoji bas nikakva sansa da te neko obidje? Ako ne postoji, koja je procedura za dostavljanje stvari koje u medjuvremenu zatrebaju?

(odgovor članu heiweth)
Direktna veza do poruke: 519
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
13.9.2016 18:11:11   
heiweth
Za jednokrevetni apartman pitaj.. Ja ga nisam videla. Posete nisu nikako dozvoljene , a stvari mogu da donesu 2 puta dnevno u prijemnu ambulantu i onda ti sestre donesu. Ne znam tacne periode, ali recimo 10-11 i 16-17.

(odgovor članu Nekoneko)
Direktna veza do poruke: 520
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
8.10.2016 18:11:05   
DjevojkaIzMogaKraja
Skoro sam se porodila u Zemunskom porodilištu i ja sam prezadovoljna tretmanom koji sam tamo imala, na porodjaju su svi bili divni a i kasnije su sestre bile skroz prijatne. Porodjaj ko porodjaj, jeste bio malo bolan (porodila sam se bez epidurala) ali sam otprilike tako nešto i očekivala i bila spremna. Važno mi je bilo da me ljudski tretiraju i da mi ne ostane trauma zbog nečije nebrige i neljudskog ponašanja jer sam se naslušala raznih priča, ali moje iskustvo je potpuno drugačije, baš su me pazili i vodili računa. Bol sam već odavno zaboravila a porodjaj mi je jedno divno iskustvo i stalno svima prepričavam kako su me tretirali 'ko caricu' user posted image . Takvo je bilo moje iskustvo i volela bih kad bi svim ženama porodjaj ostao u tako lepom sećanju. Moram da pohvalim dr Djurovića, koji me je i porodio, i dr Žujković, divni ljudi, pažljivi i prijatni, i odlični stručnjaci.

Pozdrav svima!

(odgovor članu Millenium)
Direktna veza do poruke: 521
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
16.10.2016 9:59:00   
Nekoneko
Devojke treba mi jos jedna info. Za tri nedelje ulazim u deveti mesec i odavno sam odlucila da cu se poradjati u zemunskom porodilistu. E sad posto sam jedna od onih koja nece da juri brzinu i doktore vec planiram da me porodi onaj ko bude dezuran kad mi porodjaj krene, zanima me koja je procedura za preglede kada dobijem uput za porodiliste? Za epi ste mi vec objasnile i taj deo mi je jasan, ali kakav je princip za ctg I UZ koji se rade u devetom? Jel se ja na pocetku devetog samo pojavim tamo sa uputom I oni mi zakazu preglede ili sta? 😊

(odgovor članu DjevojkaIzMogaKraja)
Direktna veza do poruke: 522
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
16.10.2016 10:05:50   
heiweth
Ja sam od euz isla u zemunsku na preglede. A ako nisi isla do sad, onda odes u dz kod svoje dr i trazis uput za ctg u zemunskoj. Kad to dobijes u zakazanom terminu odes u zemunsku polikliniku, ulaz pored vatrogasnog, i tamo ti rade ctg. U bolnicu na pregled ides jedino ako mislis da ti je krenuo porodjaj.

(odgovor članu Nekoneko)
Direktna veza do poruke: 523
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
16.10.2016 14:41:40   
Nekoneko
Ok, a kazi mi okvirno koliko puta se radi CTG u devetom kada je o zemunskom porodilistu rec? Pitam, jer se moja sestra poradjala u Frontu pre devet meseci i tamo rade na svakih nedelju dana, pa cisto da imam pravu info. Koliko puta su tebi UZ u devetom? Hvala na info :)

(odgovor članu heiweth)
Direktna veza do poruke: 524
   RE: Novo porodiliste u Zemunskoj bolnici?
16.10.2016 16:05:11   
heiweth
I u zemunskoj se radi na nedelju dana ako je sve kako treva. Ctg obicno traje 15ak min, ali moja beba nije bila ljubitelj ctg, pa sam radila i po 2 pita da bi je uhvatili kako treba

(odgovor članu Nekoneko)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Mikroplastika pronađena u svakom uzorku po...
Naučnici izražavaju zabrinutost zbog uticaja mikroplastike na zdravlje, a istraživanje pokazuje da nas ona prati i pre n...



Click Here