Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:24:59
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Dora IZVORNA PORUKA: mihi E jeste to boli kad daju ergobrevin za skupljanje materice, tada sam ja sebi dodavala epidural i super nije bilo bolova, mnogo, mnogo se lakše podnosi CR u epiduralu od CR u opštoj anesteziji. To ti verujem, ja loše podnosim anesteziju, bude mi posle jako hladno i muka. Ali brzo prođe. Volela bih da probam sad, ali nemam hrabrost za to!!! e vidiš, sad sam se setila- bilo mi je užasno hladno, samo sam vikala sestrama da nabacaju na mene ćebad...jeza neka.
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:25:48
|
|
|
|
Dora
|
Joj, čoveče, nisu ti dali dovoljno anestezije!? Uh
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:26:42
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Dora Joj, čoveče, nisu ti dali dovoljno anestezije!? Uh meni kažeš draga?
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:28:29
|
|
|
|
mihi
|
Dora, ako možeš probaj skroz je + iskustvo, odmah vidiš bebu, malo je čudno ono muvanje dok ne izvade bebu to kratko traje, ja sam čak pitala dr dok je to trajalo pa gde je ta beba rekli ste da ima 4 kg a sad ne možete da ga nađete .
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:28:54
|
|
|
|
Anoniman
|
ah, sorry Doro, sad sam skontala
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:28:59
|
|
|
|
Dora
|
Meni je bilo hladno i pokrili me s dva ćebeta, nisu hteli više. A ja počela da plačem, nisam znala šta bih drugo. Doleće doktorica da vidi šta mi je, uplašena, ja se zacenila, pita me šta mi je a ja kažem: NE DAJU MI ĆEBE!!! Kad je viknula na sestre:DAJTE JOJ ĆEBE!!! A ne smeju da me pretople zbog krvarenja... Posle 15 minuta sam se malo ugrejala pa su mi uzele ćebe...
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:30:50
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: mihi Dora, ako možeš probaj skroz je + iskustvo, odmah vidiš bebu, malo je čudno ono muvanje dok ne izvade bebu to kratko traje, ja sam čak pitala dr dok je to trajalo pa gde je ta beba rekli ste da ima 4 kg a sad ne možete da ga nađete . Rekla sam ti da imam neopisiv strah od gledanja bebe kako izlazi, ono, znaš, prvi plač, beba strašna, plava i crvena... Ne znam, izbezumim se kad gledam na TV-u
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:31:26
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mihi Dora, ako možeš probaj skroz je + iskustvo, odmah vidiš bebu, malo je čudno ono muvanje dok ne izvade bebu to kratko traje, ja sam čak pitala dr dok je to trajalo pa gde je ta beba rekli ste da ima 4 kg a sad ne možete da ga nađete . Draga, jel bi mogla da nađeš neku manu tog zahvata?
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:32:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Dora IZVORNA PORUKA: mihi Dora, ako možeš probaj skroz je + iskustvo, odmah vidiš bebu, malo je čudno ono muvanje dok ne izvade bebu to kratko traje, ja sam čak pitala dr dok je to trajalo pa gde je ta beba rekli ste da ima 4 kg a sad ne možete da ga nađete . Rekla sam ti da imam neopisiv strah od gledanja bebe kako izlazi, ono, znaš, prvi plač, beba strašna, plava i crvena... Ne znam, izbezumim se kad gledam na TV-u draga, planiraš i treću bebu? šta ti kaže dr, s obzirom da si imala 2 carska?
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:35:25
|
|
|
|
Dora
|
ne, već sam isplanirala Trudna sam treći put. Doktorka me ohrabrila, odmah mi je rekla još posle drugog porođaja da slobodno mogu i treći, pa ajde, i četvrti.
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:37:36
|
|
|
|
Dora
|
Doktorka mi je super. Idem u Zr. kod nje privatno, sigurno znaš za nju. Opuštena je i jako stručna. Imamo dobar odnos gde mi sve objasni u detalje. Rekla mi je da se ponašam ko da sam prvi put trudna, ništa posebno ne treba da radim...samo da se opustim i uživam...
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:37:41
|
|
|
|
Anoniman
|
svaka čast draga- to volim da čujem! to je duh! znači dva cr i ti se osećaš super i čekaš i treću bebu?
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:39:57
|
|
|
|
Dora
|
Pa da. Ma, ne mogu da zamislim sebe kad mi deca porastu da se opet mlatim s pelenama i flašicama ja požurila pa sam posle mirna!
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:42:12
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: kaliopi svaka čast draga- to volim da čujem! to je duh! znači dva cr i ti se osećaš super i čekaš i treću bebu? Draga, ne vidim jel ti imaš dete, nisam baš u toku, vidim da si imala CR...
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:45:09
|
|
|
|
Anoniman
|
poslala sam ti pp da nas ne bi opominjali
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:45:33
|
|
|
|
mihi
|
Dora stave ti paravan pa ne vidiš dok seku, vade bebu i šiju, samo ti pokažu bebu koja nije, ni plava ni modra bebe rođene na CR su baš lepe . Kaliopi,samo mi je kad su krenuli da mi daju prvi dozu anestetika pao pritisak,na 100/80, uključili su mi voluven i za 30 sekundi sve je bilo ok, prednost je što si budna pa sve što ti fali ti kažeš .
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:48:17
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: mihi Dora stave ti paravan pa ne vidiš dok seku, vade bebu i šiju, samo ti pokažu bebu koja nije, ni plava ni modra bebe rođene na CR su baš lepe . Kaliopi,samo mi je kad su krenuli da mi daju prvi dozu anestetika pao pritisak,na 100/80, uključili su mi voluven i za 30 sekundi sve je bilo ok, prednost je što si budna pa sve što ti fali ti kažeš . Imam vremena da razmislim...tek sam na početku... Ali to sa lepom bebom dobro zvuči
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:48:55
|
|
|
|
Anoniman
|
uh... svejedno.. hrabra si !
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:49:27
|
|
|
|
mihi
|
Dora nemaš tiker za treću bebu, stavi obavezno .
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 20:52:37
|
|
|
|
Dora
|
Joj, za ova dva sam se namučila... staviću kad budem imala viška slobodnog vremena
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 21:10:41
|
|
|
|
gina
|
Evo i mene... prvo jedna vanmatericna trudnoca i komplikovana operacija s kojom su mi vadili priraslice i cudesa iz materice jer sam bila trudna skoro 4 meseca. Onda sam 2000. godine rodila sina CR - drugo secenje. I sada, 2009. rodila dve devocice opet CR - trece secenje. Svaki put su sekli preko istog oziljka tako da sve izgleda savrseno. Nista meni ne 'fali.... brzo se oporavljam .
< Poruku je uredio gina -- 6.11.2009 21:13:13 >
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 21:15:11
|
|
|
|
Dora
|
A i super izgledaš, tako puna energije!!!
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 21:20:28
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gina Evo i mene... prvo jedna vanmatericna trudnoca i komplikovana operacija s kojom su mi vadili priraslice i cudesa iz materice jer sam bila trudna skoro 4 meseca. Onda sam 2000. godine rodila sina CR - drugo secenje. I sada, 2009. rodila dve devocice opet CR - trece secenje. Svaki put su sekli preko istog oziljka tako da sve izgleda savrseno. Nista meni ne 'fali.... brzo se oporavljam .
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 6.11.2009 21:27:31
|
|
|
|
gina
|
Dora hvala
|
|
|
|
RE: Prednosti i mane carskog reza 7.11.2009 12:12:41
|
|
|
|
Ellenica
|
IZVORNA PORUKA: mihi bebe rođene na CR su baš lepe . daa daa ni crvene ni plave, vec bas kako treba.
|
Anketa
Дојење.
Admin
Да ли мислите да је истина да што дуже жена доји, то је бољи имунитет детета?