|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prednosti i mane carskog reza
22.11.2009 21:22:51   
Dora
Ja sam dobila kašalj pre porođaja, grlo me grebalo, a posle anestezije bilo je još gore. Kašljala sam non stop i jako me bolela rana kad kašljem. To mi je veći problem bio nego bilo šta drugo. Dosadno i bolno, noću nisam mogla da spavam. 

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 101
22.11.2009 21:24:07   
Verus
Dora jesu prva dva bila CR?  Znam da sada sigurno moras i ovu trudnocu tako...?

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 102
22.11.2009 22:24:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lola78

Uh, hvala, bas mi znacite ovo vece pred cr. A kako ste prevazisle tu zedj ta dva dana, da li ste kvasili usta ili kako, imate li jos neki prakticni savjet?

PA JA NISAM SHVATILA DA SE TI SUTRA PORAĐAŠ!?

Ma nećeš biti žedna ta dva dana dok si na infuziji, nego posle. Čaj im je user posted image , i mene je smaralo što su mi ga daleko stavili, onda mi je mama donela Ice Tea, i ja sam rešila problem. Glad zaista nisam osećala, ni ne sećam se da sam nešto jela u bolnici, možda koji zalogaj!

I mene je mučio kašalj, no ja sam pušač. Mada, čula sam (nije provereno) da mnoge žene kašlju posle totalne zbog tube koja se gurne u grlo u totalnoj anesteziji. I mene je mučio kašalj, smeh i kijanje. Tada boli rana.

DRŽI SE, SAMO HRABRO, SVE TO PROĐE ZA TREN OKA, ZA KOJI DAN ĆEŠ SE SVEMU OVOME SMEJATI! user posted image

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 103
23.11.2009 10:51:41   
lola78
Tasho hvala, evo 3 sata prije bolnice ja sam na ringeraji, opet za reklamu user posted image , nego ne smijem da jedem ni pijem nista, pa evo ovdje vrijeme provodim. Inace ces umrijeti od smijeha, sad sam bila stavila tampon dolje, tu gdje treba da bude kateter, da vidim kakav je osjecaj. Jer ja volim za sve da se pripremim, da znam kakav je osjecaj. Vidis kakav sam slucaj. Sad cu jedan da stavim na jos jedno mjesto, da vidim kako klizma izgleda user posted image

Sad sam rekla muzu da mi kupi septolete i analgin, jer sam cula da one mogu da te spasu ako imas kasalj,  a analgin u slucaju da imam bolove, a da sestre nisu tu. I cepice sam rekla da mi kupi, u slucaju da tamo ne dobijem stolicu. Vidite kako sam dobro iscitala net, i pokupila savjete. Nekom ce mozda koristiti sve ovo. Samo da mi bebica bude dobro i zdravo, ovo su cisto logisticke pripreme.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 104
23.11.2009 11:12:59   
Dora
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Axa! Postaću imuna na anestezijuuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 105
23.11.2009 11:17:24   
Dora

Tasho hvala, evo 3 sata prije bolnice ja sam na ringeraji, opet za reklamu user posted image , nego ne smijem da jedem ni pijem nista, pa evo ovdje vrijeme provodim. Inace ces umrijeti od smijeha, sad sam bila stavila tampon dolje, tu gdje treba da bude kateter, da vidim kakav je osjecaj. Jer ja volim za sve da se pripremim, da znam kakav je osjecaj. Vidis kakav sam slucaj. Sad cu jedan da stavim na jos jedno mjesto, da vidim kako klizma izgleda user posted image

Sad sam rekla muzu da mi kupi septolete i analgin, jer sam cula da one mogu da te spasu ako imas kasalj,  a analgin u slucaju da imam bolove, a da sestre nisu tu. I cepice sam rekla da mi kupi, u slucaju da tamo ne dobijem stolicu. Vidite kako sam dobro iscitala net, i pokupila savjete. Nekom ce mozda koristiti sve ovo. Samo da mi bebica bude dobro i zdravo, ovo su cisto logisticke pripreme.

Joj, Lola, opusti se ženo, ti kad odeš tamo možeš sve sama sebi da uradiš koliko si upućena, ne trebaju ti doktori!!!user posted image user posted image user posted image Dobro je to ali ne poredi mekani tampon sa plastičnom cevčicom koja se stavlja i mali kanal kroz koji piškišuser posted image . Neprijatno jeste par momenata ali ne boli! A klizma je ok, nije čak ni neprijatna...user posted image

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 106
23.11.2009 11:20:27   
NONA79
IZVORNA PORUKA: Dora

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Axa! Postaću imuna na anestezijuuser posted image

i mene u aprilu očekuje treći cr, a vjerujte mi samo razmišljam kako da preživim kateter - užaz koliko to ne podnosim, ostalo je ok, može se izdržatiuser posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 107
23.11.2009 11:41:25   
basso
nona 79,koliku pauzu si napravila od drugog cr do trece trudnoce

(odgovor članu NONA79)
Direktna veza do poruke: 108
23.11.2009 11:42:25   
demetra
Au koliko zena na trecem carskom!  A ja mislila da sam jedna od retki! Kad ono, mozemo da napravimo klub veterana carskog reza.

(odgovor članu NONA79)
Direktna veza do poruke: 109
23.11.2009 11:51:21   
NONA79
IZVORNA PORUKA: basso

nona 79,koliku pauzu si napravila od drugog cr do trece trudnoce

Drugi cr je bio 30.05.2006., a treća trudnoća je počela krajem jula 2009. ,termin je 23.04.2010.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 110
23.11.2009 11:52:13   
NONA79
IZVORNA PORUKA: demetra

Au koliko zena na trecem carskom!  A ja mislila da sam jedna od retki! Kad ono, mozemo da napravimo klub veterana carskog reza.

slažem se, zanimljivouser posted image

(odgovor članu demetra)
Direktna veza do poruke: 111
23.11.2009 11:55:12   
demetra
Jest da me niko nije pitao, al mozda nekom ko razmislja o trecem dobro dodjeinformacija - prvi u aprilu 2006, drugi u novembru 2007, treci ce, Boze zdravlja u februaru 2010

(odgovor članu NONA79)
Direktna veza do poruke: 112
23.11.2009 13:30:26   
basso
Hvala demetra,ti i ja se uklapamo.kod mene: prvi cr je bio februara 2008,drugi cr novembra 2009

(odgovor članu demetra)
Direktna veza do poruke: 113
8.12.2009 12:32:18   
lola78
Evo i mene kratko samo da se javim posle 15 dana od carskog reza. Rodila sam djevojcicu Anju, resku 3370 i dugacku 55 cm. Obozavam je bukvalno!!! E sad samo cu kratko napisati svoje utiske sa cr.

Prednost cr je sto se ne mucite ni vi ni beba tokom samog porodjaja, jer ste pod anestezijom, jos ako imate divnog doktora-icu, koja vas mazi po kosi dok vam ne djeluje anestezija, onda je tek puno lakse. Beba nije izmucena, i puno je bezbjednije za nju. U mom slucaju prije porodjaja sam imala dvije indikacije za cr, neotvaranje grlica (s tim sto nisu ni pokusavali da me porode prirodno i hvala im na tome), i uska karlica, da bi pri operaciji jos vidjeli da je bebi dva puta pupcana bila oko vrata, pa zamislite sta bi bilo da su pokusavali sa uskom karlicom, jos neotvorena da me porode prirodno, sa sve pupcanom vrpcom oko njenog vrata. Tako da je cr nekad jedina i najbolja opcija.

Medjutim, meni se desilo nesto jako cudno, a to je da mi anestezija nije dovoljno dugo trajala, tako da mi se mozak probudio prije nego tijelo, i osjetila sam zadnjih 10ak minuta operacija, cak i bol. Sigurna sam da nisam sanjala, jer se bola odlicno sjecam, i sjecam se kako sam pokusavala da svojom svijescu pomjerim mali prst na ruci da im dam znak da sam budna da mi daju jos anestezije, ali to je bilo nemoguce. Ovo vam ne pisem da bih vas zaplasila, vec da kazete svom anesteziologu mozda da vam prije operacije da mrvicu vecu dozu, cisto da vam se ne bi desilo sto i meni. Ja sam se inace bojala bas toga, i to mi se desilo, i kad sam rekla dr da cu da kazem anest. da mi daju malo vecu dozu, ona je rekla ma nema potrebe, a i oni ne vole da im se to govori. Tako da bih znala za sledeci put kako i sta. Jer ipak je ovo narusilo moj citav utisak o cr. Zato poslusajte moj savjet. Ja sam se vjerovatno anest. ucinjela bas mrsava, mada oni inace ne daju preveliku dozu zbog bebe. Jer ja cak nisam odspavala ni sekund 10 sati poslije operacije, mozda nekih pola sata odmah poslije, ali vise ne.

Drugo, sto se oporavka tice, najteze je prvo ustajanje iz kreveta, mislite da ce sve da vam ispadne, ali s obzirom da ja nisam nikad u zivotu osjetila veci fizicki bol od onog kad dobijem ciklus, moj prag bola je vjerovatno bio nizi nego kod nekih. Svako ustajanje je sve lakse, kao sto su svi ovdje vec napisali. Mene je na pr, najvise pekla rana, cak i bol nije bio toliki koliko me pekla rana. Mozda je sve to individualno. I da, prvo vece su vec krenula crijeva da mi rade, i nisu prestajala 10 sati, to su bila takva desavanja kroz stomak, da sam imala utisak da je ostala jos jedna beba koja se konstantno pomjera u stomaku. Ono sto je najvaznije pri oporavku je, da vam je osoblje na usluzi da vam podizu i spustaju krevet, i naslon, da bi vi mogli lakse da ustajete, ili da dobijete sobu u kojoj imaju krevete na daljinski, sto sam ja vidjela tek kad sam krenula kuci. Puno bih se brze oporavila, da sam sve to imala. Jer moj krevet je imao tockove, i nije bilo sanse da sam mogla po pola sata da ustanem iz kreveta, jer nisam imala cvrst oslonac da se ustanem, jer se krevet sam setao. Sebe sam podsjetila na Dragana Bjelogrlica iz filma Lepa sela, lepo gore kad se vuce po podu bolnice.

Sve u svemu, ja sam zaboravila cr, pri problemu sa grudima koju su mi stvorile med. sestre, jer mi je sve bilo ok, dok me one nisu dohvatile, e onda su nastale muke, zamalo sam mastitis dobila, i dobila sam inekciju za omeksavanje grudi. Ali o tome na nekoj drugoj temi.

Kad se sjetim jos nekih prakticnih savjeta koji su meni pomogli pr cr, pisacu, jer je meni jedan savjet odavde bas pomogao, a to su septolete, jer ustajanje i kasalj su def najgori. Ali na pr moja cimerica do mene koja je takodje bila na cr, ona uopste nije imala kasalj, isto je nepusac kao ja, tako da bi dobro bilo, kad biste nekako mogli da iscistite pluca prije same operacije, inhaliranje, iskasljavanje, jer sve sto imate nakupljeno, bili prehladjeni ili ne, ce vam se pokrenuti tada, eto to je jedan moj savjet. Javicu se opet, ovo je samo kratko, da vam prenesem utiske.

I za kraj ovog posta, stvarno je NEVJEROVATNO, kako se sve brzo zaboravi, ja sam mislila u zivotu vise necu nikad ovo moci vise, vec evo poslije 15 dana skoro da sam sve zaboravila (naravno dok me opet kasalj ne uhvati koji me podsjeti na ranu, koja jos uvijek bolucka).

Poljubac za RR girls, i sad se gledamo na forumu za bebe user posted image

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 114
8.12.2009 12:45:40   
Dora
Joj Lola, kako si se probudila!???user posted image Ovo sam već čula od jedne ženice sa RR ali mislila sam...ajde, koje su to šanse...uh! Malopre sam pisala o strahovima, pa ETO MI JOŠ JEDAN STRAH ZA VRATOMuser posted image

Tebi čestitam i želim vam lep i srećan životuser posted image user posted image želim ti da se što pre uklopiš sa bebicom i da uživaš...
Hvala ti na ovom izveštaju, uvek volim ponovo da čitam o CR jer sam preplašena, svako iskustvo mi dobro dođe.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 115
8.12.2009 13:16:08   
lola78
Dora, kad sam ja to prezivjela, svako ce! Ja sam veliak kukavica, ja sam za sve u bolnici sto su mi radili pitala, a boli li to, bukvalno za sve, kad treba da mi pridju, operu, stave infuziju, ja sve, a boli li to user posted image  Cak su mi i kateter stavljali u anesteziji, i da, katetera sam se najvise plasila, a on se bukvalno ne osjeca, ni micanje ni nosenje. Meni je super to palo. Tako da neme cega da se plasis, jos kad si vec prosla kroz, meni se cini da bi sledeci put puuuuuuuuuuno lakse bilo, jer za cr je ipak to vazno, nije kao prirodni, jer znas sto te ceka i kako da se pripremis. Ali ovo za anesteziju sam rekla cisto da i to imate na umu da moze da se desi. Ja stvarno imam inace strasno jaku podsvijest, i bila sam sigurna da ce se to meni desiti i desilo se, ali znaci i za to postoji resenje, samo da kazes anest. da bude siguran da ti je dao malo vecu dozu i da mozda imas strah od anest. sto bih ja uradila sledeci put. Cak sam pomisljala na spinalnu anest. kao bolju opciju, ali nisam sigurna da bi mi se svidio osjecaj da ne osjecam donji dio tijela i da sam svjesna, ipak mi je ovako lakse bilo.

Ostalo, stvarno nemas cega da se plasis...

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 116
8.12.2009 13:18:31   
Anoniman

Medjutim, meni se desilo nesto jako cudno, a to je da mi anestezija nije dovoljno dugo trajala, tako da mi se mozak probudio prije nego tijelo, i osjetila sam zadnjih 10ak minuta operacija, cak i bol. Sigurna sam da nisam sanjala, jer se bola odlicno sjecam, i sjecam se kako sam pokusavala da svojom svijescu pomjerim mali prst na ruci da im dam znak da sam budna da mi daju jos anestezije, ali to je bilo nemoguce. Ovo vam ne pisem da bih vas zaplasila, vec da kazete svom anesteziologu mozda da vam prije operacije da mrvicu vecu dozu, cisto da vam se ne bi desilo sto i meni. Ja sam se inace bojala bas toga, i to mi se desilo, i kad sam rekla dr da cu da kazem anest. da mi daju malo vecu dozu, ona je rekla ma nema potrebe, a i oni ne vole da im se to govori. Tako da bih znala za sledeci put kako i sta. Jer ipak je ovo narusilo moj citav utisak o cr. Zato poslusajte moj savjet. Ja sam se vjerovatno anest. ucinjela bas mrsava, mada oni inace ne daju preveliku dozu zbog bebe. Jer ja cak nisam odspavala ni sekund 10 sati poslije operacije, mozda nekih pola sata odmah poslije, ali vise ne.

Ne razumem baš, jer kompletan CR je rutinska operacija koja traje 15-20min. Pa koliko si onda spavala? 5min? Možda su ti prerano dali anesteziju a dr kasnio u salu? Jel meni nisu hteli da daju anesteziju dok dr nije bio na vratima sale, iako sam kukala da ću pasti u nesvest ako me ODMAH ne uspavaju.

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 117
8.12.2009 13:21:05   
lola78
CR je trajao mozda pola sata, a ja sam bila svjesna bola (umom) pred kraj operacije ne znam tacno koliko pred kraj operacije, a tijelo nisam mogla da pomjerim. Na to sam mislila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 118
8.12.2009 13:27:35   
mihi
To se dešava kod nekih osoba jer se anestetik kada mu opada koncentracija brže metaboliše i dejstvo polako prestaje. Mojoj sestri se to desilo na oba CR kaže čujem šta pričaju, osećam bol  jer šiju a ne mogu ni prst da pomerim...... Bolji bi ti bio CR u epiduralu (ne spinal)  budna si a ako i malo osetiš nešto kažeš i oni dodaju anestetik.user posted image

< Poruku je uredio mihi -- 8.12.2009 13:28:20 >

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 119
8.12.2009 14:57:47   
lola78
IZVORNA PORUKA: mihi

To se dešava kod nekih osoba jer se anestetik kada mu opada koncentracija brže metaboliše i dejstvo polako prestaje. Mojoj sestri se to desilo na oba CR kaže čujem šta pričaju, osećam bol  jer šiju a ne mogu ni prst da pomerim...... Bolji bi ti bio CR u epiduralu (ne spinal)  budna si a ako i malo osetiš nešto kažeš i oni dodaju anestetik.user posted image

E upravo tako se i meni dogodilo! Ne mogu prst da pomjerim, a osjecam razdiruci bol u stomaku. Ali zasto tvoja sestra onda nije sledeci put to rekla anesteziologu_ user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 120
8.12.2009 23:52:27   
Nanica1
Lolauser posted image cestitam! I bas lepo od tebe sto si se javila! U Kojem si se porodilistu poradjala? Mene je ova tvoja prica jos vise podstakla na spinalnu anesteziju!
Dora, vidim da istu muku mucimo! Obe moramo na cr a uzasno se plasimo...
Mozemo biti jedna drugoj podrska!

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 121
8.12.2009 23:59:26   
Nanica1
Inace bas me uzasava to budjenje iz anestezije! Prozivela sam to kada sam operisala srce i bilo mi je odvratno- cujem sve oko mene a ne mogu prstom da mrdnem!

(odgovor članu Nanica1)
Direktna veza do poruke: 122
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:

Rh negativna krvna grupa - rizik za majku ...
Ukoliko u krvi imate Rezus protein onda ste Rh pozitivni (+), kao i većina ljudi, a ako ga nema onda ste Rh negativni (-...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.

Anketa

Дојење.
Admin

Да ли мислите да је истина да што дуже жена доји, то је бољи имунитет детета?

Click Here