|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prednosti i mane carskog reza
21.11.2009 22:40:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lola78

A kako se ustaje iz kreveta sa kateterom, i da li vam ga micu vec sjutradan? Inace sam cula da se kod nas poslije operacije stavlja pijesak na stomak, i tako se lezi prvi dan, i tek predvece se oblaci spavacica, jel tako vama bilo?

Stavili su mi kateter pre operacije, tačnije čim sam se popela na sto. Kao što Tasha kaže, dugo posle buđenja sam imala osećaj da mi se piški...ništa strašno, navikneš se...  izvadili su mi ga posle 2 dana .ma kateter draga možeš da nosiš i u ruci, veća ti je briga da smogneš snagu i ustaneš user posted image ali i to se prebrodi samo da sve bude ok a biće!user posted image user posted image   ( spavaćicu sam dobila sutradan-bila je grozna! posle su mi doneli moju....)

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 76
22.11.2009 15:21:10   
basso
Čula sam oprecna mišljenja,od toga da se ne preporucuje treci carski rez pa do toga da može i treci i četvrti.Kakva su vasa iskustva i koliki razmak od prethodnog porodjaja do naredne trudnoće treba da prođe? U mom slučaju,na kontrolni pregled posle 6 meseci od prvog cr dr je rekao da mogu da planiran narednu trudnoću.Ostala sam trudna tačno godinu dana posle porodjaja i super prošla i sa trudnoćom i na porodjaju,opet sekcija,brzo sam ustala i četvrtog dana pustena kuci.Verovatno je razlog bio sto sam znala šta me ceka i psihicki sam bila spremna.Da kažem da sam od pojedinih žena čula da moraju od 3 pa i do 5 godina da prave pauzu između 2 carska.Odlucila bih se i za treće dete i ne bih mnogo cekala,prvenstveno zbog mojih godina,ali naravno ne po cenu mog zdravlja.Pozdrav

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 77
22.11.2009 15:26:08   
Dora
Ja sam treći put trudna i biće treći cr. Moja dok. nije nešto po tom pitanju da se puno čeka, ali između drugog i trećeg svakako bih napravila pauzu veću od godinu dana. Pitaj doktore šta misle o tome pa sama nađi neko razumno vreme. To od 3 ili 5 god. je smešno, naravno ako doktor vidi da ti je sve lepo zaraslo i materica se regenerisala, da ne preti opasnost,on će ti reći. Moja razlika između 2. i 3. će biti 4 godine 

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 78
22.11.2009 16:04:22   
lola78
Moze li molim vas jedna brzinska pomoc, imam dva pitanja. Sjutra mi je carski rez, i jednostavno moram da se psihicki pripremim, pa imam jedno "psiholosko pitanje" i jedno logisticko:

1. Sa cim se ta bol prvog dana ili nultog dana moze uporediti (posle totalne anest.), da li je kao menstrualni bol, samo jaci, ili kako?
2. Kakvu odjecu mogu da nosim posle cr, prvo vrijeme, u cemu ste izasle iz bolnice, ja imam skoro sve trenerke, helanke i pantalone, i sve se skoro zavrsavaju gdje je rez otprilike?

Hvala puno unaprijed!!!!!!!!!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 79
22.11.2009 16:54:48   
basso
1.Kod prvog cr bila sam sokirana koliko boli i kako inekcija protiv bolova sporo deluje i nikad potpuno ne umiruje bol.Bol je kao da imas vatru u stomaku i od svakog i najmanjeg pomeranja vidis zvezde,ali da kazem da sam drugi put sve to lakse dozivela,nisam sigurna da li je manje bolelo ili sam ja jednostavno bila spremna i resena da sve to prebrodim.Prvog puta sam se nocu porodila i vec posle par sati su me 2 puta dizali i selili i od toga sam se prepala tako da sam se kasnije jedva resila da skinem kateter i pocnem da hodam.Drugog puta sam se porodila ujutru i digli su me tek sutradan ujutru i ja sam se tada sama prosetala do lavaboa,umila i oprala zube i tog dana sam jos tri puta ustajala a sutradan sam trazila da mi skinu kateter i sama odlazila do wc-a.Mislim da jeste bitno ustajanje ali nikako prerano kao sto je to bilo kod mene kod prvog cr.
2.Oblacenje ti je tada najmanje bitno,bar dok ne skines kateter i ne budes u stanju sama da se presvlacis.Gacice i pantalone treba da su duboke,da ne idu preko rane.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 80
22.11.2009 16:57:40   
basso
I jos nesto,jako bitno,neznam da li su ti rekli da nekih 15 sati pre carskog nista ne jedes i ne pijes da bi lako podnela anesteziju,tj. budjenje iz nje,bez gusenja,mucnina i povracanja.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 81
22.11.2009 17:05:28   
gagins
Ja sam porodjena carskim pre dve i po godine,secanja mi i nisu toliko strasna.Ujutro su mi odradili carski,veci deo dana sam prespavala,a tek uvece sam duze bila budna.Sestre su nas u sok sobi obilazile svako malo i pitale da li imamo bolove(nas dve smo lezale u sobi),bolelo me je kad hocu da se pomerim ili nakasljem,kihnem ali u principu nije strasno,jer smo bile pod jakim lekovima.Vise me je bolelo sutrasnje dizanje iz kreveta da odem da se umijem,napravila sam citava tri koraka i nisam stigla do lavaboa da se umijem,naravno dve sestra su me drzale svo vreme.Taj dan su me podigli jos 2-3 puta,a sutradan sam vec sama isla do wc-a i posle je sve lakse i lakse!

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 82
22.11.2009 17:14:25   
lola78
Basso hvala, mada moje pitanje zbog garderobe se odnosi na ono kad izadjes iz bolnice, znaci mora sve biti preko, do struka? Ih ,ja onda izlaziti iz kuce necu. A gagins, kako ti opisujes tu bol posle operacije?

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 83
22.11.2009 17:17:27   
Dora
Draga, svako ima subjektivni osećaj bola. Neko ga bolje podnosi neko ne. Ja se bojim bola i ne trpim ga, ali bol posle CR nije baš toliki da ga se trebaš plašiti. Rana ko rana, zašivena, sveža, boli, ali dobijaćeš lekove protiv bola prvi dan a kasnije sve ide svojim tokom, boli kad se pomeraš i kad ustaješ, ali te niko neće forsirati nego kad boli jako ti se umiri i proći će. Svaki dan će boleti manje, a kad ti donesu bebu boleće najmanjeuser posted image . Vidim da si se dobro pripremila za sve to, a psihička priprema jako utiče na oporavak. Kad znaš kako da se ponašaš i šta da očekuješ onda će ti sve biti lakše. Ne brini ništa, ja sam ubeđena da prirodni porođaj boli mnogo više.
Što se tiče garderobe, biraj duboke gaće i trenerke neko vreme jer je rana osetljiva na dodir. Ali, ne brini sad o tome, to je najmanji problem. Pa, srećno sutra i zapamti, nije to ništa tako strašno, više je sve neprijatno. user posted image

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 84
22.11.2009 17:26:01   
gagins
Boli kad hoces malo da promenis polozaj tela posto stalno lezis,ja sam samo savijala kolena ili lezala ispruzenih nogu,najvise osecas bol ukoliko se pomeras.Seste su nam po zelji posle podigle krevet u polulezeci polpzaj.Kazem da ti uglavnom daju lekove tj. injekcije za bolove tako da kad mirujes i nemas neki osecaj.Ako te bude bolelo slobodno se obrati sesti da te boli i pitaj kada mozes dobiti sledecu dozu leka za bolove.To ti je tako taj nulti dan,a sutradan je vec malo lakse,Ja sam cetvrti ili peti dan od carskog sedela u turski sed kad sam dobijala bebu na dojenje i mazenje!
Odakle si lola78?
Sto se garderobe tice,iz bolnice sam izasla u trudnickim farmerkama jer su mi one duboke i vezuju se visoko.
I jos jedan moj savet,ponesi neku knjigu ili nesto za citanje da ti vreme brze prodje!
Samo budi hrabra,sve zaboravis kad ti donesu bebirona!

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 85
22.11.2009 17:59:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gagins

I jos jedan moj savet,ponesi neku knjigu ili nesto za citanje da ti vreme brze prodje!

user posted image Umrla sam od dosade!

Jesi čula gagins da uvode baby friendly na sekcije u Betaniji?

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 86
22.11.2009 18:03:02   
Dora
sva sreća pa neću u Betaniju! A to za knjigu je super ideja. Podsetite me kad krenem u porodilište onako unezverena!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 87
22.11.2009 18:03:07   
gagins
Da,vec me je unapred strah,kazu da treci dan donose bebe kod mama u sobu da se one brinu o njima.Iskreno,ja sam sa Sonjom lezala u Betaniji 10 dana i odmorila se kao covek,pre akcije koja posle sledi kad dodjemo kuci.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 88
22.11.2009 18:04:25   
Anoniman
Ja sam ležala 5 dana, i takođe mi tada nije falila beba. 

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 89
22.11.2009 18:06:47   
gagins
Sad upadam sa drugom temom,ali sam uspela da ubacim ticker,mada mislim da sam mogla i bolje!Sad mi samo kazite kako da ubacim neku slikicu ispod nadimka!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 90
22.11.2009 18:10:11   
Anoniman
KLIK

Na dnu stranice imaš FAQ, tamo imaš sve temice vezane za upotrebu foruma. user posted image

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 91
22.11.2009 18:22:20   
lola78
Uh, daj Boze da mi bude dosadno user posted image  Ja cu sa dosadom lako, sto vi kazete, kad je beba zdrava i ziva onda se sve da istrpiti. A vrijeme cu ispuniti tel pozivima, i internetom na mobilnom, naravno boravkom na ringeraji.rs. A, kakva reklama? Sto kazete? Ako prezivim, budem dobro i to, zovite me za reklamu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 92
22.11.2009 18:26:30   
Anoniman
user posted image Samo ti ponesi knjigu, dani u porodilištu umeju da budu jako dugački. Ja sam čitala novine od pre godinu dana, kaže sestra "Stare su novine, ali nemam novije!" - Ma nema veze, daj samo da nešto čitam! 

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 93
22.11.2009 18:34:30   
gagins
Da ne zaboravim da napomenem,ja sam rekla da kad budem isla drugi put da se poradjam da cu u putnu torbu da probam da prosvercujem tost hleb i malu marmeladu jer sam ja i ovako mrsava zena stalno bila gladna od njihoveuser posted image hrane.A kada mi je muz stavljao cokoladice u pakete stalno su ih vadili i nisu mi dali da ih jedem!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 94
22.11.2009 18:35:17   
Anoniman
Ja nisam bila gladna, samo žedna. user posted image

(odgovor članu gagins)
  Direktna veza do poruke: 95
22.11.2009 18:40:29   
gagins
Da,caj im je grozan,sok mi nisu dali zato sto sam imala temperaturu pa sam svako jutro moljakala doktora da mi dozvoli da mi moji donose limunadu sa veoma malo secera!Dugih 10 dana!
Vidis lola,ma bola se niko ni ne seca kad se setim svega ostalog,gladi i nedostatka omiljenih grickalica i sokica!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 96
22.11.2009 20:47:42   
lola78
Uh, hvala, bas mi znacite ovo vece pred cr. A kako ste prevazisle tu zedj ta dva dana, da li ste kvasili usta ili kako, imate li jos neki prakticni savjet?

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 97
22.11.2009 21:06:25   
Anoniman

Moze li molim vas jedna brzinska pomoc, imam dva pitanja. Sjutra mi je carski rez, i jednostavno moram da se psihicki pripremim, pa imam jedno "psiholosko pitanje" i jedno logisticko:

1. Sa cim se ta bol prvog dana ili nultog dana moze uporediti (posle totalne anest.), da li je kao menstrualni bol, samo jaci, ili kako?
2. Kakvu odjecu mogu da nosim posle cr, prvo vrijeme, u cemu ste izasle iz bolnice, ja imam skoro sve trenerke, helanke i pantalone, i sve se skoro zavrsavaju gdje je rez otprilike?

Hvala puno unaprijed!!!!!!!!!

1. Mene je recimo jako bolelo taj, kako ga zovete, nulti dan....jači nego menstrualni, veoma jači alo to je rana draga... neko mi reče da i treba da boli user posted image ali videćeš koliko će brzo da prođe, to je neverovatno... mene je bolelo sve - od malog prsta pa do trepavica ali prekosutra je bilo lakše... samo gledaj taj recimo drugi dan da se okrećeš na bokove, polako, pa će biti lakše i lakše...

2. ništa plitko, draga.  Šta te briga, gledaj da bude udobno. (gaćice neke dublje..) I raspitaj se za steznik....ja sam ga nosila.

da, hrana je grozna, ali ti ionako ne smeš ništa da jedeš ta dva-3 dana...ja sam recimo bila jako žedna u prvi mah posle je bilo lakše (ponesi labelo, isušiće ti se usne ).

i da! gledaj da puštaš vetrove kad god budeš mogla... (tako ti se creva nameštaju u vraćaju u prvobitan položaj) user posted image

srećno draga, nije to ništa strašno, samo hrabro i misli na bebicu! user posted image user posted image

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 98
22.11.2009 21:13:31   
Dora

Uh, hvala, bas mi znacite ovo vece pred cr. A kako ste prevazisle tu zedj ta dva dana, da li ste kvasili usta ili kako, imate li jos neki prakticni savjet?

dobijaćeš infuziju redovno pa nećeš tako osetiti žeđ. Nije strašno. Posle će ti davati po malo čaja.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 99
22.11.2009 21:14:52   
Buba76
Mene rana nije nesto preterano bolela. Kada sam trebala prvi put da ustanem nisam mogla zbog vrtoglavice,a ne zbog toga sto rana boli. U sok sobi mi radi drugarica i ubedila sam je da mi skuva kafu pa cu onda ustati kada mi se ne bude vrtelo i super mi je bilo.
A inace sam imala jako velik problem sa grudima,mogla sam nadojiti celu neonatologiju... Rekli su mi da posle carskog treba jako puno tecnosti popiti,sto vise,da bih sto pre imala stolicu jer dok je nemas ne pustaju na odeljenje.Primila sam 2litre infuzije,a sta mislis koliko sam popila kada je iz katetera izaslo 8litara.Kazu da to nikada nisu videli,narednih par dana mi je bila zabranjena tecnost. Od toga su mi grudi buknule jer sam se nalivala sa svacim(sok,voda supa,mleko...). Tu glupost savetujem svakom da ne ponovi...
Sada idem otprilike za max. 10 dana ponovo na carski i popicu samo malo vode...Bas sam se namucila,zbog grudi nisam ranu ni primetila da boli.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Rh negativna krvna grupa - rizik za majku ...
Ukoliko u krvi imate Rezus protein onda ste Rh pozitivni (+), kao i većina ljudi, a ako ga nema onda ste Rh negativni (-...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.

Anketa

Дојење.
Admin

Да ли мислите да је истина да што дуже жена доји, то је бољи имунитет детета?

Click Here