lola78
|
Ja sam zapocela ovu temu, pa i da se nadovezem na moju trenutnu situaciju. Bila sam prekjuce na ctg, nije bilo kontrakcija, i doktorica me je obavijestila da vjerovatno nece biti tu kad mi bude termin, ali to je sad druga prica, da vas ne zamaram. Uglavnom, rekla mi je da mislim da cu ja najverovatnije morati na carski, jer sam bila bas zatvorena kad me zadnji put pregledala u 36 ned. Grlic dug 1.5, uopste se nije skratio, i misli da bi otvaranje kod mene bas tesko islo. Onda kad sam ustala sa stola, vidjela mi je stomak i zvala babicu da mi izmjeri karlicu jer sam joj se ucinjela uska. Babica dok me mjerila je komentarisala nesto u siframa i brojkama, kao ima jos tri nedelje do kraja, beba ce da raste, dr je rekla pa zato sam te i zvala da je izmjeris, uglavnom nista mi nisu rekli, ali sam shvatila po njihovim komentarima da mi je karlica uska. E sad nisam pametna, jesu li to dovoljne indikacije za carski? I kolike su sanse da se karlica prosiri za tri nedelje ili da se otvorim prirodno, s obzirom na tako cvrst grlic? Zato sam postavila ovu temu za prednosti i mane carskog. Po mom misljenju, ono cega se ja najvise bojim carskog je: nemoc da radis neke stvari, tipa vjezbanje, saginjanje, neki fizicki napor za duze vrijeme (znate li koliko je to dugo, odnosno koja je najteza fiz. aktivnost koju ste radile poslije carskog i koliko dugo poslije njega ste je radile) i taj famozni kateter, nesto kad na njega pomislim, najezim se, mada vidim da nikom nije bio nesto posebno neprijatan. Sto se tice bolova poslije c.r., pretpostavljam da za sve te bolove postoje tablete, pa dako prezivim. Inace mislim da je tezi oporavak kod zena koje su deblje, ne znam da li sam u pravu.
|