|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prednosti i mane carskog reza
7.11.2009 23:29:23   
leptir
Joj drage moje kad ovo čitam sad se sva ježim i mislim kako ću ja.Jesu li sve žene uplašene kao ja ili je samnom nešto drugačije.Ja sam u 17-toj sedmici i idem gin privatno .Dugo vremena idem kod njega i super je čovjek,ima strpljenja i pun je razumijevanja.Ali kad sam ga pitala .pošto je meni 38-ma godina,kako ću se ja dr porodit on mi nije htio da kaže,samo se nasmio i reče da uživam u trudnoći a o tome ćemo kad dođe za to vrijeme.Ja sam se pitala je li bolje ovako što mi nije rekao ili bi bilo bolje da znam.Nisam mlada i neznam da li se neka porodila u mojim godinam prirodno.Voljela bi da mi se javite,mada ovo nije tačno tema gdje bi trebala postaviti pitanje ali eto da ne otvaram novu temu.Pozdrav.

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 51
7.11.2009 23:48:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LillyT

Zanima me sta ste jos imale sve prikaceno po sebi tih par dana (da li ste imale nesto, kateter, infuziju....) jer za sada jakoo navijam da odem na CR.

Kateter i infuzija idu prvih dva ili tri dana, ne sećam se.

IZVORNA PORUKA: mihi

mnogo, mnogo se lakše podnosi CR u epiduralu od CR u opštoj anesteziji.

Mene nije bolelo, sem prvog ustajanja, a bila sam u opštoj. Mislim da tu nije u pitanju različit stepen bola, već ko kako podnosi totalnu anesteziju.

IZVORNA PORUKA: Dora

Zato, čim sam došla u salu rekla sam doktorima da nisam raspoložena za priču već da me što pre uspavaju. Smejali su mi se...

Isto sam pitala: Hoćete li me molim vas uspavati?!

leptir, nemam odgovor na tvoje pitanje, ali CR nije nešto čega bi se trebala plašiti. Vidiš da smo sve srećne i žive. user posted image Čak planiramo da rađamo dalje na isti način. user posted image

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 52
7.11.2009 23:51:53   
Brand new mama
Nisi izuzetak-sve smo brinuleuser posted image  I doktor ti je u pravu-uzivaj u trudnoci,do porodjaja imas lufta,odaberi da brines zadnjih 6 nedjelja,ne treba ti vise(a mozda ce tad i ledja malo da te bole,neces previse spavati od stomaka,tako da ces imati dosta vremena da razradjujes porodjaj-iz iskustva kazem)user posted image  A od onih koje su rodile prirodno u 38 znam samo moju babu-ona se porodila '56 i bakica jos jurca u 91 godinici,a i cale mi se dobro drzi

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu leptir)
Direktna veza do poruke: 53
8.11.2009 0:15:22   
leptir
Je li ja to sad i baba biuser posted image !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 54
8.11.2009 1:00:56   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Kateter i infuzija idu prvih dva ili tri dana, ne sećam se.

Prva dva

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 55
8.11.2009 11:08:35   
cicko
Meni sve to lepo zvuci, ali ja sam od onih koji se plase da im anestezija nece dobro delovati. Kad sam operisala stopalo pre 4 godine, dobila sam spinalnu anesteziju, pao mi je pritisak i odmah sam legla jer sam mislila da cu se onesvestiti. nakon toga sam pocela da trnem,ali na pogresnim delovima. Recimo nisam mogla da se nakasljem, da udahnem i poceli su prsti na rukama da mi trnu. Morali su da mi dodaju lokalnu anesteziju, jer sam osecala dobar deo operacije.
Ja sam komplikovana i sve se nekako nadam da cu moci prirodno, ali mi je prosle nedelje fizijatar rekao da cu verovatno morati da se porodim CR ako mi situacija sa isijasom i kicmom i dalje bude ovakva.user posted image

Dora stave ti paravan  pa ne vidiš dok seku, vade bebu i šiju, samo ti pokažu bebu koja nije, ni plava ni modra bebe rođene na CR su baš lepeuser posted image .

Kaliopi,samo mi je kad su krenuli da  mi daju prvi dozu anestetika   pao    pritisak,na 100/80, uključili su mi voluven i za 30 sekundi sve je bilo ok, prednost je što si budna pa sve što ti fali ti kažešuser posted image .

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 56
8.11.2009 12:10:18   
mihi
Spinal je dosta brutalan trebaalo bi da ne osećaš ništa od pojasa na dole, anestezilog je loše odradio kod tebe, mislim da su anestezilozi u porodilištima dosta verzirani i da to nije i neki problem. Prednost epidurala i CR što stvarno opravak je mnogo brži nego kod žena koje su imale CR u opštoj anesteziji, dodješ kući skroz oporavljena i možeš sve oko bebe. Stvarno mislimda sam trećeg dana od CR mogla da trčim tako sam se osećala. To mnogo znači. Cicko ako se plašiš nek ti rade u opštoj i kraj ma to traje sve 15 minuta.user posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 57
8.11.2009 12:21:26   
meha
Ja sam radila dva CR u totalnoj anesteziji i brzo sam se oporavila.U ponedjeljak naveče mi je rađen cr ,ujutro sam ustala prije smjene i otišla u wc ,umila se,a kateter i infuziju su mi skinuli odmah taj dan popodne.Kući sam došla u petak i sebi sam napravila supu jer nije imao ko da mi napravi...mm me samo dovezao kući jer mu šef nije dao slobodno prvi radni dan mu je bio u ponedjeljak kada sam ja rodila.Ja sam se oporavila odmah i nisam imala nikakvih problema...i opet bi na cr mada više ne mislim rađati...meni nije ništa strašno...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 58
8.11.2009 16:26:05   
lola78
Ja sam zapocela ovu temu, pa i da se nadovezem na moju trenutnu situaciju. Bila sam prekjuce na ctg, nije bilo kontrakcija, i doktorica me je obavijestila da vjerovatno nece biti tu kad mi bude termin, ali to je sad druga prica, da vas ne zamaram. Uglavnom, rekla mi je da mislim da cu ja najverovatnije morati na carski, jer sam bila bas zatvorena kad me zadnji put pregledala u 36 ned. Grlic dug 1.5, uopste se nije skratio, i misli da bi otvaranje kod mene bas tesko islo. Onda kad sam ustala sa stola, vidjela mi je stomak i zvala babicu da mi izmjeri karlicu jer sam joj se ucinjela uska. Babica dok me mjerila je komentarisala nesto u siframa i brojkama, kao ima jos tri nedelje do kraja, beba ce da raste, dr je rekla pa zato sam te i zvala da je izmjeris, uglavnom nista mi nisu rekli, ali sam shvatila po njihovim komentarima da mi je karlica uska. E sad nisam pametna, jesu li to dovoljne indikacije za carski? I kolike su sanse da se karlica prosiri za tri nedelje ili da se otvorim prirodno, s obzirom na tako cvrst grlic?

Zato sam postavila ovu temu za prednosti i mane carskog. Po mom misljenju, ono cega se ja najvise bojim carskog je: nemoc da radis neke stvari, tipa vjezbanje, saginjanje, neki fizicki napor za duze vrijeme (znate li koliko je to dugo, odnosno koja je najteza fiz. aktivnost koju ste radile poslije carskog i koliko dugo poslije njega ste je radile) i taj famozni kateter, nesto kad na njega pomislim, najezim se, mada vidim da nikom nije bio nesto posebno neprijatan. Sto se tice bolova poslije c.r., pretpostavljam da za sve te bolove postoje tablete, pa dako prezivim. Inace mislim da je tezi oporavak kod zena koje su deblje, ne znam da li sam u pravu.

(odgovor članu meha)
Direktna veza do poruke: 59
8.11.2009 16:54:57   
gina
Lola, ovako... kateter su mi skinuli odmah sutradan pre podne, cim sam stala na noge.
CR mi je uradjen u 5 popodne, a sledece jutro sam hodala i bila na nogama.

Sto se tice fizickih poslova... odmah nakon dolaska kuci (posle 5 dana) nosila sam i podizala bebe, presvlacila, kupala jer niko drugi nije bio tu da uleti. Obavljala sam normalno sve kucne poslove. Kada su bebci napunili 3 meseca, vukla sam namestaj iz sobe u sobu, krecila, ribala itd, mada ti to ne bih preporucila ako ne moras.

Ja sebe nisam stedela jer sam osecala da mogu. Kad sam osetila da ne mogu nisam radila nista tesko.
Ne treba samo paniciti i bojati se, sve se to brzo resi i prodje... sto si vise aktivna, brze se oporavis.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 60
8.11.2009 17:40:08   
Anoniman
Draga, kateter je mala maca! user posted image
Nemoj puno da razmišljaš o cr, imam osećaj da si uplašena...
opusti se.... misli samo na to da kako ćeš za tri nedelje držati bebu u rukama i da je taj osećaj svega vredan!user posted image

(odgovor članu gina)
  Direktna veza do poruke: 61
8.11.2009 18:34:11   
Anoniman
Šta znači fizička aktivnost lola? Ja sam manje-više isto kao gina. Nisam baš krečla jer nije bilo potrebe, ali sam sve mogla. Ako misliš na trbušnjake... potraži temu Trbušnjaci nakon CR.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 62
8.11.2009 22:52:29   
Buba76

Spinal je dosta brutalan trebaalo bi da ne osećaš ništa od pojasa na dole, anestezilog je loše odradio kod tebe, mislim da su anestezilozi u porodilištima dosta verzirani i da to nije i neki problem. Prednost epidurala i CR što stvarno opravak je mnogo brži nego kod žena koje su imale CR u opštoj anesteziji, dodješ kući skroz oporavljena i možeš sve oko bebe

Kod nas dr. bas i nisu uverzirani sto se tice spinala i epidurala i zato je meni bolje da me i drugi put uspavaju...user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 63
8.11.2009 22:54:32   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: lola78

Zato sam postavila ovu temu za prednosti i mane carskog. Po mom misljenju, ono cega se ja najvise bojim carskog je: nemoc da radis neke stvari, tipa vjezbanje, saginjanje, neki fizicki napor za duze vrijeme (znate li koliko je to dugo, odnosno koja je najteza fiz. aktivnost koju ste radile poslije carskog i koliko dugo poslije njega ste je radile) i taj famozni kateter, nesto kad na njega pomislim, najezim se, mada vidim da nikom nije bio nesto posebno neprijatan. Sto se tice bolova poslije c.r., pretpostavljam da za sve te bolove postoje tablete, pa dako prezivim. Inace mislim da je tezi oporavak kod zena koje su deblje, ne znam da li sam u pravu.

Evo tri meseca je proslo i jos mi je sveze,
Kateter je mala macauser posted image Kako je vec i kaliopi napisala.
Ja sam se probudila i nisam imala pojma da ga imam.
Tek posle kad sam postala svesna da ga imam
tada je i poceo da me nervira vise zato jer sam razmisljala o tome.
Sto se tice poslova po kuci samo polako, niko te ne tera prutem.
Kada se porodis uzivaj u detetu, odmaraj se jer ces biti umorna, pospana to dojenje u kratkim razmacima na pocetku ce ti biti dovoljan posao.
meni je Aleksa sisao na svaka 3sata po 45min, stim da razmak u podojima meris od pocetka, tako da sam izmedju podoja imala 2sata i 15min da odem u kupatilo da nesto pojedem,i eventualno da popricam sa muzem na 5-10min. nije mi na pamet padalo da ribam i perem.
Moj savet ti je kad god te rana zaboli ti lezi ispravi se, nemoj se naginjati.
Ostavi teze poslove kad prodje 6ned. ili 40dana.
Tada ces ici na kontrolu i znaces kako ti je rana zarasla, e tada ces sve moci.
A sad za vezbe neznam koliko dugo nesmes raditi, ali mislim da je u pitanju 6meseci, ja ne vezbam pa mi je sve jedno.

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 64
9.11.2009 22:09:42   
basso
Zbog prvog porodjaja koji je bio carski i uraddjen pre 20 meseci i zato sto je beba krupna opet sam isla na carski samo sto sam ovog puta bila spremna na ono sto me ceka i odlicno sam prosla,4-tog dana smo beba i ja pustene.Lako sam se probudila iz anestezije bez mucnina i gusenja kao je bilo proslog puta.Proslog puta sam bila sokirana prvim dizanjem,dok sada sam i odsetala sama da se umijem i operem zube.Sutradan su me ujutru odveli u baby friendly i vec sam tog dana pet puta ustajala i setala,sutradan sam trazila da mi skinu kateter i beba je bila samnom celo popodne,sutradan su mi je ujutru doveli i bile smo zajeno do otpustanja sutradan.Rana me nije bolela ,jedino negativno iskustvo je bio kateter koji mi je od pocetka smetao,imala sam osecaj kao da mi je besika stalno puna,pa cak i po skidanju prilikom odlaska u wc imala sam jos taj osecaj.Pozdrav

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 65
10.11.2009 12:56:51   
lola78
IZVORNA PORUKA: basso

Zbog prvog porodjaja koji je bio carski i uraddjen pre 20 meseci i zato sto je beba krupna opet sam isla na carski samo sto sam ovog puta bila spremna na ono sto me ceka i odlicno sam prosla,4-tog dana smo beba i ja pustene.Lako sam se probudila iz anestezije bez mucnina i gusenja kao je bilo proslog puta.Proslog puta sam bila sokirana prvim dizanjem,dok sada sam i odsetala sama da se umijem i operem zube.Sutradan su me ujutru odveli u baby friendly i vec sam tog dana pet puta ustajala i setala,sutradan sam trazila da mi skinu kateter i beba je bila samnom celo popodne,sutradan su mi je ujutru doveli i bile smo zajeno do otpustanja sutradan.Rana me nije bolela ,jedino negativno iskustvo je bio kateter koji mi je od pocetka smetao,imala sam osecaj kao da mi je besika stalno puna,pa cak i po skidanju prilikom odlaska u wc imala sam jos taj osecaj.Pozdrav

Koliko traje vremenski postavljanje i micanje katetera, i je li bolno?

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 66
10.11.2009 13:01:18   
LillyT

Meni su (za operaciju, ne za porodjaj, ali je isto) ga postavili a da nisam in znala (lezala sam gola, vezana na stolu), malo me je zagolicalo i ciao. Fora je bila sto pojma nisam imala kada piskim, a kada ne user posted image Nije mi uopste smetao.

< Poruku je uredio LillyT -- 10.11.2009 13:02:46 >

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 67
10.11.2009 13:03:12   
marince1
ja sam imala katetar posle normalnog porodjaja i strasno mi je smetao.
stavljanje i micanje nije bolno,mozda malo neprijatno

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 68
10.11.2009 13:05:50   
Rivana

Meni su (za operaciju, ne za porodjaj, ali je isto) ga postavili a da nisam in znala (lezala sam gola, vezana na stolu), malo me je zagolicalo i ciao. Fora je bila sto pojma nisam imala kada piskim, a kada ne user posted image Nije mi uopste smetao.

Nije bolno ne brini za kateter.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 69
10.11.2009 15:21:39   
cicko
Meni je bilo bolno (nakon operacije), ali verovatno zato sto mi je mokr.besika bila prepuna, a nisam mogla da piskim- jedna od nuzpojava posle spinalne anestezije.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 70
11.11.2009 11:10:14   
Ellenica

Kao sto vidis po postovima vecina nas nezna kad joj je stavljen kateter, a za vadjenje treba kao i za vadjenje tampona i slican je osecaj, uglavnom nista strasno.

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 71
19.11.2009 20:36:39   
BojanaNS
Cao svima,
trenutno sam u petom mesecu, a imam sincica od 7 godina, i na porodjaju sa njim sam jako lose prosla. Sad se dvoumim izmedju carskog reza i obicnog porodjaja sa epiduralom?
Pozdravuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 72
19.11.2009 21:13:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ellenica

Kao sto vidis po postovima vecina nas nezna kad joj je stavljen kateter, a za vadjenje treba kao i za vadjenje tampona i slican je osecaj, uglavnom nista strasno.

Ja znam kad mi je stavljen, pre operacione sale. Ne boli. Samo se nakon postavljanja javlja osećaj kao da ti se piški.

(odgovor članu Ellenica)
  Direktna veza do poruke: 73
20.11.2009 11:06:06   
lola78
A kako se ustaje iz kreveta sa kateterom, i da li vam ga micu vec sjutradan? Inace sam cula da se kod nas poslije operacije stavlja pijesak na stomak, i tako se lezi prvi dan, i tek predvece se oblaci spavacica, jel tako vama bilo?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 74
20.11.2009 23:40:25   
lola78
Samo da javim moje stanje, def mi je zakazan carski, jer mi se grlic uopste nije skratio, niti je omeksao, a i karlica mi je izgleda uska, kaze dr imam neki viseci stomak. Tako da ipak nisam dzabe formirala ovu temu. Tako da je moja dilema ipak rijesena, a za iskustva se Boze zdravlja javljam kasnije.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Rh negativna krvna grupa - rizik za majku ...
Ukoliko u krvi imate Rezus protein onda ste Rh pozitivni (+), kao i većina ljudi, a ako ga nema onda ste Rh negativni (-...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.

Anketa

Дојење.
Admin

Да ли мислите да је истина да што дуже жена доји, то је бољи имунитет детета?

Click Here