|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Betanija Novi Sad
10.8.2011 15:27:09   
beboni
Pa ja sada ne znam ni ono sto sam znala...skroz sam se zbunila. Mislim da rade i u DZ ja idem u ZOV i mislim da je to expertni sto se radi u 12 i 17 ned trudnoce,pa sam te razmere nosila u laboratoriju u 12 ned za dabl test,a u 17 za tripl test. Ima odprilike nekih 5,6 brojki...mada mislim da mi je kod privatnika u prvoj trudnoci duze merila... i kako da znaju da nesto nije u redu ako ne rade ex uz. Ne mogu raditi ex uz, pa ne mogu da finansiraju dabl test jedino ako imas vezu u betaniji, to dr otvoreno kaze...pa ne znam cemu mi sluzi ginekolog...a inace treba rec klestima da im vadim ma smrkli su mi se..pih..

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 726
   RE: Betanija Novi Sad
11.8.2011 9:41:56   
lajla
Ma totalni haos ni ovi u Betaniji nemaju uvek dovoljno reagensa da bi uradili trpl test pa svakako moras ici kod privatnika....sve u svemu negine nam koji put da posetimo privatnog ili dr.ili laboratoriju....ostaje nam samo da jedva cekamo da se porodimo i da se napokon oslobodimo dr.

_____________________________

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu beboni)
Direktna veza do poruke: 727
   RE: Betanija Novi Sad
7.9.2011 20:31:14   
Didy
Moja iskustva iz Betanije ovog puta su zaista pozitivna. Bila sam dva dana i srela se sa toliko mnogo osoblja (doktora, babica, pedijatrijskih sestara, glavnih sestara, čistačica, onih teta što donose hranu...) i zaista mogu da kažem da su svi maksimalno bili ljubazni i profesionalni (osim jedne doktorke pedijatrije koja mi je uvalila svoj broj mobilnog na otpustu i rekla da joj se javimo za dve nedelje privatno da pregleda bebu; to mi je dno dna).
Higijena kupatila bi mogla biti na malo višem nivou, ali nije ni toliko baš strašno (činilo mi se da je prošli put bilo čistijeuser posted image ).
E, sad, ne znam da li mi je utisak takav jer mi je ovaj porođaj bio pesma naspram prethodnog ili zato što sam sad ostala samo 2 dana, a prošli put 6, ali trenutno me drže ovakva pozitivna iskustva.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 728
   RE: Betanija Novi Sad
18.9.2011 20:51:44   
lajla
E napokon i ja da se javim,da napisem po koju rec kako sam prosla u Betaniji.Stigla sam u porodiliste oko 10h primili su me relativno brzo oko 10:30 jer nije bilo guzve,imala sam neke slabe bolove ali nista specijalno,bila sam otvorena 2cm.u 11h sam dobila klizmu i u pola 12h legla na krevet odma su mi probusili vodenjak i bolovi su krenuli sve jaci i jaci da bih se porodila u 14:30.Otisli smo kuci posle dva dana zdravi i veseli.Pohvalila bih sve sestre jer su zaista dobre i umeju i zele da te saslusaju.Higijena ko higijena malo pazis ti malo drugi i sve moze da bude dobro,hrana naravno nije za pohvalu ali sta se tu mozeuser posted image .I na kraju bilo je to jedno BOLNO ali posle svega lepo iskustvouser posted image

_____________________________

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 729
   RE: Betanija Novi Sad
19.9.2011 23:32:24   
stefanovic
Ja sam se porodila u prosle godine u januaru i treba da se porodim sledece u januaru,najradije bi se porodila kod kuce.Na porodjaju nije bilo lose jer je babica znala da ce biti pocascena,pa me je i za ruku drzala.Imala sam srecu u nesreci,posto sam od 6 meseca bila otvorena dva prsta a tri dana pred porodjaj 4 prsta pa sam se brzo porodila za prvorotku.Nadam se da cu uspeti dobiti epidural ovaj put jer nezelim da trpim bolove.Fizicki bol je bio na granici podnosljivosti ali ja psihicki nisam mogla da se sastavim deset dana nakon porodjaja.Nisam mogla ni da pricam o porodjaju,pa se bojim da neodlepim ovaj put.Sto se tice tretmana na odeljenu,to je bio pravi uzas.Prvo su skoro ugusili dete dok su ga kupale,pa sam gledala kako ga stipalju i cupkaju za kosu da prodise,pa su nestale s njim bez reci gde ga vode.Ja sam se izbezumila,sva sreca brzo se vratise,sa obrazlozenjem da se nagutao plodove vode.Trebalo mi je deset dana kao sto napisah,da dodjem sebi pa da se zapitam kako se nije ugusio dok je dva sata lezao u porodjajnoj sali ako se nagutao vode,nagutao se jeste ali cesmuse.Drugo,porodila sam se u 8 i 30 ujutru,predijatar je dosao da pogleda dete u 8 uvece,iako je mali imao kefalhematom ,sto je izgledala kao jos jedna glavica na njegovoj glavi,a ja nisam znala sta je to i 12 sati sam cekala da mi kazu koliko je opasno.Sva sreca nije strasno kao sto izgleda.Trece,niko nije dosao da mi kao prvorotki objasni kako se bilo sta radi sa bebom,iako im je to posao i kod zena koje se vise puta poradjaju,sva sreca pa je zena pored mene mogla da ustane i presvuce mog bebca,i pokaze mi kako se to radi.jednom mi je sestra pomogla da odem do kupatila i vise je nisam videla.I nije mi bilo jasno sto su me poslali kuci sutradan jer znam da u drugim porodilistama nesalju kuci porodilje dok im se neuradi UZ sto naravno nije uradjeno.A radi se da se uveri jeli sve sto treba izaslo napolje da nebi doslo do sepse.Kako god,nek je Bog u pomoci ovaj put,mojoj bebi i meni.

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 730
   RE: Betanija Novi Sad
19.9.2011 23:49:36   
Anoniman
Epidural ne možeš dobiti na zahtev, samo ako oni utvrde da za to postoji medicinski razlog. Tako mi neko nedavno reče. 

(odgovor članu stefanovic)
  Direktna veza do poruke: 731
   RE: Betanija Novi Sad
19.9.2011 23:54:58   
bubulence
ja sam se porodila u betaniji u julu i imam odlicno iskustvo, svi su bili divni, ustari jedna babica ujeda ali nije znala da ja ujedam vise user posted image . svi ostali su bili ljubazni i profesionalni...
tash, meni su rekli da epidural moze da se dobije samo ako je ranije dogovoren i ako se poradjas preko danauser posted image . u nocnoj smeni nema anesteziologa... to znam da je tacno jer je moja cimerka imala ugovoren epidural ali je stigla ujutro u 5 otvorena 5 prstiju i morala je da ceka do pola 8 za epidural a tada je bilo kasno..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 732
   RE: Betanija Novi Sad
19.9.2011 23:59:05   
Anoniman
Babica ujeda????????????

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 733
   RE: Betanija Novi Sad
20.9.2011 9:12:51   
New Mom
Moram da pohvalim (veliku većinu) sestara na donjoj patologiji. Stvarno! S obzirom kakvo je odeljenje (počev od toga kakvi su slučajevi, šta sve čuješ, vidiš, do toga kakvo je okruženje), pa i da nema poseta, pomagale su maksimalno, "švercovale" nam posete, puštale napolje (ko može, naravno) i uopšte imale divan stav.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 734
   RE: Betanija Novi Sad
20.9.2011 11:24:11   
bokicans
Ja cu da pohvalim sestre na gornjoj patologiji,Sve su super.Biljana mislim da se zove ,kratko ošišana plava,pogotovo.
A na donjoj Jovana sestra za medaljuuser posted image
I med sestre sa poluintenzivne meni su bili ,bas ok,

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 735
   RE: Betanija Novi Sad
25.10.2011 23:25:53   
beboni
..ja treba u januaru da se porodim, prvi put sam bila na indukciji...bilo je ne daj boze nikom...pa me strah da me opet ne prikljuce na indukciju. a cula sam od neke mame koja se porodila pre mesec dana da je u betaniji jaka guzva i da rokaju sve na indukciju...user posted image pa je li to stvarno tako?

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 736
   RE: Betanija Novi Sad
27.10.2011 23:14:50   
jance
manje-vise ok iskustvo sam sa svima imala, pretporodjajno i porodjajno verovatno zato sto su tu bile kamere... mogu da pohvalim pedijatrijske sestre - dnevnu smenu na baby friendly programu, vecinom mlade zenice koje znaju u minut tacno kad koja beba na celom odeljenju treba da dobije dohranu. i tacno 2 onako sestre srednjih godina sa nocne smene.
nocna smena opet susta suprotnost, ok. razumem da neke mame jednostavno nece da doje pa ih treba malko "izprovocirati" ali vecina nas prvorotki smo tamo totalno zbunjene, one nam gnjave dojke uzduz i popreko i samo odmahuju glavom kako od toga nista nece biti, za tecnost nam niko nista reko nije (meni je krenulo mleko kad sam dobila 2 flase infuzije jer mi je pozlilo), posle tacno 1 dana dojenja preko vestackih bradavica su mi rekli da prestanem da dojim zbog toga sto su mi napravile ragade. dan kasnije su se izvristale na mene da imam ja mleka i sto se ne cedim, i da nikako ne smem da uzmem pumpicu nego moram rucno da se cedim, za to vreme je moje dete dobijalo vestacki hranu i onih 5ml sto sam ja uspevala za sat ipo stajanja i obigravanja oko te flasice da izcedim.
takodje mogu da pohvalim muskog pedijatra, preziva se nesto na H. covek vrlo realan , u sredu kad mi je rekao da Ogi jos mora na suncanje, ja se skenjala, on mi je lepo rekao da nije od onih koji njakaju da se sto duze ostane ali da ni svoje dete nebi pustio kuci pod ovakvom zuticom....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu beboni)
Direktna veza do poruke: 737
   RE: Betanija Novi Sad
1.11.2011 0:22:45   
Anoniman
joj, mila, bas su te urnisale ... jos nisam srela nocnu smenu da je u redu, ni u trafici a ne u bolnici. sad ide mleko?

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 738
   RE: Betanija Novi Sad
1.11.2011 10:58:18   
bokicans
Jao Jance,taj pedijatar je odlican.Hrubik ili tako nesto,onako visok i krupan user posted image Btw on je bio nedonoščeuser posted image A Vidi ga sada.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 739
   RE: Betanija Novi Sad
1.11.2011 13:19:47   
jance
BB, jeste krenulo je mleko, mada jos uvek ne dovoljno.. moj savet ti je, ako ti krene makar malo mleka u porodilistu, ne slusaj tamo nikoga zivog, stavljaj bebu da siki u roku od odma! meni su sa tim izjavama da nemam mleka i da Ogi mora na dohranu, napravili OGROMAN problem sa kojim se jos uvek evo borim.

bokice, pedijatar je stvarno super... ima i ona neka stara plava zena, onako sva izgubljena i mutava, odgovara ti polovicno na pitanja i ostavlja te zbunjenijom nego sto si bila...

da, taj pedijatar mi je pregledao bebu i pri rodjenju i bice u emisiji user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 740
   RE: Betanija Novi Sad
1.11.2011 16:03:30   
bokicans
Reći majci koja se tek porodila pre dan dva,da nema mleka je SULUDO.A naravno tada se mama još više iznervira i uplaši onako sveza pod neletom hormona,pa tek onda mleko teze krece!Što kaze Jance: bebu na grudi u roku od odma!Bilo mleka ili ne bilo!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 741
   RE: Betanija Novi Sad
2.11.2011 12:07:44   
Anoniman
cesto cujem da sestre u betaniji naprave vise problema nego sto koriste ... ako nece da pomogne, nek se skloni, skontacemo sami !

(odgovor članu bokicans)
  Direktna veza do poruke: 742
   RE: Betanija Novi Sad
2.11.2011 12:11:45   
Anoniman
citala sam na forumu nesto o refluksu ... pa mame kazu da se beba doji u sedecem polozaju, dok je beba blago uspravljena.
pa ne bila lenja, pitam patronaznu da li polozaj ima veze sa grcevima .. nesto me iskulirala, mislim da ni ona ne zna.
inace, do tih casova i nisam znala da se beba doji lezeci, koliko se secam moje mame ona je sedela cim je mogla, nije bilo lezanja. mozda i ogiju prija da nije na vodoravnom - nece da bude stari rimljanin user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 743
   RE: Betanija Novi Sad
4.11.2011 20:53:38   
jabukica
Jance user posted image na porođaju, uživaj, i opusti se, samo budi uporna sa dojenjem i biće sve u redu.

New mom pa i ti si iz NS, obzirom da su nam termini veoma blizu možda se i sretnemo user posted image


< Poruku je uredio jabukica -- 4.11.2011 20:55:38 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 744
   RE: Betanija Novi Sad
4.11.2011 20:59:16   
Maya21

IZVORNA PORUKA: bokicans

Jao Jance,taj pedijatar je odlican.Hrubik ili tako nesto,onako visok i krupan user posted image Btw on je bio nedonoščeuser posted image A Vidi ga sada.



bokice da, mene je on hrabrio (inače znao je da sam i ja nedonošče bila od 1350g user posted image ) kad mi je Matej bio u inkubatoru. Stvarno jedan od najboljih pedijatara tamo user posted image

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 745
   RE: Betanija Novi Sad
6.11.2011 10:42:21   
lajla
Taj dr.se preziva Hrabovski,i jako je dobar,izabrao je pravu profesio,stvoren je za pedijatra vidi se da uziva u svom posluuser posted image

_____________________________

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 746
   RE: Betanija Novi Sad
6.11.2011 13:09:59   
jance
BB sto se polozaja dojenja tice, meni su tako pokazale pedijatrijske u Betaniji i patronazna, sama sam provalila to sa sedenjem da je bolje.

setih se jedne zenice iz skolice koja se porodila 2 dana posle mene, kad sam je posetila kako je rekla da cak i svaku kap iz dojke odma stavlja bebu da sisa.. a ona BAS nije imala nista u dojkama kad sam je videla... a sad znam da doji.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 747
   RE: Betanija Novi Sad
6.11.2011 13:12:59   
jance
da jel radi taj dr.Hrabovski negde privatno slucajno?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 748
   RE: Betanija Novi Sad
8.11.2011 10:25:55   
lajla
Stvarno ne znam ali mogu da raspitamuser posted image

_____________________________

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 749
   RE: Betanija Novi Sad
10.11.2011 16:56:40   
Guardian
Izbezumljena sam, ne znam sta da kazem...

http://www.021.rs/Novi-Sad/Hronika/Roditelji-optuzuju-lekare-Betanije-za-smrt-bebe.html

(odgovor članu beboni)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here