|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
20.8.2013 8:49:50   
Anoniman
mi smo ok kod kuce i u okolini, cak smo isli i u obliznju tavernu bez pelene, ali kad silazimo do grada, onda stavimo. juce smo isli na vakcinu i nismo stavili i popiskila se malo u hodniku kod dr, ja je brzo odnesem tamo u kupatilo i nije htela, ne moze da se opusti user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 2401
   RE: Skidamo pelenu!
20.8.2013 13:27:19   
Anoniman
Mi skinuli skroz dnevnu i nocnu, zna sama da trazi da psiki i kaki, i kuci, i naplju, a cak sada i kada je u haljinici sama skine gacice, piski ili kaki, i pozove me da je obrisemuser posted image user posted image m ali mi krace danju spava bez peleneuser posted image valjda je strah da se ne upiski...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2402
   RE: Skidamo pelenu!
20.8.2013 16:42:37   
Didy
Sofija bez incidenata već danima. I dalje neće napolju da piški. Juče smo bili na plaži i tražila je da kaki, ali nije htela nigde drugo, osim u svoju nošu, koju, naravno, nisam htela da nosim na plažu. Neće ni na WC šolju, ni na adapter, samo na nošu. Pomislila sam - Pa, dobro, nek se ukaki u kupaći, istrešću u smeće, obrisati je vlažnim maramicama, okupati na tušu i to je to, ali se ona nije ukakila, već je trpela do kuće (3 sata je trpela), a to sam skontala jer je čim smo ušli u kuću kakila i ispiškila punu nošu. Valjda će vremenom prihvatiti da piški i kaki i negde drugo, nošu mi ne pada na pamet da nosim za sobom.
I još jedna novina - poslednje dve noći piškila u pelenu i juče tokom dnevnog spavanja. Izgleda da je skontala da dok spava sme da piški i da neće biti mokra. Možda sam joj odmah trebala skinuti i noćnu pelenu kad je dve nedelje bila suva.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2403
   RE: Skidamo pelenu!
20.8.2013 18:07:03   
Anoniman
Didy zato ja unu ucim da kaki i piski napolju, imam maramice obrisacu je, pokupiti, ne mogu da vucem nosu svuda, ona cak i dok se tusira piski u kadi... Ne znam, mozda si trebala, i kod nas je dugo bez incidenata , pupupu, nocu ne piski vise, a ako joj s episki, trazi nosu.

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 2404
   RE: Skidamo pelenu!
20.8.2013 18:44:35   
Anoniman
um, vi imate dvoriste? ja ne znam kako m da naucim da piski napolju. na nosu i na adapter ide, ali ne direkt na solju i ne napolje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2405
   RE: Skidamo pelenu!
20.8.2013 21:38:40   
Anoniman
Imamo veliko dvoriste, i onda nema problema, sama skida gacice, i piski, ili kaki, kako sma ja lenja bila da pocnemo sa odvikavanjem, Una je to bas brzinski odradila. Pa probaj nekako, kod nas pali kada sistim ssssssssss odmah se upsikiuser posted image . Mada super Vam ideuser posted image Una hoce i na solji kada smo u gostima, a nemaja nosu, ali je ne spustam bas na solju nego je drzim iznad, ili stavim ispod guze toalet papir, predostroznosti rad.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2406
   RE: Skidamo pelenu!
20.8.2013 22:08:49   
Didy
Ja pokušavam Sofiju da naučim, ali ona stalno oponaša Stefana kako on piški napolju stojeći. Pisala sam već da su sve dečaci u našem društvu i da ona nema od koga da vidi kako devojčice piške. Ja je svaki put stavim da čučne kad treba da piški, ali ona neće, plače i traži nošu. Ako smo negde gde je nema, trpi. Valjda će se opustiti vremenom, tako mi je i Stefan zazirao od WC šolje.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2407
   RE: Skidamo pelenu!
21.8.2013 18:45:29   
Agripina
Mi smo prije nekoliko dana skinuli dnevnu pelenu i išlo nam je super. Napolju bi se sama skinula da piški i kaki u travu, a kući traži da ide u "ece". Noćnu pelenu i dalje stavljamo, jer nekad piški, a nekad se probudi suva. Danas, odjednom, opet počela da piški u gaće. Da li se to još nekome dešavalo? Nemam pojma kako da se postavim. Bojim se ako previše forsiram da će da proradi inat, ali ako ne reagujem, šta onda?

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2408
   RE: Skidamo pelenu!
21.8.2013 20:31:00   
Didy
Agripina, pročitaj malo unazad šta smo mi ostale mame pisale, uglavnom postoji regresija i napredovanje. Sofija je trećeg ili četvrtog dana piškila samo u gaćice, već mi je došlo da odustanem i sutradan opet samo u nošu. Polako i strpljivo, verujem da ćete se rešiti pelena ovog leta.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Agripina)
Direktna veza do poruke: 2409
   RE: Skidamo pelenu!
21.8.2013 22:58:28   
jovicaa
evo da vam napisem nase iskustvo.
pre otprilike mesec dana smo krenuli sa odvikavanjem, prvih nedelju dana je bio pakao, mislila sam da se nikad nece odvici od pelene, da nema sanse. piskio je svuda, odbijao da pridje nosi, a kamoli da sedne na nju, bio je uzas. i posle nedelju dana sam primetila prvi mali pomak, veoma mali ali pomak, da bi kroz par dana savladao piskenje i to na nosu!!! sa kakenjem smo imali malo problema, uzdrzavao se stalno, pa je bilo ludila, ali evo posle mesec dana smo i to regulisali. odmah smo skinuli i nocnu pelenu, desavalo se da se upiski, ali sada sve redje. muka ga je naterala da nauci da kaki, dobio je proliv i vise nije bilo uzdrzavanja, pa se izvezbao
moj savet je da dete ne pritskate kada skinete pelenu, mislim da je to veeeelika greska. prvo ih treba pustiti par dana da se upiske, ukake, da osete promenu. objasnjavati im da to treba da urade u nosu, a ne na pod. ali nikako trcati do nose, prekidati ih dok piske i sl... nego samo lepo opusteno pustis dete da se uneredi, i da skonta sta se tacno dogadja.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2410
   RE: Skidamo pelenu!
22.8.2013 13:32:26   
Agripina
Danas cura opet piški na šolju ili u travu, pošto je uglavnom u našem dvorištu. Ona ne nosi pelene od kad je otoplilo, puštali smo je da piški i kaki kako hoće i nakupovali gaćica da možemo da mijenjamo, na šolju je htjela uvijek, mada je rijetko kad nešto obavila. Od prošle sedmice je ujutru počela da me budi i traži da je nosim da "kaki", tako ona kaže i kad joj se piški, i zaista bi se popiškila, ali kasnije u toku dana bilo je svega. Od petka kao da joj se upalila lampica, pa je počela sama da prepoznaje šta će da se desi i da traži da je skinemo ili bi se sama skinula. Nisam vršila pritisak, nego sam strpljivo ponavljala kao papagaj gdje se piški i kaki, da se to ne radi u gaće i sl. Valjda ćemo uspjeti. :)

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2411
   RE: Skidamo pelenu!
2.9.2013 14:50:10   
Anoniman
nama je najnovije da vise nema teorije da kaki u pelenu. desilo se dva puta nakon kupanja da joj stavim pelenu za spavanje i da bas tad hoce da kaki i insistira da joj skinem pelenu da kaki u nosu user posted image

(odgovor članu Agripina)
  Direktna veza do poruke: 2412
   RE: Skidamo pelenu!
2.9.2013 15:07:17   
bea83
Samo da rezimiram utiske user posted image  Dosta devojčica je pre dve godine uspelo da se reši pelena, a sa dečacima slaba vajda pre dve, dve i nešto, jel?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2413
   RE: Skidamo pelenu!
2.9.2013 15:10:59   
Zemunka85
Kako detetu od god dana skinuti pelene kada je toootalno nespremna. A zbog ponovljene ur inf, ovo mi je prioritet

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2414
   RE: Skidamo pelenu!
2.9.2013 16:23:44   
ivaMark
Zemunka, srecno u nameri skidanja pelene... drzimo vam fige!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 2415
   RE: Skidamo pelenu!
2.9.2013 17:12:49   
little_one
Zemunka, mozda ti pomogne nase iskustvo. DOduse, mi nismo imali vas problem ali smo krenuli s nosom cisto da se navikava na nju bez forsiranja...pokusaj da ispratis par dana u koje vrijeme najcesce kaki pa je stavi na tutu i nemoj insistirati vec samo da malo sjedi a oko nje stavi neke igracke koje voli (nama je najbolji drug na nosi pakovanje vlaznih maramica i neke mekane papucice) i nemoj da je drzis duze od 10 minuta i ako se buni i ustaje odmah je dizi ali budi uporna pa kad je presvlacis ti je prvo stavi na tutu jedno 10tak minuta max pa napravi . napravi....moja je brzo skuzila sta se desava i sad skoro pa redovno kakimo u tutu a piskenje ako se desi - desi...ne brinem puno oko piskenja a vjerujem da neces ni ti...stavim je ujutro nakon budjenja i poslije dorucka a ako preskoci to poslije dorucka onda poslije rucka. Samo strpljivo i nemoj se nervirati ako odbija...ti nju redovno ponudi pa ce i ona vremenom to prihvatiti kao novu rutinu.

Naravno i nama se desi nekad neki kiks pa kakimo u pelenu ali 90 posto vremena kaki u tutu. Sretno i vjerujem da ces uspjeti u svom naumu!
Samo strpljivo i ne ocekuj puno!

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 2416
   RE: Skidamo pelenu!
2.9.2013 20:34:04   
Anoniman
zemunka, nije nemoguce. moja sestra od ujaka je uspela svoju devojcicu sa godinu dana da nauci i da skine dnevnu pelenu.

(odgovor članu little_one)
  Direktna veza do poruke: 2417
   RE: Skidamo pelenu!
3.9.2013 13:56:29   
Anck Su Nmaun
Mi posle 2 meseca nista....

Valjda nije spremna il sta neznam ni ja.... user posted image bas sam poludela!




(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2418
   RE: Skidamo pelenu!
3.9.2013 23:25:00   
leamalamut
Ja vec dva meseca stavljam becku na nosu , posle spavanja uvek i skoro uvek se ispiski . Za kakanje ukapiram kad krene da stenje pa nekad uspem nekad zakasnim :) .Uglavnom , lepo je prihvatila sedenje . Desava se da bude suva pelena po 2 sata. Cak je i 2-3 jutra se probudila suve pelene user posted image .
Ona za 3 dana puni godinu . Zanima me sta i kako dalje ?

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2419
   RE: Skidamo pelenu!
4.9.2013 21:04:37   
Anck Su Nmaun
Leamalamut... samo polako, glavno je da nauci da koristi nosi, da joj nije strano. A kasnije ce ici lakse.
Po meni je jos rano, ali vredi pokusati...

Kod nas promene...napokon!!!!
Danas kao da joj je nesto flipnulo u glavi i pocela je da piski na nosi. Desilo se da se dva puta malo pisnula slucajno ali nastavila je na nosi...
Mislim da mozda ima veze jer je poslednja tri dana bila toliko upaljena od pelena da je nocu probudio bol cak.. i sve sam joj ponavljala da piski u nosu da je ne bi bolelo..i...valjda je i ona postala svesna toga!

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 2420
   RE: Skidamo pelenu!
4.9.2013 22:33:55   
Didy
Bravo ASN!user posted image
Sofija prihvatila adapter jer je u vrtiću išla na šolju, malu dečju. I kad smo došli kući, tražila "na veliku". Milina! Samo povučeš vodu, nema istresanja i pranja noše. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2421
   RE: Skidamo pelenu!
6.9.2013 8:17:07   
Anck Su Nmaun
Ovo moje dete kao da je preko noci sve pokontala, juce ni jedne upiskane gacice.
Sama kaze ocu da piskim, i ode na nosu samo ja moram da je svucem.... uh..napokon se onaj moj trud od dva meseca tupljenja isplatio user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2422
   RE: Skidamo pelenu!
6.9.2013 15:27:22   
Anoniman
bravo user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 2423
   RE: Skidamo pelenu!
10.9.2013 13:42:57   
Anck Su Nmaun
I stvar resena user posted image jos samo nocnu ali polako!

Ovaj moj slicaj mi je tako neverovatan, mucenje dva meseca i nista i kad je resila preko noci OP.... ode pelena!

Jednostavno sve lepo obavi na nosi, svaki put lepo trazi, bez problema! Znaci pelena Skinutaaaaaa user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2424
   RE: Skidamo pelenu!
10.9.2013 13:58:54   
Tiziana
Anck, jel Hana rodjena 24.09.2011?!
I mi smo pre 3 nedelje skinuli pelenu. Ostala je nocna za koju necu da je forsiram jos neko vreme jer pije nocu puno mleka pa shodno tome i piski.
Od kad smo dosli sa odmora i u jasle naravno idemo bez pelena.Svaki drugi,treci dan se desi da se upiski,ali dobro, ne moze sve da bude savsreno,u svakom sl vaspitacice je hvale kako je supe rjer su ostala deca jos u pelenama.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here