|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
11.9.2013 10:55:13   
Didy
Bravo za dečicu!user posted image
Sofija je sad odlična! Retko kad joj se desi da se upiški ili da počne da kaki u gaće. U vrtiću mislim da nije nijednom i vaspitačica nije tražila da stavimo pelenu za dnevno spavanje, dok nekoj deci jeste. Doduše, ona se na dnevnom spavanju nije upiškila nikada. Noćnu ne smem da joj skinem jer je počela noću da s ebudu otkad je krenula u vrtić i traži vode baš često. Shvatila sam da je to neka uteha... Onda s ei upiški u pelenu. Kad ne pije noću vodu, pelena joj bude suva. Jedino da je stavim na nošu svaki put kad pije vode, ali nešto se bojim da će se tu skroz razbuditi... Pustiću još malo dok se ne navikne skroz na vrtić...

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 2426
   RE: Skidamo pelenu!
24.9.2013 11:56:37   
Didy
Skinuli smo i noćnu!user posted image Sad više ne traži tako često vodu noću jer nije toplo, a kad se desi da pije vode, stavim je na nošu i nastavi da spava bez problema. Za sada bez incidenata.user posted image Raširila sam onaj podmetač nepromočivi ispod plahte, pa i ako se upiški, neće otići na dušek.
I da, sad hoće i napolju da piški kad je držim, a i u javnom WCu smo probali, držim je u rukama. I više je ne nudim, sama traži svaki put.user posted image Velika devojčica.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2427
   RE: Skidamo pelenu!
24.9.2013 13:08:02   
Ana RR
Bravo Sofi user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2428
   RE: Skidamo pelenu!
25.9.2013 14:18:01   
Sanjica26 RR
Nama je vaspitacica rekla da nece da joj stavlja dnevnu pelenu za spavanja. Mi je jos nismo skinuli. Skinula sam joj sad dok spava i jos se nije upiskilà. Nadam se da nece. A prilicno dugo spava.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2429
   RE: Skidamo pelenu!
25.11.2013 10:24:00   
cockic
evo da i mi napisemo iskustvo lena mi je skinula pelene pocetkom novembra sa 21m,eto nema veze ni godisnje doba za skidanje pelena.ono prolece je sablon,moze se i zimi skinuti pelena.ona je sama krenula da uzima nosu kad joj se nesto radi i tako smo ih skinuli..moram napomenutni letos sam pokusala kad je imala 16-17 meseci nismo uspeli.ipak je bila mala,piskila svaki cas.sad je vec mnogo lakse.

ona meni cak sama uzme nosu,skine se i sedne,pa kad zavrsi ako kaki ja je obrisem,a ako piski ustane i obuce se samauser posted image a to sve hoce sama jer vidi od bate.vice ama,ama..

dnevno spavanje i noc nisam skidala,mada evo nocas se probudila sa mozda tek malo pisnutom pelenom i odmah sela na nosu i piskila.za napolje kad idemo posto je hladno stavljam joj pelenu,i jutros kad smo je vodili u vrtic sam stavila,ali naravno nije piskila.tamo sam joj skinula i dala je vaspitacici u gacicama.sa vise presvlaka.mada i kuci se neupsiki u gace,bas se malo puta desilo da se upiski u gace,a ukaki mozda 3 puta se ukakila van nose.tako da mislim da ce i u vrticu biti ok,videcemo popodne user posted image

tako da mi imamo dva razlicita iskustva,bata nam se teze odvikao sa 2g i 4 meseca.stim da je 4 m piskio na nosu,ali da kaki nije hteo do 2g i 4m.i onda cim je jednom kakio na nosu poceo je da sve obavlja kako treba.a do tad je i trpeo i trazio pelenu da kaki u nju i tako.ipak je sa svakim detetmo drugacije.e sad da li ima veze decak,devojcice nemam pojma,ali nama je bilo lakse sa lenom.a sin je nocnu skinuo sa 2g i 11m.tako da je on sad skroz bez pelena.a za noc se nadam da cu leni skinuti ako nista pre do proleca.jedino ako vidim da je spremna ranije,onda cu pre.sad je ipak hladno da mi nocu bude upisana duze vreme.a budila je nebi.sina nocu nisam budila,ne verujem ni da bi nju.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2430
   RE: Skidamo pelenu!
25.11.2013 12:03:46   
vikiveki
Cockićuser posted image evo i moj sin je ovih dana pošao sam da traži nošu a primetila sam i kada mu oblačim pelenu da negoduje i neće da obuče i kuka da ga boli...tako sam ja preko vikenda kada ne spava skidala pelenu i dugo izdrži da se ne upiški,jedini je problem što ne stigne do noše a već malo pusti u gaćice, aliu mislim da smo na dobrom putu da bacimo pelene

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 2431
   RE: Skidamo pelenu!
13.12.2013 22:29:58   
leamalamut
Ja sam po savetu defektologa krenula sa odvikavanjem...Vec 5 dana ne nosi pelenu preko dana .Prvi dan 2-3 puta se upiskila u gace kao i drugi i treci a cetvrti ni jednom , danas opet 2-3 i imala je 2 kakanja u gace...Uglavnom mi nosi nosu ja je skinem i ona piski , mada i ja gledam cesto da je nudim pa nekad piski nekad ne .

Koliko dugo je trajao proces dok nije dete potpuno bilo suvo ?

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 2432
   RE: Skidamo pelenu!
8.1.2014 11:20:52   
Mizzy
Evo i mene, u januaru skidamo pelenu user posted image  . Treba mi savet, ne znam gde drugo da postavim pitanje - koliko gaćica da kupim? Ja imam 10ak, ali vidim da mi je malo. Ona traži sama, ali ponekad se zaboravi. Da li je 30 dosta?

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 2433
   RE: Skidamo pelenu!
8.1.2014 12:49:36   
Anoniman
mi imamo 15ak. kad smo bili u procesu ucenja, prala sam ih na ruke. brzo se operu, brzo i suse i u principu nisu ni prljave jer skoro da nisu ni nosene.

(odgovor članu Mizzy)
  Direktna veza do poruke: 2434
   RE: Skidamo pelenu!
20.2.2014 22:04:01   
mamica 91
Vec 5 noci ne nosimo pelenu user posted image user posted image i nije se upiskila ni jednom, uvek se budi izmedju 3 i 4 i krene sama da se skida, stavim je na nosu i piski, obucem, ona nastavi da spava..
Preko dana sama trazi i isto hoce sama i da se skine i obuce, ne da meni, za sad nam ide puuuno bolje nego sto sam ocekivala...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2435
   RE: Skidamo pelenu!
21.2.2014 12:21:14   
little_one
Bravo za Unu! Vi cete taman da budete bez pelene kad joj stigne bato! Mi cemo vjerovatno do ljeta da cuvamo pelenu!

Kod nas ima malih promjena. Od prije par dana smo se prebacili sa tute na adapter, i lijepo je prihvatila, kao da nije ni promijenila nista...vec pomalo pokazuje kad se upiskila, svjesna je sta se desilo i pokaze na pelenu ali jos ne zna da trazi, tako da smo ujutro na solji, obavimo piskenje i kakenje u tutu, pelena nam je odaaaaaaavno suva kroz noc, tek ponekad se upiski, posebno ako se budila nocu zbog neceg...e sad da li ona svjesno kontrolise to ne znam, ali nam je rutina da popijemo flasicu ujutro pa se preselimo na piskenje i kakenje i sve to pregura suve pelene...nadam se da kad dodje vrijeme za skidanje komplet, da ce nam to biti plus...kasnije jos poslije dorucka jednom obavimo posao i ostatak dana smo u peleni i u nju samo piskimo, desi se ponekad da se ukaki i u pelenu ali baaas bas rijetko....sve u svemu ja sam zadovoljna, nadam se kad dodje ljepse vrijeme da cemo bez problema skinuti pelenu.

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 2436
   RE: Skidamo pelenu!
15.5.2014 20:42:21   
vikiveki
Evo da se pohvalim,mi smo skinuli pelene skroz,Stefan ih ne nosi ni na spavanju,sam traži nošu kada mu se piški ili kaki.Moram priznati desi se nekad da se ukaki u gaćice ali vrlo retko i to kada se zaigra.

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 2437
   RE: Skidamo pelenu!
15.5.2014 20:48:41   
Torbica
Bravooo! user posted image
Moj Djole je kritican nocu, jos uvek.... iako je dnevnu skinuo sa 2 god.
Neki dan sam vodila decu na rodjus i desi se da sedim preko puta urologa.... I bas razgovor na ovu temu!
Kaze covek (inace vazi za odlicnog dr), da se dete u snu nece upiskiti / uvek se probudi! E, kaze, obavezno bez pelene nocu, 2h pre spavanja ni gutljaj ni zalogaj bilo cega i da se ispiski pre spavanja!!! To naravno dok ne uspostavi reflex... Ja ne znam kako da izvedem da veceraju u 18h ako u 20h idu na spavanje, nema sanse... Dobro, ovo bi se odnosilo samo na sina...a da mu ne dam da pije nista pa taj bi urlikao..... user posted image Mislim, neka on ide svojim tempom, ne mogu takve mere da primenim...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 2438
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 0:18:59   
jovicaa
ja sam uvek ponudila aleksa da piski kada mi krenemo da legnemo.... recim oko ponoci.... i to je odradjivalo posao u tom oset__ljivom prelaznom periodu.. sad vec dobro sam kontrolise.
ja sam odmah skinula i dnevnu i nocnu, kad skidam skidam skroz. mada mi je patronazna rekla da je to kao lose, da treba postepeno.. ja mislim da je najbolje da se samo sve skine, pa polako...

< Poruku je uredio jovicaa -- 16.5.2014 0:20:52 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2439
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 0:25:07   
Azra_
Torbice, i moje dete u drugom delu dana, dakle od podneva do večeri popije mnogo više vode nego prepodne. Uveče baš pije puno vode. Ne znam kako ne dati. Ne traži sladoled ili čokoladu pa da mu ne daš, nego vodu.

Ja ću krenuti u mukotrpan posao skidanja dnevne pelene uskoro, Neka mi je Bog u pomoći.user posted image Prošlog leta sam imala par pokušaja, ali nije uspelo, delovalo mi je da nije još vreme. Da se dete pita, njemu i sada nije vreme, ali, dosta je bilo. On sedi na noši, nema sa tim problem, često mu nudim, ali nikad ništa ne uradi. jednostavno, ne zna baš čemu to služi. Kad oseti da je mokar, verovatno će skapirati.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2440
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 0:28:46   
vikiveki
Ja sam Stefana u početku budila noću da bi piškio i onda mi dr. rekla da to nikako ne radim,jer treba on sam da uspostavi taj refleks.Tako sam i odradila....sada se obično sam probudi da piški mada mu se ponekad desi i da se upiški,ali to samo ako se pre spavanja napije dosta soka

< Poruku je uredio vikiveki -- 16.5.2014 0:29:21 >


_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2441
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 0:29:35   
jovicaa
ja mislim da ih treba pustiti da piju koliko hoce, jedino ne mora bas pola litre da popije u tih 2 sata pred spavanje, ne mora bas tad.. ali jedna casa ili nesto, sto da ne... mi smo gledali recimo da mu ne dajemo sok u blizini spavanja, previse vode i sl.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 2442
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 0:30:30   
jovicaa
ja sam budila aleksa i ubrzo kada sam osetila da je momenat prestala sam i super je naucio

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2443
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 8:09:32   
vikiveki
Jedini mi je problem što mu u vrtiću još stavljaju pelenu, a lepo sam im rekla da ih ne nosi ali one kažu treba za svaki slučaj.Danas sam opet stavila jednu pelenu u torbu pa ću videti da li su je iskoristili,ako treba ja ću oprati posteljinu ako se upiškiuser posted image

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 2444
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 8:57:38   
Peace*
Ja ne znam kako da izvedem da veceraju u 18h ako u 20h idu na spavanje, nema sanse... Dobro, ovo bi se odnosilo samo na sina...a da mu ne dam da pije nista pa taj bi urlikao..... user posted image Mislim, neka on ide svojim tempom, ne mogu takve mere da primenim...


Meni Marko večera oko 19.30-20h. Tada popije 1 dcl mleka. Pre toga možda pola čaše soka (isto oko 1 dcl). Ide da spava oko 21h, pre toga piški.
Mene više brine što on ujutru kada ustane ne piški odmah. Čak i kad ga pitaš dal mu se piški, on kaže ne. Tek nekih pola sata posle ode, i onda potoci i reke.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2445
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 9:02:48   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: vikiveki

Jedini mi je problem što mu u vrtiću još stavljaju pelenu, a lepo sam im rekla da ih ne nosi ali one kažu treba za svaki slučaj.Danas sam opet stavila jednu pelenu u torbu pa ću videti da li su je iskoristili,ako treba ja ću oprati posteljinu ako se upiškiuser posted image

Pa nemoj da nosis!
Tako su i kod nas vaspitacice govorile donosite. Ja kazem ona kuci ne nosi pelene uopste, a u vrticu joj stavljate user posted image mislim za popodnevno pavanje stvaaarno nema potrebe to je jedva 2 sata spavanja. nego njima mrsko da ih stave sve redom na nosu..od kud znam. Kad sam rekla na roditeljski da je forsiraju s pelenom, tek rada su rekle dobro, necemo vise.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 2446
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 9:05:11   
Torbica
Ne znam, definitivno je svako dete prica za sebe a ja stvarno ne zelim da bilo sta lose veze za ovu pricu. Ionako se ugrizem za jezik kad kazem, dooobro, dovoljno ti je, da se ne upiskis nocas user posted image Cerku smo isto dizali u snu da piski pre naseg spavanja i u jednom momentu prekinuli, tako cemo i sa ovim. Mada mu ja stavim u snu pelenu posle tog dizanja i ponekad bude mokra, redje nego inace, otprilike svaka treca bude mokra, tako da mislim da ide na bolje i bez drasticnih metoda nepijenja...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2447
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 9:05:53   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Peace*

Ja ne znam kako da izvedem da veceraju u 18h ako u 20h idu na spavanje, nema sanse... Dobro, ovo bi se odnosilo samo na sina...a da mu ne dam da pije nista pa taj bi urlikao..... user posted image Mislim, neka on ide svojim tempom, ne mogu takve mere da primenim...


Meni Marko večera oko 19.30-20h. Tada popije 1 dcl mleka. Pre toga možda pola čaše soka (isto oko 1 dcl). Ide da spava oko 21h, pre toga piški.
Mene više brine što on ujutru kada ustane ne piški odmah. Čak i kad ga pitaš dal mu se piški, on kaže ne. Tek nekih pola sata posle ode, i onda potoci i reke.


Zasto Torbice? Moje veceraju oko 18 h- 18:30 retko kad u 19h. A spavanje je u 20h koji minut kasnije ako je neki crtac na TV-u. Al to je sve navika.
Moje su i mleko izbacile, a sokice im ni inace ne dajem a ne js pred spavanje...
Mada imaju one fore kad legnu zeedna sam, piski mi se user posted image

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 16.5.2014 9:08:18 >

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 2448
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 9:10:10   
tijatija
Nikoli je vec par jutra suva pelena... Ja mislim da je spreman za odvikavanje. Do 1-vog je u vrtic pa cu ga ispisati da se naucimo do septembra . Do sad sam svo troje odvikla u ovom periodu ( 18 mes) videcemo kako ce biti s njim. Neko mi je rekao da sa decacima ide malo teze...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 2449
   RE: Skidamo pelenu!
16.5.2014 9:18:41   
Trcosava
Meni je to van pameti detetu ne davati da pije pred spavanje. Ana pije uvek pred spavanje. Sad sigurno oko 2dl vode. Ujutru ustane i kažem joj da ide da piški. Naravno pred spavanje se prvo piški, opere ruke, zube i posle voda i spavanje.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 2450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here