|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Iskustva iz decijih bolnica
29.1.2011 22:50:06   
Anoniman
Nemam pojma gde da stavim temu, pa je vi, moderatori, premeštajte ako treba.

19.1. smo primljeni u Dečiju bolnicu, na odeljenje imunologije, zbog užasnog Dermatitisa (u dijagnozi ne piše dal je atopijski, seboroični, dal je ekcem... kažu, sve je to isto).

Otišli smo da mu samo uzmu bris. Dr Tomić je rekla da je glava inficirana Stafilokokom, što bris do kraja nije potvrdio, ali je činjenica da se više lekara složilo taj dan da to jeste "tipična šara" Stafilokoka, a bris je uzet samo da se vidi na šta je rezidentan. No, rezultati brisa ispadoše negativni.
Marko je bio u kriminalnom stanju. Dr je htela da nas pusti kući da se lečimo, pošto zna moju mamu, uz reči "Da je neko drugi došao sa bebom od 4 meseca u ovakvom stanju, ne bi bilo rasprave, ostalo bi na odeljenju da se leči!"... Ja sam već bila očajna zbog negovog stanja, i ustvari sam želela da ostanemo, da ga srede, jer je sve već postalo besmisleno. Ja sam bila umorna, očajna, depresivna. Mama i ja smo se pogledale, i valjda je mama u mojim suzama videla dvoumljenje, ubedila me je da ostanemo. Mene je kočila samo činjenica da kod kuće imam još i Luku od 4 god kom sam rekla "Brzo se vraćam!", a on je rekao "Mama, molim te nemoj da ideš!"... Ipak, ostala sam sa Markom u bolnici.

Marko je smešten u krevetac, ja sam dobila stolicu, i krevet za "majke pratilje" dva sprata iznad. Šta mi vredi krevet tamo? Ništa. Ali, nema veze. To je jednostavno tako, tamo spavaju mame iz cele bolnice. Nekima je bliže, nekima dalje... šta ćeš, tako je.

Ušli smo u sobu, unutra devojka od 15god, i dva dečaka, jedan od 7 i jedan od 9 godina.
Odmah su došli po Marka, rekli su "Samo da ga sredimo majko, da ga izmerimo i šta već sve treba!"... čula sam da plače, sreća da je stigao ručak u tom momentu, pa nisam mnogo ni razmišljala. Vratili su ga uplakanog, sa braunilom. Kako ću ga presvlačiti??? Brzo sam naučila.

Dobijao je venski antibiotik (zbog Stafilokoka) 3x na dan (u 6, 14 i 22h), i venski kortikosteroid 1x na dan (u 7h).
Sem toga je kupa svaki dan u uljanoj kupki, mazan hipermanganom, Elokomom.
Jako puno sam naučila od sestara u bolnici. Sve su mnogo fine, i sve hoće da izađu u susret. Ako vide da je beba pospana u 21.30, daće mu terapiju pola sata ranije da može da ide da spava. Ugrejaće mleko kada god da tražite.

Bolnica je čista, sija. Spremačice brišu 3x na dan.

Lekari su isto izvrsni, uvek imaju vremena da odgovore na pitanja.

Baš sam se svega nagledala za ovih par dana. Po jednog dečaka nisu došli roditelji, nikako osoblje bolnice nije moglo da ih dobije ni telefonom ni na telegram nisu reagovali. A kada su napokon stigli, i kad je dečak pitao zašto baba nije došla, mama je rekla "Pa baba sprema slavu, nije stigla". user posted image

Ima jedna preslatka devojčica sa bakterijom u bubrezima, non stop skupljaju urin, premeravaju.
Još jedna devojčica od 6 godina isto skuplja urin, sama je tamo, niko je ne posećuje.
Bila je jedna beba od 15 meseci, isto sama. Osoblje je kupa (kao i ostalu decu koja su tamo bez roditelja), ostala deca su je zabavljala, pokrivala.
Jedno veče, u 22h je Marko trebao primiti terapiju, došla sestra, ne radi mu braunila. Kaže, sad će da je zameni, samo da nađe drugu sestru, jer ne može sama, mora neko da ga drži (jer ja to nisam mogla). Izađe, vraća se, kaže hitan prijem. Čujem frka na hodniku, sestre trče, neki aparat pišti kao lud, dr zove nekoga, kaže dala je već 3 doze nečega, dal da daje još... tako do 1.30h kada je napokon došla sestra, kaže, za dlaku da izgube devojčicu. Posle pričam sa njenom mamom, kaže, ništa se nije dešavalo, dete je gledalo TV i reklo da joj jako lupa srce. Dovedena je sa 240 otkucaja.
Tamo je i mala Bilja. Ona je tamo već 7,5 meseci. Imala je žive rane po celom telu, neki dermatološki problem. Trebali su kući ove nedelje, ali ipak ne idu.
Moje cimerke (nakon odlaska dva dečaka), obe Palančanke, jedna mala od 11god ima vodu u kolenu, čeka punkciju u ponedeljak, a sa drugom se ne zna još šta je, ima bolove u kolenima, koji se pojavljuju i nestaju.
Tužno je to sve, žene moje drage. user posted image

Dali su mi bili krevet na par večeri, dok je bilo mesta, pa sam spavala sa Markom, međutim, odeljenje je puno, morala sam ga vratiti u krevetac, pa mi je mama donela kamp stolicu, da u njoj spavam.

user posted image


Pretposlednje veče sam već bila toliko umorna da me je sestra budila u pola noći da mi kaže da beba plače. user posted image

U svakom slučaju, želim da pohvalim Dečiju bolnicu u Novom Sadu, kako po higijeni, tako i po ljubaznosti osoblja.
Posebno dr Tomić kao stručnjaka, sestru Valentinu kao osobu sa neverovatnim iskustvom, zatim sestru Sofiju, sestru Tanju, sestru Marinu. Ma, sve su divne.


< Poruku je uredio Alexx RR -- 30.1.2011 19:54:32 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
29.1.2011 23:08:48   
choopa choops
user posted image user posted image za osoblje. Divno je cuti da je takvo stanje user posted image

A sto se tice ovoga drugoga dijela price o malim pacijentima....user posted image user posted image user posted image Jbte koja sam ja kokoska kad vidim na koje se stvari zalim, a sta se sve desava user posted image user posted image user posted image

user posted image Drzite se malisani!user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
29.1.2011 23:29:56   
Anoniman
Recimo, jedno veče mu je sestra Valentina menjala braunilu, i kaže, malo je gušći. Kako gušći? Kaže krv mu je gušća što ukazuje na manjak tečnosti, kaže da mu dam vode, jer mu zbog takve krvi brže odlaze brunile. Tada sam počela da ga pojim vodom, pio je oko 150ml na dan, braunila je izdržala do kraja, 10 tura. To sestra nije morala da mi kaže. Bila je njena dobra volja.

A sa čime se sve osoblje tamo sreće... pre koje veče je nastao cirkus. Jednoj devojčici je umrla mama (pre mesec dana ako sam dobro razumela), a druga devojčica joj je opsovala mamu... Sestra je morala da smiruje stvar, da objašjava jednoj da ova druga ustvari nema pojma šta priča, a drugoj da to nije lepo... Njihov posao nije samo da daju terapiju, mnogo je dublja stvar...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
30.1.2011 2:20:12   
šarolta
Draga Tasho puno teuser posted image user posted image user posted image . Znam kako ti je i ja sam prošla sve to, samo u Pančevačkoj bolnici, i ja sam držala u rukama dve 14 mesečne bebe koje su vrištale kada bi ugledale beli mantil, te braunile u rukama su posle dugo spominjale... Tu noć kad smo iz hitne završili u bolnici zbog virusne stomačne infekcije, meni nisu dozvolili da ostanem sa njima iako sam detaljno objasnila da Lara nikako ne sme plakati zbog bruha itd., mogla sam jedino doći u dnevnu posetu od 10h do 20h. Pitala sam da im ostavim njihove flašice, dr reče nešto tipa kao šta ja mislim da oni nemaju u bolnici čiste flašice... I tako su ih odnele sestre jednu po jednu a ja uplakana došla kući, prvi put nisu sa nama spavale. Sutradan sam u 10h bila u bolnici, sa vrata odeljenja sam ih čula kako vrište, uletela sam u sobu da ih uzmem i umirim... a zamnom je trčala dr sa odeljenja sa pitanjem da li bih ja bila voljna da ostanem sa njima u bolnici. Pomislila sam, jesu li normalni, prvo mi ne daju da ostanem a posle me mole. Nisu mogle da izađu na kraj sa njih 2, nisu mogle infuziju da im daju, nisu prihvatale hranu od sestara, a da ne pričam za flašice, one piju samo iz svojih flašica a ni to nije svejedno kakve im flašice kupim, jer ne prihvataju svaku flašicu, ali kad sam ja to sve na prijemu objašnjavala gledali su me kao budalu neku, a dr je rekla : sva deca plaču u bolnici pa kad se umore kad tad zaspu. Od momenta kad su mi obezbedili krevet u sobi sa njih 2, sve je jako lepo funkcionisalo, sestre su bile ljubazne, pomagale mi maksimalno, bolnica je relativno čista. Dr nas je redovno obilazila, zahvaljujući osoblju smo za 2-3 dana došli kući. Mnogo je teško to sve podneti i smatram da je jako važna saradnja osoblja sa pacijentom, jer samo tad ima napreetka.
Tasho, želim va, što brži oporavak, da izraste Mare što pre ovo čudo od bolesti.
Mi ćemo uskoro videti kakva je situacija u Tiršovoj, obavestićemo, idemo na operaciju bruha...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
30.1.2011 10:08:36   
Anoniman
šarlota user posted image

Moderatori, možda bi se ova tema mogla preimenovati nekako uopštenije, tipa "Dečije bolnice", pa da mame na početku svog posta prvo pišu o kojoj bolnici pišu.

Recimo, u moj post na početak napisati "Dečija bolnica u NS, odeljenje za imunologiju" (bold slovima), a na početak šarlotinog posta napisati "Pančevačka bolnica, infektivno odeljenje" (pretpostavljam da je infektivno, ispraviće me šarlota ako grešim).
Na početak teme crvenim naglasiti da se prvo napiše o kojoj bolnici je reč. Tako bi sva iskustva mogla biti na jednom mestu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
30.1.2011 10:10:55   
Anoniman
Inače, šarlota, i ovde su dozvoljene samo dnevne posete, mame bi trebale da odu u 19h, ali mame ne odlaze. Mislim da sam ja bila jedina koja je imala legalan dopust da budem u bolnici kao majka pratilja, sa uputom, i posle overeno u socijalnom, ostale su trebale sedeti na stolici, ali su spavale sa decom u krevetima. Ustvari, nISU dozvoljene posete, nego tokom dana jedan od roditelja može biti sa detetom. Tj, ako dođe tata, mama mora izaći, ali se to baš i ne poštuje. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
30.1.2011 10:36:02   
LillyT
user posted image
Nisam znala da ste bili u bolnici, čitala sam da Marko muči muku sa dermatitisom.
Drago mi je što postoje normalne bolnice, cela ova priča jeste mnogo strašna, ali je deo naših života. Ovo je dokaz da nije sve tako grozno u zdravstvu i da će stvari krenuti na bolje.
Za tebe i tvoje i sve vas koje ste prošle kroz tu muku user posted image user posted image


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
30.1.2011 11:56:45   
red sonia
Tasho,i ja sam bila sa malom odmah po rodjenju u decjoj bolnici u NS/u jer su je operisali,na odeljenju neonatologije...svi su super i dr i sestrice...jedino to spavanje,imala sam krevet skroz na drugom odeljenju,verovatno tamo gde i ti,isla sam samo 1 dnevno da se tusiram,spavala sam 10 dana u stolici i na lejzi begu sa svezim carskim rezom,lohije i ostalauser posted image ...to mi je jedina zamerka
user posted image user posted image user posted image ,bice sve ok,videces

< Poruku je uredio red sonia -- 30.1.2011 11:58:08 >

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
30.1.2011 17:29:04   
Anoniman
Ono što mi je smetalo je što se prepodne po hodniku šeta ko stigne. Dolaze sa decom na neke preglede, nisam shvatila šta je, pretpostavljam alergo testovi, jer je na istom spratu alergologija, kardiologija i imunologija. Razni ljudi sa ulice ulaze, stvara se gužva... pa kako je onda to zdravo? Moje dete je primalo kortikosteroide, dakle imunitet u minusu, a tamo bauljaju razni. Tako da smo prepodne provodili u sobi. Popodne bi sestre izluftirale, i posle smo šetali i po hodniku, jer je Marku već do tad bilo preko glave sobe.

Red sonia, da, verovatno je to to odeljenje. I ja sam se gore tuširala, wc je čist, a spavala sam kraj krevetića. Prvo veče me je mama odmenila pored Marka, pa sam kao otišla da prilegnem. Ležala sam 2 sata, ali sam bila toliko napeta da sam samo dremala, ne spavala, čula sam svaki lift, svaki telefon koji zazvoni, pa sam odlučila da to nije za mene.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
30.1.2011 17:34:35   
Olga75
Mi smo letos zaglavili u Decijuj bolnici u NS , isto odeljenje gde ste vi bili Tash , stvarno je u principu jako prometno jer i alergo testovi i nefrolog  i svi se tamo motaju . Sobe jesu razdvojene ali ipak.
Osoblje je izuzetno ljubazno , sve pohvale za sestru Lanu user posted image
a , da , kako smo zavrsili u bolnici
bili smo kod s&s a svekrva je kardioliski pacijent i najverovatnije je zvercica nasla neki lek i popila . Spavala je celu noc manje - vise normalno a ujutru nije bilo sanse da je razbudim . Prvo smo otrcali u Vase Stajica u dz i dobili uput pa u bolnicu . Primili su nas bez obzira sto smo suboticki osiguranici . Cak su nam toliko izasli u susret da smo uput od nase doktorke poslali postom nakon par dana.
Moram da napomenem da niko od osoblja nije znao da sam koleginica do otpusta user posted image


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Dečija bolnica u Novom Sadu
30.1.2011 17:37:47   
Anoniman
I sestra Lana je divna. user posted image

Zaista su svi za 10.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
30.1.2011 17:56:02   
Podrum Š.
user posted image  za Mareta i user posted image  za tebe i za Lukicu user posted image ...
Važno je da ste prebrodili sve.
Što se tiče Dečije bolnice, imam i ja iskustvo i to u dva navrata. Prvi put je bilo 2004. trajalo je 13 dana, i ja sam smršala 13kg... tako je bilo. Sve vreme sam bila sa Darkom na  Odeljenju neurologije, a u izolaciji. Nemam baš lepa iskustva (uz izvinjenje svim divnim sestrama).
Drugi put je bilo 2005. i trajalo 3 dana. Jedva su me pustili da prespavam na stolici pored kreveta.
Iz tvoje priče izgleda da se jako puno promenilo u bolnici. Ja sam oba puta na sopstvenu odgovornost odvela dete iz bolnice user posted image .


< Poruku je uredio Alexx RR -- 30.1.2011 19:55:24 >


_____________________________

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
2.2.2011 11:14:51   
Lu
Taške moja draga, stalno sam pratila šta se s vama dešava, na fb i odje i nikako da ti napišem...
Jako mi je drago da se napokon sve završilo i da ste u svojoj kući svi zajedno zdravi i veseliuser posted image
Ona slika gdje držiš svoja dva sina sve o tebi govori, koliko si hrabra, koliko si spremna na žrtvu zbog njih i naravno koliko ih voliš, to jednostavno sija iz tebeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
2.2.2011 11:20:39   
Anoniman
Jao Lujko moja, hvala ti. user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
2.2.2011 14:40:46   
Jele
Držim fige da sve dobro i brzo prođe user posted image

A što se tiče Dečije bolnice u NS-u mi smo tamo išli na vežbice i masaže zbog granične ventrikulomegalije... Nudili su mi da spavamo tamo zbog gustog rasporeda vežbica i masaža, ali pošto smo tada živeli blizu izabrali smo samo dnevni boravak. Naša dr je bila divna, kada god nas sretne na hodnoiku pita kako Uroš napreduje, zna sve info o njemu, upućena, profi, ljubazna, blaga, sestre Mirjana i Caca prva liga, profi i ljubazne. Jeste čista Dečija i zaista mora i biti, pa tamo su bebe, deca.
A gomilu puta sam preplakala kada bih videla sa kakvim problemima i u kakvim stanjima dođu deca tamo user posted image Kad to vidite zahvaljujete se Bogu što vam je podario zdravu decu, a ti ''manji'' problemi se mogu prevazići terapijama.. Svaki put kada sam nešto nervozna ili tužna, setim se toga i onda sam srećna što imam zdravu decu, sve ostalo je nebitno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
7.2.2011 15:13:15   
tijana86
Necu pricati o tome sta je bilo sa V opsirno , ali u pitanju je bio rotavirus i dehidracija ! I posto smo znali kakva je bolnica u Jagodini i kakvi su lekari uputili smo se u Cuprijsku bolnicu !Prihvatili su nas i primili kao rod najrodjeniji ! Dobili smo posebnu sobu sa 2 kreveta sa 1 krevetcem . Svo vreme sa bila uz V i dok su mu vadili krv, i davali terapiju i stavljani broanilu (ako se tako kaze) . Prezadovoljna sam bila doktorkom Zoricom Kaludjerovic i svima na odeljenju ! Htela sam da ovo podelim sa vama pa da mogu forumasice z ovog kraja da znaju gde treba odmah da idu ako ne daj Boze zatreba !

_____________________________

Vukasin i Bogdan moj zivot , moja sreca , moj razlog da se ujutru probudim !

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 22:45:21   
Anoniman
Bili smo danas na kontroli u Dečijoj bolnici, danas je otišla kući ona devojčica koju sam spominjala u prvom postu da je tamo već 7 meseci (sad je već to 9). user posted image

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 22:48:55   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Tash

Bili smo danas na kontroli u Dečijoj bolnici, danas je otišla kući ona devojčica koju sam spominjala u prvom postu da je tamo već 7 meseci (sad je već to 9). user posted image


user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 22:50:42   
marija32
Lezala sa sinom posle izlaska iz porodilista 7 dana na Institutu za majku i dete, neonatolosko odeljenje. Predivno osoblje, predivno!

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 22:51:01   
Anoniman
Baš sam se obradovala, pre koji dan su slavili rođendan u bolnici, pravili žurku na odeljenju! 

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 22:54:55   
choopa choops
Ma samo kad je vani konacno user posted image

Vidim kazala si tamo D da prebaci post ovdje...i ja bi je nesto pitala, ali da ne zachatavam temu...Izgleda da cemo i mi u taj "logor" kad budemo isli gore...


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 22:56:54   
Anoniman
Zbog testisa? Kad idete? Jesi pisala tamo na temi?

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 23:01:27   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Tash

Zbog testisa? Kad idete? Jesi pisala tamo na temi?


Da. Ne znam jos nista user posted image Vidjecu da odem pocetkom aprila gore, pa da pitam kad da dodjemo. Ista je bolnica, ali ne znam je li isto odeljenje i da li je na svim odjeljenjima tako kao sto je D. pricala? user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 23:03:28   
Anoniman
Vidi, kako god da je, udahni duboko i preguraj. Nije da imaš previše izbora. Ja sam imala sreću što je naše odeljenje extra čisto. 

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
18.3.2011 23:11:20   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Tash

Vidi, kako god da je, udahni duboko i preguraj. Nije da imaš previše izbora. Ja sam imala sreću što je naše odeljenje extra čisto. 

Da i to sto kazes, samo da prodje sve OK. A osteljinu, asepsol  i ostalo cu da nosim iz kuce ako treba user posted image user posted image Mada psoto nam nije vremenski ograniceno kad cemo gore, ja cu vjerovatno da sacekam da mrvicu otopli pa da mozemo vise biti na balkonu (ako ga ima uopste na tom odeljenju), a mozda i ne bude tako rigorozno za izlaske kao sto je sad (kapiram da je tako zbog sezone gripa user posted image ).


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here