|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
21.5.2013 13:58:12   
Anck Su Nmaun
Isidora na poliklinici na decijem odeljenju kad smo lezali i a buba...srecom videla sam ih tek kad smo kretali kuci inace ne bih oka sklopila.

A bas u decijoj smo bili skoro nema dva meseca u novom delu, mislim da je bilo na prvom spratu nije bilo buba, bas je sve bilo ok, kao i osoblje!

A sto se hrane po bolnicama tice.... pa mislim...nikad ni ne ocekujem nesto dobro, zato nam uvek donose...o tome necu ni da pisem!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 21.5.2013 13:59:59 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
21.5.2013 15:10:41   
isidora88
samo da sve bude ok i da nas puste taj dan i super user posted image
hranu ni ne nameravam da jedemo kod njih, samo da nema buba i da sve prodje kako treba ostalo nije bitno

i hvala user posted image

< Poruku je uredio isidora88 -- 21.5.2013 15:11:38 >


_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
21.5.2013 19:52:35   
Anck Su Nmaun
Ma ne boj se bube izlaze uglavnom samo nocu user posted image .... operisete krajnik jeli?

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
21.5.2013 21:43:11   
isidora88
vodenu kilu operise, nadam se da cemo otici kuci pre mrakauser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
24.7.2014 22:01:44   
lesica
Samo da stavimo tačku sutra ( iskreno se nadam) , pa ću ispisati kako prođosmo u IMD-u.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
25.7.2014 4:50:54   
dijana1*
Iskreno se nadam da hocete. Mislimo na vas i veliki ljubac za Lenkuuser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
25.7.2014 7:36:16   
Anck Su Nmaun
Lesice sto ste u bolnici?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
28.7.2014 11:07:22   
lesica
U prošli ponedeljak smo L i ja hospitalizovane. Planirana hospitalizacija zbog L uvećanja dojki, koje pratimo još od njene druge godine. Poslednjom kontrolom joj je utvrđena uznapredovala koštana zrelost, pa je to prelomilo da ipak ode na ispitivanje ne bi li se utvrdilo da li prelazi u prevremeni pubertet, čime je izazvano...

Uglavnom, u 7 ujutru stižemo u IMD, papirologiju završavamo za minut, i idemo na odeljenje endokrinologije. Čekale smo do 9 - 9.15, kada su nas uveli i bukvalno je L imala prijemni konzilijum. Obavljen pregled ( trajalo je pa barem pola sata), i slede reči sestre - "stvari ostavite ovde u ordinaciji, idite napolje pa dođite oko 10 da vam dam upute, i nadam se da ćemo kada sve završite moći da vas smestimo." Moram da napomenem, na istom spratu su endokrinologija, nefrologija, i kardiologija, a ima jako malo smeštajnog kapaciteta, a nažalost previše dece sa zdravstvanim problemima, pa je u suštini ovo ogroman problem.

Dobijamo upute, pa krećemo redom od specijaleiste do specijaliste. Malo izgleda smešno i krajnje je zbunjujuće kad dođete zbog prevremenog puberteta, a obiđete kardiologa, oftamologa, ORL.. no to sve ima veze jedno s drugim. (Sutradan su joj odradili preostale preglede, KKS, urin, biohemija, hormoni, ultrazvukovi.)

Konačno, u neko doba recimo oko 14 h završavamo sve za taj dan planirane preglede, i smeštamo se u sobu. U sobi 5 kreveta i 1 krevetac. L i ja smo u krevecu, tj. ja na stolici pored. U samoj sobi postoje dve mini komodice koje realno nisu dovoljne ni za dva pacijenta, ali... nema mesta za više. Stvari se ostavljaju u nekom plakaru na sred hodnika, i ceo plakar je zapravo "garderoba" za sva tri odeljenja.
Nakon smeštanja, razgovor sa L lekarkom i dogovor za sutradan, između ostalog i dogovor da ipak prvo još jednom odradimo hormone, pa ukoliko budu dobri, naravno ukoliko i uz-ovi budu uredni, uopšte ne rade L lhrh test zbog kog smo zapravo i došle.

Popodne smo, nakon 16h, bile free, sa napomenom da do 18.30 budemo na odeljenju.

U utorak već pomenuh odradismo laboratoriju i uz-ove. I u utorak popodne sam uspela da ubedim sestre da nas ipak puste kući, obzirom da u sredu L nema ništa, već samo čekamo rezultate hormona pa spram toga ćemo videti dalje... Bukvalno sam molila i dr i sestre da nas tako puste ( prvo više nije bilo mesta ni za koga, a realno pristizali su mali pacijenti sa ozbiljnim problemima, a drugo da smo ostale još jednu noć, ja bih verovatno tamo nekog spalila) na kraju smo izašle, s tim da smo i četvrtak i petak ponovo po maltene ceo dan bile tamo... no nismo više "spavale".
U četvrtak odrađen lhrh test, u petak stigli rezultati, koji su ukazali da L ima izolovanu prevremenu telarhu, i dalje se samo pratimo, dobili otpusnu listu.

U principu, moje iskustvo je takvo da sam iznenađena kojom brzinom smo odradili jako veliki broj pregleda, i realno za par dana je L dobila definitivnu dijagnozu, koja me je u principu smirila.
Medicinski tim, od lekara preko tehničara, je zaista vrlo, vrlo korektan, stručan i prema deci jako pažljiv.

Higijena... žene koje čiste se zaista trude, ma nonn stop prolaze, čiste, briskaju, ribaju kupatilo pa recimo non stop, međutim.. džabe sve to kad pojedine MAJKE za sobom i svojim detetom ostavljaju haos, što po sobama, što trpezariji, što u kupatilu. Šta da vam pričam kad je u ponedeljak veče spremačica odvukla jednu majku i ona ju je ribala i prala u kupatilu.
Ja bube i bubice nisam videla, ne mogu da tvrdim da li ih ima ili nema.
U sobi u kojoj smo bile smeštene nema klime, vrata koja izlaze na terasu su u svim sobama bila zaključana ( predostrožnost da majke ne bi izlazile na terasu da puše, obzirom da je to najstrože zabranjeno, ali... negativna iskustva su dovela do toga da mora da se zaključava)
U globalu sobe su prenatrpane, prostornog kapaciteta nemaju da nešto prošire, ali zaista mislim da i to nikakav problem ne bi bio kada bi se poštovao ikakav kućni red, pri tome ne mislim na sve već konkretno na sobu u kojoj smo se zadesile.
Da li mi verujete da meni još uvek ne ide u glavu šetkanje, smejanje, kartanje, ulaženje, izlaženje i u 2 noću pred bolnicu na puš pauzu... Kapiram ja da je mamama preko glave sedenje u bolnici, ali daaajte bre, ako vaša deca imaju po 12-13 godina, i ako ste već sa njima tu pa i ako je njima dosadno, to ne znači da preostalo troje dece od 4-5 godina neće da spavaju... Pa sunce mu poljubim, nije to korzo, kafić, to je DEČIJA BOLNICA. Uglavnom u 23.30 kada mi se više smračilo i uz sve moje pokušaje da L ikako zaspi, sam im protestno ugasila svetlo ( na žalbu sestri u noćnoj smeni, dobila sam odgovor, da oni mamama ne mogu ništa) dobila negodovanje, a tek ujutru, pošto i u normalnim okolnostima L nije neka spavalica, a tek ovde... No izađosmo ipak mi kući u utorak popodne, tako da nije više vredno ni prisećanja.

I ono što je nepobitno ostavilo snažan negativan utisak na mene, a ne tiče se baš same bolnice - neodgovornost majki dece koja su hospitalizovana.
Primer 1. Dete je dijabetičar, hospitalizovano je zbog promene terapije, majka uredno da detetu slatkiše, posle samoinicijativno proizvoljno poveća dozu insulina i na sva usta viče kako ona bolje zna od lekara. Pride detetu šećer preko 25.
Primer 2. Dete je ozbiljan bubrežni bolesnik, majka onako bez ikakvog štedenja dosoljava hranu solju koju krije, i apsolutno se ne pridržava dijetetskog režima koji je propisan...

I slično i slično...

Suma sumarum, lekari sjajni, očas smo sve završili, bolnički uslovi kao bolnički uslovi, možda bi bili bolji i kada bi se mi malo potrudili, jer je očigledno da i od nas koji idemo tamo mnogo zavisi.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 19:49:57   
Ana987
Cao drugari. Ja sam nova ovde..ali imam pitanjce:treba da idemo 13tog na Institut dece i omladine u NS,na odelenje nefrologije,par dana da radimo neke analize...Ima li ko iskustva sa njima? Sta uopste treba da ponesem? Totalno sam zbunjena user posted image
Nisam iz NS,a muz radi,pa nece mozda moci da se provuce kada nije vreme za posete,pa se sve bojim da nesto ne zaboravim...Hvala unapred user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:05:25   
Didy
Ana, poneseš sredstva za ličnu higijenu za tebe i dete (sapun, šampon, ubruse, vlažne maramice, četkice za zube, peškire...), pretpostavljam da ti to piše i u uputu, nama je pisalo svaki put. Ja sam nosila još i WC papir, čaše, vodu, plazmu i još ponešto što deca vole da jedu, neku igračku ili knjižicu za dete (ne znam kog je uzrasta) i neku knjigu ili časopis za tebe. Sofija je bila beba, pa sam njoj nosila i njeno ćebence, a Stefan je imao nepune 2 godine, njemu sam ponela i lap top kad sam videla da nemam čime više da ga zabavim.
Ako tvog muža baš ne puste u bolnicu u vreme kad nije poset_a, može da ostavi stvari na portirnici, pa da ti donesu. Ja sam izlazila po doručak i do prodavnice kad su deca spavala (cimerke su ih čuvale), a uvek možeš i nekoj ženici dati da ti kupi nešto ako ti treba.

< Poruku je uredio Didy -- 3.10.2014 20:06:34 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana987)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:06:15   
Anoniman
Ja sam u decembru bila nd nefrologiji 10 dana. Sestre su ok,radnim danom od 7 do 14h bukvalno presedis na stolici jer ne smes sedati na krevet. Ja sam 9 noci spavala na stolici a samo jednu na krevetu. Hranu dobijes al znas kakva je ta bolnicka. ne znam koliko ti je dete i sta je u pitanju,uglavnom to je to. I da na celom spratu je jedno kupatilo pa ga dele nefrologija,kardiologija i imunologija



(odgovor članu Ana987)
  Direktna veza do poruke: 111
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:09:37   
Anoniman
kuvati kafu je kao zabranjeno a ja sam ustajala ranije da je popijem i kad odu doktori ponovo.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 112
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:10:08   
Didy
Još da napomenem da ja nisam mogla otići na ručak, jer je Stefan urlao ako odem samo u WC, bio je istraumiran i uplašen, valjda s ebojao da ću ga ostaviti, tako da ponesi hrane da imate ako zagusti (sveže voće, koštunjavo i sl.). Trebaće ti puno snage, meni je svaki ostanak u dečjoj bolnici bio jako naporan, pogotovo psihički, svaki put sam dolazila kući isceđena i premorena. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:11:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Didy

Još da napomenem da ja nisam mogla otići na ručak, jer je Stefan urlao ako odem samo u WC, bio je istraumiran i uplašen, valjda s ebojao da ću ga ostaviti, tako da ponesi hrane da imate ako zagusti (sveže voće, koštunjavo i sl.). Trebaće ti puno snage, meni je svaki ostanak u dečjoj bolnici bio jako naporan, pogotovo psihički, svaki put sam dolazila kući isceđena i premorena. user posted image


Ja sam bila bolesna 3 dana kad sam dosla kuci,od brige sam oslabila 4 kg

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 114
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:23:44   
Ana987
Mala ce u novembru 3god...urinom je izbacivala talog,pa su nas odavde poslali u NS jer su oni mislili da pesak izbacuje(on je nestao kada je popila Ospamox,koji je dobila zbog upale grla)...Bili smo kod dr Milosevic koja je rekla da treba da se uradi uz bubrega i urofloumetrija sa ru,urin 24h,urin i urinokultura pod t i stolica 3x...E sada to se radi ambulantno,ali posto je nama daleko da urin nosimo svaki put kada piski,predlozila je da dodjemo na 2-3dana da sve to odradimo...pitanje da li ce to biti 2-3 dana...Iskreno se nadam user posted image Sestrica rece za licnu higijenu i za upute...ja sam mislila i peskire,pidzame,toplomer,igracke neke,case...Zanima me to za hranu,planirala sam plazmu i vodu,ali nisam znala jel smem jos sta...I moja je vezana za mene,nece biti sanse da bez nje odem ni u wc,zato sam u grcu da nesto ne zaboravim user posted image Jel nemaju tamo neki tv? Neko mesto za igranje i sl? Pitam jer je dr malu pitala,onako kroz razgovor,da li ce hteti da dodje kod njih da se igraju sa vaspitacicom...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:29:22   
Anoniman
u svakoj sobi ima tv,ima soba za igru i vaspitacica. mozes poneti lap top

(odgovor članu Ana987)
  Direktna veza do poruke: 116
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:35:35   
Ana987
Hvala vam puno na informacijama user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:44:15   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Didy

Još da napomenem da ja nisam mogla otići na ručak, jer je Stefan urlao ako odem samo u WC, bio je istraumiran i uplašen, valjda s ebojao da ću ga ostaviti, tako da ponesi hrane da imate ako zagusti (sveže voće, koštunjavo i sl.). Trebaće ti puno snage, meni je svaki ostanak u dečjoj bolnici bio jako naporan, pogotovo psihički, svaki put sam dolazila kući isceđena i premorena. user posted image


mi smo isto lezale u decijoj bolnici ali na drugom odeljenju. na hranu nisam imala pravo jer nisam dojila pa sam jela samo svoju. kao sto nisam imala pravo ni na krevet nego sam 10 dana spavala na stolici.
moj savet je da poneses i jedno cebence, nama je nocu bilo jako hladno, Emu sam pokrivala sa dva cebeta. takodje sam ponela i njenu posteljinicu.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:47:21   
Didy
Ima TV i "soba za igranje", ali mi smo bili u izolaciji, nismo smeli izaći iz sobe 2x3, to je bilo baš naporno. Imaš samo krevet i noćni stočić i mesta da se provučeš do kreveta, zato sam bila donela lap top. Vi nećete biti izolovani, biće ti mnogo lakše. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana987)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:50:50   
branki*
bubi,kako nisi imala pravo na hranu i spavala na stolici?u bgdu kad god smo bili ja sam imala sve komplet.ne mogu da verujem..user posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:50:52   
bubulence
jbt kao da nismo bili u istoj bolnici user posted image .
mi ni fen nismo smele da ukljucimo, nismo smele da punimo telefone jer im iskace struja, a ne lap top... ana nadam se da cete biti bas u tom uredjenijem delu i da cete brzo kuci

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:54:49   
bubulence

IZVORNA PORUKA: branki RR

bubi,kako nisi imala pravo na hranu i spavala na stolici?u bgdu kad god smo bili ja sam imala sve komplet.ne mogu da verujem..user posted image


branki pravo na to su imale majke koje doje decu, jer one moraju da budu tamo. mi se nismo vodile da smo u bolnici. cak su nam i stolicu nabijali na nos, jednom sam trazila da mi daju jos jednu stolicu samo da mogu noge da podignem i umalo me nisu izbacili zbog toga... soba je bila 1,2m×3m i tu su stajal dva krevetica i lavabo. kada sam sedela na stolici nisam mogla noge lepo da drzim neko onako rasirene jer nema mesta. imam slike u starom telefonu, htela sam da ih dajem u novine ali sam odustala. ugavnom posle Eminog boravka u bolnici sam ja bila danima na infuziji i injekcijama...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:56:08   
Didy
Bubi, mi nismo bili na onom odeljenju gde su oni stakleni "boksovi", sa Sofijom sam bila na spratu ispod, na pulmologiji jer je imala upalu pluća, a sa Stefanom sam bila na nekom odeljenju (ne sećam se sad tačno kojem) jer na drugim nije bilo mesta. Nisam imala krevet, on je imao krevet, ali su mi dali uveče da legnem pored njega, preko dana nisam smela da sednem ni da legnem na krevet, samo na stolici.

< Poruku je uredio Didy -- 3.10.2014 20:57:29 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 20:59:40   
branki*
boze,strasno.pa,ti si majka pratilac,naravno da ema ,obzirom na godine,ne moze biti sama u bolnici.cula sam za te price ranije,ali sam sve mislila da su neki mit,sramota breuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Iskustva iz decijih bolnica
3.10.2014 21:01:51   
Peace*
Ako je to isto odeljenje kao i imunologija, mislim isti taj hodnik, onda sam ja svoje iskustvo pisala negde na pocetku teme, sad je pod Anoniman.
Moli boga da ti dete ne dobije krevetac nego krevet a kod sestara se ucuri da ti dozvole da legnes sa njom inace si nadrljala na stolici. Ja sam imala hranu, dojila sam. Imala sam i krevet dva sprata iznad, za majke dojilje, al je M imao 4m i nisam odlazila gore sem da se okupam.
Hrana nije senzacija al moze se jesti. Jedu je deca u bolnici pa zasto mi ne bismo mogle?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







10 načina kako možeš pomoći prijateljici k...
Pomoć oko gostiju kojih nakon porođaja zaista ne manjka, korisni pokloni umesto skupih poklona za bebu i ohrabrivanje i ...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here